- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
Hát ez azért kicsit megkésett
Mondjuk és a kazettás korszaknak is már csak a végét kaptam el a magam 36 évével, de nem igazán hiányzik. Mondjuk én amúgy sem vagyok a használatlan dolgok tárolásának a híve, nemhogy a kazettákat, de a cd-ket és a film dvd-ket is kihajigáltam már évekkel ezelőtt -
törölt tag
válasz
Fiktivlife #26 üzenetére
-
forgonati
őstag
válasz
#40047616 #27 üzenetére
Nem tudom milyen walkmanod volt, de azokban nem nagyon fordult a fej. Sok helyet és bonyolult mechanikát igényelt volna. Ilyen 2 oldalas "odavissza játszós" fej volt bennük. Ugyanígy az auto reverse-s autórádiókban sem fordult a fej sosem. Deckekben fordult a fej, azokban amik rögzíteni is tudtak, mert a törlő fej mindig a lejátszó fej előtt kellett legyen.
-
Plug Life
senior tag
Én már a vinylt (a.k.a. bakelit) sem igazán értem, ezt meg végképp nem 😂
-
Annatar
újonc
A telefonok nem zavarnak bele? Én anno azért (is) hagytam abba a walkman használatot és tértem át discmanre, mert a kazettáról hallgatott zenébe egyre többször szólt bele a DADADA DADADA DADADA ami azt jelezte, hogy hívása lesz valakinek a környéken, vagy ilyesmi.
-
toronyhaz
aktív tag
Csak ne ez legyen a legtöbb mi adható
-
janeszgol
félisten
Erdekes otlet, de senmi tobb.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Fiktivlife #32 üzenetére
Írj kérlek az impresszumban található email címemre
-
Pötyi
őstag
Abszolút laikus vagyok a rádiótechnikában, csak gondoltam rákérdezek: a Blutooth az emlékeim szerint egy RÁDIÓS technológia. Namármost az az elektromágneses jeleket sugárzó adó, ami ott van a walkman apró házában, közvetlenül a kazetta mellett, az vajon nem fogja károsítani a szalagon tárolt mágneses jeleket? A szalag lejátszásának meg ugye az a technikája, hogy az orsók forognak. Forognak az adó mágneses terében. Ez mennyire tesz jót a szalagon tárolt jeleknek? Törlés, tompítás, ilyesmi? Hm? Persze mondhatjátok, hogy a laptopban is van wifi, meg vinyó is. A wifi nem károsítja a vinyón tárolt jeleket? Viszont a vinyó fémházban szokott lenni, az meg viselkedhet Faraday-kalitkaként... De olyat már határozottan láttam, hogy zsebben egymás mellett tárolva a mobil simán tönkretette a bankkártya mágnescsíkján a jeleket.
-
SidCorky
őstag
Ennyiért ez a legtöbb, mi adható?
Ennek így tényleg nem sok értelme van, ha még jól működne a Bluetooth és nem lenne ennyire gagyi építés (amit már elvárna az ember ennyi pénzért úgy, hogy egy ekkora cég adja hozzá a nevét), még jó is lenne nosztalgiázni.
Egyébként az elmúlt hónapokban elkapott, hogy én akarok egy Walkmant, tökre örülnék, ha mondjuk a Sony legalább 1-2 komolyabb modellt visszahozna, nyilván nem olyan árkategóriában, mintha most lenne újdonság. Én ebből a korszakból kimaradtam, már discmant kaptam először, ilyen 8-9 évesen, aztán jöttek az mp3 lejátszók, és tudom, hogy a kazikkal csak a nyűg van, nem tartósak, hülye, aki most pénzt adna ezért, tényleg kényelmes az óráról vezérelni a netes streamet a vezeték nélküli fülesre, de én simán vennék egy jobb minőségű Walkmant, jackes fejhallgatót meg néhány pop-punk kazit és csapatnám a metrón.
Sajna használtan sem egyszerű beszerezni ezeket, a legtöbb hibás, reménytelennek tűnik egy tényleg jó darab, nem kokaináron.
-
El Diabl0
tag
Van valahol pár régi króm kazim, kipróbálnám!
-
Maxtreme
addikt
Bár én személy szerint manapság már nem látom létjogosultságát a dolognak (mondom ezt ugy hogy anno nem gyengén voltam walkman mániás) de ha már csinálnak valamit, miért 1 ilyen full kommersz szart már bocsánat?
