Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZse
őstag
válasz
Remittenda #2097 üzenetére
Bekapcsolom a kijelzőt és kész.
Amúgy meg a kulcstartómon van egy kicsi rozsdamentes acélból készült LED-es zseblámpám, amit direkt kulcstartóra terveztek. -
Grillo
őstag
válasz
Remittenda #2092 üzenetére
Ok, csak most pesten vagyok, ha nem felejtem el, akkor rákérdezek.
-
HaZse
őstag
Ha Pannonnál vennéd, akkor egy régi telcsit asszem 5-ért beszámolnak. 10-ért, ha 3g-s telcsit veszel. De ha régi előfizetésed van, akkor nagy kedvezményed is lehet.
Nekem pl. asszem 15 ezret engedtek volna el, ha úgy vettem volna meg. Én inkább kártyafüggetlenül vettem meg. -
Hát ez az. A mostani telefonomban van rádió, az első nap mikor megvettem akkor kipróbáltam hogy jédejó, aztán azóta se. Annyit kell vele telefonálni hogy már szintem megutáltam azt is amikor a kezembe kell venni, nem hogy még rádiót is hallgassak rajta. Mobilfény... mégis kinek találják ki az ilyeneket? Na mindegy, van akinek biztos fontos.
Azt láttam hogy a kijelzője jobb, mondjuk nekem az N70-é is teljesen megfelelő volt.
Igazából úgy áll a dolog, hogy akcióban megkapom 45-ért egy bluetooth headsettel, míg az N70 49 lenne akcióban. Nekem eddig így minden tekintetben jobb választás az E50. -
-
Puma4
tag
válasz
Monya78 #2085 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy még kísérletezgettél is! Én nem nagyon szeretek, de akkor most mégis kénytelen leszek...
6100-as telefon volt az előd, ha átviszi a gyáriakat akkor ok, ha nem akkor majd hozzászokom ezekhez.
Három hetes a készülék, és most találkoztam először azzal, hogy bejövő hívásnál a felvétel után azonnal kihangosította magát és lefagyott. A vonalat nem szakította meg, de semmire sem reagált, akku ki. - Csak azért írtam le, mert száz százalékosan biztos vagyok benne, hogy hajszál egyszerre nyomtam be a menü és felvevő gombokat.
Netalán mások is?... -
Rezi
tag
Ezt próbáljátok ki: http://shop.psiloc.com/en/Application,262290,Psiloc+Font+Magnifier
Font méret növelés gombnyomásra -
HaZse
őstag
válasz
Gebriel #2084 üzenetére
1. Ha valaki hébe-hóba használja z szerintem oké, de aki azért veszi, hogy mp3-at hallgasson, az inkább olyan Nokia telót vegyen, ami direkt erre van kihegyezve és nem kell átalakító meg pop-port birizgálás, mert nem érintkezik rendesen. Én is kipróbáltam a 6630-hoz adott régi sztereo fülessel és azzal is jól szól, d én nem használom.
2. Azért, mert az parasztvakítás a telókban. Szerinted miért csak CMOS érzékelőt építenek egy telóba és miért nem CCD-t? Az ilyen kamerák arra jók, hogy ha véletlenül olyan helyzet van, ahol jól jö, akkor meg tudd örökíteni és nem azért hogy azzal menjél pl. kirándulni és a tájat azzal fényképezd le. Szerintem eddig nincs olyan telefon, ami egy digi f.gép minőségét és beállításait is el tudja érni.
Erről ennyit. Nem kívánok én ehhez többet hozzászólni. PONT.
Ps.: Magánban írhat, és én szívesen ott kifejtem a vélemnyem. Betűméret növeléskényelmesen (csak utánna kellene olvasni): [link] -
libus
őstag
A hetén visszajött a szervízből a telefon és a legújabb szoftvert tették rá!
V 06.41.30-et, pedig Vodás vagyok!
A zenéket nektek is hallkan játsza le a készülék fülhalgatón keresztül?
Meg valójában szinte mély sincs benne.
Egy Nokia HS-21-el használom.
Pedig ezt a hibát is jeleztem szervizbe küldéskor de nem igazán lett jobb.
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
Szia!
Előbb próbáltam ki két midit felraktam de csak az egyiket játszotta le(számítógép mindkettőt lejátszotta)
Na mindegy mid, acc, wav, mp3 -as formátumot be lehet rakni csengőhangnak...
Csak meg kell szerezned valahogy a 6100-es gyári hangjait... (telefon - telefonra nem mindig tudja átadni a gyári csengőhangjait..) -
Gebriel
veterán
1.És ha azért vesznik hogy mp3-t hallgasanak??Akkor mi van?Összedöl a világ?Nem mindenki jár kocsival (mert képzeld van busz meg vonat(stb) is a földön
)és akkor milyen jó hogy nem kell külön mp3 lejátszót is vinnie magával
3.Szerinted miért raknak a telefonban kamerát,fényképezőgépet?Biztos nem disznek
A fenti hszt építő jelleggel írtam, kicsit kioktató jelleggel vegyítve. -
HaZse
őstag
Szia.
Nekem volt N70-esem, és ott nem tetszett a kamerát fedő hátlap. Azzal tisztában kell lenni, hogy az N70 8.1-es verziójú, míg az E50-es már 9.1-es, tehát ami fut N70-esen az nem fog futni E50-esen. Ezt olasd el: [link]
Ha a betűméret kicsi, már azon is lehet segíteni. -
HaZse
őstag
Sziasztok.
Végigolvastam az összes hozzászólást és pár észrevételem van az addig elolvasott hsz-ekhez.
1. Sokan azért vesznek egy üzleti E szériás telefont, hogy mp3-akat hallgassanak? Ez azért eléggé nevetséges. 32 évesen én se vagyok idős, és szeretem a jó zenéket, de inkább a kocsimban lévő fejegységet használom zenelejátszáshoz. Otthon erősítő, ha meg bicajozok, akkor meg van mp3 lejátszóm és azt használom. Oda meg nem viszek telefont.
2. Az, hogy aki venni akar ilyen telefont, az előbb _olvassa_ el pl. a Nokia honlapján a specifikációt, vagy esetleg a gsmarena.com oldalt a kiválasztott telefon specifikációját. Abból rögtön lehet tudni, hogy pl. mekkora a kijelzője, és hogy rádió van-e benne.
3. Aki fényképezni akar, az hordjon magával digigépet erre a célra direkt, és itt vki írta, hogy a pillanatot kell elkapni és nem a minőség számít. Ez így van.
4. Az adatkábellel kapcsolatban pedig igencsak érdekes dolog ez, mivel én a régi 6630-asom adatkábelét használom. (DKU-2) És még mindig semmi baja. Az adatkábelt már N70, 6680, 6681 és most E50-el használtam eddig. Ergo Ott inkább más lehet a gond.
5. A hang torzítás pedig aki megveszi és ilyet tapasztal, az vigye vissza ahol vette. 3 napon belül kötelesek kicserélni vagy visszaadni a vételárat.
6. Nem mondom, hogy minden kiadott Nokia telefon makulátlan, de az E50-est is sorozatgyártják és lehet benne hibás széria, ezért nem kell az E50-nek negatív reklám. Aki meg vacillál, hogy E50 vagy gyógy S40-es telefon legyen, az nincs tisztában, hogy az S40-es telefonban is Symbian fut, csak abba nem lehet újjabb programokat beletelepíteni csak Java alkalmazásokat, míg a Symbian S60-as telefonokra meg sok-sok programot fel lehet tenni.
7. Sorolhatnám itt az én saját észrevételemet, de azt látom, hogy akinek nem megy a tlefon, az csak pár ember kb. 8-10 ember, és az ő hozzászólásaik alapján nem lehet egy E50-es telefonról független vélemnyt kialakítani.
Ps.: A betűtípus növelés meg igenis lehet, csak rendesen el kell olvasni a belinkelt oldalt. Én az alapján csináltam meg és most jobban lehet a szöveget olvasni rajta. Annyit elárulok, hogy kártyaolvasóval kell csinálni és a kártyára a resource könytás alá kell csinálni az apps könyvár mellé egy fonts könyvárat és oda kell a megfelelő fontokat felmásolni, majd be a telcsibe és bekapcsolni a telefont.
A fenti hszt építő jelleggel írtam, kicsit kioktató jelleggel vegyítve. -
dilipok
veterán
ha nem érdekel a multimédiás része a dolognak akkor 1értelműen e50. A joyra sok panasz nem lehet, nagyon jó minőségű, tartósnak tűnik. Készenléti időről: én nagyon sokat nem nyomkodom, és közepes használat mellett 4 napig általában bírja az aksi. Sok nyomkodással azért lemerül 2 nap alatt ez is. Valamint, ami nekem nagyon fontos, a megjelenés 5ös. Ennél jobban összerakott telefonnal nem találkoztam. Volt 6310esem is, na az össze volt rakva, de ez még annál is jobb.
-
Sziasztok! A tanácsotokra lenne szükségem. Két telefon között gondolkodok, az egyik az N70, a másik az E50. Melyiket javasoljátok? Amire szükségem lenne, az a nagyon nagy telefonkönyv, a jó készenléti idő, az elfogadható sebességű internetkapcsolat, jó bővíthetőség. Ami egyáltalán nem érdekel: zenelejátszás, fényképezőgép. Mennyire ígérkezik a mindennapok során tartósnak és használhatónak az E50? Egyelőre ez tetszik jobban, de igazából az N70-nek is vannak előnyei. A joy mennyire használható? és tartós?
A válaszokat előre is köszi. -
töttöröö
csendes tag
szomorkás a hangulatom máma.
megis feheret kapok a vodatol, penteken erkezik. szerintetek hivatalos szervizben lecserelik az elolapot? -
Monya78
veterán
válasz
vadkörte #2069 üzenetére
Szia!
Minthogy nekem felvan rakva a SmartGo és a TomTom is + van GPS jelvevőm is...annyit tudok mondani hogy a TomTom mérföldekkel jobb,
SmartGo ''szimulációja'' csak főutakkal összekötött városok között müködik...magához a GPS-es navigáláshoz pedig mivel totál Nokia program meg kellene vásárolni a progit...
SmartGo egyedül csak a térkép böngészésében jobb...
TomTom ''szimulációja'' minden esetben müködik, van hangvezérlés (akár magyar is), sokmilió beállítás, kiegészítések, plusz ha már véletlen rákerült a telefonodra a GPS navigálás is müködik, méghozzá elég hatékonyan.
''prérin hogy boldogul?'' Sehogy! a lakásom nem ''fő''utvonal mellett van, de elmentettem a poziciót, utánna egy másik helyről hiába utasítom hogy a lakásomra akarok menni egyszerüen azt írja ''nincs útvonal''...tehát csak a térképen is látszodó utcára navigál el...
Alternativák: I-Go és a wayfinder ezeket még nem próbáltam ki, de elvileg jobbak mint a fennti kettő
Hasznos progi még a NokiaSportTracker...iszonyú mennyiségű adatot szolgáltat, amikről 3 féle diagrammot és egy térképet is készit a progi, és mindet el menti magától, amit bármikor elő tudok keresni...pl. tegnap egy palánkra kosarazgattam 50 perc alatt 4 km-t tettem meg, max seb: 14km/h, átlag 4,8km/h stb...
Ha valami kérdésed van, vagy valamit próbáljak ki...nyugodtan szóljál... -
vadkörte
addikt
Mindenképp veszek majd egy GPS modult. Először a telefon legyen meg végre. De messze van még június 3-a. Szal a részletesebb térképről majd később lenne szó. (A nagy semmi közepéről...
)
Pompi, Neked is köszönöm a segítséget. Értem, a dolgot. Igaz a nagy semmi közepére is el kell jutni, szóval nem árt ha tudom, hogy a túra kiindulási pontjára - településére - hogy jutok el.
Más.
A jelenlegi csomagom az első havidíjas - szeretem, sokkal jobb, mint a feltöltőkaris - így még nem nagyon vagyok jártas a szerződés hosszabításos procedúrában. Azt tudom, hogy elég a személyi is. De a bibi az, hogy május 28-án lejár a szerződésem és csak június 3-án tudnám megvenni a telefont. Ebből lehet valami bibi vodkáéknál? Nem szeretném, hogy majd egy hétig telefon nélkül lenni...
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
válasz
vadkörte #2069 üzenetére
''Mivel sokat járok a természetben - természetfotós vagyok - így nem árt, ha tudom hol is vagyok épp.
A TomTom mennyivel jobb, pontosabb, bővebb? Esetleges alternatívák?''
Ezek a navigációs progik utca szintü navigálásra vannak kihegyezve. Szerintem nemagyon fogsz tudni a természetben bandukolni vele, mert vagy megpróbál rárakni téged a legközelebbi utcára, vagy a nagy semmi közepén leszel. -
vadkörte
addikt
válasz
sztikac #2067 üzenetére
Ehem... Na igen erre nem is gondoltam. Az ótlúkot akkor használtam utoljára amikor a suliban tanították. Akkor ez a gondom meg is oldódott.
Bluetoot-szal Z600-ról telefonkönyv feltol PC-re, SIM ki, SIM E50-be béhelyez, PC-ről telefonkönyv importál.
Kiváló!
Más.
A Smart To Go nevű navigációs progi mennyire használható. Értem ez alatt, hogy mennyire pontos? Nagyvárosokban gondolom házszámilag tud navigálni, de várostól távolabb, kis falvakban, kinn a ''prérin'', hogy boldogul? Amíg nem tudok GPS modult venni a telcsihez ezt használnám offline navigálásra.
Mivel sokat járok a természetben - természetfotós vagyok - így nem árt, ha tudom hol is vagyok épp.
A TomTom mennyivel jobb, pontosabb, bővebb? Esetleges alternatívák? -
Monya78
veterán
Figyelmeztető hangot biztos nem lehet megváltoztatni...
A csengések hangerejére annyi megoldás lehet hogy egy túlvezérelt (mp3-as szerkesztökkel ezt általában meg lehet csinálni) hangot raksz be, ha nem érdekelnek az mp3-ak, akkor a gyárilag benne lévő shout.acc-t próbáld ki... -
dilipok
veterán
válasz
vadkörte #2063 üzenetére
Hát van 1 fájdalmas megoldás. Én ezt alkalmaztam...
lementettem a régi telefonomről a számokat, majd mikor megvettem az E50et, akkor csatlakoztattam a géphez, és szépen be ctrl+c, ctrl+v-ztem 1essével a számokat... Nem a legelegánsabb megoldás, de tuti jó
1 fél óra alatt meg is voltam vele, annyira nem vészes. De azért még várj vele, hátha lesz aki okosabb nálam
[Szerkesztve] -
vadkörte
addikt
Tanácsotokra átrágom magam a fórumon. Lassan végzek is vele. Megérte. Sok-sok okosságot lehet tanulni. És megelőzni a sok felesleges kérdést.
Már biztos, hogy ilyen telefont fogok venni, az azonban továbbra is nyitott kérdés maradt számomra, hogy a régi SE Z600-amból a telefonkönyvet hogy fogom áttenni a Nokiára...
Mivel gyökeresen eltérő szisztémán alapul a két készülék. A Z600 nem is oprendszeres.
A másolom SIM-re, régi telefonból SIM kivesz, SIM új telefonba betesz, másolás SIM-ről nem bejövős. A kontaktjaim 95%-ánál több adat van felvéve. (2 sok esetben 3-4 telefonszám, e-mailcím, címek, személyes fotó, egyebek...) Összesíteni meg nincs kedvem, se időm.
Ötletek???
Ui.:
3 éves Vodafüggő de még jó állapotban lévő Z600 mit érhet? A flip is jó nem lötyög, az eredeti akku van benne, ha nem basztatják sokat elmegy vele még 4-5 napot, aktív használattal max. 2.
Garancia értelem szerűen nincs rajt, az akku szerintem még kibír 1 évet, aztán csereéretté válik.
[Szerkesztve] -
Scalpel
senior tag
válasz
töttöröö #2056 üzenetére
Dehogynem baromság, de voda... Egyébként szerintem ezüst fekete kell hogy legyen. Vagy egyszerűen hívd fel őket, hogy milyen van nekik. A múltkor a honlapon ezüst-fekete volt a képen is.
Don't worry!
Florens: Lehetséges, nem próbáltam, nincs mem karim, és nem is lesz nagy valószínűséggel. A nagy szivacs csak csillapító funkciót lát el (gyak a helyén tartja az akksit), az tuti. A kicsit nem tudom mire való.
[Szerkesztve] -
Florens
tag
Valaki tudja mire szolgál ez a kis fekete akármi? [link] pontosan az egyik érintkező fölé van ragasztva a hátlapra. Arra gondoltam ha leveszem, akkor lehet hogy automatikusan leválasztja a memóriakártyát (ez lenne az ideális). Nem próbálta még valaki leszedni?
-
töttöröö
csendes tag
ezüst...
-
töttöröö
csendes tag
Segiccseg,
ha azt irja a vodafone megrendeles visszaigazolason hogy ''E50, ezüst'' akkor az most milyen szinu? ezust feketevel vagy ezust feherrel? hat nem baromsag?? az egyetlen szin ami allando benne az az ezust......
feheret nem szeretnek kapni. -
Scalpel
senior tag
Szerencsére az előlapon a kijelző körüli keret, és a billentyűzet alatti rész (amit annó 6310-nél gravír betétnek hívtak) is fém, hasonlóan az akksifedőhöz.
Viszont az előlap váza tényleg műanyag, gyakorlatilag az a fekete, vagy fehér keret a telefonon annak a folytatása. De legalább jó minőségű, mégha műanyag is...
Egyet értek, tényleg jó az ár/érték arány, szerintem azért lesz egyre keresettebb, mostanság elég sok jön velem szemben.
[Szerkesztve] -
-
Inarus
addikt
válasz
sztikac #2049 üzenetére
Ez jó kis program, az előző Symbianos vodás telómon is rajta volt (Panasonic X701). Csak ezzel tudtam eltüntetni a gyönyörűséges piros-fehér ikonokat a funkciógombok felől.
Florens: Szerintem csak a hátlap fém. Az előlap csak fém hatású. (pl anno SE T610)
Amúgy tényleg jó az ár-érték aránya.
[Szerkesztve] -
Pimpa88
csendes tag
Két kérdésem lenne:
Bizonyos alkalmazások (pl. témák) telepítésénél mindenféle biztonsági/kompatibilitási problémát ír ki. Ettől még telelpíthetőek az alkalmazások?
Az SMS hangot lehet változtatni? Ha igen akkor hol kell? -
Zoli329
addikt
-
Florens
tag
Ettől függetlenül nagyon király a tella...
Minden benne van aminek benne kell lennie, sőt még több is.
Nokiától soha nem látott áron Symbianos teló 240*320as felbontással, kékfog2-vel, fém elő-hátlappal, microSD kezeléssel, relatíve kis mérettel páratlan vétel - szerintem -
''Nokia E50 rulez'' -
wayne1
senior tag
válasz
Florens #2044 üzenetére
Szerintem nem festve van a teló hanem így van ''kiöntve''. Ugyanis az enyémet leejtette egy haverom és elég rendesen megütötte a telót, de sehol sem kopik a festés, úgy vettem észre, hogy sem az előlap nem festett, sem az oldalán a csík.
Esetleg a billentyűk kophatnának, de javítson ki valaki ha tévedek. -
Florens
tag
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen tellát!Nagyon király meg minden, de már most úgy veszem észre hogy elkezdett kopni a festék az előlap felső részéről pedig csak 3 napos (2x elvittem melóba)
Tapasztalt valaki hasonló ''jelenséget''? -mármint hogy könnyen kopik.... -
Köszi!
[Szerkesztve] -
töttöröö
csendes tag
válasz
vadkörte #2040 üzenetére
elmeselem milyen tapogatasra. en mar tapogattam elo peldanyt. micsoda elmeny
van sulya, es a fejeben van a sulypont, erzed hogy van valami a kezedben. egy kicsit olyan mint egy 6310es csak a gombok kisebbek es le vannak csuszva. persze megsem olyan mert fem a hatlap es massziv az egesz.
a menu pedig symbianos, ilyen ecceru. vagyis nem ecceru. de ha lattal mar symbianost, akkor olyan. de a regieknel jobb mert van az aktiv keszenlet menu ami szerintem nagggyon jo. nem kell turkaszni a menukben csak kirakod amit hasznalsz.
es joyt en sem cserelnek, az biztos a gari veget jelenti. -
vadkörte
addikt
Ez a joy-csere hogy is van? Ha elhalálozik fogom a kis ''6 tollú csillagcsavarhúzóm''. Amit mellesleg torx-kulcsnak hívnak és viszonylag eltejedt az elektronikában (is). Szétkapom a telefont, leemelem a panelról a halott - feltehetőleg átjukadt gumijú - joy-t és visszateszem az újat?
Ezzel ha még volt, a garinak lőttek. Nemde?
Úgy néz ki már 99%-ban biztos, hogy E50-em lesz. Már csak meg szeretnék tapogatni egy élő ''lélegző'' példányt, mert a súlymakett valahogyan nem volt az igazi. Csakhogy ez Kaposváron kicsit nehezen megy. Mégsem mehetek oda valakihez az utcán, hogy had tapizzam meg a telcsid haver!
A menü felépítésére, logikájára lennék kiváncsi leginkább. Csak az a bibi, hogy üzletekben maketteket találni, működő darabbal még nem találkoztam.
Egyébként SIM-lockos Voda példányt fogok venni. Június elején. Szerződéshosszabbítás lesz, szal remélem a T. Vodafone megszán egy kis kedvezménnyel. 3 éve havidíjasuk, előtte 3 évig pre-paid-esük voltam.
[Szerkesztve] -
Scalpel
senior tag
válasz
Zoli329 #2037 üzenetére
Nekem az első Nokiámmal is bajom volt/van... de attól még szeretem.
A Siemenseinkkel nem volt soha baj. Pedig van itthon 3, megettek már néhány akksit, de még mennek. Egyik másik akkorákat esett, hogy azt valami távolkeleti izé csak porrá válással ''élné túl''...
Ha kiadnák az E50-et navipaddel, minisub-vel, erősebb processzorral, meg újabb oprendszerrel, akkor tényleg a legjobb telefonok egyike lehetne.
A kijlező így tökéletes, nekem a 3G sem hiányzik. Netezni is jobban szeretek normális méretkeben, szóval a wifi sem szívfájdalmam egyáltalán. De ez a pop-port... ez egy kalap @##>... A joytól nem tartok, csak még mindig szokatlan egy kicsit, pedig állandóan a telefont macerálom.
szerk: off
[Szerkesztve] -
Scalpel
senior tag
válasz
Scalpel #2035 üzenetére
Sorry, kicsúsztam az 5 percből...
de 1300 Ft a speedshop
+ban, és akkor már van értelme a mondatomnak.
Mivel már mindhármat megjártam .
Esetleg úgy értelmezhetőbb, ha mindenki belegondol, egy ''ezért tudom''-ot, vagy hasonlót...
Azt tudom még, hogy nekem megint vacakol a pop-port, de csak az adatkábellal, a füles stabil. Ez nekem gyanús... -
Scalpel
senior tag
válasz
töttöröö #2032 üzenetére
A voda honlapján ezüst-szürke színkombináció olvasható, és a kép is arról árulkodik, hogy a fekete élű modellt árulják most. Tudom régebben csak fehér élű volt nekik...
A joystick a franc se tudja meddig bírja, de 1300 Ft a speedshop. Ameddig ennyibe kerül, addig nem érdekel. Csak egy 6 tollú csillagcsavarhúzó (nem tudom pontosan hogyan nevezik) kell a megfelelő méretben.
A MM szlogenjeitől, és reklámjaitól már a falra mászok...
Nokia szervízek közül ajánlom az Europarkit, és esetleg az Erkel utcait. A westendi felejtős... Mivel már mindhármat megjártam.
MoLeS: Üdv a Klubban!
Zoli329: Te egy nagy mázlista vagy.
[Szerkesztve] -
MoLeS
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak read-only módban voltam jelen a topicban, de gondoltam ideje, hogy megosszam a tapasztalataimat.
Korábban Samsung E820-t nyúztam, de húsvét környékén a csúszka végleg megadta magát, ezért cserére kényszerültem. Ha nem jött volna ez a korai halál, akkor kivártam volna az E65-t, de mivel nem maradhattam teló nélkül, így más alternatíva után kellett néznem, így bukkantam rá az E50-re. Mielőtt megvettem volna, elég jól végigrágtam magam a topicon, és a leírtak ellenére is belevágtam. Utólag azt mondom, nem bántam meg. De jöjjön a lényeg.
A teló a napokban lesz 1 hónapos (T-Mobile), és az eltelt idő alatt igazából egyik problémával sem találkoztam, amiről itt a tisztelt fórumtársak beszéltek. Természetesen próbáltam mindegyiket valamilyen úton-modon mesterségesen reprodukálni (pl. recsegő csengőhang), de nem sikerült, szóval azt hiszem szerencsém volt.
Maga a telefon egyébként 100%-os bejön; igaz ugyan, hogy a 'hagyományos' telók után kicsit fura volt a Symbian, és annak logikája, de mára már beletanultam, és le nem cserélném nem-Symbian telóra. A signózással ugyan néhányszor meggyűlt a bajom, de ez legyen a legnagyobb probléma
Bocsánat, ha túlságosan offtopic jellegűre sikeredett a hozzászólás, remélem azért nem fogtok érte lenyakazni -
töttöröö
csendes tag
es jovo heten kapom meg az E50 es szarom ossze magam es a joystickje szerintetek meddig birja es a vodas az a ronda feher szelu valtozat vagy sotet szelu??? ez fontos lol
-
töttöröö
csendes tag
Zsotie,
gondolj arra hogy akik mondjuk ide a forumba irnak problemas E50rol, vannak kb 10-en. akikrol hallotal azok meg 10-en. szerintem sokat mondtam. ehhez kepest szerintem sokkal tobb embernek nincs problemaja vele. vagyis a csendes elegedett tobbseg hallagat rola.
nekem volt eddig volt kb 35 telefonom, hasznalt uj, mindenfele. ezek kozul kb 5-el volt annyi problemam hogy hasznalhatatlanok voltak, szervizbol szervizbe. matematikailag mindig tobb eselyed van jol mukodot kifogni, mint nem.
es ha egy telo alapbol jo, mint mondjuk az e50 akkor megeri szenvedni is erte, addig jarok vele szervizbe mig nem lesz tokeletes
-
Zsotie
tag
Én a 6233-mal jártam így, nem tudják, vagy nem akarják megcsinálni a telót. Sok más embernek is hasonló problémája van vele.
Szóval arra jutottunk, hogy levásárolhatom az árát.
A Pannon-nál az E50-t ajánlottál, de miután beleolvastam a topikba, hát mitmondjak, az életkedvem is elment. Megint egy telefon, aminek van egy tipikus hibája.
Az enyém biztos ilyen lesz. Megint ugyanez a tortura.
4 hónap alatt ötször volt szervizben, kétszer cserélték az elején, a végén visszajött úgy, hogy nem is csináltak vele semmit. Kevesebb mint két hetet volt nálam.
Szóval akkor milyen telót is válasszak???
[Szerkesztve] -
töttöröö
csendes tag
válasz
ploteus #2018 üzenetére
es nem a vadkapitalizmussal hadakozom. hanem a keleteuropai vadkapitalizmussal. mer az mas.
aki budapesti, biztos jart mar a jaszai pesti hidfojenel a torokben. ott vannak a torokok. fozik a torok kajat, nem olcso, finom es folyamatos tomeg van. besetalok, vegigallom a sort, fizetnek es kiderul a sajat szamomra hogy 800 ft-al kevesebb penzem van mint kene. a torokbacsi legyint es azt mondja torokul, hogy majd maskor megadod.
leszakadt a pofam. nem a penz mennyisege miatt hanem a hozzallas miatt. addig ketszer jartam ott es 10000 ember kozul nem ismert fel az tuti tehat nem tudhatta hogy voltam mar vagy visszajovok. hat ezek utan igen. es nem az emberbarati szeretettol sirtam el magam hanem attol hogy ez tudja hogy mi az uzleti erdeke. es az nekem is jo. nahat, van ilyen?
es akkor ki-ki porgesse le maga elott egy vodafone ugyfelszolgalatban toltott perceit es nezzen el busan a naplementebe. mert elobb sul ki a szemunk minthogy visszavarjanak minket. de sajnos menni kell. nem birom telo nelkul.
elnezest a hossszas kiterőjér.
apropo: az E50-en az S60-as szoft legujabb kiadasa van? 3rd edition? -
töttöröö
csendes tag
válasz
Gebriel #2019 üzenetére
Koszonom kedves valaszaitokat meg ize,
akkor ha lesz problema, egyenesen a nokiahoz megyek.
namost. amikor az ember beesik a szervizbe, akkor altalaban produkalni kell a problemat. mondjuk sikerul. velem rovid eletem soran (33) meg soha nem tortent meg hogy azt mondtak volna hogy javithato helyben. meg ha szoftverhiba volt is. azonnal csomagoltak a markaszervizbe. most a vodarol beszelek. a hibat ugye fel kell deriteni. a markaszervizben valoszinuleg ez maskepp van.
egyebkent en optimista vagyok. nem egyre roszabb lesz a hozzaallas hanem egyre jobb. vagyis ki kell halnia egy-ket nemzedeknek ahhoz hogy az ugyfelet ugyfelnek tekintsek es ne mi legyunk ertuk hanem forditva. harom-negy nemzedeknek. ot-hat...het-nyolc.... -
Gebriel
veterán
válasz
töttöröö #2004 üzenetére
Ha jól olvastam akiknek elöjött ez a kihangosito-lefagyos dolog azok nem vodas készülékek voltak.
Szerintem érdemes a márka szervizebe vinni a telokat mert a szolgáltatok is oda visszik(idő nyertek vele)
Paragrafus ide vagy oda ha ezt a kihangosito-lefagyos dolgot megtudják csinálni sw.-vel akkkor nem fogják azt kicserélni még ha 3x is visszed vissza.Kivéve ha nem hadveres a probléma.
Mikor át veszitek a telefont akkor érdemes ott többször is kiprobálni.Mert ha elvisszitek a telefont és utána vissza akkor ujra kezdödik a szerviz idő...
media markt plakátja: Aki nem ünnepel velünk, az hülye! szlogennel. NA ehez már no komment.
Ja ezt néztem én is ezért elég durva
[Szerkesztve] -
ploteus
aktív tag
válasz
töttöröö #2014 üzenetére
ez sajnos felháborító, de így van. Nekem állandó problémám ez. A szolgáltató dublán számláz. Nem baj, fizessem ki, majd legközelebb levonják ! leszarom sítlus, hogy esetleg a pénz kellhetne máshova is.(kedves T ügyfél orientáció) Pénz kifizetése? Úgy kell vergődnöm, hogy hello, nekem kell szólni, hogy fizessenek ki egy hónap után? És a többi ipar mágna csodája. Azt hiszem lassan elérjük azt a szintet, amikor fizetünk és csak egy szembeköpést kapunk.
Pl: media markt plakátja: Aki nem ünnepel velünk, az hülye! szlogennel. NA ehez már no komment.
Én már nem merem frissíteni a telefonomat, mert félő, olyan probléma tengert indítanék el, amely még a magyar gazdaságot is megingatná. PEdig gyári rajta a softver, és szeretném frissíteni, de már nem merem. -
Monya78
veterán
válasz
töttöröö #2014 üzenetére
Szia!
Nekem már a Voda boltban mondták a készülék vételekor hogy ha baj van egyből a Nokia szervízbe vigyem...
Amúgy enyémet 1 hétig csinálták Békéscsabáról->Bp.-re küldték de közben ott volt a 4 napos szünet is, úgyhogy viszonylag gyorsan végeztek...
Bár csak szoftver probléma volt...úgyhogy fel is rakták az újabb 06.41.3.0-ast -
töttöröö
csendes tag
válasz
Scalpel #2012 üzenetére
Kishazankban szolgaltato reszrol a leszaras (tisztelet a nemletezo kivetelnek) es a minel tobb bor lenyuzasa van. es meg csak nem is kulturalt, nem eszreveheto formaban, hanem bele a pofadba. meg a remiszto amatööörizmus, dilettantizmus es pofatlanizmus. fogyaszto reszrol pedig a rendszerrel valo kiszuras lehetosegenek keresese. tulelesi technika.
de az eletbevago kerdesem marad: ha vodas a telom, mehetek vele egyenesen nokia szervizbe vagy muszaj vegigszenvedni a vodafont? -
Scalpel
senior tag
válasz
töttöröö #2010 üzenetére
Kár, hogy a fogyasztó kishazánkban kevésbé van védve, mint kéne. Mondjuk az is túlzás, ami az USA-ban van. Ott 3 hónapon belül visszaviszed a cuccot, akkor szó nélkül visszakapod az árát. Senki nem kérdi miért. Visszavitted, kész. Valahol a kettő között kéne meghatározni a jogokat, és kötelezettségeket.
Rezi: De jó hírt mondasz nékünk!
Holnap, akarom mondani ma telepítem is. Bár lehet inkább telepíttetem. Beugrom odafelé a szervízbe. Sajna rosszalkodik az adatkábelem és/vagy a pop-portom, és inkább a szervíz csessze el a telefont, mint én. Úgy könnyebb lesz kicseréltetni!
Nem kell hozzá majd semmilyen rendelet. Kíváncsi vagyok!
[Szerkesztve] -
Rezi
tag
Gyerekek van új firmware a telóhoz, 07.05.0.0 a verziója. Tudja valaki, hogy mik az újdonságok ?
-
Scalpel
senior tag
PC Suiteban van az üzenetek mentésére lehetőség az ''Üzenetek'' ikonnál. Utána azokat külön fájlként tárolja. Később megnyithatók, olvashatók, sőt a szoftverből csatlakoztatott telefon mellett megválaszolhatók. Szerintem ez azért nem olyan macerás bizonyos határokig. Bár ha több száz vagy ezer smsről van szó, akkor már tényleg az... A bejövő mappába visszahelyezésre nincs már mód, legalábbis én nem tudtam visszatenni.
-
Beave
csendes tag
Üzenetek lementésére keresek olyan progit ami rendesen működik nagyobb mennyiségű smsnél is.
(Best message storer működik de max 1 megás fájl képes csinálni, így macerás) -
Scalpel
senior tag
válasz
Gebriel #2002 üzenetére
Ezt ugye komolyan mondod???
El sem hiszem! Bárcsak tényleg így lenne!!!
A 49/2003-as rendelet 4.paragrafusának második bekezdésére gondoltál?
''(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.''
Sajnos az én értelmezésemben ez messze nem jelenti azt, hogy kicseréljék minden esetben... de persze én nem vagyok jogász.
[Szerkesztve] -
töttöröö
csendes tag
es akkor kernem megtekinteni a ket rendeletet vagy mikezek:
az elso 49/2003 (ebbol idezett Gebriel)
a masodik 151/2003 (ezt talaltam en sajnos)
es itt a lönk: http://www.fvf.hu/?akt_menu=86 -
töttöröö
csendes tag
Sziasztok,
megrendeltem a telot vodanal ketevessel es most kezdek fosni hogy olvasom ezt a kihangositos-lefagyos problemat. lehet hogy nem kellett volna?
ami a kicsereles-javitast illeti: voltam olyan elmepihent hogy megneztem a fogyasztovedelem lapjan a vonatkozo dokumentumokat es azt talaltam hogy a kotelezo nekik cserelni torvenyt felul/(alul)irtak egy kesobbi torvennyel amelyben ennyit talaltam idevagolag. idezem az ojjektumot:''7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.''
es ennyi. arrol nincs szo hogy egy honappal kesobb besetalsz, uvoltesz egyet es potyognak a zsiruj e50esek.
szoval akkor mi a helyzet?
az sem teljesen tiszta szamomra hogy ha pl vodas a telo, akkor beveszik sima nokia szervizbe?
koszonom figyelmuket -
Gebriel
veterán
válasz
Gabesz77 #1998 üzenetére
Szerintem mindegy hol probálkozol.Legyél egy kicsit rámenős
Jó ha tudod
Az új 2003.szeptember 1-jén hatályban lépett a szavatosssági és jótállási igények intézéséről szóló szabályzás alapján a fogysztó már az első körben választhat,hogy a kijavitást vagy a kicserélést kér,tehát a kicserélés,mint igyény teljesitésének nem feltétele a javithatatlanság.
Vagyis a fogysztó akkor is igényelhet cserét,ha az árú javitható.
A fogyasztó a választási lehtőséget csak akkor korlátozott,ha a kicserélés LEHETETLEN(Pl:nincs azonos vagy hasonló termék készleten)vagy ha a csere aránytalan többletköltséget eredményez(pl:azonnal és minimális költségigénnyel járó javithatoság esetén.[/ -
Pompi
nagyúr
válasz
vadkörte #1999 üzenetére
''Az ébresztője mennyire tré? Be lehet állítani úgy, hogy a hét bizonyos napjain ugyanazon időpontban kajabáljon, de hétvégén kusshadjon?!''
Ami alapból van rajta az nagyon egyszerü, egy időpont és slussz. De ezért jó, hogy op. rendszeres mert lehet rá telepíteni olyat ami tudja amit szeretnél.
''A Tom-tom-ot ajállották valahol. Az mennyire használható?''
Szerintem használható. I-GO-t nem ismerem - lévén, hogy nincs Symbianra - azt mondják ahhoz részletesebb a magyarországi térkép, de a TomTom-mal is el lehet boldogulni, folyamatosan frissül, az utolsó verzióba az előzőhöz képest rengeteg új utca került, de azért így is van olyan település amin alig vagy egyáltalán nem ismer utcákat.
A sebesség dolgogra nem tudok érdemben reagálni, de szerintem amennyire emlékszem a Z600, T610 sebességére annál nem lesz lassabb, de mondjuk ezt ki tudod próbálni valamelyik üzletben könnyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E sorozat jelenlegi legkisebb modellje szerintünk hatalmas siker lesz.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest