- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
ribarszki #5028 üzenetére
Létezik HDR10, HDR10+ és Dolby Vision teszt minta is. Nekem Sony tévém van és megvettem a Sony CalMan Home szoftvert. Mivel az én tévém még 2017-es, ezért csak a szürke skálát lehet vele automatikusan állítani, de nekem már az is óriási segítség. A HCFR-nél nekem is Junior19 segített sokat, a CalMan-ban pedig janos666. Így utólag sokadszor is mindegyik fórumtársnak nagy köszönet.
(#5029) Teasüti tévénél tulajdonképpen a 10 vagy 20 pontos szürkeskálán állítasz mindent. A tévéken van egy olyan menüpont hogy színbeállítás és ezen belül lehet ezt megtalálni. HCFR-ben ez teljesen manuális, sajnos mindent a tévé menüjében kell állítgatni. A CalMan annyiból jobb, hogy ott a MobileForge minta generátor szoftver ami Androidon fut, lehet beadni a mintákat. Vagyis teljesen automatikus ez a része, mindig azt adja be a MobileForge amit kér a CalMan. Az SDR és HDR kalibrálás úgy különül el, hogy nálam a Sony tévén van a színprofilok között két állítható profil (Profi1 és Profi2). Az egyikre be kell állítani az SDR-t a másikra meg a HDR-t. Sajnos ezt filmek között manuálisan át kell állítani, de kb ennyi.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ribarszki #5028 üzenetére
Távolabbi jövőben lehet érdekes lenne nekem is a TV kalibrálás, szóval nagyon érintőlegesen érdekelne csupán, hogy miként kell elképzelni ezt a kalibrálást?
Nekem úgy 6 éve volt utoljára tévém, vmi Samsung H6400 és ott úgy rémlik a képi beállításokból csak egy globális menü volt (nem rémlik, hogy bemenetenként külön mentette volna). Ez hogy működik egy HDR képes tévén, főleg ha alkalmazást is futtatsz? Van külön képbeállítás menü SDR-re és HDR-re?Én azt gondolnám, hogy ha tévé adásra kalibrálsz, akkor arról a bemenetről kéne kapnia a tesztábrát, mert a saját médialejátszó alkalmazás és egy külső HDMI forrás között nem biztos, hogy túl sok közös van. Hacsak nem a TV dekódolja az adást, de ha van külső set-top-box, akkor az is beleugat a képbe tuti.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ribarszki #4568 üzenetére
Ha jól látom, még nincs benne a támogatási listában.
"Ami egyelőre fejtörést okoz, hogy fogja felismerni a HCFR a kalibrátoromat?"
SHIFT + újraindítással, aztán speciális indítási lehetőségeknél 7-es gomb (driver aláírás megkövetelésének a letiltása), majd ha újraindult, akkor telepíted a programot, aztán még egyszer újraindítod.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ribarszki #4556 üzenetére
Ilyen tévével még nem mutattak be személyesen egymásnak - szóval nincs róla infóm, viszont miért nem a HCFR-el kezded, ami ingyenes? Mellé a GCD és az AVSHD709 tesztminták is ingyenesek, vagy kis pénzért ott a Lightspace Disk, ami egy nagyon átfogó tesztminta lemez. Egyéként az LG OLED-jein a gyári színek általában rendben vannak annyira, hogy akár elmentheted egy - nem annyira pontos - második beállításnak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest