- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
1430
senior tag
Nem azt mondtam, hogy nincs igazad, a statisztikák Téged igazolnak, csak azt kértem, ne temessük azokat, akik mégis több mint 2 éve veszik a hívásokat.
Nyilván ha nem kertész diplomám lenne, hanem mondjuk közgáz vagy műszaki, akkor már sok helyen tárt karokkal várnának a cégen belül is, de így nehéz.
"Ha az olvasók pár százaléka a cikkre emlékezve egyszer majd türelmesen, esetleg konstruktívan hívja fel az üfszolgot, akkor azzal már mindenki nyert: az operátor és az ügyfél is." - Úgy legyen!
Peace
-
Zozicsek
tag
Itt lassítsunk picit. Én is saleseztem, itt megosztanám ide vonatkozó tapasztalataimat: nagyjából az első dolog amit képzéskor elmondanak, hogy "vedd észre az esélytelen helyzetet". Tudni kell belőni, hogy melyik az az ügyféljelölt, akinél van esély valamit elérni, és melyik az, akit igazából fel se kellett volna hívni, így sokkal hatékonyabb a munka a salesesnek is, mert több pénzt tud keresni. Tudomtudom, ez telefonon át nem annyira egyszerű, gyakorolni kell.
Az ügyfélszolgálattal kapcsolatban megosztanám egy kedves emlékemet: otthon meghalt az internet, apám a falat kaparva hívta a ügyfélszolgálatot, az üvöltözés végére értem haza, kaptam én is. "Inkompetens barom az összes, nem tudnak semmit megcsinálni" (nyomdafestéket tűrő átirat). Felhívtam őket én is, csöppet feszülten a korábbiaktól, de igyekeztem nem tapló lenni. Kb öt percig tartott az egész, a modemet kellett újraindítani. Fater fejét kőbe kellett volna vésni.
-
Bog
HÁZIGAZDA
No, megjött a szakma is, ahogy látom
So. A cikknek nem az volt a célja, hogy megmutassa, mennyire siralmas az operátorok világa és sajnáljuk őket. Inkább példákon keresztül szerettem volna kicsit tanácsokat adni, hogy miképp lehet hatékonyan elősegíteni ügyfélként is a munkát, valamint pici bepillantást adni a vonal másik oldalán ülők világába, hogy az ügyfeleknek legyen fogalmuk arról, hogy miért kell várni, miért nem oldódnak meg egyből a dolgok, ilyesmi... rengeteget lehetett volna még írni, de gondolatébresztőnek ez is elég. Ha az olvasók pár százaléka a cikkre emlékezve egyszer majd türelmesen, esetleg konstruktívan hívja fel az üfszolgot, akkor azzal már mindenki nyert: az operátor és az ügyfél is.
Nem vitatom, hogy vannak emberek, akik tényleg szeretik ezt a munkát. Volt egy ismerősöm (lány), aki azt mondta, hogy ez a világ legjobb munkája, bemegy, beszélget emberekkel és még pénzt is kap érte. Felfogás, hozzáállás kérdése. Ugyanakkor rengeteg ügyfélszolgálatost ismerek, aki egyszerűen a képességei, kommunikációs skilljei, vagy lexikális tudása miatt szerintem többre hivatott. Lehet, hogy ezt ő maga sem veszi észre, lehet, hogy a felettesei félnek tőle és ezért nem kap lehetőséget (jobb, mint én, még a helyemre ültetik!), lehet, hogy nem ismeri azt a fajta munkát, amiben jobban ki tudna teljesedni, ez mindegy. De nekem meggyőződésem, hogy a kommunikációs és szakmai szinten is kiemelkedő tudású operátoroknak van helyük máshol is a világban, mert a legtöbb munkához ez a két képesség szükséges.
-
Rickenstein
senior tag
-
Eurofag
csendes tag
Kicsúsztan az editől:
Felettest direktbe kérni meg általában (legalábbis nálunk biztos ) nem lehet, max visszahívást 24 órán belül. -
Eurofag
csendes tag
Hali!
Én is a T-nél (home mondjuk) vagyok hdn. Elég jó lett a cikk. Pár apróság:
Valóban tény, hogy sajnos kötelező bizonyos kérdéseket feltenni, még ha debilnek hangzik is (sőt, script is van, amit követni kéne, bár ezt az operátorok 90%a nem teszi meg, mert némi tapasztalat után felesleges és lassít). Viszont meglepő, hogy ezek az alap kérdések (nem megy a net, próbálta újraindítani a modemet, kábelek ok, nem megy a sat, nincs-e 20 centi hó a parabolán, egyeltalán a helyén van-e, kábelek, újhraind, stb) milyen nagy százalékban megoldják a problémát (50%+).
Az IVR valóban elég durva tud lenni, de néha segít, pl komoly összeomlásoknál aktiválnak benne vmi bemondást (x, y területen z szolg kiesés van, az elhárítást megkezdtük, szives elnézését kérjük, blabla) és akkor kevesebb ügyfél jön a nyakunkra. Globálnál amúgy sem tudunk mit kezdeni az ahhoz kapcsolódó egyéni panaszokkal.
A harmadik dolog a zene. Valóban piszok idegesítő lehet várni és a szar zenét (mert az) hallgatni, de ilyenkor nem az történik, hogy az ügyfélszolgálatosok a seggüket vakarják és meccset néznek, hanem mert -könnyen lehet, hogy a te problémádat is okozó- rendszer összeomlott/nem megy. Példáül most a viharos/árvizes időszak azt jelentette, hogy a napi műszakban végig (a kötelező szüneteket leszámítva) minden operátor folyamatosan hívásban volt, mégis alacsony volt az sl.
Illetve sok embernél ma is létezik a tévhit, hogy ha a szerelő nem jelenik meg a lakásán, akkor a probléma nem került kezelésre, és a hiba csak magától oldódott meg, annak ellenére, hogy tényleges, efihez történő kiszállásra nagyon ritkán van szükség.
Egyébként megéri normálisan kezelni a kollégákat, mert tényleg az van, hogyha valaki aggresszív barom, az ember az esetek nagy részében lefutja a kötelező köröket, hogy a monitoring ne tudjon belekötni, aztán ahogy lehet, lepasszolja az illetőt. Extrém esetben ki is hangosítja, hogy a többiek mulassanak rajta egy kicsit (bár ez tilos), vagy kinémítja magát, elküldi párszor az efit a halálba, majd visszakapcsolja a hangot. De ez egyik oldalnak sem jó.
Illetve másik kedvencem az efi, aki "munkára" használja a lakossági netet, aláírja a lakossági szerződést, majd veri az asztalt, hogy nem oldottuk meg a problémáját x perc alatt, azonnal térítsük meg neki az ebből adód veszteséget. És amikor közlöd vele, hogy azért ez nem így megy, még neki áll feljebb. -
magyarattila
tag
Nagyon tetszik ez a cikk, szép íve van. Bemutatja nagy egészében az egészet, aztán szépen részletesen belemegy az apróságokba, elmond minden oldalt, majd szépen összegez. Nemhiába Írtok ti cikkeket ilyen nagy oldalakon.
-
pampika
őstag
jó lett a cikk
én egy éve dolgoztam T backoffice-ban, és igazándiból szerettem. volt csomó átlagos ügyfél, aki rutin melónak számított és minden napra jutott pár, akivel tényleg foglalkozni kellett. és itt derült ki igazán, hogy mennyi fogalmatlan ember van. egy része úgymond nem gáz, mivel egyszerűen nincs tisztában a dolgokkal, segítséget kér a maga módján, megkapja. és van a másik, a paraszt, akinek minden alanyi jogon jár és már tegnapra...az ilyeneket nehéz kezelni, mert neked továbbra is széles (mű)mosoly kíséretében kell mindent megcsinálni, amit csak kér, miközben a torkán dugnád le a telefont néhaa T-nél alapvetően diákok dolgoznak (gondolom, máshol is), aki meg "felnőttként" van ott, szinte 90%-ban munkaerőkölcsönzés révén. vagyis akit a T alkalmaz személyesen, az nagyon minimális és szinte csak a helyi felső vezetés pár tagja. emiatt ez jó a diáknak olyan szempontból, hogy aránylag könnyen bekerülhet, elég rugalmas a beosztás. viszont pont ilyen könnyű kikerülni is, mert 10-en állnak sorba a helyedre és ha elküld, azzal max annyi lesz a hátránya, hogy új embert kell betanítania. nincs végkielégítés, nincs havi juttatási csomag, etc. egyszerűen szól a melódiákosnak, hogy xy-t holnaptól már nem kell beosztani...és nagy a fluktuáció, kb 1-1,5 havonta hoztak 20-30 embert betanulni. de mivel a gépek száma fix volt, így valószínűleg közel ennyi ember el is ment időközben.
a (ny)avaya-s telefonok ismerősekbár hogy azzal mit össze nem szívatták a népet...mér ugye mindent, mikor vagy műszakban, hívásban, pihenőn, utómunkán, etc. nem egyszer szúrtak le embert, hogy nem 8 órát, hanem 7:58:13-at dolgozott a stat szerint. és a köv esetnél már nem kell holnap bejönni.
mondjuk az is biztos, hogy azóta, hogy ott dolgoztam, én is másképp állok hozzájuk. addig se voltam direktbe lekezelő, vagy hasonló, de sokkal könnyebben elhiszem, hogy egyszerűen nincs róla információja és azért nem tud segíteni. mert sajnos nekünk is sokszor volt így.
ezalól talán kivételt képez a upc üszije, mert oda bármikor telefonálok, azok sosincsenek képben. "kedvencem" volt, amikor 1 hetes net kimaradás miatt naponta hívtam őket 3-szor, 40-50 perc várakozás, a csajnak hiába mondtam, hogy neki nincs mit mondanom, a technikust kérem, el kellett mondanom mindig az egész történetet. majd 5 perc gondolkodás után közölte, hogy nem tud segíteni, kapcsol technikustés miután ezt az egész munkamenetet megreklamáltam levélben, annyit nem voltak képesek mondani, hogy bocs! kaptam 1,5 oldal ömlengést a upc világmegváltásáról és próbálták elmagyarázni, hogy nekem milyen jó, hogy az ügyfelük lehetek. kösz...
érdekes módon multkor voda kiemelt üszivel beszéltem számátírás miatt és igaz, hogy csak infót kértem, de ő felajánlotta, hogy el is tudja indítani az egészet, ha van nálam pár adat és akkor nem kell újabb köröket futnom. némileg konstruktívabb hozzáállásnak tűnik -
Gabr
tag
Érdekes volt, bár csak a képeket néztem.
-
sec094
tag
Csúcs a cikk. A személyes tapasztalatok és történetek nagyon ütnek.
-
LonGleY
veterán
Azért te sem gondolhatod komolyan, hogy ez valódi problémát jelent! Elég egyetlen jegyzetet használni, amiben egy saját kódolás alapján rögzíted a belépőid, melynek kulcsát csakis te tudhatod (pl. a mobil billentyűin látható számok és betűk összetartozása alapján). De egy tajkártya fénymásolatot nyugodtan magadnál hordhatsz, a többihez meg számítógépen létezik jópár olyan szoftver, ami kódolt környezetet biztosít a belépőid számára (pl. KeePass). Ezt pendrive-on, egy online tárhelyen / az email címednél nyugodtan eltárolhatod. Az, aki a három szükséges kódot (email cím, bankkártya, jelszókezelő) nem tudja megjegyezni, életképtelen.
-
1430
senior tag
Szia Bog!
Most is azon gondolkodom, hogy ez a cikk vajon ártani vagy segíteni fog a munkában (mint telefonos operátor), ha sokan elolvassák...
Abban teljesen igazad van, hogy ez nem egy láblógatós munkahely, ezért ha valaki hosszas várakozás után a várakozásra panaszkodik, elnézést kérek tőle a kellemetlenségért, de azért magamban hozzá teszem, hogy azért kellett ennyit várni, mert a seggem vakartam.
Bocsi mindenkitől, de valahogy fel kell spannolni magam, ha már így kezdődik a hívás! Mellesleg ennyivel be is érik az ügyfelek, tehát nyilván ők is megértik a várakozás okát.
Azért egy két dolog "zavart" a cikkben, mert olyan negatívan lett beállítva. Például hogy erre a munkára kik jelentkeznek. Én speciel okleveles kertészmérnök vagyok, éppen az egyik nagy múltú kertészetnél helyezkedtem el az egyetem után és 4 hónappal később közölték, hogy fél év múlva roló le, aki tud, menjen. Mivel kiábrándító volt látni, hogy ma legálisan nem lehet megmaradni ebben a szakmában, úgy döntöttem hogy az életfilozófiámnak élek, miszerint "az élet értelme a közösségért végzett munka", és ügyfélszolgálati munkát kerestem. A T-Mobile volt a leggyorsabb álláshirdető, jelentkeztem, felvettek. Ennek már bő 4 éve, és a cikk alapján én egy "az újra kevésbé nyitott" ember vagyok (1. oldal 3. bekezdés). Hát nem!
Másik negatívnak beállított dolog az IVR. Mintha ez csak azért lenne, hogy elrettentse az ügyfeleket az ügyintéző kérésétől. Gondoljunk csak arra, mennyien kérdeznek szakmai dolgot itt a szolgáltatói topikokban! Miért nem telefonálnak? Inkább várnak napokig. Én is olyan ember voltam (gondolom vagyok is még csak nincs rá szükség), aki időnként felhívta az ügyfélszolgálati számot (míg ide nem kerültem, Pannonos voltam >> szándékosan a régi nevet írtam), de csak akkor kértem ügyintézőt, ha már nagyon nem bírtam az IVR-rel. Eszembe nem jutott volna ügyintézőt kérni azért például, hogy az egyes csomagok percdíjait megkérdezzem, inkább automatáról kérdeztem le. 7 év alatt egy kezem meg tudnám számolni, hányszor kértem ügyintézőt. Csak azt akarom mondani, hogy nem mindenki azért hívja fel a telefonos ügyfélszolgálatot, hogy ügyintézővel beszéljen... Abban igazat adok, hogy sokan panaszkodnak, hogy "bonyolult volt eljutni" hozzám, de jobb ezt elfogadni, mert ez változni nem fog! Én ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy válassza a kérdésének leginkább megfelelő menüpontot, ha nincs 0-ás gomb, akkor menjen még tovább. Mert bizony sokan tényleg össze vissza nyomkodnak a 0-ás gomb miatt, abba bele sem gondolnak, hogy meg kéne hallgassák az a szerencsétlen automatát, és akkor "egyszerűbb" lenne, ráadásul nem kellene adott esetben továbbkapcsolgatni Őket.
Végül egy kérés az olvasókhoz: Legyetek tisztában a jelszavatokkal, ez igencsak fontos, de ne úgy kezdjétek, hogy "jónapot, ez a számom és ez a jelszavam", mert kb 5 helyre tudnám beírni, attól függően, hogy mi a "probléma" (én ezt a szót nem szoktam kerülni, de kipróbálom
). Röviden, tömören adjátok elő a szitut, és ne akarjatok megoldást is adni, meg hogy szerintem az a baj, stb, hanem válaszoljatok a sokszor nagyon triviális kérdésekre.
Még egy tanács. Azért se kezdje a beszélgetést senki arrogánsan, mert bár az operátoroknak ilyenkor is segítőkészeknek kell lenniük, de azért működik az "amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a Fogadj Isten"... Egy "kétségbe esett" ügyfélért többet is hajlandó vagyok megtenni, de ha lekiabálják a hajam, akkor csak a kötelező köröket futom le. (Például egyeztetek a társosztályokkal, én adom elő a szituációt és visszahívom az ügyfelet az eredménnyel, míg az arogáns ügyfeleknek csak "kapcsolom az illetékes csoportot".)
-
DiVaD
senior tag
Az az ügyfél pédául, amelyik egy órán keresztül arról óhajt beszélgetni, hogy ha a Motorola Timeport neve időkaput jelent, akkor a TalkAbout vajon miképp fordítható magyarra – nehezen volt lerázható.
De izrael téma is korrekt... lehet utálni-szeretni-lesz@rni izraelt, de egy sima telefonos operátor honnan a bánatból tudná az üzleti dolgokat? Áh, mind1..
Amúgy amikor Én hívtam T-t, akkor tök normális volt minden. Ordítani nem szoktam senkivel, bár az tény, hogy pl. UPC egy időben felhívott vagy 3x a digitális csomagjaival aztán alig akarták elhinni, hogy így is kb. heti 1-2x megy a TV, szal' full fölösleges lenne.
A zenék meg tényleg elég idegesítőek, de hát semmi se tökéletes.
-
Élvezet volt olvasni!
-
Ezt én úgy oldottam meg, hogy sokszor kellett anno hívnom a Pannon ügyfélszolgálatot évekkel ezelőtt, mert az SE T200-am GPRS átvitele leakadt wapozás közben. És az 5.-6. technikus kolléga kapcsolás után, ahol én is végigrágtam magam a szerencsétlen ügyfélszolgálatos kislány kérdésein, már úgy hívtam fel őket, hogy:
"Jó napot, visszatérő probléma hogy az SE GPRS kapcsolat érzékeny XY torony állapotára, sokszor beszéltem már a kollégákkal erről a hibáról, mindig újraindítják a cellát, és onnantól működik minden, a beállításaim jók, X éve ezt használom, kikapcsoltam-bekapcsolatam, újraindítottam, tessék kapcsolni technikust, köszönöm".
10-ből 9x kérdés nélkül kapcsoltak technikushoz
-
tomazin
veterán
Én a t-online hd-n dolgoztam,és maximálisan egyetértek veled mindenben,egyetlen apróságot kivéve,hogy lehet kérni főnököt.Nálunk nem lehetett,azaz nem direktbe,hanem 24órán belül vissza lett hívva.És hogy ezt megértessem a már síkideg emberrel (mert ugye akkor kér valaki főnököt,ha már eldurrant az agya),síkra kellett szállnom rendesen.
De amúgy külső embernek remélem segít valamelyest,h picit megértse mi történik ott,és ne hátráltassa,hanem segítse a munkáját(meg ezzel együtt az ügye előrehaladását). -
kételkedem
addikt
Egyetlen apróságot kivéve: ha valaki a fentieket elolvasta, s ezek után kapcsolatba kerül valamelyik hazai operátor ügyfélszolgálatával, talán annak ellenére empatikusabb lesz, hogy ő az ügyfél, s ennek megfelelően nyugodtan lehet pökhendi tahó, gonosz, lekezelő, vagy hisztis.
Sosem voltam még ügyfélszolgálatossal pökhendi tahó, gonosz, lekezelő, vagy hisztis.
A zenét azt nagyon utálom hosszú percekig hallgatni
Érdekes volt a másik oldalba is belepillantani egy kicsit!
-
KennyONE
aktív tag
Jó lett a cikk.Én is gondolkoztam ilyen melón,de csakis rövidtávon.Hosszútávon nem bírnám a monotonitást,pedig alapból olyan ember vagyok aki mindenkin segíteni akar.Nyári munkának gondoltam hogy bemegyek a T-mobilehoz eladónak,de csak jövőre mert idén lemaradtam róla.
-
.bableWes
őstag
ismét sok uj dolgot megtanultam!
-
wj
csendes tag
Jó cikk, ha egyszer sok időm lesz, és van rá érdeklődő, talán írok a kontaktcenterek (ez az a rendszer, ami az ügyfélszolgálat motorja) lelkivilágának technikai oldaláról.
Most csak egy korrekció: az IVR valójában az "Interactive Voice Response" rövidítése, ez a cikkben tévesen szerepel.
-
rudymester
senior tag
Érdekes cikk, szeretem az ilyen nem hardveres témákat, hiszen ez is a mobilozás egy része. Eddig nem nagyon kellett ügyfélszolgálatot hívnom, de eddig nem volt problémám velük.
Egyébként néha tényleg csak egy kicsit kellene után olvasni a dolgoknak és kevesebb baja lenne vevő/ügyfélszolgálatoknak. A legrosszabb, amikor egy telefon okosabb a gazdájánál... (Volt rá példa.)
-
ForRedGlory
félisten
Jó lett a cikk. Jó 80%-a ül, de a maradékban van pár butaság leírva. Viszont nem térek ki rá, lévén jobb ha ezt így tudják az emberek.
-
McPie
tag
"Például a forntvonalról átültetik mondjuk a levelezésre, esetleg a backup tevékenységekhez."
Vagyis a Frontoffice-ból a Backoffice-ba.
Az elütés más tészta.
A cikk jó, IT-Frontoffice -ban vagyok. Vannak érdekes esetek itt is.
-
sunsaw
tag
Én dolgoztam telefonos ügyfélszolgálaton... legközelebb majd akkor, ha két anyám lesz (és mind a kettő vér szerinti) !!
-
Igaz, nem volt túl jó példa, de ennek ellenére ügyfélszolgálaton is van ilyen, és nem az az idegesítő, mikor kérdeznek alapvető dolgokat, hanem mikor nem értik meg, hogy én értem, tudom, és nem az van amit ő mond, de csak azért is folytatja, ahelyett, hogy végre a probléma megoldására koncentrálna.
-
EczkE
veterán
Bog le a kalappal, nagyon jó cikk lett!
Remélem tartogatsz még ilyet nekünk.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Barthezz2 #18 üzenetére
Várjál, ez már sales. Jutalékot kap, meg ilyenek, persze, hogy mindenáron le akarja nyomni a torkodon.
Egy hete küldtem el az anyjába az Enternet ügyintézőjét, aki CPS-t akart rámsózni. De már másodszor, mikor első alkalommal is közöltem, hogy 300 forintnyi kimenő vezetékes hívásért felesleges.
-
Az rendben, de tényleg vannak olyan esetek, amikor már nagyon idegesítő, és 20x mondod el, hogy tudod, ezzel és azzal nincs gond, de azért csak erőlteti.
Ugyan nem mobilos példa, de nemrég az egyik biztosító talált meg, és lakásbiztosítást akart rámsózni. Fél órát kellet magyaráznom mire feladta és megértette, hogy nincs mire, mert nincs saját lakásom. Na ott bennem is kezdett felmenni a pumpa.. -
Bog
HÁZIGAZDA
Pont erről írtam. A frontvonalban ülőknek ki van adva az ukász, hogy mielőtt mondjuk technikust ugraszt, mindent csekkoljon le az ügyféllel. Beállítások, térerő, whatever. És igen, ez egy expoert júzernek idegesítő, de ha a panaszok több mint fele ilyen kérdésekkel már meg is oldható, akkor az adott technikus a munkaidejében tényleg a problémás dolgokkal tud foglalkozni - mondjuk épp veled.
-
hemaka
nagyúr
Én szerencsére nagyon ritkán hívom az ügyfélszolgálatot. Bár az albiban az egyik srác is ügyfélszolgálatozik, de nincsen jó véleménnyel róla, de ameddig nincs jobb, addig ott marad.
De anno még a pannon-nál az egyik nő nagyon idegesítő volt. Konkrétan nem hallgatta mit mondok, csak fújta a magáét. Nem volt GPRS lefedettség, de ezt láttam az akkori telefonon (R600, kis fekete háromszög), de az meg csak mondta, h jól van beállítva? biztos? Mondom neki, hogy 3éve ezt használom, fejből tudom a beállításokat, okoskodik még egy sort, vagy végre kapcsol egy technikai munkatársat. Aztán csak kapcsolt egy technikai ügyfélszolgálatost, aki felvette a hibajelentést. Sőt, rá egy 10percre még vissza is hívott, hogy igazam volt, az egyik toronnyal van valami gond, már útban vannak a mittudomén milyen munkatársak. Szóval a nőnek nagy mínusz, a pasinak meg
-
Norbi21
senior tag
Nagyon jó cikk volt, le a kalappal! Volt már dolgom pár vodás ügyfélszolgálatossal, mindegyik korrekt, normális volt, mondjuk én sem úgy kezdtem el a társalgást, hogy leordítom a fejüket, mégha negyed órát várakoztam is. De azért előfordult olyan is, h jobban vágtam a dolgot, mint ők, amin meglepődtem
-
saguaro
tag
Ami szerintem kevésbé lámaság, mint ezeket felírni egy papírra, és mondjuk magunknál hordani a tárcánkban. Az az igazi amatőr.
Az semmi. Apám pl. a bank kártya pin kódokat(4 bank, 4 pin kód), számlaszámot, mindenféle jelszót, internethez, bármihez) a telefonjában tárol szimplán jegyzetekként, a monitor szélére ki van ragasztva egy papírcetlin, plusz minden bank kártya kódot külön cetlire írva betesz a bankkártya tokjába.
Hiába mondtam, hogy ez így nem igazán jó.... -
Nagyon jó cikk volt, köszi
Akik tudnak normálisan kommunikálni az életben, megadják a tiszteletet, vagy esetleg van egy icipici fogalmuk a körülöttük zajló világról, azok nem hívják ordítva az az ügyfélszolgálatot. Az egy másik réteg, nem az MA olvasói.
"Tehát érdemes tudni a kódot, értünk van, nem ellenünk"
Hát nekem már a tököm tele a kódokkal. Jegyezzem meg a PIN-kódom, a bankkártya PIN kódom, a TAJ számom, a számlaszámom, a céges mobilszámom, a banki online kódjaimat, a telefonos ügyfélkódot, az online belépéshez az ügyfélkódot, a céges Exhchange jelszavakat, a levelek jelszavait, a webtárhely jelszavát, stb.
És én még fiatal vagyok, meg tudom ezt jegyezni, de pl. apám már erre képtelen. Nem véletlen, hogy vagy a születési dátumát használja, vagy egy darab kódot használ mindenhova.
Ami szerintem kevésbé lámaság, mint ezeket felírni egy papírra, és mondjuk magunknál hordani a tárcánkban. Az az igazi amatőr.
-
Nordic
Közösségépítő
"IVR-on belül (általában az összes telefonáló több mint fele nem jut el kezelőig, vagy mert nem akar, vagy mert eltévedt a rendszerben), látszik, hogy aznap mennyien kértek kezelőt, de unták meg a várakozást. Ez utóbbi nagyon fontos mérőszám, ez mutatja, hogy a humán kapacitás mennyire képes kezelni a rázúduló hívásmennyiséget. Ha nagyon rossz ez az arány, akkor valakit bizony seggberúg a vezetőség, mert akkor ott történt valami."
Na ez az ami sztem senkit nem érdekel a nagy i betűs internetszolgáltatónál. Nekem csak 2x volt bajom amihez kellett ügyfélszolgálatos, de mindkétszer majd 1 órát "zenéltettek", ami után nehéz is volt nyugodt maradnom.....
Amúgy remek cikk, sok új információval gazdagodtam!
-
Zolesz007
őstag
Egyszer volt egy eset a Pannonnál, Váltottam 100 perces csomagról mobilkvartett 150-re.
Az ügyfélszolgálatos nyugtázta beállította jövő hónaptól él...
Nagyban neteztem a telefonomon küldtem az SMS-eket szépen kijött egy 9000-es számla 2 hónapra rá... betelefonáltam elmondtam a problémámat és kiderült soha senki nem állította át a csomagomat... biztos hogy telefonáltam? Mert semmi nyoma sincs ne követeljek olyat ami nem történt meg mert nem lesz jó vége... Kulturáltan de majdnem hazugnak kiáltott ki az ügyintéző... Végül arra jutott írjak levelet... Írtam is és jött a válasz e-mail: beállították az új csomagom jóváírtak 1 havidíjat plusz 5000 Huf a számlámon és sűrű elnézést kértek.
Megúsztam végig kiabálás nélkül... -
"Akinek jól fog esni, hogy ismeretlenül is megadjuk neki azt a tiszteletet, amit neki meg kell adnia munkaköri kötelességből. Jól fog esni neki, ha nem ordítjuk le a haját, az előttünk telefonáló talán pont most tette meg ugyanezt. Jól fog esni neki egy apró szóvicc, humor, poén, de ha csak egyszerűen célratörőek vagyunk és magunktól is érthetően tudjuk vázolni a gondunkat, már az is hatalmas lendít előre a dolgok menetén."
-
FRENK1988
veterán
Erről nekem az egyik fórumozó aláírása jut eszembe: Ha minden fogyasztó normálisan elolvasná a használati utasítást akkor az ügyfélszolgálat éhen halna. Ez valamilyen szinten igaz a szolgáltatók ügyfélszolgálatára is.
-
plus44
veterán
Tényleg érdekes kis cikk, de nagyon tetszett. Tanulságos.
-
sagesz93
addikt
Ez egy nagyon érdekes téma, nagyon jó írás kerekedett belőle
Volt egy-két vicces rész.. -
Érdekes cikk, jó volt olvasni
Mondjuk véleményem szerint, aki ezeket magától nem tudja(mármint, hogy a vonal végén is ember ül, és neki csak ez a munkája, és ő sem mindenható), azt ez az írás sem fogja meggyőzni az ellenkezőjéről(el sem jut ide, hogy elolvassa). Persze lehetnek esetek, mikor ügyfélnek, legyen bármely normális is, egy idő után elszáll az agya valami miatt, és akkor már ő is az a bunkó-paraszt ügyfél lesz, de ott meg akkor már a vonal túlvégén ülővel is probléma van.
Engem tipikusan az bosszant fel, mikor fél órákat kell ülni zenét hallgatva, mire végre kapcsolnak valakit. Terhelt a vonal, rendben, de olyankor az első mondataim lehet, hogy nekem sem a nyugodt, rendes ügyfél látszatát tükrözik
Pláne ha az ember mondjuk alapban is ideges, mert valami olyan probléma miatt telefonál, amire gyorsan kellene megoldás..
-
Lotusomega
senior tag
Tetszett a cikk, végre ilyet is olvasni itt, sok dolgot tudtam, de volt egy pár új is benne. Grat hozzá
-
JanFe
aktív tag
Erdekes cikk. Tetszett
-
kuchera
tag
Jó cikk.Nem akarlak elkeseríteni de aki hisztis/bunkó vagy nem olvassa el vagy nem is tud olvasni.Minden esetre jó kis információk voltak benne számomra
-
Fancy-boy
addikt
Azok a CRT monitorok nagyon ütnek a 3. oldalon
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest