Hirdetés
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Poco F7
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszahozhatja a hátlapi kijelzőt a Xiaomi 16 sorozat
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
robyeger #430 üzenetére
''Amit belinkeltél X-bit labor tesztjeit, ott egy FX-62-vel mérik a DDR2 ramokkal a proci valós memória sávszélességét, és mivel az FX-62 Am2 tokozásba megy és dual core, ezért osztott IMC-je van, ami miatt a korlát nála 12.8GB/sec és nem 6.4GB/sec. Erről dumálok már mióta''
Nem, te mindenrol dumalsz ossze-vissza mar amiota megjelentel a forumon. Ha nem vagy kepes kovetni a sajat hozzaszolasaid menetet sem akkor leirom ide nekem mirol is volt szo:
#417-ben azt irod, hogy ''Ezen cikkben is olvashatod, hogy lehetséges a proci alapórajelénél(200Mhz) nagyobb memória alapórajel beállítása is. De 939-eknél így gyári beállításokon 6,4GB/sec-nél nagyobb valós memória sávszélesség nem elérhető.'' es bizonyitek kepp belinkeltel egy Anadtech-es cikket amiben lemerik az E stepping-es S939 proci memoria sebesseget Sciencemark-al. A memoria ott DDR480-on megy es 5851MB/s eredmenyt ad. Ebbol levontad hogy az S939 nem kepes 6.4GB/s-nel tobbet atvinni a valosagban meg ha nagyobb is a memoria orajele mert a procit limitalja a 200Mhz alaporajel. Itt is megmutatkozott mennyire nem erted az architekturat. Sokszor le lett mar neked irva hogy probald megerteni hogy nem 200Mhz az IMC sebessege hanem az a proci sebessegen fut.Ezert linkeltem be neked az Xbitlabs-os cikket. Ott lathatod hogy meg egy AM2 processor sem (aminek szerinted ''osztott IMC-je van, ami miatt a korlát nála 12.8GB/sec és nem 6.4GB/sec'') sem eri el a 6.4GB/s Sciencemark-ban hasonlo sebessegu memoria hasznalata esten. Nezd meg az Anandtech DDR-480 es az Xbitlabs DDR2-533 eredmenyeket. 5851MB/s vs. 5952MB/s a legjobb idozitesek mellett. Egyszeruen az adott memoria modulokkal biztositott savszelessegbol a Sciencemark ennyit hoz ki. Erted mar?
'' Na és mik ezek a szabályok, szerintem hogy a hypertranszpot(HTT) és a CPUba irányuló memória busz alapórajele mindig ugyan az. és szerinted miért növekszik a memória órajel is, ha növeljük a HTT órajelét??? Akkor nem lehet rájuk mondani, hogy függetlenek!''
Egyatalan nem rted hogy mukodik. Az egyetlen ami kozos az a referencia 200Mhz amihez minden mas igazodik. Ez nem FSB! Egy S939-es prociban peldaul az alapbeallitas 2000Mhz core, 2000Mhz IMC, 200Mhz memoria, 1000Mhz HT. Ezt megvaltoztathatod 2000Mhz core, 2000Mhz IMC, 250Mhz memoria, 600Mhz HT-re ha akarod. Azert ''növekszik a memória órajel is, ha növeljük a HTT órajelét'' ahogy kerdezted, mert a referencia orajelet noveled es a tobbi novekszik a szorzo serint. Erted mar?
''Szép ez a ''Direct Connect Architecture'' elnevezés az AMD-től, de ha a gyakorlatban is így lenne, akkor miért nem lehet 939 és 1magos AM2 prociknál(gyári beállítások mellett) elérni valós memória olvasásban 6,4GB/sec nagyobb eredményt??''
Link?
''Gyönyörűek ezek a marketinges ábrák az AMDtől, kár hogy olyan apróságok nincsennek feltüntetve, hogy crossbar(XBAR) vagy system request queue(SQR) ''
Mi az te csak egy linket olvasol? Google? Megcsinalom helyetted ha keptelen vagy ra:
Es ez csak ket rveletlenszeru. Van akarmennyi, meg az AMD oldalan is. Csak lehet meg kene nezni a PDF-eket...
''Erdőkének már megpróbáltam elmagyaráztam az ''osztott'' IMC működését, néz vissza pár hsz-el. Rajzolni nem fogok.''
Arra a csomo suletlensegre gondolsz? A fent leritak es a belinkelt abrak szerint probald akkor meg egyszer elmagyarazni hol is osztodik az IMC.
''L2 cache-ről már írtam pár hsz-el előbb igaz nem neked...
Olvastam, de nem azt kertem toled. Csak annyit akarok hogy ha ertesz hozza akkor nem lesz gond megirni egy altalad kivalasztott AMD proci teoretikus es valos (altalad valasztott programban mert) L2 savszelesseget. Nem ugy nez ki hogy ertenel hozza, maskepp leirtad volna mar a mult heten.
''Ez itt egy tipikus példa arra, hogy pl. a EVEREST Home Edition 2006 v2.50.480 verziója nem képes mérni a két mag egyszerre elérhető valós memória sávszéleségét: [link] (a Sandra 2007-el nincs ilyen gond)''
LOL - ez minden amit talatal rola? Egy szaz eves Everesz verzio egy olyan oldalon amibol csak a kepek ertelmezhetok (legalabbis nekem). Ami raadasul egy NForce platform teszt.Ez nagyon gyenge. Nem talalsz nemet/angol/fraci/magyar AMD proci tesztet ?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 - 12700 12Mag / 20Thread - LGA1700 - 3.6GHz - 4.90 GHz, 25M Cache
- 6. és 7. gen i3 és i5 processzorok érkeztek!
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest