Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Amit belinkeltél X-bit labor tesztjeit, ott egy FX-62-vel mérik a DDR2 ramokkal a proci valós memória sávszélességét, és mivel az FX-62 Am2 tokozásba megy és dual core, ezért osztott IMC-je van, ami miatt a korlát nála 12.8GB/sec és nem 6.4GB/sec. Erről dumálok már mióta
Itt ha akarod megvaltoztatod gyakorlatilag mindegyiket kulon-kulon ugy hogy a tobbi maradjon (biznyos szabalyokon belul). Itt van egyenesen az AMD-tol is he kell: Na és mik ezek a szabályok, szerintem hogy a hypertranszpot(HTT) és a CPUba irányuló memória busz alapórajele mindig ugyan az. és szerinted miért növekszik a memória órajel is, ha növeljük a HTT órajelét??? Akkor nem lehet rájuk mondani, hogy függetlenek!
Szép ez a ''Direct Connect Architecture'' elnevezés az AMD-től, de ha a gyakorlatban is így lenne, akkor miért nem lehet 939 és 1magos AM2 prociknál(gyári beállítások mellett) elérni valós memória olvasásban 6,4GB/sec nagyobb eredményt??
[link] Gyönyörűek ezek a marketinges ábrák az AMDtől, kár hogy olyan apróságok nincsennek feltüntetve, hogy crossbar(XBAR) vagy system request queue(SQR)
Erdőkének már megpróbáltam elmagyaráztam az ''osztott'' IMC működését, néz vissza pár hsz-el. Rajzolni nem fogok.
L2 cache-ről már írtam pár hsz-el előbb igaz nem neked, nézd vissza ha érdekel.
Ez itt egy tipikus példa arra, hogy pl. a EVEREST Home Edition 2006 v2.50.480 verziója nem képes mérni a két mag egyszerre elérhető valós memória sávszéleségét: [link] (a Sandra 2007-el nincs ilyen gond)
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- World of Tanks - OFF topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest