- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
llaszlo
veterán
válasz
#30662400 #13941 üzenetére
Nyilván annyira nem vagyok hülye, hogy ne nézzem meg böngészővel. Mivel azért kerestem free wifit, hogy netezzek.
Az, hogy a lap nem betölthető, meg a regisztrálás az nem ugyanaz.
Itthon működött amikor kikapcsoltam a jelszót. Szóval nem értem.
A népligetben volt ma. Ha valaki arra jár kipróbálhatja. -
llaszlo
veterán
Teljesen értelmetlen a memóriát nézegetni. Én már valamikor az őskorban néztem utóljára.
-
llaszlo
veterán
Az FLB 1.5-el egész elégedett vagyok. Most megint elgondolkodtam, hogy ebből csináljak egy saját ROM-ot. Minden esetre a wifi kikapcsolás gondom megoldódott ha kikapcsola kijelző akkor a wifi kapcsolat megmarad. Végre.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13860 üzenetére
Erre jó a backup.
Abban amit én használok van is.
De az egész rendszerről csinálok backupot és ha valami beállítás kell akkor csak kiszedem és átteszem az újba. Írtam is erre egy scriptet ami csak a beállításokat menti és állítja vissza, de rájöttem, hogy a nandroid is megcsinálja ezt csak ki kell szednem amire szükségem van.
Na ez az amit clockwork-el nem tudok megcsinálni, meg még egy rakás dolgot hiányolok belőle vagy nem úgy működik ahogy a legjobb lenne. -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13849 üzenetére
Értem. Ő nem is használ annyit amennyit én meg ikon sincs annyi az asztalon, mint nekem.
Meg appok sincsenek fent annyi. Nekem elég magasak az igényeim.:
Most valamitől az 1.5 megadta magát. Ha lerakom pl 1-2 órára és utána akarom használni akkor az ADW kb fél egy perc mire magához tér. Még nem tudom, hogy mi okozza ezt,mert az alap rendszerrel tele widgettel nincs ilyen. Most egyesével próbálgatom majd, hogy mi okozza a jelenséget. Próbálom megtalálni a jó beállítást.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13847 üzenetére
Ezeken a videókon nem értem, hogy mit kell néznem.
Én inkább egy régi 3GS-t használnék az új iOS4.1-el, mint Pulse-t. 4GS-nél meg pláne.Az OSX-et is csak használom és nem kell hetente-kéthetente cserélgetni a rendszert rajta. Nem lassul be még akkor sem, hogy ha nem kapcsolom ki két-három hétig sem. Akkor is max valami frissítés miatt. Eddig a rekord 41 nap.
-
llaszlo
veterán
válasz
sgab78 #13836 üzenetére
Szerintem meg az 1.5 helyett a 2.1-et raktad fel többször is.
Mert ahhoz, hogy az 1.5 felmenjen nem kell a dec update az enélkül is települ főleg, hogy először az alap 1.5-öt kell feltenni és arra megy a dec update.pitter: Én visszatértem az Amonra-ra. Legalább nem törlök olyat amit nem akarok. A clocknak sikerült megviccelnie. És, hogy is mondja ...-ra nem tetszett az a vicc. Számomra semmi különösebb pluszt nem adott a clock. Én úgyis mindig recovery-ből telepítek ROM-ot.
-
-
llaszlo
veterán
válasz
munnergep #13711 üzenetére
Ez a telefon szerintem egy rakás ... Leginkább játéktelefonnak jó. Komoly dolgokra nem lehet használni. Nem szoktam soha eladni telefont az előfizetés alatt, ezt lehet, hogy öcsémnek adom neki jó lesz.
Én szerintem iPhone-ra cserélem. Ha ott is az a helyzet, mint amikor asztali PC-ről és Linuxról OSX-re és MacBookra váltottam akkor tuti, hogy az lesz. -
llaszlo
veterán
válasz
akos727 #13682 üzenetére
Épp most néztem vissza.
Nem adtam el akkor itt is leírtam volna. Csak mostanság kiakasztott a telefon és nem is nagyon használtam a telefonáláson kívül másra. Az utolsó csepp múlt hét szerdán volt nem kaptam meg egy SMS-t még szerencse, hogy felhívtam később aki küldte. Ezt még tetézte, hogy a market letöltés sem ment. Nem is frissítettem kb 2 hete. Akkor elgondolkodtam, hogy beleteszem a kártyát a régi K550i-mbe, de mégsem.
-
llaszlo
veterán
Ha minden igaz így lehet megosztani PC-ről a telóra netet USB-vel.
