Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hunpriest

senior tag

válasz alfa20 #296 üzenetére

Tetszetősek az újdonságok a 8.1-ben. Alakul ez szép lassan. :)

• Hunpriest

senior tag

Egyre kevésbé értem ezt az érzelmi kapcsolatot a start menüvel. :W
    Mintha már néhányan feleségül vették volna vagy ilyesmi. :))

Nem tökéletes az új UI ez tény, de a start menü se volt az. Én legalábbis sose voltam oda érte, a használata annyiben merült ki, hogy a főbb progikat kitűztem a tetejére, egyébként minden mást meg az instant keresővel intéztem. Maga a menürésze elég bénácska volt mindig is, főleg ha már idősebb volt a rendszer és tele volt sok telepített programmal, úgy már kifejezetten nyűg volt használni.

Most végre megmerték lépni, hogy kukázzák és kipróbálnak valami mást, ami lehet nem fog működni hosszú távon, de akkor megint jön majd valami új. A lényeg, hogy végre már történik valami haladás az UI terén is, mert eddig a Win 95 óta gyakorlatilag egy helyben toporgott a fejldődés ilyen téren, gyakorlatilag a régi koncepciót csiszolgatták csak.

• Hunpriest

senior tag

Én nem érintő képernyőn használom a Win 8-at, de semmi bajom nincs a start képernyővel és a modern UI-val sem. A rendszer gyorsabb és megbízhatóbb a Win 7-nél is, már most is és ha igaz folyamatosan fogják fejleszteni még.

Az MS-nek tényleg csinálnia kellett valamit a rohamosan terjedő érintő kijelzők miatt, mert a Win 7 desktopon jó volt, de érintéssel gyakorlatilag kezelhetetlen. A kétféle felület meg szerintem megkerülhetetlen lépés volt, a desktop "egeres" programokat nem lehet értelemesen érintesre optimalizálni úgy, hogy közben egérrel is kényelmesen használható maradjon, így inkább azokhoz nem is nyúltak, ezért inkább került bele pluszban egy új érintésre kitalált felület. Szerintem ez jó megközelítés, a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

A start képernyő szerintem simán vállalható kompromisszum, sokan úgy csinálnak, mintha eddig a start menüben élték volna az életüket nem pedig csak programok elindítására hazsnálták volna (mondjuk naponta max. 2 percet tölt ott az ember összesen) arra pedig az új start képernyő is ugyanúgy megfelel. Félelemetes, hogy néhányan mennire tartanak az újdonságoktól. :W

Új hozzászólás Aktív témák