Anno ez volt kb az 4-5e forintos kategória. Ha komolyabb lenne (full logic kezelőfelület, oda-vissza játszási lehetőség, rds-es rádio stb) el tudnám képzelni hogy sok retromániás rárepülne, de így. Én (ha a bt-t nem számítjuk érthető okokból) ezt bottal sem piszkáltam volna meg már a 90-es években sem
-
totron
addikt
És én még azt hittem, hogy a Tchibo serpenyő képzavar. Nescafé hangdoboz nincs?
-
Fiktivlife
tag
Én szívesen megélném a feelinget ismét.Szerintem a haverok is! 86-tól kezdtünk discozni (bakelit és kazetta egyaránt bejátszott akkor) szóval minket pont telibe talált a dolog. Őszintén szólva sosem kerestem rá ilyesmire de igy hogy tudok róla hogy van ilyen, szívesen élnék és élnénk a lehetőséggel
Felvenném a kapcsolatot veled vagy a fiktivlife@gmail.com-on elérhető vagyok ha lehet és szabad ezt itt....???
-
zozzo72
aktív tag
Jó teszt!
30 éve azért ütött volna ez a cucc!
-
Yeffy
veterán
mokas cucc, szemely szerint nem kene, akkor mar inkabb egy minosegibb deck, amivel digitalizalni is lehet, mindenesetre jo par kedves emleket felszinre hozott a cikk olvasasa kozben.
-
moleculez
veterán
Amúgy az van, hogy a mai popzenék is kijönnek kazin. Igaz limitált példányban gyűjtőknek, fanoknak, de kijönnek. Viszont nem hiszem, hogy bárki is lejátsza őket, vagy ilyesmi, ha mégis, akkor a hipszter társadalomnak biztos van erre
drágábbjobb eszköze. -
SkyLine3000
addikt
Én is átéltem a "vókmenes" korszakot. Még mindig van 1-2 darab otthon. Nekem Philips-ben volt olyan, ami szinte mindent tudott, ami akkor kellett. Magnó oda-vissza tekeréssel, rádió. Lehet választani, milyen szalagot akarok lejátszani (normal, cr, fe). Még valahol az is megvan. Sőt! Van még egy olyan ketyerém, amit bringa kormányra lehetett felerősíteni. Walkman két hangszóróval.
De azt én sem vágom, 2021-ben mi értelme van egy ilyennek? Semmi.
Az olyan kütyüket még megértem, amiknek az a célja, hogy régi kazikat bedigizzünk. -
törölt tag
-
altecsóka
tag
-
Ez a csoda is úgy működik, mint anno a Sony Walkman-em, ahol ha elkezdte eldobni magát az elem, akkor nem megállt, hanem elkezdte lassabban vinni a szalagot és zene helyett minden átment egy sátáni dörmögő bugyborgásba?
-
törölt tag
Ez de komoly!
Hatalmas!
-
vicze
félisten
"ami egy 30-40 éves és egy modern technológia házasításának eredménye."
BT épp 31éves így a moderntől elég messze van, de tényleg, rengeteg dolog van benne ami kb. kőkorszaki manapság.A cikket meg jó volt olvasni.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Mindezek mellett pedig reméltem és örülök, hogy nem csak ide, hanem a YT-ra is jönnek értelmes kommentek, hogy kinek és mire lehet jó ez a cucc, hála.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Fiktivlife #12 üzenetére
A terméket ingyen át lehet venni a szerkesztőségben, ha valakinek TÉNYLEG van rá igénye, nekünk nyilván nincs. Ez egy ún. felajánlás, amúgy is az van, hogy ha a jelenlegi trendeket nézem a YT revenue kapcsán, akkor kifért az ára. Videó itt.
-
kzcs
tag
Arra tökéletesen jó, hogy nagypapi vagy nagymami lejátssza a mellé előkészített BT hangszóróra a Korda-Balázs Mamma Mia-t, mert jó régi szokás szerint működik. Nekik meg a hangminőség nem annyira elsődleges amikor bekapcsolja a nagyot halló készüléket és köti éppen a kesztyűt az unokácskának a kedvenc foteljában. Azt legalább nem kell elmagyarázni, hogy fordítsa meg a kazettát, vagy hogyan tekerjen bele. Nyilván mai szemmel az ember csak megmosolyogja az ilyen terméket. Az idősek (tisztelet a kivétel) már attól irtóznak, ha egy gomb nem gomb, hanem érintő felület mert már azt sem értik.
Emlékszem, hogy amikor a kábeltévé rendszer átállt a beltéri megoldásra, hogy az mekkora gond volt a nagyi számára 70 évesen a plusz távírányitó. Idézem: "Édes kisfiam, hát hogy gondolod, hogy ezt én már meg bírom tanulni..."
-
gerlaip
addikt
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #13 üzenetére
Ebbe nem is, de alkalmasint az e-b@y vagy @mazon a barátod lehet.
Hja, csak a 100$/€/Ł felettiekben kell keresgélni... -
törölt tag
Ez a cikk meghozta a kedvem, hogy előkapjam a walkmanem, de NEM TALÁLOM!
-
törölt tag
válasz
Fiktivlife #12 üzenetére
Ez neked való akkor: [link]
Én is fel vagyok iratkozva! -
Van több mint ezer kazettám otthon, nem mondom, hogy micsoda nagy érték (na jó, azért bőven vannak közötte ezer ft feletti értékű kazetták), de azért egy ilyenbe félnék berakni a kazettákat. Nem túl megbízható a mechanika, összegyűri a szalagot, akkor azt nem olyan egyszerű kisímítani
-
Fiktivlife
tag
Aki nem csak meg hanem át is élte a "volkmen" korszakot azok közül nyilván sok embernek tetszik az a kütyű. Megvan annak a varázsa ha tekergetem a kazettát számkeresés közben. Én már nyomozok is ezek között a poszt hatására. Nyilván évente egyszer fogom elővenni de az feeling ( és a velem egykorú haverok csodálkozó röhögése) nekem gondolkodás nélkül simán megér ennyit. Szóval részemről köszönöm az ötletet!!
-
Valakit nagyon megkenhettek a kínaiak a tchibonál, hogy ebből a lomból pár konténerrel elvigyenek.
-
törölt tag
Erre nem, de a minőségi, auto fejállítós technikára igen.
Rengeteg minőségi műsoros kazetta volt piacon (minőségi, nem 'I'), amiket beszerezni, akár csak CD-n 'milliókba' lenne.
Olcsóbb egy 20-30x CD árért egy normális deck, mint az alkalmasint 500 kazettás gyűjteményt valahogyan beszerezni. -
Há' nemt'om.
Én nagyon rerto-s, mekövült gyerek vagyok. Szerintem ez a nálam is retro-sabb, mekövültebb emberek számára készült.
Kérdés, milyen piaci sikerrel.
Persze meghallgatnám szivesen, de csak úgy próbaképp venni egy kb. továbbadhatatlan cuccot...
Pedig van vagy 300 kazettám, őrzöm őket bezacskózva, bedobozolva - legutóbb a '87-88 körül garázsban felvett zenekari próbánkat tettem át sztgépre.
Aztán előkerültek az őskövületek, amiket bakelitről vettünk át. Ami meglepő volt, hogy nagyon nem érztem, hogy romlott volna a minősége. Egészen meglepően emészhető volt (deck-en legalábbis) -
g@bo
nagyúr
kazettás deck kapható az al..ban, szerintem lenne a techinkára rá igény, újra.
-
pusszycat
nagyúr
Ezt az izét nem az a kávé szponzorálta?
#5 .PG. Add meg a tiszteletet leányom.
-
beastars
tag
Emlékszem a panasonic rq sx52 walkmanra nagy kedvenc volt. Imádtam bocsi a másolásert
-
rover45
őstag
Ha ezt a cikket április 1-én publikáljátok, simán elhiszem, hogy kamu
-
törölt tag
'amit manapság akár streamingen is megszokhattunk'
Fe kazettát hallgattál már? Ideje lenne...
-
Ryoo
senior tag
Hát ez zseniális!
elöntött a nosztalgia. Nagyon jó, hogy van manapság ilyen is, biztos sokaknak megvan a kazetta gyűjteménye, és így legalább tudja az ember használni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Vissza a 90-es évekbe, de belegyúrva a Bluetooth technológiát. Van ennek bármi értelme?
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Háztartási gépek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest