Új hozzászólás Aktív témák
-
Clever
csendes tag
Feladtam. el vagyok keseredve, de mennem kell. otthon a csládom már vár a szülinapi bulival.
80GBP-ért találtam az ebay-en egy alaplapot. Ha van esetleg holnapig valami ötleted, vagy egy olcsóbb megoldás, oszd meg velem kérlek. Ha nincs holnap leütöm azt az alaplapot.
Nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat. Hálás vagyok érte.
ÜdvJa az emilcímem pityisterkukacgmailpontcom. hátha
-
Oké, akkor próbáljuk meg a másik irányból, ez a konkrét sorrend állítólag hozott vissza G1-et a pusztulásból. Ha ez se jön be így, én kifogytam, alaplapcsere
De ha előadod, hogy nem csináltál semmit, csak bekrepált, lehet hogy ki tudod garanciálisan cseréltetni.
0) Kapcsold ki és húzd le a telefont, akku ki.
1) Keresd elő az Amon RA recovery image-et, tedd oda a fastboot mellé.
2) Add ki a következő parancsot:
fastboot boot recovery-image-neve-amit-nem-tudok-fejbol.img
3) USB be.
4) Akku be, a házikó nyomvatartása mellett. (kis kézügyesség kell most).
5) Fohászkodás. -
Lehet, hogy fastbootra még reagál. Szedd le az Android SDK-t és innen a megfelelő (pl. windowsos) fastbootot.
Tömörítsd ki valahová az SDK-t, dobd be a tools könyvtárba a fastboot.exe-t, parancssorral menj oda abba a könyvtárba. Dugd USB-re a befagyott G1-et, és add ki parancssorban ezt a parancsot:
fastboot devices
Ha látja a telefont, megmenekültél.
-
Pedig annak mennie kell... Csak a biztonság kedvéért: nyomd be tövig a kameragombot először, aztán nyomd a Powert, és mindkettőt tartsd nyomva. Ha a T-Mobile logó bejött, a telefon még biztosan nem tégla.
Egyébként lehet nem olvastam elég alaposan, pontosan mit is csináltál, hogy ide jutottunk?
-
-
Neked és MartOOnnak egyszerre szól:
Úgy tűnik, hogy sajnos tényleg nem működik a FlashRec az 1.6-tól kezdve. Persze nem kell csüggedni, a legbrutálisabb megoldást még mindig nem foltozták be, hiszen az a hardverben van benne
Ez pedig a HTC Gold Card. Ha a memóriakártyából ilyen aranykártyát csináltok, akkor a telefon szó nélkül hajlandó korábbi, akár más régióba (tipikusan US) tartozó teljes ROMot is feltelepíteni (DREAIMG.NBH), ami még sebezhető. És ezt kell betámadni.
Anno amikor még friss volt a G1-em (azóta már csak ex), még ez volt az egyetlen módszer, úgyhogy személyesen is megtapasztaltam
És igazából durvább is volt, mert nem volt FlashRec egyáltalán.
A dolgok mikéntjét parafrázisként írom le, Szafi77 csinált egy terjedelmes leírást Herora, ebből vágom ki a sallangot és a Hero-s részeket G1-esre cserélem. Itt található a leírás eredetije.
Nos. Az első szekció úgy ahogy van felesleges.
Kezdjük a második szekciónál. 1-4-ig jók a lépések.
5) Szedjétek le a Marketről az ASTRO fájlkezelő alkalmazást.
6) Indítsátok el, és keressétek meg a /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid nevű fájlt, és nyittassátok meg a telefonnal. Egy számsor fog megjelenni, erre szükség lesz.A leírás 8-9-10-11-12-13-14. lépése jó. A 15. majdnem, nem kell kinullázni semmit, csak a megfordított kódot beírni az űrlapba.
A 16-19. lépések jók.
A 20-28-at nem tudom, elvileg jónak kell lennie, én inkább Linux-szal csináltam meg. Ha érdekel ez az alternatíva, szóljatok. Tömören: rá kell dd-zni a goldcard.img-t a memóriakártya /dev/-beli bejegyzésére közvetlenül.
Innentől kezdve jön a káosz, a downgrade-elés valahogy kimaradt a leírásból, de nem hiányzik G1 szempontból különösebben, úgyse úgy kellene csinálni.
Tehát le kell tölteni pár dolgot most, amit a kártyára kell utána másolni.
- US RC29-es DREAIMG.NBH, zippelve. Ezt kitömörítve kell odarakni a frissen sült kártyára.
- A legújabb rádió update. Ezt (és a következőket) nem szabad kitömöríteni.
- Most menjünk biztosra, először elég lesz egy HardSPLis.
- Ez a FlashRec verzió.
- Dwang v1.11-es ROM.Az elvileg helyes sorrend pedig:
- Mindent rakjatok az előbb leírt módon a kártyára.
- Mentsétek le a fontos adatokat a telefonról, igen, minden veszni fog.
- Tegyétek be a memóriakártyát ha esetleg nem lett volna benn.
- Kapcsoljátok ki a telefont.
- A kamera gomb tövig benyomása mellett kapcsoljátok be a telefont.
- Power gomb, majd a trackball a DREAIMG.NBH telepítéséhez.
- Ha végzett, a Call + Menu + Power gombokkal indítsátok újra, a régi rendszernek kéne bejönnie (1.1-es Android, ha minden igaz.). Ne hagyjátok frissíteni magát.
- Most kell bekapcsolni a Settings - Applications - Untrusted (hú, erre már nem emlékszem) pipát, majd feltelepíteni ASTRO segítségével a FlashRecet.
- Csináljátok végig. Ha megvan, elvileg véglegesen fenn van a cyanogen-féle recovery - jöhetnek a frissítések.A frissítések sorrendje (mindig Apply any zip from SD card):
1) ota-radio-blablabla.zip, reboot a menüből. Ha beindult kikapcs, a házikó gomb lenyomása mellett bekapcs.
2) update.zip (HardSPL). Ismét fontos, hogy a menüből indítsátok újra a rendszert. Elvileg ezután kapásból ide a menübe fog visszadobni.
+1 lépés: most kell egy Wipe a menüből.
3) dwang-blablabla.zip, reboot, és kész is.Bocs a formázás hiányáért, már nagyon hulla vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest