Új hozzászólás Aktív témák
-
Alarikman
senior tag
Üdv. Elég meleg helyen van most a padlás szobában a router. Van valami mód rá, hogy a hőmérsékletet ellenőrizni tudjam? Program amit SSH-n telepíthetek, vagy bármi a padavan-ban? Vagy ne izguljak, ezek bírják?
Mivel semmi extra dologra nem használom, a load általában 0% körül van. De így is elég meleg. Nincs infrás hőmérőm. -
Alarikman
senior tag
Üdvözlet. Ugye jól látom, hogy a padavan nem támogatja a wifi 4/5 összevonását egy SSID alá és automatán váltana köztük. Nem tudom ezt hogy hívják pontosan.
-
Alarikman
senior tag
Üdv! Ha jól látom a szoftver(padavan) nem tud wifi range extender/repeater módot, ugye?
Amikor egy meglévő wifi hálózatot terjeszt ki. -
Alarikman
senior tag
válasz trance89 #6586 üzenetére
Ma fel is tettem a padavant a mi r4-re. Elég könnyű így. Ha nem hívod fel a figyelmet erre a script-re, akkor soha nem tudom meg, hogy van ilyen. Thanx még egyszer! Jó kis router ez. Majdnem egész házat lefedi. Én is használtan vettem tavaly, 6e volt szállítással(vatera). A padavan meg 1000x jobb mint a kínai fw. Igaz csak AP-nek volt használva. A fő router egy mi r3g a szomszédban.
-
-
Alarikman
senior tag
Biztosan nem. Teljesen más. RAM/ROM mennyisége is. Nincs USB sem. Ezekre nagyon nehéz felrakni Padavant/openWrt-t(pl mi router 4/4a). Valami exploit van GitHub-on. De hozzáértés nagyon kell hozzá.
Szerintem olvass vissza mik az ajánlott routerek Xiaomi-ból.
Ui.: Ac-2100 redmi vagy Xiaomi
Ax-3600 ezekre van custom rom.
Vagy használod Xiaomi kínai rommal AP-nek fordítóval, app-al. De fő router ha lehet, ne legyen kínai ROM-os, mert haza beszél.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz Intruder2k5 #6487 üzenetére
Köszi, ezek teljesen jó értékek. Ilyennek kellene lennie.
Amúgy ti állítottatok bármit is a wifi-s beállításokon, vagy alap?
Lásd:
GN-es, Wpa2, Aes, 20/40, preambe short. A professional-t babráltátok?[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Van olyan hw NAT-os router amit könnyű mókolni, vagy alapból jó az 1000-es nethez? Nézegettem az AC-2100-as Redmi-t. Az AC-3600-as Xiaomi-t. Ahogy látom, ha global akkor van angol. Viszont exploit-on keresztül kell openwrt-t felrakni rá. Egyre kevésbé vagyok jó az ilyen hackelésben.
Asus-bol mi az ami nem arany árban van és jó? Nekik legalább az alap szoftver is frankó. -
Alarikman
senior tag
-
Alarikman
senior tag
válasz UberMutant #6477 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz Intruder2k5 #6478 üzenetére
Net analizer-rel a csatornákat átnéztem és legkevésbé zajosat választottam. Az 5-öst, az egyes és 7-es a legzajosabb. De nem vészes. Mert egy egy router van csak rajtuk. Ez nem panel, hanem ház.
-
Alarikman
senior tag
válasz UberMutant #6477 üzenetére
Sajna a router mellett állva is vannak gondok. Most ahogy mellé álltam, neha 40/40, máskor 10/25. Tökre váltakozik. Ilyenkor a Ping is felmegy 15-30-ra.
-
Alarikman
senior tag
Üdv!
Ezzel küzdök mostanában: Öcsém hazajött külföldről, és elkezdte használni "nagyban" a routert. Azaz kijöttek a hibák, amik eddig nem tűntek fel. Ugyanis eddig anyum lógott csak rajta egy telefonnal és tablettel. Ő nem panaszkodott. Öcsém vagy 4 kütyüvel lóg rajta pluszban. De ez még nem lenne baj, el kell bírnia.
Digi 1000-es net van. Kábelen nálunk a szomszédban nincs semmilyen gond. 300/250-et mértem egy laptoppal.
Folyamatosan nagyon gyenge sávszélességet mér. Indokolatlanul. VR szemüvege akad néha, surface laptopja sem stabil, azt mondja.
Telefonon olyan 1,5Mbit-től 10Mbit-ig lefelé irányba. Felfelé jobb, olyan 20-30Mbit körül. Ez egy Redmi note 8t. 72Mbit-et tud. Jelerősség sokszor max, de ingadozik.
Ha variálok a csatornákkal, akkor el tudok érni 15/15-öt, 10-es pingekkel. Mi az a "remegés" a digis speedtest oldalon? Kb 1-2 fal és 5-6 méterre van a routertől. Egy fél emelettel feljebb. Én legutóbb 30/40-et mértem kint a bejárat előtt 10 méterre. Többször is megszakadt neki a Netflix, Zoom, stb.Reset volt a router-en, USB3 ki van kapcsolva, csak 2,4g van. Idén áprilisi padavan. Májusival is próbáltam, semmi különbség. Telefon Global rom-os, átállítattam vele magyar régióra. Mert külföldön vette.
Valakinek van ötlete netán?[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Ha itt vissza keresel, akkor a ZTE neve jön fel. De szerintem a Huawei is általában működik. De soha nem lehet tudni biztosra.
Némelyik Huawei stick firmware-jét kellett mókolni. Habár az digihez nem ment. Telekom-hoz nagyobb esély van.
Hardveraprón is van fenn 1-2, most néztem. Van aki egy hét próba garival hirdeti. 4-9000-ert mennek. Azzal akkor sem buksz nagyot, ha nem megy.
Ja és a 4g Huawei routerek 25 körül vannak hardveraprón.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Üdv! Hozzáértőktől kérdezem:
Vettem egy használt Mi Router 4-et. Wireless AP-nek, egy Mi 3g(padavan) mögé.
Namost, rá lehetne hekkelni az openwrt-t firmware exploit-tal.
De arra gondoltam, hogy ha a fő routeren kikapcsolom az upnp-t akkor elvileg nem tud kifelé kommunikálni az eredeti szoftvere, ugye? Akkor maradnék lehet a sima szoftvernél.
Mert ugye ezek a xiaomi-s szoftverek valamely portokat használnak kifelé a Mi Cloud-hoz kapcsolódva, meg még ki tudja hova. Vagy ez nem elég? -
Alarikman
senior tag
válasz wwenigma #6036 üzenetére
Nem nekem kell, itthon van egy mi 3g.
Csóró tankerület nem ad pénzt routerre a suliban, ahol dolgozom. TP-LINK 941ND-k vannak. Elég gyatrák már. Pedig openwrt-t futtatok rajtuk. De 6-8 eszköz után dobálják le a többit. A faszán bevezetett Eduroam meg mindenhol van, de a Windows-os gépek 2-3 naponta elfelejtik a bejelentkezést és irhatod be ujra a tanári seregnek, mert a nagyja nem képes erre(pedig megadtam nekik a személyre szólót). Szóval magamnak akarok könnyebbséget. Minel olcsobban egy jo router. 5g nem lényeg, inkább a 2,4g. De elég zajos igy hogy mindenhol van ap(eduroam). Gondolkodtam valami használt Asus-on, vagy Tp-link archer-en is. De nehéz kifogni jót, olcsón.
Ez a Redmi AC2100 elég lenne, de hack-elni kell. Valamit tudtok ajánlani? Sajnálom, hogy elfogytak már a mi 3g-k. Mi router 4a gigabit edition is előrelépés lenne szerintem. Ezek olyan 7-8 körül mennek már. Ezekre könnyebb feltenni 3rd party firmware-t?[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Kicsit szomorú vagyok, hogy egyre nehezebb feltenni 3rd party firmware-t. Pl a Redmi Ac2100-hoz egy cve sebezhetőséget kell kihasznalni. Menete: link
Maradnak az Asus és TP-link routerek? Nekem ez már nehéz kategória. A Mi 3g sem volt könnyű. -
Alarikman
senior tag
És nyoma kell lennie a log-ban? Mert nincs. Sajna nem megy.
Az ipdns honlapján említik:
"Username" a hostnévnél megadott azonosító név/e-mailcím (ez alapesetben megegyezik a regisztrációnál megadottal). FONTOS, hogy a azonosító e-mailcímből a @ és a pont karaktereket le kell cserélni kötőjelre.Példa: az admin@ipdns.hu azonosítót itt helyesen így kell megadni: admin-ipdns-hu
Ez van nekem:
if [ "$1" == "up" ]; then
sleep 15
/opt/bin/curl -s http://gyula-n7-gmail-com:jelszóm@update.ipdns.hu/update?hostname=network.ipdns.hu&myip=[IP]
fiE-mailem és hostname nem érdekel, hogy nem rejtett.
-
Alarikman
senior tag
Köszi, a tiéd van fenn a legújabb.
Az nem tiszta, hogy a FELHASZNÁLÓNÉV, HOSTNAME, stb helyére a saját azonosítóimat kell akkor beírni? Mert így nem megy. Semmi nyoma sincs a log-ban. A DDNS aloldalon még a no-ip van beállítva. Reméltem, mehet egymás mellet. Vagy ide is kell írni dolgokat?
UI.: a második módszert választottam és a WAN up/down event-hez írtam, nem hoztam külön létre script-et.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Van ipdns-es régi regisztrációm. Visszaolvasva sikerült már valakinek ezt padavanon is beállítania. De nem találtam olyan hozzászólást ami ezt taglalja.
Lenne valaki olyan kedves, hogy leírja, vagy megmutatja ha van mégis ilyen hozzászólás?
Köszönöm. A no-ip 30 napos erősítse meg cucca egy kicsit zavar, leváltanám. -
Alarikman
senior tag
Üdv. Lehet láma kérdés:
Egy korábbi build-re visszatértem amiben vannak témák és minden csicsa. Amiről visszatértem abban nem volt. És most már a korabbi sem hozza a témákat. Mi ment félre?
Tudom nem egy nagy dolog, de szebb volt a témákkal es nem egy Asus logót akarok bámulni állandóan, amikor ez nem az. -
Alarikman
senior tag
Frissült, működik
-
Alarikman
senior tag
Az új verziós(101-es build) padavant nem tudná valaki feltenni egy megosztásra?
Csak mert a Telegram-on nem sokan vagyunk. Köszi!UI. Valamely hozzáértő tudja ezt:
Ha Flow Control OFF, akkor az mennyiben befolyásolja a gigabites linket(csomagvesztés)? Csak mert az egyik LAN-ra nekem ezt dobja auto módban...[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Bocs az OFF-ért:
Ha kellene ajánlani egy ismerősnek AC-s vagy wifi 6-os routert, ti mit ajánlanátok? Annak a fényében, hogy a Mi 3g már nem kapható (boldog tulaj vagyok).
AX 1800, 3600? Vagy Huawei AX3? -
Alarikman
senior tag
Az Ali-n ebben a Mi Shopban július elején én még Mi 3g-t kaptam: link
Most 38 dollár alatt van.
Ha úgy érzed, próbáld ki innen a rendelést. De garanciát nem vállalok érte hogy azt kapod amit szeretnél. Viszont elég megbízható az eladó. És irkál is az embernek. Lehet, előtte érdemes lenne ráírni.[ Szerkesztve ]
-
-
Alarikman
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P30 - kell ennél több?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk