- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
sippet
senior tag
válasz
KonzolKartel #1922 üzenetére
na, megcsináltam én is, igazából nem gázos, csak féltem, nehogy elbasszak valamit. lényeg, hogy a zip fájlt felmásolod a memóriakártyára, lehúzod a gépről, aztán recovery módban felülről a 3. vagy 4. menüpont a "select .zip file" vagy valami hasonló, arra ráböksz, kiválasztod a fájlt, és már megy is. előtte érdemes csinálni egy nandroid backupot is, ha esetleg vissza akarsz menni a régi romra.
mondjuk nagyon megijedtem bootolás után, mert kb. öt percig csak az android felirat villogott, azt hittem, hogy most állhatok neki szerelni, de nem, csak összeszedte szépen a az összes addigi beállításomat. megmaradtak a telepített alkalmazásaim, a csengőhangjaim, az sms-eim, minden. valaki egyébként meg is magyarázhatná, hogy ez hogy lehet, hiszen ezeknek nem el kellett volna eltűnniük a rom frissítéssel együtt? vagy valahogy meg van trükközve a telepítés a recoverynél, hogy ezeket előtte mentse le, és tegye vissza install után?
viszont sajnos első pillantásra azt kell mondjam, hogy a rom több helyet foglal, mint a pulse-é, ott 11mb szabad helyem volt, itt pedig bootolás után 3 (!). úgyhogy töröltem is a co-pilotot egyelőre, 14 mb-ot lezabált ugyanis a memóriából.
vannak benne bugok, a home screen bal oldali lapja például elfagy állandóan, és pl. a contacts menüben a groupsra klikkelve is force close van, de úgy tűnik egyelőre, hogy a fülhallgató-adapter bugja megszűnt, ami nekem személy szerint nagyon fontos volt. és nincs magenta szín sehol!
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #1910 üzenetére
igen, az u8230 elvileg stock android rommal fut, ettől még persze lehet, hogy a francia telkó cég belepakolt néhány extra alkalmazást a romba. várok még egy kicsit a visszajelzésekkel, de erős a kísértés a flashelésre. az alap android nekem egyébként is teljesen bejövős.
-
sippet
senior tag
pont olvasgattam az xda-n a g1 topicokat egyik nap, és ott az egyik srác kérdezte, hogy nem pusztítja-e nagyon a swap a memóriakártyát, és ott a fejlesztők azt válaszolták, hogy nem teszi ki annyira nagy igénybevételnek a kártyát a dolog, hogy átlagos használat mellett jelentősen csökkentse az élettartamát.
-
sippet
senior tag
a külföldi t-mobile support fórumok után egy holland híroldal is foglalkozik a 2.0-s frissítéssel. mondjuk ők is a fórumokból tájékozódnak, de legalább elmondható, hogy már félhivatalosan is foglalkoznak a témával.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #1833 üzenetére
már úgyis rootolva van, úgyhogy tök mindegy.
megnéztem a modacos topicot, és tényleg úgy tűnik, hogy összehozta a srác. ha eddig jól figyeltem, akkor ez akadályozta meg abban a fejlesztőket, hogy összehozzanak valami nagyobb dobbantást a pulsera. innentől akár a 2.0 is elérhető lehet akkor is, ha nem lesz hivatalos frissítés. izgulok.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #1811 üzenetére
de, en irtam, en igen a rootolas utani dolgokra gondolok.
semennyit se konyitok a linuxhoz, ezek nekem nagyon nem kezenfekvo dolgok.
tehat ahhoz, hogy a home screent benne tartsa a memoriaba, az kell, hogy a better terminalban su+enter utan beirod a korabban emlitett parancssort?
es a 0 helett erdemes mas erteket megadni, hogy ne legyen fo prioritas, es ne doglessze meg a tobbi alkalmazast? neked egy nap utan mi a tapasztalatod? tenyleg mukodik a dolog?
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #1743 üzenetére
hát igen, a neve már sokat elárul.
@munnergep: olvastam én is, egy másik topicba írtam is, hogy remélem, baromi gyorsan jön az a 2.0-s update, hogy valami legyen, ami vonzza a fejlesztőket a készülékhez, máskülönben úgy tűnik, nagyon egyedül maradunk. eddig sem volt nagy tolongás, és pont az hagyja abba, aki az eddigi egyetlen custom romot csinálta.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #1738 üzenetére
a rootolással még közel sem nyílik meg a mennyek kapuja. a főzött rom telepítése már sokkal bonyolultabb, először fel kell hozzá tenni egy recovery image-et, aztán keresni hozzá egy romot (pulsera egyelőre egy darab van). előtte meg még a memóriakártyát is particionálni kell, hogy legyen hova telepíteni a letöltött alkalmazásokat. szóval bonyolult a dolog.
bounty jól mondja, az, hogy milyen alkalmazások vannak alapból a telefonon, azt a rom határozza meg. de amúgy ha olyan nem gyári romot teszel fel, aminél van lehetőség a programok memóriakártyára való telepítésére, ott igazából kevésbé probléma, hogy a belső memóriában mik foglalják a helyet.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #1726 üzenetére
írtam tegnap, hogy én kíváncsiságból rootoltam a készüléket. a market enabler apk-t már korábban letöltöttem, és így most volt is lehetőségem kipróbálni, és jelentem, működik. vettem egy hülye játékot 0.99$-ért teszt gyanánt, és probléma nélkül bevette a google checkout. accountom már korábban is volt hozzá, nem is kérdezett semmit, csak húzta le a pénzt, és szevasz. utána nyomtam rá egy uninstallt, és a pénzt is szépen visszakaptam, ahogy kell. szóval fasza.
-
sippet
senior tag
valaki segítsen legyen szíves. szeretném kipróbálni ezt az opengl-es gyorsítást a telefonon, úgyhogy rászántam magam a rootolásra, és feltettem a patchelt recoveryt is. a problémáim itt kezdődnek, ezekre ugyanis van pontba szedett leírás, ami alapján valószínűleg egy zsák lepke is meg tudná csinálni a dolgokat. innentől viszont kezdek elveszni, ugyanis nekem, aki linuxból és androidból nulláról indulok, az ilyenek, hogy adb shell meg hasonló dolgok nem mondanak semmit. hogy kell ezen keresztül vezérelni a telefont? egyáltalán hogy kell elindítani? aztán pontosan mit is kellene vele csinálni?
addig megvan, hogy az android sdk-t le kell szedni hozzá, és ott van az adb.exe. aztán?
-
sippet
senior tag
válasz
DarkByte #1676 üzenetére
bounty írta korábban, hogy neki a nokia micro usb kábelei működnek, úgyhogy az is lehet egy kiindulási alap, hogy nokia (vagy ahhoz használatos) kábelt veszel. egyébként újfent tudom ajánlani erre a célra az ebayt, 1 GBP-ért már lehet kapni postaköltséggel együtt. ehhez képest az árgép szerint a legolcsóbb kábel a makrotexben 695 forint, de én a mátyás térre inkább nem merészkednék be emiatt
, máshol, mondjuk az edigitalban meg már bőven ezres fölött van az ára.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #1645 üzenetére
ranezesre nem fogod tudni megallapitani. csapd fel a notepadet, es probald ki, hogy melyik all jobban kezre. egyebkent pont a billentyuzetnel nagyon fontos a jo erzekenyseg. csak a folia miatt mondom.
-
sippet
senior tag
nálam sem engedi, de enélkül is pontosnak érzem, úgyhogy nem is igazán hiányzik.
adamho: bekapcsolt gps-szel, vagy anélkül? nálam gps nélkül cellainformációk alapján körülbelüli pozíciót két másodperc alatt talál, gps-szel pontosat 15 másodperc alatt. igaz, utóbbinál az a-gps miatt kell adatforgalom is, de ez a google maps-nél amúgy is alap.
-
sippet
senior tag
autós töltőt az ebayről vettem. illetve nem is töltő, tulajdonképpen csak a csonk, amibe bármilyen usb kábelt be lehet dugni, így készülékcsere esetén sem kell cserélni, ha esetleg másféle csatlakozót használ az új telefon, illetve bármi, ami usb-n keresztül is vesz fel áramot. a legolcsóbbak postaköltséggel együtt 1 pennybe kerülnek.
[link]nálam a touch input tökéletesen működik, bár a better keyboard jobban tetszik, valahogy kézreállóbbnak érzem, főleg ha kap valami jobb skint.
-
sippet
senior tag
még nem berheltem meg én se a telefont. el vagyok rá szánva, de csak akkor fog megtörténni, amikor először mondja azt, hogy megtelt a belső tárhely. akkor nem lesz kegyelem, de addig elvagyok vele így is.
kérdezted korábban az autós tartót, én egy herbert-richter univerzális tartóval és karral használom, amit a for-max nevű helyen vettem a wesselényi utcában, keress rá neten. a tartókar (van több féle hosszúságú) tuti jó minőségű, több mint másfél éve nyúzom, a bölcsőt pedig három hete vettem rá (előtte telefonspecifikus bölcsőt használtam ugyanezen a karon), és az is teljesen okésnak tűnik minőségileg, bár nem használom naponta. a kisebb verziót választottam, abba is belefér a pulse, de a boltban bele is tudod próbálni.
-
sippet
senior tag
benne van a hardver, csak a huawei a drivert spórolta ki belőle, de már van rá megoldás:
[OpenGL ES on pulse?] -
sippet
senior tag
ha túl sok elemet teszel ki a homescreenre, akkor sajnos lassul, ezzel együtt kell élni. ez akkor történik egyébként, ha valami memóriaigényesebb alkalmazásból lépsz ki (mondjuk böngésző), mert annak a bezárása az, ami miatt dolgozik.
a szülinapokat nálam sem szikronizálja a telefonra. megoldásként azt tudom tanácsolni, hogy a google calendarben állítsd be, hogy a kontaktjaid szülinapját jelezze ki. (más naptárak hozzáadása -> érdekes naptárak -> további elemek -> ismerősök születésnapjai és eseményei)
mivel az androidos készülékek (ha jól tudom, egyedüliként) képesek egyszerre több felvett naptárat is szinkronizálni, így a szülinapok megjelennek a készülékeden is. -
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #1427 üzenetére
A memoriakartyan elso letoltes utan general egy "download" konyvtarat, oda rakja a fajlokat, legalabbis nalam. Nekem is sokaig kellett keresni, mire rajottem.
A servo search szerintem egy szar, es baromi sok tarhelyet felzabal a cash, amit general, torolnem le a francba, ha lehetne. En ugyanarra a celra az aurorat hasznalom, sokkal gyorsabban mukodik, es az osszes fajltipusban keres.
-
sippet
senior tag
válasz
a.t.t.i. #1376 üzenetére
hát igen, a jelek szerint elég sok vacak darab került ki a gyárból. ne feledjük, hogy mégiscsak kínai cégről van szó, úgyhogy őszintén szólva engem nem lep meg a dolog. úgy tűnik, hogy egyeseknek kell egy kis türelem hozzá, amíg egy megfelelően működő példányt kapnak a kezükbe. ez összességében nem vet túl jó fényt a huaweire, de én nem panaszkodhatok, az enyém többé-kevésbé rendben van, úgyhogy egyelőre a boldogabbik tábort erősítem.
-
sippet
senior tag
úgy látszik, továbbra is van dögivel gyári szoftver és/vagy hardver hibás készülék. a hwsw után újabb oldalon panaszkodnak: [link]
-
sippet
senior tag
válasz
-FreaK- #1344 üzenetére
en mediamania s-sel hasznalom, annyi megkotessel, hogy ha itthon bongeszek, akkor wifi-re valtok. az 500 mb boven eleg ahhoz, hogy egyaltalan ne kelljen visszafognod magad. en megkotes nelkul netezek, nezek youtube videokat, toltogetek a marketbol, emellett folyatosan frissul az idojaras-elorejelzes, szinkronizal exchange szerverrel es a google alkalmazasokkal stb., de ugy tunik, honap vegere nem jon ossze meg a 350 mb se.
-
sippet
senior tag
válasz
zsolabola #1326 üzenetére
és találtál végül olyan qr-kód olvasót, ami elindult? csak mert úgy tűnik, hogy gyakori problémáról van szó, és a korai modellekben (amilyen a jelek szerint egyékbént az enyém is) a kamera nem működik együtt a megfelelő api-kkal.
a modacon sokmindent összehordtak már a témában, és úgy tűnik, hogy egyes készülékeknél megy, másoknál nem, látszólag teljesen random módon. ott azt írják, hogy a huawei állítólag tisztában van a problémával. remélem, az összes hasonló hülye bugot logolják rendesen, és jön hamarosan egy szoftverfrissítés.
[link] -
sippet
senior tag
"de pl ha netezés közben lehuzom felül azt a noti-izé bar-t és ott megnyitom az advanced task managert,akkor sem látja a böngészőt.pedig fut..."
hmmm, ez mondjuk érdekes. nem raktad ignore-ra véletlenül? nálam az advanced task killerrel látja a böngészőt, ha közben lehúzom a notification baron.
-
sippet
senior tag
ezt már tegnap írtam, hogy szerintem ez azért van, mert a böngészőt ha épp nem használod, akkor mindig egyből bezárja kilépés után, mert baromi sok memóriát zabál, és emiatt nem rakja háttérbe. nálam legalábbis 10-ből 9-szer így van. ha éppen valamiért nagyon ki van pucolva a memória, akkor előfordulhat, hogy nyitva hagyja, de ez ritka.
-
sippet
senior tag
válasz
kisbergics #1314 üzenetére
tényleg pittyen egyet, de hogy bazi hangosan?? nálam alig hallható, egyáltalán nem zavaró, pláne nem kellemetlen. nem tudom, a tiéddel mi lehet.
-
sippet
senior tag
válasz
alansmithee #1311 üzenetére
felejtsd el. ha az ea meg is jelentetné konkrétan ezt androidra, a pulse hardvere gyanítom soha a büdös életben nem tudná futtatni. ha 3d-s játékokat tökéletesen futtató telefonra vágytál, akkor kár volt ezt venni.
nfl játék amúgy létezik, itt van ni:
http://www.androlib.com/android.application.com-gameloft-android-nfl_google-qjnF.aspx -
sippet
senior tag
válasz
norbesz74 #1307 üzenetére
nekem is a billentyűzetes rész szúrta leginkább a szememet, képes leírni, hogy ezt meg azt meg a hibát a heronál már kijavították. ezek szerint annak nem sikerült utána járni, hogy a heron a htc saját billentyűzete van, míg a pulse-on a touchpal a default, és ezek közül egyik sem az alap androidos.
azt pedig el nem tudom képzelni, hogy az összeszerelés minőségével kapcsolatban milyen kifogása van, erre aztán még tényleg senki nem panaszkodott.
ami még szintén érdekes, hogy leírja, hogy két év hűséggel 50 ezer a telefon, azt azonban elfelejti hozzátenni, hogy ez a legegyszerűbb előfizetési konstrukcióra vonatkozik, és az ár akkor, ha médiamániára is vállalsz hűséget, sokkal lejjebb is kúszhat, sőt ingyér is lehetséges. és aztán persze a kommentben jönnek az okosok, hogy "ötvenért ezt a szart, hát ez kurva drága".
-
sippet
senior tag
válasz
bucsupeti #1289 üzenetére
az utoljara hasznalt 6 program listajat elo tudod szedni ugy, ha elohivod a felefon menujet a bal oldalon levo hardvergomb hosszu megnyomasaval. itt a silent es airplane mod, valamint a kikapcsolas mellett van egy task list opcio. arra bokj ra, es lass csodat.
ez mas androidos keszulekeknel tudtommal a menu gomb hosszu lenyomasaval lehetseges, de a pulsenal ez ugyebar a fomenube valo kilepesre van fenntartva.
olyat sajnos nem lehet, hogy a homescreenre valo kilepes nelkul indits el egy addig nem hasznalt programot, ugyhogy ez csak akkor mukodik, ha azok az alkalmazasok, amik kozott valtogatni szeretnel, az utolso hat elinditott kozott voltak.
meg annyit hozzatennek, hogy pont a bongeszo eseteben amiatt problemas masik alkamazasra valtani tapasztalataim szerint, mert az elegge lezabalja a memoriat, ezert ha kilepek belole, akkor szinte mindig be is zarja programot a rendszer, emiatt viszont visszalepesnel mindig ujra kell toltenie az adott weboldalt. ez nyilvan a relative kevesebb rendelkezesre allo memoria miatt van.
-
sippet
senior tag
válasz
bucsupeti #1270 üzenetére
muszáj cáfolnom, hogy ez természetes jelenség lenne. ezelőtt windows mobile-os pda-m volt, és soha ilyen tünetet nem produkált. nemhogy ingadozott volna a töltöttségjelző valaha akár egyetlen százalékot is, de olyan pontos volt, mint a halál, amennyit használtam, arányaiban annyit is esett a töltöttség.
ráadásul azzal amit írtál, azt sem tudod megmagyarázni, hogy miért csak alacsonyabb töltöttségnél jelentkezik (legalábbis szembetűnően) ez a hiba, 50% felett pedig nem, vagy kevésbé.
én a pulse-omat nem használom agyon, szerintem nagyjából átlagosan, de egy napnál többet nem bír ki, holott mások (többek között te is) simán két, sőt három napos üzemidőről beszélnek visszafogottabb használat mellett. ha a tiéd fasza, akkor örülj neki, de nálunk egyértelmű, hogy valami nem okés.
#1271-re: csak ismételni tudom magamat, ennek szerintem nem így kellene működnie, és van, ahol nem is így működik.
az autós hasonlattal élve azt lehet mondani, hogy az rendben van, hogy az az adat, hogy adott pillanatnyi fogyasztással mennyit tudsz menni, az folyamatosan változhat mindenféle egyéb függvényében, de itt nem erről van szó, hanem arról, hogy ezt az adatot a tank telítettsége alapján számolja ki a komputer, márpedig az aksi töltöttségével inkább ez állítható párhuzamba. a normális működés az lenne, hogy ha többet használod, akkor gyorsabban esik a töltöttség számlálója, de miért kellene ingadoznia? attól, hogy később visszaveszed a kocsi sebességét, még nem lesz több benzin a tankban, nem? és ezzel a komputer is tisztában van, ahogy itt is tisztában kellene lennie vele.
-
sippet
senior tag
válasz
magnusheron #1267 üzenetére
az a baj, hogy viszont amikor kiírja a 15 %-ot, utána pár perc múlva tényleg kilövi magát lemerülésre hivatkozva. tehát hiába ugrana vissza később akármennyire, ez a folyamatos használat közben nem segít rajta.
-
sippet
senior tag
na, plusz egy ember. más tulajok hogy állnak ezzel a kérdéssel? lehetne egy olyat, hogy mindenki feldob egy battery widgetet, és használat után lecsekkolja, hogy ugrál-e az érték, és ha igen, milyen mértékben? jó lenne tudni, hogy általános hibáról van-e szó.
background data: settings/data synchronization/google server settings
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #1260 üzenetére
na, ugyanez van nálam is, korábban többször panaszkodtam erre itt a topicban is. 50 % alatt rohamosan elkezd merülni a telefon, és míg addig viszonylag lineárisan jelzi a töltöttség merülését, onnantól kezdve abszolút megbízhatatlan. az utolsó 20 %-ot 10 perc alatt bármivel fel lehet zabáltatni. ha viszont nem piszkálom egy darabig, hazug módon visszaugrik egy magasabb értékre. tehát van mondjuk 30 %-os töltöttségem, netezek fél órát, leugrik 12 %-ra, elteszem sleep módba, visszakapcsolom, és öt perc múlva mondjuk megint 25 %-ot mutat. nem tudom, mi a pöcsömtől lehet ez.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #1205 üzenetére
mi volt nalad pontosan ez az aksi problema? nalam is vannak vele zurok, de nem akarom emiatt szervizbe leadni. legyszi ird meg (akar privatban), hogy pontosan milyen tunetek voltak, es hogy sikerult orvosolni, illetve hogy zajlott a csere. szerviz? ha igen, akkor hany napig tartott? nem szeretnem emiatt napokig nelkulozni a telefont, legalabb tudnam, mire szamitsak, ha megis raszannam magam, hogy megreklamalom.
-
sippet
senior tag
akarmelyik levelezoben be tudod allitani, hogy a leveleidet adott cimre atiranyitsa. nekem is a freemailes leveleim a gmailes cimemre jonnek, es egybol megkapom oket. ha mar androidos telefonod van, akkor a helyedben en regisztraltatnek egy gmail cimet, es azon keresztul leveleznek. igy minden leveledet hianytalanul megkapnad, viszont push eleresed lenne, amitamugy a freemail nem tud nyujtani.
de ha ez a megoldas nem tertszik, akkor is ahogy azt irtam, az email kliensben be tudid allitani a freemailes cimedet. nem is kell semmi extra hozza, csak a cim meg a jelszo, a tobbit siman beallitja magatol. probald ki, kar a bongeszon keresztul szenvedni.
-
sippet
senior tag
nem tudom, mi lehet, de nem az a gond, hogy flash, vagy valamilyen mas, a bongeszo altal nem tamogatott megoldas a problema? egyebkent miert akarsz bongeszon keresztul levelezni? allitsd be a levezokliensben a telefonon a freemailes accountodat, aztan annyi. sokkal gyorsabb es kenyelmesebb.
a torrentnel meg arra tudok gondolni, hogy nem a memoriakartya volt beallitva a mentes helyenek.
-
sippet
senior tag
válasz
bogyomobil #1116 üzenetére
nyilvanvaloan nem eleg, hiszen a factory reset mindig az adott romot allitja vissza alapallapotba, ez esetben a nem gyarit, ugyebar. szerviz elott vissza kell ra tenni az eredeti gyari romot. ennek egyebkent boseges irodalma van meg magyar nyelvu forumokon is. de vannak itt olyanok, akik regebb ota toljak az androidot g1-en es egyeb telefonokon, ok nalam sokkal jobban ertenek hozza. nekem ez az elso androidom, igaz, a fozott romokrol van nemi fogalmam, mivel winmorol valtottam, marpedig ott nincs apellata.
-
sippet
senior tag
válasz
bogyomobil #1116 üzenetére
én úgy látom, hogy ha kitörölgeted az adott sorról/oszlopból az összes elemet, akkor az érintett "oldalak" egyszerűen megszűnnek létezni.
-
sippet
senior tag
kicsit piszkáltam a telefont, és érdekes dolgot fedeztem fel. korábban volt róla szó, hogy lehet, hogy van, akinek nem elég a 6 db (3X2) képernyő a homescreenen, még akkor sem, ha emiatt végletesen lelassul a készülék, de bele kell törődni, hogy ennyi van, és kész.
no, ez az ami nem igaz. ugyanis ha a második sorban aljára kiteszel bármilyen ikont vagy widgetet, és azt lejjebb húzod egy kicsit úgy, hogy belógjon a gyorstárcsázó/programindító menük sávjába, akkor mindig lehetségessé válik egy kicsit lejjebb görgetni. ha tehát egy elemet elkezdesz mindig egy sorral lejjebb és lejjebb pakolni, akkor egy idő után mindig nyílik felfelé egy kis tér. én most egy függőlegesen négy sort kitevő naptár widgettel próbálkoztam, és amikor egymás alá a hatodikat raktam ki, így kb. 3X5 sorból álló homescreent létrehozva, akkor untam meg a mókát, de a jelek szerint lehet ez akár 3X(végtelen) is.
bug vagy feature?
-
sippet
senior tag
válasz
Amichai #1107 üzenetére
a garancia minden esetben ugrik, ha belenyúlsz a telefonba, természetesen. de ha valami történik a készülékkel, akkor az eredeti állapot visszaállítható, és a szervízben észre se veszik, hogy buherálva volt.
a memóriakártyára történő telepítéshez még csak a kernelre se volt szükség, a modaco pulse fórumán már egy hónappal ezelőtt készen volt az első custom rom, amiben már létezett ez a funkció. most, hogy a kernel is megvan, ez azt jelenti, hogy ha sikerül összebarkácsolni, akkor lehetővé válhat akár a hivatalos út megkerülésével az android 1.6-ra, sőt a 2-re való frissíthetőség is.
a fényerő nagyon brutál szerintem, az enyém 36%-on van most már napok óta, és még egyszer se jutott eszembe, hogy feljebb vegyem, sőt éjszaka sötétebb szobában 25% alá kell tekerni, hogy ne essen ki a szemed. direkt napsütésben még nem próbáltam, de utcán haladva az őszi időjárási körülmények között tökéletesen látható ezen a 36%-on is. ezek után képzelheted, hogy zseblámpaként mit produkál, az 6.5 m2-es hálószobát nálam saroktól sarokig bevilágította.
-
sippet
senior tag
válasz
alansmithee #1079 üzenetére
lehet telepíteni, de "kicsit" bonyolultabb. az androidon az .apk kiterjesztésű fájlok az alkalmazások install fájljai, ezeket kell letölteni, felrakni a memóriakártyára, és onnan telepíthető, de nem a készüléken található file managerrel, az olyat nem tud, hanem szükség van hozzá az astro vagy a linda fájlkezelő alkalmazásokra (lehet, hogy másikak is tudnak ilyet, de ezek a legismertebbek). ezeket tehát mindenképpen be kellene szerezned, keress rá google-ben, hogy "astro file manager apk", és akkor letorrentezheted, vagy valami fájlmegosztóról letöltheted. de azért a legegyszerűbb az lenne, ha beüzemelnéd a netet valahogy, mert anélkül mint láthatod, elég körülményes a dolog.
viszont az pulse fájlkezelője tényleg nem tud alkalmazásokat telepíteni, ehhez szükség van valami fejlettebb alkalmazásra.
-
-
sippet
senior tag
válasz
alansmithee #1072 üzenetére
- settings/sd card & phone storage/factory data reset
- ha bebootol factory reset után a telefon, rá fog kérdezni, hogy akarod-e, hogy leszedje az apn beállításaidat, és azt is, hogy engedélyezed-e az adatforgalmat. később a settingsben be tudod állítani, hogy legyen-e egyáltalán engedélyezve az adatforgalom, ha nem pipálod ki, akkor nem lép fel internetre egyáltalán. valaki mondta, hogy mégis generált neki pár kb-ot, ez esetben telepíteni kell az apn droid nevű alkalmazást, ezzel tutira kinyírhatod a kapcsolatot.
- mindenképpen olvasd végig a topicot kb. a 200. hozzászólástól. szerintem két óra alatt megvan, és nagyon sokat fogsz okosodni. volt már szó mindenkről, többek között arról is, hogy miket érdemes telepíteni, de magadtól is nekiállhatsz keresgélni. mindenkinek saját igényei szerint, erről szó az egész android.
-
-
sippet
senior tag
válasz
Oraculus #1020 üzenetére
amennyire én tudom, a cliq az usa-ban függetlenül 400 dollár, ami átszámítva alapból több, mint a pulse itthon, és ez ráadásul az egyesült államok. ha angliában lehet is majd függetlenül kapni, akkor a tapasztalatok alapján simán lesz 350-400 font, és amíg hozzánk elér (ld. pulse) rámegy forintból még 10-20 ezer. nagyon nem egy árkategória.
a dext inkább a droid eris, vagy mondjuk a samsung galaxy (lite) ligájában játszik. amíg a kínaiak nem gyártanak még több androidos telefont, addig tuti, hogy a pulse lesz toronymagasan a legolcsóbb a piacon (persze ezt függetlenül nem lehet majd kapni, de vegyük mondjuk a feltöltőkártyás konstrukciókat). és ez a jelek szerint még egy darabig (pár hónapig) így marad.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #1019 üzenetére
nem értem, miért kellett kiszedni ezt az opciót a menüből, hihetetlen. én az alap androidos kontaktkezelővel annyira jól ellettem volna...
no de sebaj, most feltettem a gyári helyett az acontacts nevű appot (korábban már egyébként ajánlotta valaki), ott be lehet állítani, hogy a mycontacts group jelenjen meg az elindításkor, tehát nem szembesülsz a sok ömlesztett szar email címmel. pluszban kezeli a google contactsben beállított összes csoportodat, ráadásul van smart dialer, meg minden ami kell, és az is beállítható, hogy a zöld hívásgomb megnyitásakor is ez induljon el, szóval gyakorlatilag teljesen kiváltható vele a gyári alkalmazás.
-
sippet
senior tag
a modacon azt javasolta a moderátor, hogy próbáljak ki egy factory resetet a telefonon, hátha az helyrepofozza az aksi problémát. én mondjuk nem látom, mit tudna segíteni ez a megoldás, de most azért rátoltam a hr-t. kíváncsi vagyok, mi fog történni, ha valakit érdekel, majd beszámolok pár nap múlva.
-
sippet
senior tag
anélkül, hogy bármit is linkelnék, erre keress rá: "CoPilot 8.0.0.327 & Maps". nekem ezzel működik, és még térképeket sem kell külön tölteni, a telefonon keresztül wifin lekapja, ami csak kell, akár országonként is.
Oraculus: ez a szavazás egy baromság, most komolyan, mennyi esélye van annak, hogy a g1-et kezdjék el most forgalmazni nálunk? vagy hogy a magicet? én egyébként valami felsőkategóriás készülékre tippelnék, de franc tudja.
-
sippet
senior tag
itthon is sokszor wifi-rol netezek, de itt nem tudom megitelni, mennyivel fogyaszt gyorsabban, mert ilyenkor amugy is intenziven hasznalom, leginkabb bongeszesre, es ott nem annyira erzek kulonbseget a 3g-s fogyasztashoz kepest. munkahelyen viszont volt, hogy reggel felleptem a halozatra, es 8 ora mulva jottem le, es nem mondanam, hogy agyonzabalta magat, de ez szerintem termeszetes, mert sleep modban nincs amugyse kapcsolat, csak akkor csatlakozik, ha felebreszted. viszont ha nem netezel vele, megis bekapcsolva hagyod a wifi-t, raadasul nincs is elerheto halozat, ezert folyamatosan keres, na az tutira kicsinalja szegenyt.
-
sippet
senior tag
az aksival nalam is vannak zurok sajnos tovabbra is, ahogy azt par szaz hozzaszolassal ezelott mar irtam: 50 % alatt elkezd rohamosan csokkenni az uzemido, es a toltottsegjelzo efolott is hajlamos 10 %-os tartomanyban ugralni akar nehany percen belul is. egyelore azert nem gondolkozok valami megoldason, mert egy nap hasznalatot igy is kibir (epphogy) a cucc folyamatos background sync-kel, fel ora telefonalassal, masfel-ket ora intenziv netezessel, egy ora zenehallgatassal, meg emellett is nyomkodom meg azert hebe-hoba.
hmmm... igy leirva igazabol annyira nem is rossz a helyzet, de az altalam olvasott tesztek alapjan ennel tobbet kellene birnia, meg hat az iment leirt jelenseg azert eleg aggaszto.
tenyleg, valaki hozzaerto legyen szives vilagositson fol: ha az aksival van a baj, azert, hogy ezt kideritsek, le kellene adni szervizbe a telot? mert akkor ez ujabb kizaro ok arra, hogy lepjek az ugyben.
-
sippet
senior tag
az mire jó? arra, hogy magától bezárogasson programokat, az oprendszer is képes, ha szükség van rá. tapasztalataim szerint egyébként a pulse a szűkebb hardware miatt amúgy sem hagyja nyitva a memóriaigényesebb alkalmazásokat. én pl. ha a böngészőből kilépek, az esetek 80 %-ában be is zárja azt.
amit meg nem zár be, mert úgy gondolja, hogy elfér, az úgyse szopja le annyira az aksit. legalábbis ez a tapasztalatom.
-
-
sippet
senior tag
unem szoltam. miutan az elozot leirtam, mergemben nekialltam lepusztitani par alkalmazast, es 28 mb-ra mar felengedte, pedig tenyleg nem vett el tobbet 7-nel, mert most meg maradt 21.
oke, koszi! ezek szerint nagyobb fajlok telepitesenel meg akkor is reklamal, ha mugy van meg boven tarhely. ezt is jo tudni.
-
sippet
senior tag
válasz
earlyrat #905 üzenetére
legyszives nezd meg, hany mb szabad hely van a keszulekeden! azert kernem, mert az enyemre azt irja, hogy meg van 25, es megis amikor a copilot apk-t akarom telepiteni, azt mondja, hogy nincs eleg hely, ugyhogy szbaditsak fel, holott a alkalmazas maga kevesebb, mint 7 mb-os.
-
sippet
senior tag
válasz
petertel #880 üzenetére
még jó, hogy megijedsz, a felhasználók többsége általában akkor ír egy ilyen topicba, ha éppen problémája van. az, hogy ezek a problémák mik, azokról ezek szerint már van fogalmad. kérdés, hogy ezekkel (nincs divx lejátszás, inkább gyenge, mint jó kamera, időnként csúnya belassulások, plusz nálam a gyári jack adapter is kukábavalónak számít, veszek is a héten egy normálisat) együtt tudsz-e élni.
mert azért összességében együtt lehet, sőt. én most már másfél hete használom a telefont, és nekem nagyon tetszik, ezekkel a hibáival együtt. az, hogy a sms küldéshez is ajánlgatunk egymásnak programokat, éppenhogy nem kellene hogy ijesztő legyen, ugyanis ez jelenti az android talán legnagyobb vonzerejét, vagyis hogy gyakorlatilag azt csinálsz a telefonoddal, amit nem szégyellsz (de még olyat is, amit valszeg igen
).
ilyen az is, hogy le tudod cserélni vele a gyári alkalmazásokat (pl. az ominózus sms kezelőt), ami semelyik másik telefonon sem lehetséges (winmo? iphone??? bruhaha), és egyébként is szoftveresen gyakorlatilag korlátlanul bővítheted a funkcióit, és vannak is olyan dolgok rajta, amik a modern technológia iránt érdeklődőnek már önmagában baromi érdekessé tehetik a platformot (layar, google sky map, wikitude, a közösségi médialejátszók, rakat helyfüggő szolgáltatás stb.).
és éppen azért jó konkrétan a pulse, mert ugyan olcsó, de hardware-esen minden benne van, ami az android lehetőségeinek a teljes kiaknázásához szükséges (lehet): digitális iránytű, giroszkóp, gps, fullos internetes kapcsolódási lehetőségek, és a motorola droid eheti megjelenéséig még mindig ez (volt) a legnagyobb képernyőjű androidos teló a maga 3.5"-es átmérőjével (=iphone). ebből a szempontból egészen biztosan állítható, hogy nincs még egy ilyen készülék jelenleg a piacon.
annak meg hogy mi az a market, meg hasonlók, egy nagyon gyors google kereséssel magad is utána járhatsz, a mobilarénán is született már több cikk róla. annyit elárulok: fasza kis cucc.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #803 üzenetére
igen, modacon pillanatnyilag ez a legporgosebb topic, es a felhasznalok mindegyike, aki levelezett az ugyben a t-mobile-lal vagy a huawei-jel, azt irta, hogy elkezdtek kipostazni(!) a forraskodot tartalmazo cd-ket, ugyhogy valoszinuleg legkozelebb jovo hetre meglesz a cucc. onnantol pedig mar csak a lelkes fejlesztokon mulik, hogy lesz-e 1.6, vagy akar 2.0-s rendszerunk. izgi!
-
sippet
senior tag
teljesen biztos vagy ebben? en ugy ertelmezem a kapacitiv kijelzo lenyeget, hogy bizonyos modositasok utan mindegyik atalakithato multitouch-ossa. a kernelbe ehhez persze bele kell nyulni, de hardware-esen mukodik. te g1-et hasznalsz, ugye? ugy tudom, hogy a dreamre pl. van ezt hasznalo bongeszo, persze csak rootlas utan.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #794 üzenetére
koszi. ezek szerint masoknal is letezik a problema. ez a szar adapter amugy sincs a helyzet magaslatan, legalabbis en ugy hallom, hogy a hangerot is jelentosen lecsokkenti, legalabbis a gyari headsethez kepest. valaki nem tudna kiprobalni, hogy masik adapterrel hogy mukodik? csak a gyari szar, vagy minddel ezt csinalja?
-
sippet
senior tag
talaltam egy furcsa jelenseget. a lenyeg, hogy a headsetet ha csatlakoztatom a telefonhoz, akkor a zenelejatszast teljesen tokeletesn kezeli a keszulek, ahogy a nagykonyvben meg van irva. viszont ha a mellekelt adapteren keresztul dugok bele fulest, automatikusan elkezd lejatszani egy random szamot a lejatszoban. kiprobaltam, es ha csak a adaptert dugom bele, nincs baj, de ha a mar bedugott adapterhez elkezdem csatlakoztatni a fulest, akkor elindul a lejatszas. kb. felig kell betolni a csatlakozot, es maris erzekeli, es kezdi a hulyeseget.
kerdes: nalatok is ezt csinalja, vagy csak engem szopat? az adapter a hibas, vagy ez egy olyan bug, ami valojaban feature? engem mindenesetre baromira idegesit, mivel ha egy masik lejatszoval hallgatnek zenet, es ott epp elinditanam a szamot, akkor is elkezd parhuzamosan az alapertelmezet lejatszoval valamit, en meg legszivesebben foldhoz basznam az egeszet ilenkor. mire rajottem, hogy tudom reprodukalni a jelenseget, az is vagy egy oraba telt.
-
sippet
senior tag
valaki, aki levette róla a védőfóliát, elmondaná, hogy mennyire kemény a kijelzője, és mennyire veszélyes, hogy összekarcolódik? azért is kérdezem, mert az enyémen rajta hagytam a gyári fóliát, amíg nincs valami alternatív megoldás, de kezdem unni, hogy hiába írják mindenhol, hogy szuperérzékeny a kijelző, nálam van, hogy nem reagál megfelelően a tapogatásra, és ezért lehet, hogy ideiglenesen letépném.
-
sippet
senior tag
a divx támogatás hiányával a coreplayer nem fog tudni semmit sem kezdeni, ha a feje tetejére áll, akkor sem, és más program sem fogja tudni megoldani, akárhogy is próbálják hackelgetni, mivel nem valamiféle lebutításról, korlátozásról van szó, aminek a feloldására van elvi lehetőség, hanem maga az oprendszer nem tudja. úgyhogy vagy konvertálsz, vagy nem nézel filmet. későbbi verziókban persze lehet, hogy lesz majd rá megoldás.
-
sippet
senior tag
válasz
magnusheron #699 üzenetére
nekem sincs gondom e téren, maximum hangerőn talán még túl hangosan is hallja az ember a másikat, és úgy is patyolattisztán. elején direkt mindenkit megkérdeztem, akivel beszéltem, hogy hall-e rendesen, és senki nem panaszkodott.
-
sippet
senior tag
Ez csak az alap android billentyuzetnel mukodik, a touchpal eseteben nem. Ott csak azok a karakterek jelennek meg, amik az eppen kivalasztott nyelvben hasznalatosak. Ha nemetre valtasz, akko pl. van ö betu, de nincs ó. Csehnel meg forditva. Az english (hungarian) valoszinuleg csupan annyit jelnt, hogy a billentyuzetkiosztas a magyarnak felel meg, tehat a z meg az y ott van, ahol kell. Ekezeteket viszont itt azert nem kapsz egyaltalan, mert a angol abc-ben nincsenek ilyen karakterek.
Amugy tiszta szegyen, hogy egyedul a magyar nyelv tamogatasa nincs benne azok kozul az orszagok kozul ahol aruljak a keszuleket. Meg lengyel es cseh is van. Foleg utobbi faj, elobbit meg megertenem, mert nyilvan nagyobb piac.
-
sippet
senior tag
válasz
ThorsHUN #659 üzenetére
az engadget tesztjében sincs mediacenter nevű alkalmazás, pedig az egy angol készülék, nem pedig magyar.
eddig egyébként még mindig ez a leghosszabb, legrészletesebb videós teszt, érdemes megnézni.
http://www.youtube.com/watch?v=_c2oRdn3YVca sebességgel kapcsolatban egyébként azért van némi ok panaszra. én eléggé telepakoltam a homescreent, de nem izgőmozgó widgetekkel, hanem inkább shortcutokkal, és azért ha egy programból kilépek egyből a nyitóképernyőre, előfordul, hogy 5-6 másodpercig is tart, mire megjelenik az összes elem, és reagál a nyomkodásra a készülék. lehet egyébként, hogy ez a barom t-mobile felület miatt is van, egyre inkább hajlok rá, hogy rootoljam a pulset, és feltegyem rá a modacon található custom romot, már csak kipróbálás céljából is.
a másik, hogy a giroszkóppal a jelek szerint nálam van egy kis gond, ami leginkább a labyrinth litenál, vagy a hyperspace litenál ütközik ki. szóval ha lerakom víszintes felületre a készüléket, akkor a hosszanti tengelye mentén balra "dől", kb. 15-20 fokot. a legtöbb játéknál és más alkalmazásoknál elvileg be lehet kalibrálni, de pont ezeknél nem használ a dolog, és nagyon szembeötlő. ez szerintetek hardware hiba? mi a szart lehet ezzel csinálni?
-
sippet
senior tag
így van, ez az egész egy nagyon vicces kérdés, amivel az emberek az okostelefonok megjelenésével találkoznak először. meg kell nézni a iphone fórumokat, a hagyományos mobilokról váltó felhasználók milliós számban panaszkodtak az első időkben arra, hogy miért nem működik az ébresztőóra, ha kikapcsolják a telefont. az miért nem tűnik fel, hogy amikor bekapcsolják a készüléket, percekig bootol az oprendszer? vagy hogy a bekapcsolás folyamata több erőforrást zabál fel, mintha egész éjszaka standby módban hagyták volna a készüléket?
érdemes egyébként ezeket a készülékeket inkább egy asztali számítógéppel összehasonlítani, mint egy három-négy éves telefonnal, amire szoktak hivatkozni, hogy "dehát ezt még az ezer éves nokiám is tudta". találsz pc-re olyan programot, aminél be lehet állítani, hogy x idő múlva lekapcsolja a készüléket? találsz, százat, ezret. és olyat, amin azt állítod be, hogy kikapcsolás után x idővel visszakapcsolja? nem találsz, és azért nem, mert ez hardware-esen lehetetlen.
@joey20: nem tudom, hogy csinálja a symbian, de ha az újabb nokiák kikapcsolt állapotban is ébresztenek, akkor ez azt jelenti, hogy alójában nincsenek kikapcsolva, hanem csak standby módba kerülnek, legfeljebb mélyebb "álomba", mint a többi, általad felsorolt készülék. amúgy továbbra sem értem, hogy ha létezik airplane mód, akkor mi értelme lenne ennek a funkciónak.
-
sippet
senior tag
válasz
ThorsHUN #516 üzenetére
amennyire én tudom, semelyik okostelefon sem képes kikapcsolt állapotban semmilyen funkciót sem produkálni, így az ébresztőóra sem működik.
nem is értem egyébként, miért lenne erre szükség. nem véletlenül találták ki ezeken a telefonokon az "airplane" profilmódot, aminek a lényege, hogy minden rádiót lekapcsol. így egy éjszaka alatt, készenléti állapotban kb. 2-3 %-ot merül az aksi töltöttsége, úgyhogy ha csak emiatt szeretnéd kikapcsolni a készüléket, akkor felesleges. más okát meg tényleg nem látom.
-
sippet
senior tag
válasz
DarkByte #512 üzenetére
hmm. én winmoról jöttem, és ott nem találkoztam hasonló problémával. mindenesetre ha más telóknál is ez a helyzet, akkor kicsit megnyugodtam, de azért jó lenne, ha más tulajok is visszajeleznének, hogy nem csak nekem produkálja ezt a telefon. azért figyelem a fejleményeket, és ha romlik (vagy javul) a helyzet, majd beszámolok.
@akron: csak ismételni tudom magam, a htc polarisomon nem tapasztaltam ilyesmit, de mondom, hiszek nektek.mindenesetre hátha valakit érdekel az akkuidő, leírom az eddigi tapasztalataimat. nyilván nem csináltam teszteket, de azért a hétvégén próbálgattam, hogy mit bír, és biztos vagyok benne, hogy ha nem nyomkodja az ember folyamatosan, akkor simán egy napnál is többet. szóval szombaton de f11-kor húztam le a töltőről, aztán még neteztem wifin kb. negyed órát otthon. ezután egész nap be volt kapcsolva a background sync a google szolgáltatásokra, így kaptam pár emailt, amiket elolvastam meg válaszolgattam, meg néhány sms-t, amikre szintén. volt egy-két telefonhívásom, és neteztem is vele összesen kb. fél órát, meg úgy általában is nyomkodtam hébe-hóba. így volt délután 4-re 70 %-on a töltöttsége.
aztán este 9-től (eddigre kb. 60 %-on volt) nekiálltam wifin nyúzni. kb. két és fél órán keresztül nyüsztettem (market böngészés és appok letöltése, közben folyamatos böngészés, és a remek fotmob alkalmazással focimeccsek követése stb), és ezután lehelte ki a lelkét végleg aznapra. ez szerintem korrekt teljesítmény.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #508 üzenetére
azért tegyük hozzá, hogy az iphone (meg a hero, meg más felsőbb kategóriás készülékek) kijelzője edzett üvegből van, a pulse meg túl olcsó ahhoz, úgyhogy valószínűleg műanyag borítást kapott. nem tudom amúgy, hogy hol lehet utána járni ennek. lényeg, hogy az iphone-nál könnyen mondják, hogy ne használj fóliát, mert az üveg nem karcolódik, a műanyag viszont baromira.
én éppen ezért rajta hagytam a gyári fóliát, viszont a gond az, hogy ezek a rossz minőségű cuccok kb. attól is karcolódnak, ha rájuk száll egy porszem, az enyémen már most, három nap után van vagy 2-3 karcolás, ami eléggé idegesít. igazából ilyet szeretnék venni hozzá: [link]
van még egy dolog, ami az én készülékemen nem tűnik kósernek: az akkumulátor töltöttségének a kijelzése összevissza ugrándozik. feltöltöm 100 %-ra, szépen elkezd fogyogatni, aztán kikapcsolom a képernyőt, visszakapcsolom, és mondjuk 5 %-kal nagyobb töltöttséget jelez, mint amikor kikapcsoltam. aztán elkezdem használni, és kurva gyorsan elkezd csökkenni megint. amikor újra kikapcsolom egy ideig, aztán vissza, megint magasabb értéket mutat, mint előtte, és így tovább. ráadásul az utolsó 40 %-ot sokkal gyorsabban felzabálja, mint az előtte levőket. más is tapasztalt ilyesmit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Elemlámpa, zseblámpa
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest