- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy olvasom itt mindenki az amd vs intel témát feszegeti. Most hagyjuk az intelt és inkább az am2-vel foglalkozzunk! Szal. mint tudjuk már megjelent és piacon van. Első körben arra lennék kiváncsi hogy van-e valaki aki volt olyan bátor és már vett ilyet. Tapasztalatok? Ha lehet nem a neten leírt tesztekre gondolok, hanem tényleg kinek mi az otthoni tapasztalata! Remélem mihamarább olvashatunk ilyet is!
Jómagam pl. az érdekelne első körben hogy pl. az új chipsetek mennyire jók, a drivereikkel pl. mik a tapasztalatok. Vannak-e apró bug-ok, érdekességek.... -
Az AMD erőssége az integrált memóriavezrélőből származik, ami lehetővé tette a kis időzítéseket. A DDR2 időzítései pedig lényegesen rosszabbak, és hiába a nagyobb sávszélesség, az amd-nél ez nem jön be.
-
válasz
Oliverda #176 üzenetére
Ez függ attól is hogy milyen az alaplapod, illetve a bios. Valszínű hogy jó drivereket tettél fel.
Mint a hozzászólásomban írtam, 6600GT+Nforce4 felállásban én ezt tapasztaltam. És sajnos ez több gépnél is jelentkezett...
A nagykeres szervízben is megmondták, hogy náluk alapjáraton felejtős az ide sw driver... -
Hát majd én írok!
Réges-rég még intel p3 tualatinom volt 815-el. Ahhoz ha bármikor letöltöttem a legújabb driverket, sosem volt gondom. Minden progi szépen is ment vele. Aztán a következő gép amd athlon xp nforce2-vel, azzal is minden okés volt, habár a drivereknél már kicsit jobban oda kellett figyelni.
Ellenben most az nforce4 kész káosz. Jól meg kell gondolni minden driver frissítést és azt is hogy mit mivel. Pl. milyen videokari driver van fent az alaplapi mellett! Pl. kitapasztaltam még a régi 6600GT-mel, hogy csak akkor ment jól az alaplapi ide sw driver, ha a videokarihoz a 78.72-es driver volt fent... No ennyit az nvidiáról.
A progik terén meg csak annyit, hogy némelyiküket célszerű kerülni, mert burul a rendszer. (pl. cacheman, ami kiváló kis rendszeroptimalizáló, stb...) érdekes módon a régi 2 gépen azok a progik a mai napig hibátlanul mennek!
Aztán ott van az Ati, a déli hídját nem kell részleteznem. Érdemes olvasgatni a ph cikkei között róla! Ugyebár volt ez az Uli chipes megoldás, aztán most csináltak sajátot.
Intel-nél ilyen nincs! Vagyis 1 példát tudok, de az az asus sara volt még rég az integrált hálókártyák körül, szívtam is vele...
Az amd-nek van saját chipkészlete, meg is találod pl. a tyan alaplapokon, amiket megkapsz potom 60K-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged