Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirkri
addikt
Az engem már nem igazán zavar, hogy tolódik-e vagy sem a második évben, csak a 2 éves hűségszerződés ideje alatt legyen végig garancia a telefonomra. A javítás eddig egyik telefonomnál sem tartott két hétnél tovább, tehát most nem egy hónap elvesztése miatt fogok pánikolni.
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Szeretném megerősíteni, hogy tökéletesen megy a teló 2GB-os kártyával. Nekem az van benne, a TomTom miatt vettem.
Sajnos az én telefonom tegnap megadta magát, ezért jelenleg szervízben van, de reményeim szerint hamarosan visszakapom.
Ma, amikor vittem be a Nokia szervízbe, ott mondta a srác, hogy a telefonra nem csak a Voda 1 éves garanciája van, hanem még van rá + 1 év, amit a Nokia szervízben lehet érvényesíteni. Nem emlékszem már rá, de mintha ezt a Vodafoneban anno nem igazán emlegették volna vásárláskor. Már kezdtem félni, hogy ezzel a telefonommal, is úgy járok mint az előzővel, hogy az 1 év gari után elhalálozott, és a szerződésem szerint még fizetnem kellett egy évig az előfizetést. -
bundee_rbk
csendes tag
Hello Csepy!
Köszönöm! Nem voltam elég figyelmes és türelmes a fórum olvasgatása közben, köszi a hint-et, újra van magyar nyelv a telón!
Emlékeztetőül a magyar product code-ok, ha esetleg valakinek gyorsan szüksége lenne rá:
50 RM-170
0536323 EURO 3 WHITE (magyar)
0536324 EURO 3 BLACK (magyar)
Ezen az oldalon nem csak E50 product code-ok is megtalálhatók:
[link]
Mégegyszer köszi a segítséget!
Egyébként a telefon egészen kiváló, eddig legalábbis kellemesen csalódtam benne. Valahogy mindig a vele nyugdíjaztatott 6310i-met juttatja eszembe, hát igen, ezt nekünk
találták ki : - ) Eddig volt 6230i és V3 a 6310i után, de mindegyik előbb ment a háztól, mint a nagy öreg. Illetve a nagy öreg nem is ment, azt megtartom, igazán megérdemli, az
''unokával'' nagyon jól ellesznek : - )
Még egy kérdés: valaki érdeklődött itt magyar nyelvű sms felolvasóval kapcsolatban. Lehet megint én vagyok túl felületes, de eddig semmi egyértelműt nem találtam arról, hogy ez létezik-e vagy sem. Mondjuk 2007-ben ezt azért már kapásból implementálhatták volna az alap Nokia szoftverbe...
Üdv.:
András
[Szerkesztve] -
Csepy
őstag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Te is olvass vissza. Megbuherált telefonnal van dolgod. Át kell írni a product code-ot olyanra, ami támogatja a magyar szoftvert is frissítéskor...
Regards: Csepy -
bundee_rbk
csendes tag
Sziasztok!
Frissítettem az E50-esemen a szoftvert a Nokia Software Updater-el V 07.13.0.0 verzióra.
Előtte elérhető volt a magyar nyelv a készüléken, most viszont se híre se hamva.
Van valakinek valami ötlete, esetleg találkozott már valaki ezzel a ''jelenséggel''?
Nem szolgáltatótól vásárolt a készülék, egy mobilkereskedésben vettem, úgyhogy el tudom képzelni, hogy a magyar nyelvű szoftvert már utólag telepítették rá vagy ilyesmi és talán emiatt történhetett ez a sajnálatos eset.
Üdv.
András
[Szerkesztve] -
wapee
tag
Sziasztok!
Tud valaki nem időkorlátos sms titkosító vagy adat titkosító progit?
Köszi -
lajos27
csendes tag
Szisztok!Betűméret növelő progi ami nem időkorlátos tud valaki?Ha igen honnét kell letölteni?
Ja és magyar nyelvű sms felolvasot?
[Szerkesztve] -
evasmall
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Még nem, ez lesz a következő fázis...
Azért köszönöm! -
jazzkifli
tag
válasz
evasmall
üzenetére
Egy darabig én is keresgéltem mindenféle megoldász, hogy betehessek tetszőleges háttérképet. Sikertelenül. Aztán beletörődtem, hogy nem fogom tudni az eddig megszokott képet látni a telefon alapképernyőjén és elfogadtam azt amit a gyári téma adott.
Kis idő elteltével, ahogy elkezdtem használni a telefon tudását, rájöttem, hogy kifejezetten hasznos, ha az alapkéernyőn egy viszonylag homogén kép látható, mivel a találkozók, teednsők nagyon szépen olvashatóak, nem zavarja a háttér tiri-tarkasága.
Viszont megtalálni azt a témát, ami elnyerte a tetszésemet, na az nem volt könnyű menet. Majd' 100 témát kipróbáltam és mindössze 2-3 olyat találtam ami nekem megfelelőnek bizonyult.
Ezt nem elkeserítésképpen írtam le, hanem hogy esetlegesen próbáld meg a pozitív oldalát nézni annak, ha nem tudod beilleszteni a saját háttérképedet telefon jelenlegi témájába.
Sok sikert! -
evasmall
csendes tag
válasz
rover45
üzenetére
Kérlek benneteket, segítsetek nekem! Már amióta megvan a telefonom, kb. 2 hónapja, azóta keresek háttérképes progit. Olyat, amivel be lehet teljes képernyőméretűre állítani egy akármilyen, megfelelő felbontású fájlt. Javasolták páran a photoeditort, de akárhányat letöltöttem, majd feltelepítettem, egyik sem ment. Esetleg ha valakinek van működő progija, ami a témába vág, kérem ossza meg velem! Sokat segítene! Köszi előre is!

-
Jadro
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igazad van, de nálam ez a lehetőség nem játszott. Még nem volt olyan telefonom, amihez akkut kellett volna venni.

-
Ricardo
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ebben van igazság, de ha az utolsó egység van már csak így is úgy is töltened kell.
-
Nem arról van szó, hogy hagyjuk-e teljesen lemerülni vagy sem, hanem arról, hogy bár ''mindegy'', mikor teszed a telefont töltőre, azért nem mindegy az akkumulátornak, mennyi idő alatt éri el az x töltésszámot.
Nem ugyanaz, ha minden nap rátöltesz, mintha három-négy naponta tennéd ugyanezt.
(Persze, az egésznek csak akkor van számodra értelme, ha egy telefont hosszabb időre veszel, egyébként valóban mindegy, milyen sűrűn van töltőn...
) -
Jadro
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Egyértelműen nem lesz. De a mai világban hagyja még valaki teljesen lemerülni a telefonját?
Másrészt van akit nem idegesít ha folyton vinnyog hogy merül? -
-
adalbert1
veterán
Öööö. A ram tisztítós progira senkinek sincs semmi ötlete? Mert tényleg van 1-2 alkalmazás ami baromira nem takarít maga után kilépéskor, és így könnyen előfordulhat, hogy a progi futtatása után marad 4-5 mega szabad ram, ami miatt pár másik progi rinyálna indításkor, hogy kevés a memória. Újraindítgatni a telefont meg nem egy túl kényelmes dolog. Vagy ez csak az én egyéni problémám lenne?
-
libus
őstag
Ezt a pozitív élményt meg kell osztanom veletek!
Februárban vásároltam a Speedshop-nál egy Nokia HS-23-as Headset-et a E50-hez, amit GLS-el hozzattam le, mert messze lakom Bp-től.
Nem használtam 10x sem, mikor elromlott.
Sokat gondolkodtam mit tegyek, mert ha visszaküldöm GLS-el, akkor szinte a headset fele értékét újra kifizetem, de gondoltam belevágok a garanciába.
Írtam is e-mail-t a Speedshop-nak, hogy mi történt a náluk vásárolt termékkel.
Erre ők felhívtak, megbeszéltük, hogy másnap elküldik érte a GLS-t, s ha bebizonyosodik a hiba, akkor küldik is vissza 1-2 napon belül az ujjat GLS-el.
Így is történt!
Amin a legjobban meglepődtem, az hogy ez a csere egy fillérembe sem került!

Úgyhogy nagyon gálánsak voltak! Le a kalappal előttük!

-
Scalpel
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Nem ismerem a programot, de van egy-két lehetséges tippem.
A telefonod flash memóriája nincs nagyon megpakolva, hogy csak 10 secnyi fér már bele?
Vagy esetleg próbáld meg beállítani, hogy ha van kártyád akkor arra mentsen. Hátha azt jobban komálja, előfordulhat.
Ez a két ötletem van. Hátha
-
adalbert1
veterán
Használja valaki a best call recorder nevű progit? És ha igen, valakinek hajlandó 10 secnél többet felvenni? Ugyanis hiába állítom a felvétel idejét unlimitedre, akkor is csak az első 10 sec-et veszi.
-
Scalpel
senior tag
Bocsánatot kérek, my fault, mégsem adom el. Kicsit meggondolatlan voltam. Ezt kérlek tudjátok be a melegnek, meg a hülyeségemnek.
Tudom, nem volt fair a részemről.
A szidalmazó leveleket privátban várom...
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
Scalpel
üzenetére
Köszi!
De itt is az adapter részre rámegy bármilyen füles nem? Már csak azt kellene tudni, hogy vajon az adapter része mennyire minőségi darab.
Egyéb: Valahol mintha olvastam volna, hogy létezik hozzá nagyobb aksi is, talán 1100 mAh-s, de látni ilyet se láttam sehol... Tapasztalata valakinek? -
Scalpel
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Ezt a kombót azt hiszem nem árulják külön, én legalábbis nem láttam. Olyat láttam már, hogy sima felvevőgombos-mikrofonos jack átalakító, de amin komplett távirányító is van, olyat még nem láttam.
Minőségre közepes alá, ugyanis a telefont egyáltalán nem mp3 lejátszásra tervezték (rontom az üzletem, de ez a valóság
). Az ipod biztosan ezerszer szebben szól, igaz sosem volt ipodhoz szerencsém.
Az akksi használatra bevallom nem emlékszem. Valami olyasmi rémlik, hogy nem annyira nagyon. -
adalbert1
veterán
válasz
Scalpel
üzenetére
Szia!
Ezeket külön is árulják? Mert ha jól látom, az egyik csak adapter, a másik pedig egy szimpla fülhallgató. Ill. az adapter bármilyen mezei fülessel kompatibilis?
Igazából azon gondolkozom, hogy egy ilyen adapterrel és egy 2 gigás flash memóval leváltom a 2 gigás iPod nano-mat, hiszen minek legyen két eszköz a zsebemben, ha egy is tudja ugyanazokat a funkciókat?
Az aksit mennyire meríti a zenelejátszás? Mik az ilyen irányú tapasztalataid?
Ill. a hangminőség milyen egy normálisabb mp3 lejátszóval vagy mp3-as discmannel összehasonlítva?
Egyéb kérdés: Nem tud valaki valamilyen Ram tisztító progit? Mert ugye indulásnál kapásból csak 15,x mega van szabadon, és nagyon gyorsan megtelik 1-2 program futtatása után, és hiába zárom be őket, pár megát még úgy is foglalnak a memóból.
Szerk.:
anaqer : kösz az infót, ezek szerint mennie kellene 2 gigással. Majd megpróbálok felhajtani valamilyet, mondjuk ez még függ a többiek válaszaitól is a zenelejátszás minőségét illetően... A másik meg, hogy a nokia részéről nem tartanám megerőltetőnek egy akármilyen compatibility list írását is, pl. az érintett memókártyákról. Ha meg van ilyen, akkor valszeg én voltam a figyelmetlen.
[Szerkesztve] -
-
Scalpel
senior tag
Van egy ilyenem (HS-20 + AD-41), ha kell valakinek, akkor viheti, mert én nem használom... megvettem, aztán ha háromszor használtam, akkor sokat mondok... még a csomagolása is megvan... A gyári zenelejátszót viszi teljes pompájában, a többi lejátszó programról nem tudok nyilatkozni (illetve a real playernél csak hangerőszabályozásra és telefon fogadásra/indításra alkalmas).
Egyébként a dobozon az áll, hogy up to 1GB támogatja a kártyákat. Lehet akkor 2gigás még nem volt...
A szoftvernek vinnie kell a 2gigásat simán, hardware szinten meg kétlem, hogy létezik ilyen akadály (mondjuk a 4gigát már kétlem a fájlrendszer miatt, de ez sem hardware-es
). De vannak a témában hozzábbértők is mint én, övék legyen az utolsó szó. -
Gebriel
veterán
A gyári cd van egy Pc Suite nevű program azon kerszetül tudsz a bluetoothal kacsolodni a notebook-hoz ugy hogy netezni is tudj.
1,Pc Suit-al kacsolatot teremtesz a teló és a gép között,bluetooth-al.
2.Majd elinditod a Kapcsolodás az Intertezhez
3.Nettezel
Ennyi
Én ezt a megoldást ismerem. -
donci2
csendes tag
Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni notebookon és mobiltelefonon történő internetezéshez.
Van egy ASUS laptopom (ha jól emlékszem a6u sorozat - turion, xp home, 512mb) és egy Nokia E50 telefonom Pannonos üzleti előfizetéssel. Néhány nap múlva nyaralni megyek és a munkám miatt szükséges lenne, ha sikerülne valahogyan dolgozgatnom.
Vettem egy bluetooth adaptert a gépbe és az előfizetésem is fog tartalmazni valamilyen internetes csomagot.
Tudnátok némi segítséget adni a beállításhoz? Eddig egyszer láttam hasonlót, de az akkor infrán keresztül történt és a beállításokra sem emlékszem.
Előre is nagyon köszönöm!!!
András
Andras -
adalbert1
veterán
Erre én is kíváncsi lennék, valaki írta hogy neki 1 gigással megy, ennél nagyobbat vajon kezel-e? Mert a Nokia oldalán csak annyit találtam hogy support microsd card, méretet persze nem írtak.
Én még a zenelejátszóra lennék annyira kíváncsi, hogy van-e olyan adapter hozzá, amivel lehet távirányítani a zenelejátszót, és bármilyen sima jack dugós fülest lehet hozzá csatlakoztatni. -
rlph
tag
Sziasztok!
Az e50-hez melyik a legnagyobb memóriakártya, amit még tud kezelni? -
Scalpel
senior tag
Az 1.5.6 és 1.5.7 nekem sem ment fel, és nem a a tanusítvány-ellenőrzés aktív állása, miatt (már rég ki van kapcsolva
), hanem egyszerűen piros felkiáltójellel kiírta, hogy a telepítés nem támogatott. No comment... Viszont az 1.2.4 megy jól, és az nekem ébresztett kikapcsolt állapotból is. Igaz elsőre nem sikerült neki, de utána már ment flottul. Szerencsére reg. kódnak bármit elfogad
... Igaz a munkanapok nem szabhatók meg, mint a handyalarmban, de gyakorlatilag képes mindenre, amire szükség lehet.
jazzkifli: Nem feltétlen kell Neked kikapcsolni, elég ha lemerül
. Szóval akkor tényleg hasznos lehet. 
Egyébként én is csak hetente egyszer újraindítom. Ha tényleg nem akarom, hogy zavarjanak, akkor offline mód. Mekkora jó is, k750i-ben nincs ilyen
.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
Nem, így álítottam be már régebben, de így se akarnak felmenni.
-
evasmall
csendes tag
Inarus! Így van, szoft.telepítés: MIND, Online tan.ellen.: KI. Akkor jónak kell lennie!

-
jazzkifli
tag
Ilyenkor érzem magamat mázlistának, hogy sohasem kapcsolom ki a telefonomat

-
vadkörte
addikt
válasz
dilipok
üzenetére
Akkor én jópárszor belenyúltam abba a a 0,001%-ba. Nagyon sok témánál, programnál közli a gép, hogy nem támogatott. És nem engedi telepíteni.
Viszont sikerélmény, hogy végre találtam olyan vekkerprogit, ami kikapcsolt telefonnál is tud ébreszteni.
Nemes egyszerűeséggel Alamr Managger a neve. A nokiaprogramok.hu-ról származik. Egy Iván-féle srác megtámogatta egy-két hasznos kiegészítéssel. Egyszerű, de kiválóan működik. -
adalbert1
veterán
Egy igen egyszerű alkalmazás telepítése nem támogatott üzenettel. (ami ha jól gondolom azt takarja, hogy megszívtam, a régebbi symbian alá írott progiknál még megértem -habár nem tudom, hogy egy retkes kompatibilitást miért nem tudnak megcsinálni, mivel gondolom a 7-es 8-as symbianos telók alatt azért gyengébb hardware is volt-, de hogy jópár 9.1-re írott cucc ne fusson.
Ö -
adalbert1
veterán
válasz
sztikac
üzenetére
Mondjuk nem vagyok nagyon otthon symbianban, de úgy gondoltam, ha valami ugyanarra a változatra készült, jelen esetben a 9.1-re, akkor azért kellene futnia (vagy csak én vagyok nagyon naiv?). Pl.: nem hiszem hogy egy ébresztőóra program annyira zabálná az erőforrást... Vagy miért nem kompatibilis e50-el, ha ugyanúgy 9.1-es (és mondjuk a progi alapból nem használna olyan featureöket, amik nincsennek mondjuk e50-ben, pl. wlan)? Kb. ezeket nem értem...
Lehet hogy ezek alapján nagyon lámának tünök, de valaki igazán felvilágosíthatna.
Viszont azon borultam, hogy a telefonomban erősebb hardware van, mint annak idején az első pc-mben (jó, az architektura más, de akkor is). -
adalbert1
veterán
válasz
jazzkifli
üzenetére
Köszi, akkor majd mindjárt rákukkantok.
Mondjuk a nokiaprogramokon is volt nagyon sok symbianos alkalmazás, ami nem akart elindulni, hiába volt 9.1-re írva, és egy párnál hiába volt ott, hogy e50 kompatibilis... Ennyire gatya lenne maga az egész symbian, vagy csak az e50 kompatibilitással van ez?
A másik nagyon idegesítő dolog, hogy nem igaz, hogy ha még van kb. 10 mega szabad ram, akkor a beépített pdf reader nem tud megnyitni egy kb. 2,5 megás pdf-et. -
adalbert1
veterán
Én is E50 tulaj vagyok már kb. 2 hete, de lenne pár kérdésem:
Mekkora a legnagyobb Micro SD kártya, amit lehet bele tenni?
Melyik az a file manager progi, ami működik is rajta, mert nekem egyik se akart menni, ráadásul nagyon sok symbianos progi se... Symbian-nál a régebbi verzióra írt progik nem kompatibilisek az újabb verziókkal? Ill. jópár Symbian 9.1-es progi se akar feltelepülni...
Ezeken kívűl maximálisan elégedett vagyok a telefonnal, végre egy normális nem divatorientált klasszikusabb külsejű modell.
-
jazzkifli
tag
Van már tapasztalata valakinek, hogy az újabb szoft miben jobb az eddiginél?
-
Christoph
aktív tag
Ha valakit érdekel megjelent a Nokia Maps (smart2go) 1.0-ás végleges változata: [link]
-
vadkörte
addikt
Egy hete én is boldog E50 tulaj vagyok. Hála a jó égnek... Már alig vártam.
A fórum átolvasása után majd minden kérdésem meg lett válaszolva. Már van kikapcsolva is ébresztő vekkerprogim, úgyhogy ez a gondja orvosolva. Amire vsizont nem tudtam rájönni, az az, hogy miért írja ki a telepíteni kívánt témára, hogy a tanusítványa lejárt. Oszt kilép... Sajnos csak a ''Perl Black - Fire Edition'' témát tudtam telepíteni, pedig volt/van még egy marék jobbnál jobb...
Ötlet? Mivel a tanusítványkezelésnél elvileg beállítottam, hogy mindent fogadjon el. -
Monya78
veterán
Szerintem felesleges aggódni a kijelző miatt...
Pár hónapja mindig zseben hordtam, és csak mostanában szereztem egy pár karcot az fém hátlapra, a kijelző viszont totál karcmentes... -
Grillo
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ja, éis így jártam, viszont az ExtremeDigitalban van 2 collos kijelzőfólia 500 forintért, így a pótlás nem olyan nagy feladat.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
nah, leszedtem, hagy ne mondjam, hogy most meg felkunkorodott a sarka

-
dilipok
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
áhá
valszeg tényleg ez a hiba
THX 
-
Monya78
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Úgy tünik...mondjuk régebben sem zavart, általában amikor kikapcsolom a telefont, nem nézem végig annak a folyamatát...

-
Monya78
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én a logo esetében arra gondoltam amikor már bekapcsolt állapotban van a teló, akkor az aksijelző és az óra között kiírja hogy ''vodafone HU''
Nálam kikapcsoláskor semmilyen vodás kép nem ugrik be (csak egy Nokiás)...a régebbi szoftnál mintha lett volna úgy rémlik, most nincs.... -
Pompi
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
'' hülye ezüst 3szög, de nem veszem még le''
Az ezüst kis háromszöget jó eséllyel ki tudod szedni önmagában, mert az nem a fólia része. -
válasz
dilipok
üzenetére
Amennyiben mindkettőtöknek a Gmail-hozzáféréssel van gondja, ezt egy egyszerű beállítással lehet orvosolni. (Én az opera beépített levelezőkliensével jártam így.
)
A Gmail webes felületén állítsátok be, h. POP3-letöltésnél törölje a levelet a Gmailszerveréről, különben minden alkalommal letölti azokat, míg le nem törlitek a szerverről manuálisan a weben. -
töttöröö
csendes tag
es egy kerdes:
miutan sikerult beizzitani a gmailt a telora es letolteni egy par levelet, azt vettem eszre hogy nem lehet egyszerre tobbet torolni, sot, veglegesen kiirtani sem tudtam, mindig ottmaradtak.
en vagyok huje vagy en vagyok bena? -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Eh, nem voltam elég gyors...
Sajnos nem ez az igazi megoldás, a vodafone-os logó ott van mindjárt a kézfogós nokiázás után, ezután jön csak az üdvözlőképernyőm
arról nem is beszélve, hogy mikor kikapcs, akkor is vodafone-os logó van... -
töttöröö
csendes tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Si mai esti si mindru???
Szerintem az alakja meg az hogy az E50-t ecceru businesstelefonkent reklamozzak ami a 6310 nem volt. az bizony a maga koraban rohatul fejlett volt. mondjuk az E50 sem egy gyépés telo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ja és magyar nyelvű sms felolvasot?

Azért köszönöm!

, akkor nehogy már ez ne menjen!
). De vannak a témában hozzábbértők is mint én, övék legyen az utolsó szó.
. Szóval akkor tényleg hasznos lehet.