Holnap kipróbálom. Ahol most vagyok úgysincs wifi. -
llaszlo
veterán
válasz
Eclips21 #13589 üzenetére
Próbálom megtalálni az ideális widgetek számát, de nem könnyű, főleg, hogy ezek nagy részére szükségem van. A fő HOME nálam azért fő home, hogy azon legyenek azok a dolgok amik nekem fontosak. Képkeret egy közös képpel, óra-időjárás, és a Speed dial is, mivel azt elég gyakran használom.
-
llaszlo
veterán
válasz
bucsupeti #13585 üzenetére
Ha elindítok egy appot és kilép a home, mert kevés a memória, akkor egy évezred mire újra betölti. Na az elég lassú. A HOME is sokszor akad. Az alap launcher az gyors, de túl fapados. Meg az appok indulása, futása is kívánnivalót hagy maga után főleg sebesség terén. Szóval nekem ezekkel van bajom. 1.5-höz képest gyorsabb ez tény, de inkább hagyjuk.
-
llaszlo
veterán
válasz
Eclips21 #13581 üzenetére
A játékok nem tesznek ki widgeteket a HOME-ra nem használják az emailt, naptárt, híváslistát stb vagyis az értelmes és hasznos dolgokat.
Nálam kint van egy HOME-on egy 4x4-es naptár alapból, egy HOME-on valamilyen időjárás és óra, képkeret, speeddialler, egy HOME 16 ikonnal, egy HOME elektromos vezérlés, music widget és még valamilyen ikonok. egy HOME tartalék tesztelésre legutóbb azon egy 4x4-es facebook, email, sms, és call widget volt. plusz egy témázott ADW launcher.
Ez mellett még van egy rakás egyéb app most összesen 125. Én így használtam a Palmomat is és ahhoz képest ez gyenge teljesítményt nyújt ilyen téren.Én nem játszani vettem a telefont.
-
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #13572 üzenetére
Ha sok appot teszel fel akkor ez is eléggé belassul, meg a market is eléggé idegesít, hogy sokszor nem megy. Azt mondom, hogy annyiért amennyiért kiadták főleg részletre simán megéri. De a precizitást hiányolom az egész Androidból. Talán a 3-as már használható lesz.
Nekem még van kb 14 hónapom mire új telót veszek addig bőven össze lehet gyűjteni a pénzt egy jobb telóra. Ha valaki egy összegben akarja megvenni. Ha meg részletre akkor meg lehet másra gyűjteni.
-
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #13570 üzenetére
Abból van elegem, hogy állandóan, csak a mókolás meg a nyűglődés van ezzel (ezekkel) a telefonnal, mert mindig van valami gyíkja. Csak úgy, mint régen ahogy a linuxszal is állandóan mókolni kellett, mindig előjött valami nyűgje és ez most sincs másképp. Pl barátnőmék gépe egyszercsak gondolt egyet és nem ment a nyomtatás. Fogalmam sincs, hogy miért, de az lsusb kimenet nélkül lefut, ami elég fura. Az OSX-el is szoktam néha variálni, de sokkal kevesebb energiát és erőfeszítést kell rászánni. iOS-t ugyan még nem használtam, de ezek után kezdem megérteni azon embereket akik már mindkettőt használták azt mondják, hogy inkább iPhone, mint Android. Ugyanezen a folyamaton mentem keresztül a linuxnál is, aztán jött az OSX és vége lett az állandó nyűgnek. Igaz most a párom gépén is linux van és kell is vele dolgozni időnként.
Még nem tudom, hogy adok-e mégegy esélyt az Androidnak egy HTC személyében ez még a jövő titka. De tuti sokkal jobban meggondolom, hogy milyen telefont vegyek. A legtöbb embernek arra van szüksége, hogy használja a számítógépét, telefonját autóját stb, és ne azzal kelljen foglalkoznia, hogy miért nem megy már megint valami, miért nincs már megint hely a telepítéshez stb. OSX-nél is előjönnek dolgok de ezeknél jóval kevesebb.A kérdésre meg nem tudtam a választ ezért nem válaszoltam. Csak arra céloztam a válasznál, hogy mennek a linuxos parancsok. Legalábbis egy részük.
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #13552 üzenetére
Ez már az 1.2-ben is volt. Most már értem, hogy miért lépett ki olyan gyakran a HOME hiába állítottam bármit is az Autokillerben a memória kezeléshez.
Akkor itt az ideje csinálni egy saját ROM-ot ismét.Mostanában úgyis hanyagoltam. Még dolgozom a backupon. Egy alap script már van, de fel akarom turbózni.
-
llaszlo
veterán
Ez a fos nem talál GPS jelet. De még műhódot sem. FLB 1.31 van most rajta. De lehet mindjárt újra tolom az egészet.
-
llaszlo
veterán
válasz
Eclips21 #13542 üzenetére
Nekem is volt c6-os Nokiám. Az hagyján, hogy nem írta semmi sem rendesen, de az miatt vacakolt állandóan a telefonom. Igaz, hogy ez a kártya sem tökéletes. Bár winnel írja rendesen, de legalább nincs gond vele. Úgy, mint a másik kártyával.
Én valami gagyit rendeltem a Vaterán. -
llaszlo
veterán
válasz
akos727 #13537 üzenetére
Igen ki akartam próbálni, de ha tudtam volna iPhone-t venni akkor az lett volna. De csak új előfizuval tudtam volna. Hüle meg nem vagyok, hogy a jóval kedvezőbb percdíjamat lecseréljem egy sokkal rosszabbra. Hero meg még a kanyarba sem volt amikor a Pulse-t lehetett kapni.
-
llaszlo
veterán
Valaki egyszer itt leírta, hogy hogyan kell törölni az első gmail fiókot factory reset nélkül, de most nem találom. Tudja valaki, hogy hogyan kell ezt csinálni?
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13523 üzenetére
Még mindig ez van??? Na ez az amit az Apple soha nem engedne meg magának. Ha valami hasonló hiba fellépne akkor azt nagyon gyorsan javítanák, nem várnának vele hónapokat.
Mégiscsak iPhone-t kellett volna venni. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a következő telefonom az lesz. A HTC a másik esélyes, de egy ilyen hibás rendszerrel esélytelen.
Én még mindig elégedett vagyok az OSX-el, soha nem volt olyan hibája ami különösebben idegesített volna, még Linuxnál is voltak ilyenek, a winvacakról meg említést sem teszek. Valószínű az iOS-el is elégedett lennék, főleg a 4.x-el. Csak tudtam volna venni az én előfizummal olyan telefont most olyanom lenne. -
llaszlo
veterán
Azt is jó lenne már végre megfejteni, hogy a Market miért csak akkor tölt le amikor kedve van.
-
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #13520 üzenetére
Tényleg csak a sortörés rossz. Viszont azt nem értem, hogy miért írod le már sokadjára, hogy a wifi nem szakad meg. Mert ezt már kitárgyaltuk, hogy nem szakad meg.
Viszont ha a kijelző ki van kapcsolva akkor nem pingelhető a telefon és ez is tény, az ssh sem megy ha jól emlékszem. De ha az USB rá van dugva akkor minden rendben.
Még az lenne jó, hogy ha rájönnék, hogy a wget-et hogyan kell használni ezen a rendszeren, mert nem úgy, mint linuxon. Akárhogy próbálom nem működik. Akkor látnám, hogy letölti a fájlt kikapcsolt kijelzővel is.
Bár ezt markettel is ki lehet próbálni, hogy letölti-e az appot. -
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #13518 üzenetére
Indítsd el a pinget majd kapcsold ki a kijelzőt és 2-3 sec múlva vissza a lényeg, hogy még a kijelzőn látható legyen a legutolsó ping a kikapcsolás előttről. Akkor látni fogsz egy kimenetet amit normál esetben nem látni a pingnél. Még nem sikerült megfejteni, hogy mi lehet az. De ha vissza scrollozol akkor is látható az a sor.
Ha rádugom az USB-t akkor nem szakad meg a ping. Ez elég érdekes.
Ha pingelek a gépről és valami mást a telóról akkor ha kikapcsolom a kijelzőt és nincs USB-re dugva akkor szintén megszakad a ping mindkét helyen.
-
-
llaszlo
veterán
Már kész vannak a scriptek amikkel a telefonon lehet lementeni a beállításokat és az appokat. Sajnos az appokat viszont csak manuálisan vagy adb-vel lehet telepíteni.
Még tesztelés és finomítás alatt. -
llaszlo
veterán
for %f in (d:\\appokmappa\*.apk) do c:\\AndroidSDK\tools\adb.exe install %f
Így tuti, hogy jó ha a DOS-os emlékeim nem csalnak.
Persze backslash-el.
Találtam a wikin.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13485 üzenetére
Ott sem írja be a PATH-ba. A linken van egy telepítési leírás.
Célszerű a C://-be tenni. Már nem tudok vissza perjelet írni.
És akkor c:/Android SDK/tools/adb install lesz az elérési útvonal. -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13482 üzenetére
Ha az adb elérési útja nem jó akkor nem fog furni. Főleg, hogy az adb helye az Android SDK/tools-ban van alapesetben. Persze OSX-en meg linuxon. De egy wines leírásban is ezt láttam.
Én így írnám. Ha simán teljes elérési út nélkül elindul az adb akkor így is futnia kell.
for %f in (*.apk) do adb install %fValaki kipróbálhatná, hogy működik-e így winen.
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #13477 üzenetére
Így már jobban értem. Tudom, hogy mi az a driver telepítés. Sajnos ritkán, de találkozom winnel is. Szerencsére egyre ritkábban. A régi "szép" időkben még én is azt használtam.
Amúgy nem Linux hanem OSX, de a parancssorban nincs sok eltérés.Akkor most feltetted végülis a Pulse teljes driverét?
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13464 üzenetére
Ezt nézze már meg valaki aki wint használ.
Ha minden igaz ez lesz annak a wines megfelelője amit már leírtam.
Főleg az érdekelne, hogy lehet-e vele több appot telepíteni egyszerre. -
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
Beállítások visszaállítása:
Mielőtt wipe-olod az egész telót mentsd le a /data/data mappa tartalmát pl a databackup mappába a gépeden.
adb pull /data/data databackup
Visszaállítás miután fent van az új rom és az összes app (ezt már fentebb leírtam) amit korábban használtál.
adb push databackup /data/dataEgyedül az ADW launcher nem működik ezzel a módszerrel. Annak a beépített mentését kell használni. Tehát annak a beállításait (org.adw.launcher) törölni kell a visszállítás előtt. Különben állandóan le fog fagyni
Mindezek után nem árt még egy reboot, hogy minden helyre álljon.
Később majd részletes leírás is felkerül a Howto-k közé.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13469 üzenetére
Sajnos úgy néz ki, hogy nem működik megfelelően. Vagy legalábbis nem minden appal.
A módszer nagyon egyszerű:
mount -o remount,rw /system /data
cp -a APP.apk /system/sd/app/APP.apk Ha használod az A2SD-t
cp -a APP.apk /data/app/APP.apk ha nem használod az A2SD-t
mount -o remount,ro /system /datakb ennyi. De nem minden esetben működik.
Én elnéztem valamit és kissé hazavágtam a rendszert. Későn jöttem rá, hogy mi volt a gond. Addigra már feltettem egy friss rom-ot.
Szóval csak akkor csináld, hogy ha tudod, hogy mit is csinálsz!!
Az adb-s módszer tutira működik most telepítek több, mint 100 appot és automatikusan másznak felfele a telóra.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13467 üzenetére
Elnéztem az A2SD-t mégis lehet fordítani, de csak a lépéseket. Mert az teljesen más formába kellene, bele kell tenni eleve a Custom ROM telepítésbe. Itt külön van a hivatkozás. De ép eszű ember úgyis A2SD-vel használja. Pont ez az egyik lényege a Custom ROM-nak. Max oda lehet írni, hogy x-pontól y-ig ne csinálja.
Szerintem úgy jobb lenne, mint ahogy pl CoolBoy leírásában is van. Csak ott az 5-ös pont nagyon zsúfolt. Másnak mi a véleménye?
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13465 üzenetére
Kösz.
Az A2SD-t már meg van. Ezért kértem, hogy a VIII-ast csináld.
A VII-es pontot majd még át kell dolgozni, mert nem vagyok benne biztos, hogy így működik. Simán rátelepíteni a gyári 2.1-es firmware+custom ROM-ra.
Tudomásom szerint előbb vissza kell tenni az 1.5-öt majd erre mehet a gyári 2.1. Mert különben gáz van. Így már többször csináltam és mindig jó lett. Máshogy még nem próbáltam.Több helyen láttam azt a leírást, hogy előtte fel kell tenni az 1.5-öt.
Van valaki aki megcsinálta ezt?
Mindezek ellenére jól haladunk és jó lesz ez a végén.
-
llaszlo
veterán
Ha ROM-ot cserélünk akkor általában minden appot újra kell telepíteni a telóra és a beállítsokat is újra meg kell csinálnunk.
Vannak profi backup programok, de ezek mind fizetősek és tőlünk nem elérhetőek.Egy egyszerű és automatikus app telepítési módszer:
Feltételek:
- ROOT-olt telefon vagy Custom ROM
- Linux vagy OSX
- Android SDK telepítve
- Egy mappa a telepítendő appokkal1. Kösd össze a PC-t és a telót USB-vel
2. Terminalban lépj az appok mappájába
3. Add ki ezt a parancsot: for i in `ls *.apk` ; do adb install "$i" ; doneÍgy automatikusan települ az összes app a mappából.
A beállítások visszaállítása is lehetséges elvileg hasonló módon, de azt még nem próbáltam.
Ha működik akkor majd azt is leírom.Ha valaki tudja ennek a wines megoldását akkor az légyszi írja meg.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13443 üzenetére
Valamivel több, mint most nálad, de sajnos kb ugyanez. Csinálhatnád valamelyik utolsó fejezetet és akkor nem lenne átfedés.
Ezt:
Removing all Traces of Custom Roms
és a FAQ-tValahogy lehet hozzáférést adni a wordpress oldalhoz másnak is, de még nem jöttem rá, hogy hogyan és akkor többen tudnánk szerkeszteni. Így egy helyen lehetne minden.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13435 üzenetére
Én is itt kezdtem írni, de rájöttem, hogy a wordpress sokkal jobb. A logoutnak rengeteg hule korlátja van. A google meg úgyis megtalálja amit kell.
Sok olyan van aki még nem is hallott erről az oldalról.
Az oldalad még mindig nem elérhető. Ha eddig senki sem szólt akkor jól mutatja, hogy mennyien akarták megnézni vagy mennyire foglalkoztatja ez az embereket. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #13433 üzenetére
Nem basztam le. Már elég sokszor kiírtam és akkor nem sok jelentkező volt. És ilyenkor meg kiderül, hogy mégis van más is.
Ha ő is besegített volna nekünk akkor már lehet, hogy rég kész lenne az oldal és már rég nem a fordításnál tartanánk.
Így tipikus magyar hozzáállással mindenki egyedül dolgozik. Majd én egyedül megmutatom felkiáltással. És persze sokkal tovább tart a munka na meg az eredmény sem olyan lesz, mint egyébként.
Az eredmény az lesz, hogy van egy rakás ilyen oldal, de egyik sem tartalmaz mindent és nem olyan részletes, mintha összeadnánánk amink van.
Ha összefognánk akkor lehetne egy sokkal jobbat alkotni.
Szinergia, ha ez mond neked valamit. -
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #13424 üzenetére
Kösz. És a másik beállítás ami még ott van?
Közben megkaptam pü-ben is.web'n'walk (wnw)
Név: web'n'walk
APN: wnw
Proxy: nincs beállítva
Port: nincs beállítva
Felh.név: nincs beállítva
Jelszó: nincs beállítva
Szerver: nincs beállítva
MMSC: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
MMS Proxy: 212.051.126.010
MMS Port: 8080
MCC: 216
MNC: 30
Hit. Tyípusa: PAP
APN típus: default,mmsEgy srác a modaco-ról írta, hogy neki úgy működik ha még oda írja az mms-t az apn típushoz.
-
llaszlo
veterán
VAN ITT VALAKI OLYAN AKINEK FENT VAN A GYÁRI 2.1-ES ROM? HA IGEN AKKOR AZ LÉGYSZI JELEZZE. Megnéznénk, hogy milyen beállítások vannak az MMS-nél. Azzal talán működik rendesen.
-
llaszlo
veterán
Még ne tegyétek fel az 1.4-et bugos ahogy olvasom. Egy magyar srác írta, hogy nincs szinkronizáció.
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #13403 üzenetére
Igen lehet. De ez nem ilyen egyszerű. Először is sokáig nélkülöznöd kell a telegont.
Beviszed és reklamálsz, hogy nem fogadja az SMS-eket. És azt is mondd el, hogy már frissen telepített Android 2.1-el is meg van ez a gondod. Amikor felveszik a szervízlapot, mindenképpen ragaszkodj a készülék cseréjéhez. Ehhez már az első alkalommal jogod van. Ha más gondod van a telóval azt is mindenképp vetesd fel a szervízlapra és csak akkor írd alá ha minden amit és ahogy elmondtál rajta van.
És érdemes T-pontba vinni nem szutyok viszonteladóhoz, mert azok átvernek és csak szervízelik a telót.
Ha vissza küldik, hogy SW frissítés és működik akkor ne vedd át, hanem mondd, hogy te cserét kértél és ragaszkodj hozzá, de ne vedd át a készüléket. Még írd le a procedúrát a vásárlók könyvébe. Erre 30 napon belül válaszolni kell nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest