Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• robyeger

addikt

válasz Raymond #432 üzenetére

Nem érted, hogy működik a K8, sebaj talán egyszer megfogod érteni személyes tapasztalatok alapján, pl: összetalálkozol 1magos AM2 procival vagy DDR400 feletti 939-es rendszerrel. Látam azért érted mit dumálok, csak nem tudod cáfolni, nem egyszerűbb lenne ha beszélnél egy DDR500-as 939 tulajjal, mert nekem úgy se hiszel.
    Látod érted te mit akarok mondani, csak megint nem akarsz hinni nekem. A Hypertranszport és a memória órajele is a proci külső órajeléből képződik. HTT esetében van egy LDT szorzószám. (200x5=1000Mhz) Memóriánál pedig az csak nézőpont kérdése, hogy a magórajelhez vagy a proci alapórjeléhez viszonyítod, mert az eredmény ugyan az lesz, mivel a magórjel is az alapórajelből képződik, csak hát jobban megértenéd a működését, ha nem a magórjeltől vizsgálnád a memória órajelét(az összefüggések közepétől), hanem a CPU alapórajelétől (az összefüggés elejétől).
    Ez a kép már sokkal jobban tetszik, kár hogy 2way 940 Opteronok-ról szól. Ha tudnál linkel ilyen ábrát a AM X2-ről is, végre elmondhatnám, hogy tudtál újat mutatni nekem. :R
    L2 cache: Konkrétan mit nem tudok vagy mit értek félre ezzel kapcsolatban?? Szerinted nincs teljesítmény''visszahajlás'' laposodás a magórajel függvényében? A theoretikus L2 cache sávszélekkel nem megyünk semmire, a valós sávszélekből pedig már adtam izelítőt a forum olvasók számára(#409), rajtad a sor, ha ebből valamit is ki akarsz hozni.
    Még szerencse, hogy ilyen kevés ökörség található a Neten, mikor olyan szintetikus programmal mérik a dual core procik memória sávszéljét, ami még kifejezetten 1magra íródott. Ezt ha jól látom már meg is szüntették: [link] (Everest Home Edition 1.51.195-el nem tudom ilyenkor sírjak vagy nevessek :F ) Ezek csak arra jók, hogy a lajikus felhasználókat összezavarják. :(((

Új hozzászólás Aktív témák