- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
Tényleg de tényleg rengeteg erőforrás zabáló effekt van. Legjobb példa erre a resident evil 2. Rendkívül szűk zárt terek. Van egy rakás effekt ami lezabálja az erőforrást feleslegesen és gyakorlatilag alig vagy egyáltalán nem tesznek hozzá a játékélményhez, grafikához, atmoszférához. Jól skálázható ám még bugos. AA-t kikapcsolva valami borzalom lesz a kép.
-
Daelion
őstag
Pontosan,és erről nem 1-2 'teszt' van már régóta.
Nem kell végig nézni de több esetbe is ~10 FPS különbség maxon és 1-el lejjebb a kinézetet meg jó ha kimerevített képen látni.
Ezeket én nem is nagyon nevezném kompromisszumnak amikor lejjebb veszem őket.
Sőt van amikor a max graf kb még szarabbúl néz ki mert agyon van nyomatva mindenféle extra/zavaró effektel. -
Daelion
őstag
Pont most vittem végig egymás után a 2013/Rise/Shadow of Tomb Raidert.
2013-as TressFx implementáció még ennyi évvel később is rendesen szedte az FPS-t RX 570-en.
Rise már csak pár FPS volt Shadowba meg már ki se lehet kapcsolni de nem is vettem észre,hogy nagyon zavarná az FPS-t.
Nekem tetszik a dolog csak ne olyan legyen mint a 2013-as.(#263) kenwood
570 annyira nincs vészesen 'messze' egy 6 gigás 1060-tól,kb mint a 3 gigás 1060 a 6 gigástól ha a Vramot nem nézzük.
Volt szerencsém letesztelni egy Aorus Xtreme RX 580 8g-t és legtöbb játékba amit megnéztem alig volt 8-10 FPS különbség ami kevesebb mint amire számítottam,pláne hogy az nem is egy 'alap' 580 volt ami kb hozza a 6 gigás 1060-at legtöbb esetbe.
Azt az FPS különbséget meg jó esetbe ki lehet küszöbölni 1-2 dolog lejjebb vételével ami nem nagyon észre vehető szerintem.
-
Dilikutya
félisten
Lehet. Jelen pillanatban a jól működő IPS paneles monitoromat nem cserélném le emiatt, a meglévő 60 Hz már megvan, nem kerül semmibe.
De nem biztos, hogy emiatt vennék drágább monitort, a minőség fontos, a Hz-ek kevésbé, meg azért ahhoz procit is cserélnem kéne. Jó ez így, nem nyernék vele annyit mint amibe kerülne. Nulláról építve meggondolnám. Talán.
-
PlayMax
nagyúr
Azért az sem jo annyira ha egy alaplap nagyon fel van szerelve ,általában mindig azokkal van a legtöbb bajlódás meg rejtett hibák.
Soha nem vettem csúcs lapot ,legcsupaszabb asrock lapok régen kibírtak 10 éveket...
Nem a felszereltség adja a nagyobb biztonságot ,hanem a mostani tömeggyártás lett a probléma ,szinte mindenen spórolnak ott ahol tudnak és ez kb. nem csak számítástechnikára érvényes már sajnos napjainkban. -
-
envagyok
veterán
Igazad is van meg nem is.
Tényleg vannak olyan alaplapok, amik 4-5 év után gallyra mennek, mert szar minőségű kondikkal, nyákkal, forrasztóónnal vannak szerelve.
De minőségi márkás szilárdtest kondis lapok simán kibírnak több évtizedet is.
Még ami fontos: A használat módja. Ha odafigyelsz a hőmérsékletekre, normális a házszellőzésed, jó a tápod, 3-4 évente minőségi pasztával újrapasztázod a lapod, akkor a világból kimegy.Azért is írtam itt, hogy tényleg valami ramaty alsókategóriás lappal ki lehet hozni olcsón ryzen konfigot, de a minőségi jó lapok itt is 40k-nál kezdődnek.
Tizenpárezer forintért senki se várjon csodát.
Levonjuk az áfát, 10% kisker 10% nagyker hasznot, marad a 15000-es lapból kb 9000Ft, még lejön a szállítások ktg-e gyárból elosztóba, onnan nagykerbe, onnan kiskerbe, nagyon jó esetben marad a gyárnak 7-8000Ft. Azt minőségi anyagokból lehetetlen megcsinálni, meg kell venni a vezérlőchipeket (hang, lan, stb) portokat (usb,usb2, stb), ráadásul ott licenszdíjakat kell fizetni, még a procifoglalatért is, kell csinálni szép csillivilli csomagolást. Aztán forrasztani rá több száz alkatrészt.
Szerintem 30000Ft alatt csak rossz minőségű alaplap van újan.@nexplo kb tucatnyi 775-ös lapom van, egyikkel sincs gondom. Nálam még nem szart be 12 év alatt egy sem.
Mondjuk tény, hogy nem gagyikat veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest