Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuksza
tag
én már láttam a k850i és az n95 8gb kameráját és hát a nokia tényleg jobb volt
-
Arcképgyáros
Picit későn írtam...de szerintem egyértelműen az N95...
ha úgy vesszük, a k850i-n 4-5 hónap után elromlik a 3 érintőgomb
mint 2 teló nagyon szép (bár nekem n95 8gb jobban bejön, olyanom is van)
k850i-m még nemvolt, szal nem tudom, de olvasgattam már teszteket... -
lucky07
aktív tag
Nekem is Nokia N95 8Gb-m van ,de én maximálisan meg vok elégedve a tudásával és a fényképezésével.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
palm treo 75
tag
Emlékezzünk meg hogy az n95 okostelefon nyílt operációs rendszerű és és 5 mp-és modulja ahoz képest hogy más téren is ott van nem kis eredmény
Go! Go! Nokia!!! N95 + 8GB
-
don_peter
senior tag
Sziasztok! Nem tudom hogy jó helyen e teszem fel a kérdésem de nem találtam több mérvadó forumtémát ebben a kérdésben! Arra lennék kiváncsi hogy n95 8GB-os változatán hogy lehet operátor logot cserélni illetve szerkeszteni, theme szerkesztő hogy van e erre a tipusra illetve jelent e már meg olyan sega emulátor melyet fel is telepit a rendszer!?? Válaszokat nagyon megköszönném! üdv egy firis N95-ös felhasználó!!!
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
B-L-A-C-K
titán
válasz silentkiller #130 üzenetére
Ja igy már értem...
-
silentkiller
senior tag
válasz B-L-A-C-K #129 üzenetére
Egy felhasználó kezdte összehasonlítani meglévő telefonját (SE K750i) az N95/N82-vel. Őt nem győzte meg az N95 illetve az N82-sem (megj.: N82-nek van jelenleg a legjobb minőségű kamerája), azzal érvelve, hogy "ha már lúd, legyen kövér" hozáállással inkább az N95 kellene neki, de inkább az sem, így marad neki az N96... ott meg valószínűleg majd a telefon fekete színe és formája nem lesz jó
Nem akarok kukacoskodni, de kb.: ennyire volt komoly az összehasonlítási alap az SE K750i és az N95 között.
Respect, nem akartam senkit sem megsérteni a véleményemmel.
[ Szerkesztve ]
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
B-L-A-C-K
titán
Ezen a hirdetésen kicsit kacagtam...
Keresem BLUETOOTH GPS MODUL Nokia N95-hez
Van benne gyárilag de azért keres hozzá...
-
ercé
csendes tag
sziasztok
lehet rossz helyen érdeklődöm akkor előre elnézést! szoval régen nemtom pár nokiával hallgattam már zenét ,de én keveseltem hangerejét. szoval a kérdésem ,hogy az n95 zenelejátszójának a hangereje ütős vagy ilyen közepes kategória?
-
hpszi
tag
... megvárom az N96-t - hátha abban már lehet RDS-el világítani :-)
Samsung Galaxy Mega
-
hpszi
tag
válasz 30z.Samu #121 üzenetére
Hát én sem cserélném le a már több, mint 3 éves D750-emet, de már kissé kivan a kicsike, elnyűvődött hardverileg: néha magától kikapcsol, a led-jei is inkább már csak vibrálnak, mint égnek, vagy még azt sem.
... és ha cserélek, akkor valami lényegesen jobbra vágyom minden tekintetben, tehát szeretnék minden funkciót, ami ebben van (jó kép, világítás, infra, RDS) + valami kor szellemének megfelelőt (GPS, nagy kijelző, user-friendly GUI, wi-fi)
hát az N95 majdnem teljesíti ezt, leszámítva a GUI-t, a világítást, RDS-t
nekem nagyon nehézkesen ment az nyilacska navigálása a 4 irányú gombokkal, az LG touch-screenje jobban tetszett - ott meg ugye mások hiányoznak...
de micsoda vidó felvégteli lehetőségei vannak... 120 frame/sec (320x240-ben)világ mobilgyártói egyesüljetek! és csináljatok egy 'all-in-one' telót nekem
Samsung Galaxy Mega
-
30z.Samu
félisten
Látom nem csak a baráti körömben, hanem itt is vita a K750 és az N95 képminősége!
A tesztben nekem az jött le hogy az SE teló valamivel jobb képet produkál, mint az N95.Sic Parvis Magna
-
joey04
titán
Az N82 100% hogy nem tud zseblámpaként működnimert xenon vaku van benne az N95 elvileg tudna de én azt olvasom miden fórumon hogy erre panaszkodnak hogy nincs rá progi ami égetni tudná a ledet.olyan progi va ami égeti a piros segédfényt(az talán megy N82nél is)de az nem az igazi
-
LEFTHORSE1
őstag
Ha van alkalmad, nézd meg élöben a T650-et, na az egy feltunigolt K750, csak a play-pause gomb hiányzik rola, a SAR érték egy kicsit magas, de elfogadhato érték alatt van, külömben a fém boritás miatt nem fogja kilöni a fejed, hangsulyozom élöben nézd meg
Cseberből vederbe
-
hpszi
tag
AMD-nek köszönöm a linket - olvasgatom
Látom, hogy a k850-et hozza ki utolsónak az 5Mpixelesek közül,
de tényleg a k750-nél is rosszabb lenne, vagy legalábbis ne lenne érzékelhetően jobb??Joey20 - köszi a pátyolgatást
asszem az a Xenon vaku nem is olyan fontos, eddig is csak a segéfénnyel éltem, azzal viszont nagyon.
Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de én a letöbb hasznát a 'zseblámpa' funkciójában találtam meg, amiről szintén nem mondanék le.Tud az a nyüves N95 8GB, vagy N92-es 'zseblámpaként' funkcionálni? - kövezzetek meg, de én még a kijelzővel is szoktam világítani, hogy megtaláljam a kulcslyukat.
A normál zseblámpát a szomszédok és a rendőrök észreveszik :-)
meghát az a BestPic... bár azt hallottam, hogy az N95 azonnal lövi a képet
tovább gyötröm magam meg titeket is
gondolkoztam telefonos PDA-n is, de a kamerák ott sem túl jók...
Samsung Galaxy Mega
-
taylorp
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A NOKIA N95 függetleníthető?Ez kizárt dolog, mer nemtudom. XBOX Gamertag:taylorp79
-
joey04
titán
-
AMD Power
titán
Grand 5 megapixel shootout: The usual suspects
Nagyon gázos ez a K850i.
Egy vicc.[ Szerkesztve ]
-
hpszi
tag
Ó szegénykém (K850) - pedig hogy megteccetté nekem.
dehát akkor várok tovább...és hogy az N95 8GB-ban sem xenon vaku van... ez bizti? úgy tudtam, hogy az van
akkor itt is várok egy kicsit...hol várjak még? mely gyártónak van valami említésra méltó telója?
LG, Samsung?Samsung Galaxy Mega
-
joey04
titán
K850 meg N82 topicban rengeteg összehasonlító teszt van linkelve ami a kamerára van kihegyezve. a K850 kivétel nélkül mindenhol elbukik. a K800 és a K750 is szebb képeket csinál.N95 meg N82 meg pláne.Az N82 vs N95 8GB kérdés már érdekesebb.nagyobb kijelzője van N95 8GB-nak de xenon vaku csak az N82ben van és még erősebb mint ami a K800/K850ben van.
és ha megelégszel a bolti garival nem kell 2éves Nokia gari akkor már megkapod 100 alatt
-
hpszi
tag
hát a mostani k750-el úgy ahogy meg vagyok elégedve
ha veszek másikat, akkor ugyen ennél lényegesen jobb képeket szeretnék kapniengem az 5Mpix elkápráztatott, gondoltam 2,5x jobb lesz, mint a 2Mpix :-)
de legalább 2x - hát azt hallottam, hogy ugynaz (vagy hasonló) kamera van benne (k850), mint a korábbi 3,2Mpixeles - gondolom, akkor képet is hasonlót készít...az N82-est naggyon nézegettem - lényegében egy N95, infra és csúszka nélkül, konszolidált kivitelben - dehát akkor má N95 8GB legyen!
... a nagy kijelző és az infra miatt
neked az a véleményed, hogy a Nokia áll jobban foto terén? (N95 vs K850)sajnos ezzel a k850-el úgy vagyok, mint a nőkkel: a kinézete elcsábított és a vér lement az agyamból a ...
de azért néha feleszmélek mert néhány dolog (vga video, infra, wlan, gps, naaagy kijelző, 8GB) azért a nokia mellett szólnak
de ki akar együtt élni egy ronda, de okos nővel - legfeljebb öreg korombanSamsung Galaxy Mega
-
-
hpszi
tag
... ja és hogy nem talál a Nokia egy nyüves RDS-es FM Radio chipet valahol a fiókban...
nem olyan rossz, ha látom, melyik adót hallgatom és még egyéb adatokat
titokban megsúgom, hogy én a repülőn ezt használom arra, hogy megtudjam hol járunk :-)
ugyanis a SE kiírja, hogy slov1, vagy pirate fm - ha a nyelvből nem jönnék rá :-)Samsung Galaxy Mega
-
hpszi
tag
sziasztok - végigolvastam
nem tudok dönteni (K850i N95 8GB)
az N95-től a műszaki adatok alapján jobb véleményekre számítottam
a K850 pedig (nekem) gyönyörűmár vagy 3 éve K750-em van - ami valójában D750, W800-as szoftverrel
a döntésképtelenségem v.sz. abból fakad, hogy 3 éve nem láttam annyival jobb telót, amiért érdemes lenne lecserélnemnekem a foto nagyon fontos, a video kevésbé, de én sem értem, hogy ha egy k850 képes 5 Mpix-ben egy másodpercen belül 9 képet csinálni (BestPic), akkor az már miért nem video
az infra is fontos, mert az eddig még mindig megmentett, ha a BT beszart, nem szivesen nélkülözném, nem értem, hogy miért hagyták ki a K850-ből, mint a wi-fi-t is
GPS-em már van, de érdekes játék lehet telóban is - nekem 4"-osan nézve (HP4700) is kicsi
amúgy meg van GPS 'headset' a K850-hez is, ott lóg a vevő a nyakadban, tekintsd meg 2,2"-bantudásban az N95 8GB - megjelenésben a K850i tetszik, de nagyon
azt hiszem, hogy várok még egy érintő képernyősre :-) amig a k750-esem teljesen szétesik...
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Mega
-
joey04
titán
válasz AMD Power #101 üzenetére
De itt én nem láttam hogy olyat írtak volna hogy a K750 jobb telefon
csak kamerában hasonlítgatták.és igen 2mpben nincs különbség sőt náéhány esetben jobb is.ettől az N95 egy sokoldalúbb nagyobb tudású telefon ezt senki nem vitatja.Aminek viszont nem annyival jobb a kamerája hogy ennyivel többet érjen egy olyan vásárlónak aki a legjobb kamerás mobilt keresi.és mindegy neki hogy van-e rajta symbian meg egyéb finomságok.bár az is tény akinek ennyire csak a kamera fontos annak el kéne gondolkodnia egy fényképezőgépen.Azt meg csak halkan jegyzem meg hogy aki N95 vásárlásán gondolkodik az valamennyire ért is a dologhoz azt nem lehet "félrevezetni".
-
AMD Power
titán
válasz huppancs89 #99 üzenetére
Ebben azért van valami.
-
joey04
titán
válasz huppancs89 #99 üzenetére
ha nem kell neki 5mp meg symbian akkor nem az.
-
huppancs89
tag
A lényeget nem érted.
Felvázolom: Bejön egy ember aki akar venni egy N95öt. Érdeklődik hogy kinek mi a váleménye, tapasztalata....stb
A SE-ok meg azt mondják hogy fölösleges olyan venni mer a K750 is ugyanolyan.
Értem én hogy hasonló minőséget hoz meg blabla... De ez akkoris félrevezetés. -
joey04
titán
válasz huppancs89 #94 üzenetére
Itt a képek minőségét mérték össze.Vidóban az SE gagyi.mindig is az volt.de itt ez most lényegtelen.a másik: k750nél nem tud jobb minőséget csak azért jobb mert hasonló minőséget tud hozni nagyobb felbontásban.nem mindegy.
engem nem zavar ha K850 et vesznek, az az ő döntésük, az zavar hogy nem mondanak igazat és K750el hasonlítják.
miben nem mondanak igazat??
és az miért zavar hogy a K750hez hasonlítják?ha annyival jobb lenne az N95 akkor nevetség tárgyává válna szegény K750 de nem sokkal jobb.esetleg ez zavar téged?
az tény hogy a K850et leveri mert az sz*r, legalábbis kamerát nézve.a 16 millió színű kijelző bravó csak a G600-G800 is leveri az N95 kijelzőjét a K850 meg még ezeknél is szebb képet ad.
AMD Power: Engem a mobilportal nem érdekel. Felesleges fikázás meg nem kell.
??? -
Enjoy
addikt
válasz huppancs89 #94 üzenetére
Ezek mind tények, s mindenki elismeri.
De nem mindenkinek tetszik az N95 csuszkája-minősége, ill. formája.
Nem mindenkinek van szüksége symbianra - wifire stb-re, s ezek az emberkék inkább K850i-t vesznek. Miért van ezzel probléma?
Mindenki el tudja dönteni, h mit, s miért vesz meg!► més que un club ◄
-
huppancs89
tag
Sziasztok!
Nekem van myvipen egy nokia klubom(nokia telefonosok klubja), és ott alaposan kivitáztuk ezt, de nem k750el, hanem k850 el. De ezt akkor hadjuk.
Igaz hogy a képek között (N95 és K750)nincs nagy különbség (én személy szerint N73 fotóját is simán jobbnak látom a k750é nél, nemhogy az N95ét), de ez az érv elenyészik, hiszen ki az a hülye aki csak azért nem vesz N95 öt ha megteheti, mer valaki azt mondja h egy 2 Mpixeles teló is ugyanolyat csinál.
Akkor haggyuk a képet drága barátaim, és térjünk át a videóra:
K750 maximum videófelbontása: 176x144, ami komolyan mondja szendevés, most csak azért se az N95 el jövök, hanem vegyünk egy(pár) 2 Mpixeleset: 6233 vagy 6234!!
Egy a 2 teló 2 Mpixel ellenére 640x480!!! as videót produláknak, nem beszélve az én E70 emről ami 352x416osat tud. Szóval inkább az N95 öt szóba se hozom....
Szóval ilyenkor mondom azt hogy szégyenlheti magát a K750.
De akkor K850: 5Mpixel, jó képek.....max 320x240es videó! ,,Már megin mi ez?"
-Kérdezhetné egy feldühödött vásárló. És ne mondjátok nekem hogy ne jöjjek mindig a videóval, mer DE jövök hiszen 2008at írunk és szinte mindenki gondol a mobilvideózásra.
A képek ugyan azok nem érdemes vagyon különbséget tennünk, de természetesen az N95 jobb tudásban, PL: K850 ahhoz képest hogy csúcsmobil, és okostelefon nincs benne WLAN, nincs benne GPS, belső memóriája gyér, illett volna bele egy 16.7 millió színű kijelző, igaz nem divat de infrát sem tartalmaz. Az N95 ben mindezek megtalálhatók.
Összesítve ezeket, ha nem lenne a SE-ban 5Mpixeles kamera, csak egy sima telefon lenne, de arra se igen lenne jó. Hajner Gyula -
Spenot8as
csendes tag
válasz AMD Power #92 üzenetére
Persze majd elkérem mindet tesztre és megcsinálom És egyébként a mobilportálon már van teszt. Tehát itt is lehetne. Nem tok mit csinálni kivárom... Bár itt az jobb lesz hogy többszereplős lesz a játék. Ugyanis a mobilporton csak a g600 a k850i az n95 és az viewty-t vonták be.
[ Szerkesztve ]
A számítógép füstel működik. Ha kijön a füst elromlott.
-
Spenot8as
csendes tag
Szentem kéne már lennie egy új összehjasonlító tesztnek. Ugyanis már itt van sz N95 8GB, a Samsung G600,G800 és az LG KU990. Ugyhogy nem értem mér nincs ujjabb teszt
[ Szerkesztve ]
A számítógép füstel működik. Ha kijön a füst elromlott.
-
burgatshow
veterán
válasz LEFTHORSE1 #80 üzenetére
Amiről te beszélsz azt részletességnek hívják, nem pedig felbontásnak.
Felbontás például a 640x480 képpont (vagy pixel). A megapixel szám pedig a vertikális és a horizontális pixelszámok szorzata.
Például:
SE K750 (mert ez van nekem is) max. felbontás: 1632x1224 = 1997568 ~ 2 megapixel
Konica Minolta DiMage Z20 max. felbontás: 2560x1920 = 4915200 ~ 5 megapixel
Így már érted?
A részletesség - szerintem - egyáltalán nem függ össze, a kép felbontásával. -
joey04
titán
Az hogy az egyik 2Mp a másik meg 5Mp még nem feltétlenül jelent olyan hatalmas előnyt.Tény hogy jobb képeket készít az N95 de közel sem annyival mint amennyivel elvárná az ember. Ráaádsul én csak azt mondtam hogy kamera alapján össze lehet hasonlítani őket azt nem hogy melyik a jobb...
-
legiaap
félisten
Te el vagy kicsit tévedve....
Nem csak tudásban nics sehol a K750i,hanem semmiben se az N95-höz képest.
Az egyik 2 Mp-es míg a másik 5 Mp-es.Azért ez nem mind1 és nem egy kategória.
És hogyan lehetne már egy K750i-vel jobb képet csinálni,mint egy N95-tel?
Ez elég LoLHow are U today? Just kidding...I don't care!
-
craine12
tag
Azért szerintem odavernek neki, már csak részletesség/elmosás szempontjából is. De ez magánvélemény.
Amúgy nem az a kunszt, amikor verőfényes napsütésben kell képet készíteni, azért az már megy szinte mindenkinek. Olyan képeket kellene összehasonlítanod, amik rosszabb körülmények közt készültek (nem korom sötétre gondolok). Én is csináltam olyan makrót a K800i-mel, hogy első ránézésre nem mondanád meg, hogy nem rendes géppel készült, de ez is nyáron, verőfényes időben készült.
Az összehasonlító teszthez: minden elismerésem, tényleg nagyon jó lett, így tovább. Azért annyival nem jobb egyik sem, hogy cserélnem kelljen, legalább is nekem így jött le.No woman. No cry. No kidding.
-
ricsimaister
csendes tag
válasz Sunyi Sanyi #5 üzenetére
Hali
a gsmarenán belül hol lehet megnézni ezt a tesztet?
csak egyszerűen rámegyek, hogy összehasonlít vagy van külön teszt is? -
LEFTHORSE1
őstag
válasz bolondember #78 üzenetére
Kifeszitettem a falra (kint napsütésben) egy szöveges ujságpapirt, merölegesen rá elhelyeztem egy lemezt aminn 1 cm beosztásokat rajzoltam egéssz 2 méterig, fogtam mindkét telot és szerre centiméterenként közeledve fotoztam az ujságot, kb 60 képet csináltam, azokat fel a PC-re és az elsöktöl az utolsokig kinagyitva probáltam a szöveget olvasni. Eredmény, a k750 képein 3cm-rel hátrébb tudtam olvasni mint az n95-ön, és ha még 2mp-re tettem volna..
Cseberből vederbe
-
legiaap
félisten
válasz LEFTHORSE1 #76 üzenetére
Már nem azért,de én a K750i-t nem hasonlítgatnám össze az N95-tel,mert nagyan nem egy kategória.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
bolondember
MODERÁTOR
''SE k750 telom élesebb és nagyobb felbontásu képeket csinál mint az n95-öm''
que pasa?
NAGYOBB felbontásút? 2MP vs 5MP?
ezt így most hogy, ha szabad kérdeznem?Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
s7ry
tag
jó a k750i fényképezőgépe , viszont videót nagyon rossz minőségbe vesz fel, azért overall jobb az n95 kamerája mint a k750i-jé
-
LEFTHORSE1
őstag
Nokia n95 szimpatizánsok kapaszkodjatok, a SE k750 telom élesebb és nagyobb felbontásu képeket csinál mint az n95-öm, folytonosan egymásnak eresztem (már április ota). Elöször azt mondtam hogy egy szinten vannak, de aztán mégsem, a k750 fotoi lenyomták. Kb juliusban rárakattam az n95-re a legujabb (harmadik) V.12.0.013 szoftot, és a fényképezö tudománya ugyan az maradt. Többek között ezért raktam le és megvettem a második k750-emet.
Cseberből vederbe
-
Süti1975
csendes tag
-
badacsony
őstag
Jó teszt. Kár, hogy a G600-at nem tudtátok megvárni.
iOS és Android két jó barát, kézen fogva sétafikál :D
-
Jégkokó
veterán
-
blueMerle
veterán
Pfff...MINDEN N95-nek egy-két hét intenzív használat után elkezd lötyögni a slide része. És akkor még ez lenne a legkisebb gond...Nem rossz az N95, de én úgy érzem elkapkodták a dolgot, viszont az új, 8 gigás verzsön nagyon egybe van, egész más csúszó-mechanikát kapott, és több ponton is javítottak a cuccon. Pl. nem vesz fel feleslegesen annyi energiát mint a ''sima'' N95. Ezek apróságok de sokat javítanak az összképen.
A K850i szerintem egy teljesen más világ, a kettöt badarság versenyeztetni csak azért, mert mindkét telóban 5 megapixeles optika van. Az SE per pillanat nem tud ellenfelet mutatni az N95-el szemben. Egyenlöre... -
Jégkokó
veterán
válasz AMD Power #63 üzenetére
Én már láttam olyan N95 t aminek nem lötyögött a slide része, sőt teljesen fix volt egy mm elmozdulás se volt benne.A symbian pedig annyira nem rossz dolog, főleg az ujabb nokiákba, ahol már jobb teljesítményű proci van, és sokkal gyorsabb mint a régiek.
Példának okáért, van nálam cserébe egy 6030 as és bekapcsolás után vagy 1 percig nem lehet vele semmit se csinálni , mert iszonyatosan lassan reagál , pedig ez még csak nem oprendszeres telefon.A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
pikszel
addikt
Az K850i-nek szerintem jobb, nyersebb a képe. Csak túl nagy egy ekkora optikához? mert részleteket nem látok sehol, csak fizikailag meg bájtokban nagy. A kromatikus aberráció eléggé látható, ez a másik félnél nincs, vagy kiszoftverezi valamilyen módon a zajjal együtt. Ez nem jó.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
buffet
tag
Szerintem a verseny kiegyenlített,csak elfelejtitek hogy az N95 okos telcsi ./symbianos/.Aki ismeri tudja hogy milyen lehetőségekkel bír.Ezt csak azért írom hogy ha a két telcsi egy árban lessz,szerintem sokan az N95 válasszák
buffet
-
dani0907
csendes tag
A VGA-nak a fele a 320*240 nem? És nem a negyde. (sztem a nokia szebb képeket csinál)
-
legiaap
félisten
Ez mind igaz,amit leírtál,de azt is azért vegyük figyelembe,hogy a Nokiások könnyedén frissíthetik a szoftverüket az internetről és ezzel javíthatnak a dolgokon.
Az SE-sok ezt hogy oldják meg?
Nekik is van ilyen lehetőség?
Mert ha nincs akkor mehetnek állandóan majd a szervízbe frissítgetni?
Vag otthon megmókolják?
[Szerkesztve]How are U today? Just kidding...I don't care!
-
sztyui2
őstag
Nem tudom, ti hogy vagytok vele. Még nem volt időm elolvasni a tesztet, de így első ránézésre szerintem az N95 jobb képeket csinál.
-
csusza`
senior tag
Hali!
A teszt meggyőző lett, a képek pedig még meggyőzőbbek. Azonban már csak az a kérdés, hogy SE-éknél tényleg sokat tudnak a szoftverrel finomítani a képek minőségén. Szvsz ha meg tudják oldani, akkor lehet ez még jobb, mint az N95 - ugyanis, ahogy a cikkben is írták, a Nokia csúcskészüléke már átesett pár frissítésen és javításon- az SE pedig sok-sok javítás nélkül felveszi vele a versenyt. Ha ugyanezeket a javítgatásokat a k850i-nél is megteszik, akkor szerintem jobb képeket fog készíteni az N95-nél - legalábbis remélem.
A digitgépek VS. kamerásmobilok témáról pedig meg annyit, hogy aki igazán fényképezni akar és hihetetlenül fontos neki a képek minősége minden egyes pillanatban, még akkor is ha tökváratlandolgotkellfotoznomésazislegyeniszonyatjó - akkor az hordjon csak magánál +digitgépet a mobil mellett. Véleményem szerint egyértelmű, hogy a mobilokat nem lehet egy kalap alá venni a digitális fényképezőgépekkel. Nekem viszont pontosan elég a mobil - még ha tudom előre, hogy mondjuk olyan helyre megyek, ahol lehet fotozgatni. 3.2 v. 5 mpixellel már azért eléggé jó képek készíthetőek.
Üdv: csuszaMeet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
elit_hun
őstag
-
legiaap
félisten
Teljes mértékben igazat adok neked.
Annak idején a D900 győzedelmeskedett a 3 MP-es kategóriában és most is sok jót hallottam a G600-ról.
Már láttam G600-zal készített képet és szebbeket készít.
Majd meglátjátok.
De azért ezek se lettek rosszak.
Sőt...How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Jadro
veterán
Annyi különbség nincs köztük szerintem hogy valaki emiatt válassza az egyiket vagy a másikat. Hobbifotózásra már mindkettő alkalmas. A két telefon formailag azért van annyira eltérő hogy az alapján válasszák ki a megfelelő készüléket.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
hulk91
csendes tag
jók jók a képek de nem jobbak mint a sony-H7-esem
nagyon jó teszt ilyet nem gyarkran lehet látni szerintem több ilyen tesztre lenne szügség
GRT !!!! -
KrAt
veterán
Jókis teszt, grat
-
(Kolombusz)
veterán
Az árkádos képnél én is ott voltam!
Egyelőre az van, hogy ezek nem sokkal jobbak 5 megapixelen, mint az enyém 3 megapixelen. -
dragonfx
veterán
Az SE képe szebb minden esetben szerintme, kivéve a beltér ahol egyik sem remekel annyira. Az SE designosabb is és tán olcsóbb is, ezek után nem kétség melyiknek jár a pont. A samu agyon fogja őket verni...
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Dare2Live
félisten
képminőségben nincsnagy difi ekkorat meg egy jobb soft még simán hozhat k850en.
Én 2lényeges különbséget látok.
N95ben használhato video van.
K850ben meg rendes vaku.
Innen meg továbbra is izlések és pofonok.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bolondember
MODERÁTOR
negyedik oldal, utolsó bekezdés (szvsz 2 ''E'' betű lemaradt): ''igen megkapó épült lőtt parkoló Wartburg''
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
ThorsHUN
őstag
Hat nekem a tesztbol az jott le, hogy a mobilokon levo fenykepezogep minosege csakis a legeslegutolso szempont kell, hogy legyen a vasarlaskor, mert ha ez a csucs, akkor koszonom, de inkabb nem kerek belole
Egyszeruen totalisan eletlen az osszes kep
Nagyon nem lettem meggyozve. Akkor inkabb a mobilok tobbi funkcioja fele mozdulok ha lehet (zene/video lejatszas, navigacio)... -
Ricardo
titán
Kinek mi az elég. Ha az ember egy váratlan dolgot akar fotózni, vagy olyan témát amibe épp belebotlik akkor elég a telefon. Persze legyen az is a lehető legjobb (támogatom a mobil fényképezők fejlesztését), de ha az ember tudja hogy fotózni fog, (kiállítás, nyaralás, kirándulás...) akkor vigyen gépet. Süti szerintem azokra gondolt aki a családi, nyaralós, illetve fontos fotókat mobillal csinálja a digit gép helyett.
-
joey04
titán
Egy mobillal nem a National Geographic számára csinálnak fotókat.Én pl egy K800i-vel fotóztam végig a mobiltörténeti kiállítást és nem full 3megapixelben nézem és zoomolok be egy telóról készült képen a c és a Yes gomb közé hogy ott vajon mekkora a képzaj.És így bőven elég volt ez a minőség is!
[Szerkesztve] -
joey04
titán
Na ez végre egy nagyon jó kis teszt sokkal jobb mint a zenetelós.Tényleg nagyon hasonló a 2 készülék tudása, hol az egyik hol a másik csinál szebb képeket, de jelen pillanatban a Nokia vezet.Tényleg érdekes lesz majd ha kijön a K850 akkor mit tud majd, de sztem az is gyengébb lesz az elején mint a mostani N95.Majd ha már a K850 is túl van 2-3 frissitésen akkor lehet igazán eredményt hírdetni addigra viszont már tuti lesznek pletykák az N96ról meg a K900ról dehát ilyen az élet.A Samsungokra is kiváncsi leszek de csak elméleti szinten mert kipróbáltam a G600at és nem nagyom jön be.Nincs vele konkrétan semmi bajom sőt az első Samsung ami elvileg számomra is tökéletes, de úgy látom nekem a Samsung jellegzetességek nem jönnek be.Pedig tényleg nincs semmi bosszantó hibája.Viszont még ha jobb képeket is csinál mint ezek olyan nagy különbség azért biztos nem lesz hogy ne a K850i-t vegyem meg.
-
Süti1975
csendes tag
nagyon rossz tendencia ez, hogy próbálják lebeszélni az embereket az igényességről. fényképezz és videózz telefonnal, jó az neked! nehogy megvegyél egy fényképezőgépet vagy egy kamerát és készíts minőségi képeket, semmi értelme.
-
Coyote2000
őstag
Köszönet az ötletért!
MÉG TÖBB ÖSSZEHASONLITÓ TESZTET A NÉPNEK!!!!!! -
AS
félisten
LOL
De akkor már:
K850 ( sok szofverer frisitésel) N95 söt n95 8 gb Samsung G600, Lg xxx( 5 megapixels pradaja)
Igy mindegyik gyártónak lenne valamije ( ja moto lol hát annak tuti nem lesz.)Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
AS
félisten
Én is ezt mondom várjuk meg ugy kb 3 honap mulva mi lesz belöle.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
veterán
Fura, de nekem az SE képei jobban tetszettek (kiv 2 esetet). Persze ez tök relatív...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
orbano
félisten
az ablakos-vorágos képnél nem tudom mit vártatok. nincs az a fényképezőgép, ami helyesen kiexponálja a teljes képet. nyilván a helyes expozícióhoz ismerni kell valamennyire a fényképezőgépet is és figyelembe venni a korlátait.
egyébként az első képen a nokia baromira túlexponált, én eleve nem tekinteném értékelhető képnek. ugyanígy az SE wartburgos képét. de egyiket sem rónám fel a telefonnak, inkább a használójánakA vér nem válik VAZZE!™
-
bobace
addikt
Beltérben tényleg siralmas a SE sajnos, de nekem a többi képnél jobban tetszett az SE, még a nyilvánvaló leírt hibák mellett is. Ha pedig idővel kiforr hála az ilyen ugymond figyelmeztető teszteknek is akkor biztos veri az ellenfelét. Persze addig még vagy 20 5mp-es gép jön ki, és lehet hogy ugyanitt fog tartani. Addig is viva W800 2mp AF
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Athos07
senior tag
Szerintem túlságosan bíztok a megváltó új szoftban. A telefon 3-4 héten belül biztosan a piacon lesz (október eleje legkésőbb), tehát már javában gyártásban van, halmozzák a készleteket. Nem tudom, hogy mennyire régi ez a protó a tesztben, de ha túl régi akkor meg eleve el sem kellett volna kezdeni a tesztet - inkább kivárni azt az 1 hónapot. Szerintem.
Az N95 eléggé mélyről indult, de a szoftver mostanra kiforrott, és már pariban van az eddigi ''fotó-király'', a SE csúcskamerájával, nameg valószínűleg az ''ultra-fotós'' g600-zal is. Már csak azt kéne megérni, hogy az N95 ára megzuhanjon a 8GB érkezése miatt, és az N82-nek is jönnie kéne, mint az N95-nél még olcsóbb alternatívának, hogy értelme is legyen a csúcskamerák összehasonlításának.''I never ever wanna grow up / Old people make me wanna throw up.''
-
blueMerle
veterán
Minden elismerésem jó lett a teszt
Sokat gondolkoztam hogy mit vegyek, N95 vagy a K850i, de úgy fest K850i lesz a dologból. Egyrészt a forma miatt, másrészt ha ez még fejlödik, akkor nagyon szép képeket fog produkálni.
Per pillanat a 3 megás K800i az etalon képkészítésben az SE-nél -
Meta
tag
Gratulálok, nagyon olvasmányos, jó kis cikk lett belőle! Nagyon jó ötlet volt kitérni a hardveres és szoftveres részre is (kb így kellett volna a zenei telefonoknál is , továbbá a képekről is írni valamennyit! Kíváncsian várom a többi pályázót is majd, addig is hasonlóan részletes, kitünő teszteket szívesen fogad ám a tisztelt olvasóközönség
-
AS
félisten
G600 vs N95 vs K850
Szerintem: G600 nyert makroban és n95 meg tavoliban ( k850 megbukot...
[link]Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Ricardo
titán
Ez egy összehasonlítás a két telefon között, nem egy átfogó teszt. Elég korai a K850 kezdeti szoftvere miatt de erre ki is tértek. Így teljes és kerek a dolog. Remélem lesz egy olyan teszt mint anno a 3Mp-s telefonok között , több ketyere részvételével. persze akkor is lesz olyan hozzászólás hogy : ''Jó teszt de nem sokára megjelenik ez vagy az a telefon ami ezeknél sokkal jobb szebb...''
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Tán Gsm-Arenan már volt egy ilyen jellegű tetsz és ott a Nokia nyert 34:31-re.
-
Thom!
veterán
ennek a tesztnek semmi értelme így, túl korai és hol vannak a többi versenyzők?
-
AS
félisten
Samsung G600? minek várni a G800 ra?
G600 már kaphato gondlom majd ha lesz rola teszt akkor hozámérjükNubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Ricardo
titán
Kiegyenlített volt, de szerintem a lényeget itt írták meg.
''Azt viszont érdemes leszögezni, hogy egy nem teljesen végleges K850i néhol könnyen fel tudta venni a versenyt egy pár szoftverfrissítésen már átesett N95-tel,''
Ennek fényében érdekes lehet elkövetni ugyanezt fél év múlva. -
Jégkokó
veterán
Hát elég kiegyenlített volt a két telefon, hol egyik csinált jobb képet hol a másik.
Habár az én 6 megapixeles kodak gépem, 4 megapixelen szebb képeket csinál, nah de ez teljesen mellékesA főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Google Pixel topik
- Tőzsde és gazdaság
- Philips LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest