- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#27956736 #3783 üzenetére
Egy dologra tudok még gondolni, hogy mivel a pc telepítve került hozzám, így a videokártya driver is full verzióban lehet fent. Ezt azért említem meg, mert kutatva a probléma miatt a neten az Oázis C. azt mondja, hogy ez összeakadhat a színprofillal, így csak a fapad részt tegyük fel videokártya drivert illetően.
Nem tudom, hogy ez mennyire életszerű...Jah, és más kalibrált monitoron nem volt lehetőségem az összehasonlításra, nincs ilyen ismerősöm.
-
törölt tag
Köszönöm a sok javaslatot a megoldásra!
Kicsit pontosítok, hátha előrébb jutunk...Nikon géppel dolgozom, LR és PS programokkal.
Srgb a színtér, a programok beállításában is. Ebben fotózom, az Adobe Rgb még ismeretlen számomra.
A monitort háznál, saját rendszerben állították be, kalibrálták, a *Ropi* cikkekben is szereplő DisplayCal lut is telepítve van, fut is a kalibrált profillal. Cégnevet nem mondanék, a lényeg, hogy a deltaE 0.89 lett.
Dell monitorom van, a menüjében is a kalibrálásnak megfelelő mód van beállítva. A softproof ugyanazt mutatja, mint a szerkesztett kép.
Itt sincs gond.
Win 10. Lehet, hogy nem ajánlott, de új a gép, ezzel vettem.A baj a kezdetekkel van, azaz lövök egy fotót, megnézem ugye a gép lcd panelján, ok.
Átküldöm wifin telefonra, tabletre ok. Maximum finoman kell korrigálni a fényerőt.
De a kártyát kivéve a gépből, beolvasva a pc-n konkrétan mintha alulexpóztam volna a képet, jóval kisebb szaturációval. A LR automata beállítása +22 vibration és +8-10 saturation értéket fixen rádob...
Van lehetőségem ugye raw képek feldolgozására is, de ez még rosszabb, mint a jpg, hiába a LR-ba beépített kameraprofil, köze nincs a "valósághoz".
Megpróbáltam átállítani a rendszert a szabvány sRgb-re szoftveresen és hardveresen is és a hiba megszűnt.
Így viszont tudomásom szerint hiába a jó a kép, nyomtatásnál nem lesz ugyanaz semmi, mint a szerkesztett képen. -
törölt tag
Urak, a segítségeteket kérem.
Kalibrált monitorom van, sRgb színtérre van beállítva. A kalibrálás óta egyszerűen nem bírok a Raw file-jaimmal, színtelenek, jóval sötétebbek, mint kalibrálás előtt, a fényképezőgépből kiugrott jpg képek szintén kuka kinézetűek (még csak a közelében sincsenek a fényképezőgép kijelzőjén látottaknak).
Értem, hogy ez a kalibrált profil egyezik meg a nyomdai szinprofillal, de egyszerűen egy képemet nem tudom azóta számomra elfogadható színű és kontrasztos állapotra dolgozni - raw-ból totál esélytelennek látom.
A cég, aki csinálta a kalibrálást azt mondja, hogy ez ilyen téma.Azóta a fényképezőgépből közvetlenül tabletre küldöm a képeimet és ott dolgozom ki őket a Lightroom appban, sikeresen. A fentiek alapján nyilván nem nyomdai színhelyességgel...de a végeredmény a kijelzőn rendben van, más nem kalibrált monitoron megnézve is ok.
Tud valaki okosat mondani, hogy mi történhetett a monitorommal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Napelem
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest