Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balu77

őstag

válasz robisz #168 üzenetére

Hát majd én írok! :)
    Réges-rég még intel p3 tualatinom volt 815-el. Ahhoz ha bármikor letöltöttem a legújabb driverket, sosem volt gondom. Minden progi szépen is ment vele. Aztán a következő gép amd athlon xp nforce2-vel, azzal is minden okés volt, habár a drivereknél már kicsit jobban oda kellett figyelni.
    Ellenben most az nforce4 kész káosz. Jól meg kell gondolni minden driver frissítést és azt is hogy mit mivel. Pl. milyen videokari driver van fent az alaplapi mellett! Pl. kitapasztaltam még a régi 6600GT-mel, hogy csak akkor ment jól az alaplapi ide sw driver, ha a videokarihoz a 78.72-es driver volt fent... No ennyit az nvidiáról.
    A progik terén meg csak annyit, hogy némelyiküket célszerű kerülni, mert burul a rendszer. (pl. cacheman, ami kiváló kis rendszeroptimalizáló, stb...) érdekes módon a régi 2 gépen azok a progik a mai napig hibátlanul mennek!
    Aztán ott van az Ati, a déli hídját nem kell részleteznem. Érdemes olvasgatni a ph cikkei között róla! Ugyebár volt ez az Uli chipes megoldás, aztán most csináltak sajátot.

Intel-nél ilyen nincs! Vagyis 1 példát tudok, de az az asus sara volt még rég az integrált hálókártyák körül, szívtam is vele...

Az amd-nek van saját chipkészlete, meg is találod pl. a tyan alaplapokon, amiket megkapsz potom 60K-ért.

Új hozzászólás Aktív témák