- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #106 üzenetére
"Csak az a baj ilyen messziről ez engem sehogy se érint."
Engem se...
-
Noukoum
veterán
válasz
dilajoska1 #123 üzenetére
Valamit fel kell hozni a mobil ellen.
-
dilajoska1
őstag
Amúgy aki a műanyag ház miatt sír annak nem mindegy? Úgy is a legelső dolga az hogy dobja rá a szilikon tokot és mindegy hogy az fém, üveg vagy plastic.
-
aelod
veterán
válasz
TheBikerider #121 üzenetére
-
-
aelod
veterán
válasz
TheBikerider #107 üzenetére
Húha és akkor most valaki attól kevesebb lesz ha nem minőségi az amit használ hanem olyasvalami ami kielégíti a felhasználói igényeit pofátlan felár nélkül? Helyén kellene kezelni ezeket a dolgokat.
-
-
tihibaby
senior tag
válasz
És megint megszólalt Mr.Objektív...
Persze,hogy bevalljuk,hogy gagyi,Én akár máris,ha neked ez örömet okoz!
De inkább ez legyen,mint bemenni minden Poco topikba trollkodni,mint egyesek...
Na az az égő,meg a ciki! -
grosy
senior tag
Egyik fő érv a Poco ellen, hogy polikarbonát borítást kapott, pl. üveg helyett, pedig valójában mindenki ugyanazt a szilikon vagy műbőrtokot fogdossa, amit egyazon gyártótól rendelt Kínából. A másik ellenérv a kijelző, amit érdekes módon mindenki csak azzal az egy bizonyos képpel próbál bizonygatni, hogy "vérzik", de ennek ellenére a hazai több százas vásárlóréteg nem találkozott vele. A kamera a frissítés óta meg egyenesen kiváló lett. Minden más szempontból pariban van az általad említett készülékkel. A YouTube tele van összehasonlító videókkal, ahol egyáltalán nem marad el a Poco, sőt!
-
grosy
senior tag
válasz
TheBikerider #115 üzenetére
++1
-
-
joey04
titán
ne iphone-hoz hasonlítjuk (csak hogy ne lehessen elfogultságról beszélni) hanem mondjuk note 9-hez. Jobb készülék? igen, szebb kijelző, jobb kamera, egyebek. ér annyival többet? nézőpont kérdése. ahogy megyünk felfelé a kategóriában, az ár hatványozottan emelkedik. nem csak telefonoknál, prociknál, vga-nál, mindenhol. vagyis 4x jobb? nem. megéri? ez már szubjektív. legyen az note 9 vagy iphone xs, vagy akármi.
-
-
grosy
senior tag
válasz
TheBikerider #111 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy nyert-e valaki, hanem arról, hogy sokkal árnyaltabb a kép, mint azt sokan szeretnék beállítani. Ér-e 4-5x annyit árban az az elhanyagolható különbség, ami a hétköznapi használatban alig észrevehető?
-
-
-
grosy
senior tag
válasz
Kérlek erre reagálj, ha már ennyire tudsz másokat bírálni:
[link] -
válasz
Bármikor szívesen megmutatom a készülékem
Aztán egy jó kávé mellett megnézed, és akkor elismerjük, hogy igen vagy nem. Mikor, hol?
Külföldre nem megyek
Amúgy sokáig agyaltam, hogy ki is vagy, mert a névváltás után nem tudtam, de a keresztelő ünnepség után rájöttem
Én nem foglak győzködni, Te ezt a részét már élvezed...
Ugorjunk szerintem. Felőlem mehet a trollkodás is persze, azzal sincs gond.
-
-
Noukoum
veterán
válasz
weberzolee #100 üzenetére
Sok almafanboy jön ide minden poco cikkhez hogy benyögjék az "olcsó húsnak híg leve" fajta kommenteket.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
kovbandi82 #102 üzenetére
Próbáltam rövid lenni, de nem érted. Ott és ahhoz szól hozzá, amihez akarsz. Engem nem érdekel.
De ezt minek kellet: KB mint az iphone XS töltés mizériája. Korrekten meghallgatta mindenki a tulajokat, és az alapján ítélt és kommentelt mindenki. Az is rétegprobléma volt, főleg hogy egy kapcsoló orvosolta a problémát.
Persze ennyi pénzért mit is várnánk.
Az aláírást lecseréltem. Tényleg nem volt korrekt tőlem. -
kovbandi82
őstag
válasz
7Heads Drago #101 üzenetére
Értem tehát az gond ha valaki érdemben hozzászól a témához, ha Alma telefonja van, de az nem gond, ha egy magadfajta Xiaomis fikázódik az Alma topicban. Érdekes mércéd van. Mondjuk az aláírásod emberileg mindent elmond rólad, mennyi a rálátásod a dolgokra.
Nekem is lehetne aláírásomban okosság, akár az imádott márkád iránt is mert veled ellentétben akkor azt használtam, amikor kis hazánkban azt se tudták mi az! Gondolom időt energiát nem sajnálva kivetted a részed a tesztekben, bétáztál, fordítottál hogy rendes magyar romod legyen. Folytassam? A MIUI nem erről szólt régen, egy közösségi fejlesztésű rendszer volt, ahol a alpha/beta teszterek a lelkes userek voltak. Erről lemaradtál gondolom!
Te csak levettél a polcról valamit, és onnantól az a brand az istenfasza. -
7Heads Drago
veterán
válasz
kovbandi82 #98 üzenetére
Smájlival írtam.
És az almát se én hoztam a topikba. -
weberzolee
aktív tag
Úgy látom nincs mobilaréna topic Apple nélkül. Ez már kezd gáz lenni...
-
kovbandi82
őstag
válasz
7Heads Drago #96 üzenetére
Azt amit Te az Almásban csak én értelmesen akarok csevegni és nem más gyártókat szidni járok az MA-ra
-
Noukoum
veterán
Még szerencse hogy nem az almánál jött elő a probléma, mert akkor tele lenne a sajtó azzal hogy a userek rosszul fogják a telefont.
-
7Heads Drago
veterán
Még az 2-3-4xx ezres készülékek is fel tudnak mutatni egyéb hibákat
Ez igaz, de: A userek olyan kiképzést kapnak, hogy azt nem veszik észre, illetve az nem hiba hanem ficsör.
Szóval semmi gond sincs azokkal.
Különben meg úgy kell használni, hogy ne legyen hiba.Kint a napon gondolom nem okoz gondot a fényszivárgás.
A Pocophonet megvette az Apple vagy mit keres a topikban kovbandi82?
-
forgonati
őstag
Bocs csak nem értettem, mi értelme a dolognak, mikor egy ilyen appal kb. 1 perc alatt meggyőződhetsz róla hogy van-e szivárgás vagy nincs. De úgy tűnik másnak nem ennyire egyértelmű a dolog
kovbandi82
Nem cigizek, de kösz. Tök nyugodt vagyok. Ha neked egy másik rom kell hogy meggyőződj erről, akkor romolgass kedvedre.
-
ates
aktív tag
Ha jól emlékszem a problémát már Bone123 is jelezte valamilyen formában a teszt során, valamint az SD845 mellé szerintem illett volna egy jobb panelt mellékelni v. ha elszigetelt estekről van szó a csere lehetőségét felajálnlani. Minden tiszteletem a gyártóé, de valahogy ez a koncepció nem lett az igazi.
-
-
-
forgonati
őstag
válasz
kovbandi82 #79 üzenetére
És miért kellene romolgatni? Vagy ennyire unatkozik valaki hogy emiatt romot cserél? Esetleg letölteni egy egyszerű kijelző teszter appot, tele van velük a store, felhúzni maxra a fényerőt, és beállítani egy homogén fekete színt? Vagy ez a megoldás túl kézenfekvő?
-
válasz
kovbandi82 #85 üzenetére
Azért is írtam
-
-
Sebhelyes
senior tag
Nekem is, csak általános tapasztalat hogy ha már rosszat mondok egy Ksziaomiról (úgy, hogy használok 2 modellt is
) már le vagyok támadva, hogy mekkora hater vagyok Úristen
Az agymosott márkabuzik jellemzője a paranoia és az imádott márka védelme minden áron, mindig és mindenhol.
-
válasz
kovbandi82 #79 üzenetére
Egy téma miatt romot cserélni? Nem kell. Régió át, aztán Téma és kész.
-
tihibaby
senior tag
válasz
TheBikerider #49 üzenetére
"Objektíven és elfogultság nélkül alkotok véleményt."
Mmkay! -
kovbandi82
őstag
KB mint az iphone XS töltés mizériája. Korrekten meghallgatta mindenki a tulajokat, és az alapján ítélt és kommentelt mindenki. Az is rétegprobléma volt, főleg hogy egy kapcsoló orvosolta a problémát.
Persze ennyi pénzért mit is várnánk.
Mindjuk megnéztem a videót, sokszor csak a téma volt a ludas.
Mellesleg régebben minden telefont 2 tipusú kijelzővel szereltek, parancssorból ki lehetett a gyártót deríteni. A JD kijelzők nem sárgultak, a másik igen. Itt is ilyen gond lehet.
Szerintem az lenne e megoldás, ha valaki felrakna egy China romot, abban van rendes Theme Store, és ott megnézné, van-e gond másabb témával. -
-
törölt tag
Nekem volt egy Huawei MediaPad T1 7.0 táblagépem, annál is volt egy minimális fényszivárgás, de tulajdonképpen nem volt nagyon zavaró. Persze egy alsó kategóriás tabról van szó, tehát ott még nem dől össze a világ, ha ilyen hiba van jelen. Viszont egy 100 ezer forintos készüléknél már nem kis gáz...persze ez csak az én véleményem.
-
Matada2.3
veterán
Szerintem azért ez nem a legvészesebb probléma, bár nem is ez a baj, hanem hogy tényleg teljesen SW-re terelik az egészet. Kíváncsi leszek, hogy milyen fixet tesznek össze, hogy elmúljon a probléma. Csökkentik a maximális fényerőt?
-
zazenke
őstag
szerintem ez a telefon ennyiért még így is megéri
-
joey04
titán
válasz
TheBikerider #54 üzenetére
vigyázz, mert toboroz
-
Alonso69
senior tag
Sziasztok.
Teljesen mindegy szoftver vagy hardver ennyi pénzért[link] akár saját kezűleg is lehet cserélni a kijelzőt. -
joey04
titán
1000 dolláros készüléknél is van ilyen.
60: ez viszont +1
-
-
forgonati
őstag
Nem csak 1 ember jelezte, mert én is jeleztem + rajtam kívül még minimum 1, szóval az már 2. Viccet félre, többen jelezték. Nem égbekiáltó hiba, de csodák nincsenek. Ez egy gyengébb minőségű, viszont valószínűleg olcsóbban előállított lcd panel. Valahol spórolniuk kellett.
-
doooo
veterán
Ha nem is szivárognak be, eleve nem a legjobbak, de ez önmagában még nem probléma, középkategóriás áron, SoC-n kívül minden más középkategóriás benne. Ezt tudjuk. Viszont attól még nem elfogadható ilyesmi, vagy legalábbis egy kis legyintésnél és sw hibára való utalásnál több kell a megoldására...
Tudja valaki innen (Duliee), hogy ki gyártotta/gyártja a kijelzőket? Valami feltörekvő kínai cég vagy valaki nagyon alulmúlta önmagát a nevesebb gyártók közül (LG, Japan Display, stb)? -
tomboy0013
veterán
Érdekes dolgok vannak itt. Szinte sejtettem hogy jönnek a "na én megmondtam, hogy olcsó húsnak híg a leve" jellegű kommentek.
Persze olcsó, persze előfordult pár fényszivárgásos darab.
De.
250 fölött semmi ilyesmi nem fordul elő soha? Kigyulladó Note, hajlítható iPhone, alvó állapotban nem töltő iPhone(csak hogy aktuálisat is írjak), bootloop-oló LG szériák, pirosodó S8/S8+ kijelző, lilásan csíkozódó S7/S7Edge kijelző, alapvetően beégő OLED kijelzők, szellemképesedő vagy sárguló LG IPS panelek, akku problémás Huawei P9, púposodó Sony akkuk és még ki tudja mennyi gond. És itt most csak a felső kategóriáról beszéltem.
Akkor most itt drága húsnak is híg a leve? Melyik a jobb? Akkor inkább legyen olcsó
Jöhetnek a gyártók a nagy minőségellenőrző dumával, de kit érdekel ha épp te fogod ki a szart ami ha tetszik ha nem megeshet? Megnyugtat hogy márpedig statisztikában a többieknek jó? Nem.
Engem is rohadtul zavarna a fényszivárgás, de ahogy az ábra is mutatja igen elenyésző dolog és pont egy alapjában véve páratlanul jó ár-érték arányú telóra ráhúzni emiatt a vizes lepedőt elég blőd dolog. Főleg a visszább leírtak függvényében. Tehát valaki vagy megbarátkozik, hogy szar márpedig az 570 ezres iPhone-nál is előfordul vagy háborog mint egy kisgyerek. -
Őőő, én értem, hogy bármi rosszat olvasunk az már gond, viszont akkor meg kéne vizsgálni ,hogy adott helyzetben igaz-e?
Jelen esetben mennyire érintett az EU-s piac, esetleg csak az indiai, netán más gyártás...
ÉS nem... Egyből durr rá valami "gagyi"... Ez frankó?
Hallomásból ítélkezni egyből.... Hát jó. Nem véletlen gondolom, hogy a tényszerű szakmaiságra , a tapasztalatra kéne építkezni, és ebből véleményt leszűrni.
Ha ezeket kihagyjuk, erős lenne azt mondani, hogy "trollkodás" hisz nem szándékos tudatlanság áll mögötte, de érdemes felülvizsgálni az igazságtartalmát is.
De jó példa erre, hogy hiába csinálsz mindent tökéletesen, ha egyszer hibázol, azt fogják megemlíteni.. Ez itt is igaz, a mobilok világában
Tehát, csinálom a szakmám, oktatok, de balesetet okoz a tanulóm, de elég csak megbuknia azt fogják emlegetni, nem azt, hogy előtte 100 tanuló elsőre levizsgázott... mondjuk ehhez "jó alapanyag" kell
-
grosy
senior tag
válasz
Akkor azt szeretném kérni, hogy a tényeket is vedd figyelembe a véleményed alkotásánál:
[link] -
batai15
félisten
-
-
batai15
félisten
válasz
Ezért is mondom hogy ha flagship kell nem feltétlenül xiaomi kell. Egy olcsó xiaomi esetén elmegy, de drága esetén nem.
Nekem is 7. Xiaomim ez, eddig ennek nincs baja, meg a mi mix2 volt ilyen még, többi egyik sem volt tökeltes össze szerelésbe. -
nemlehet
őstag
Bár nincs még Pockom, de esélyes, hogy veszek egyet majd kicsit később.
Van egy olyan benyomásom, hogy mintha valami elpattant volna emberekben és keresztes hadjárat folyik a poco ellen. Persze, nyilván nem tökéletes telefon, de pl már első pár napban volt 2-3 ember aki folyton minden kérdésre azt válaszolta, hogy "Szar a kijelzője" "Meg nagyon gyengék a szinei" "Alacsony a kontraszt, nappal nem fogod látni". Úgy, hogy nincs is pocojuk.
Nem értem ezt a pattogást itt se. Ok, tegyük fel tényleg széria hiba és nem csak 0,3%-ot érint. Ez a telefon még mindig 110k körül kapható csúcs SoC-al és, 6 GB RAM-al és 128-as háttértárral. Miről beszélünk? Ennyiért máshol Snapi 400-at adnak 16GB tárhellyel... Persze voltak bejegyzések, hogy flagship killer, meg csúcs mobil 1/3-ad áron, de aki ezt elhitte, annak amúgy sem érdemes adni a véleményére. Ez egy középkategóriás mobil, középkategóriás áron, csúcs "computing" résszel.
Ebbe belefér az ilyesmi, ellenben az új iPhone X-nél felhozott színhőmérséklet inkonzisztencia már rohadtul nem fér bele. Az egy prémiumként pozícionált készülék, prémium áron, prémium marketinggel. -
válasz
Objektív véleményközlés , ez oké. Akkor viszont támaszkodj a tényekre.
Mert jelenleg szubjektív vagy...
A másik dolog, én pl. megkérdezlek majd Téged, ha az adott készülékeddel kapcsolatban probléma lesz, hogy igaz-e, hisz Te vagy a tulaj...
Na, fordítva megy-e? Talán így lehetne úgy véleményt formálni, hogy ne legyen "gagyi".
@kovbandi82: Jó dolog a LED, van aki használja, valaki nem. Az biztos, hogy jobb ha van, a színes is jó volt anno, manapság már nincs szinte sehol. Okát passz, egy készüléknél tudom miért váltottak.
Én karkötőre támaszkodok, azon egyből látom milyen esemény van.
-
-
gombasm
aktív tag
Ha esetleg számít annak a véleménye is, akinek van ilyen telefonja:
az enyémen fényszivárgás nincsen, a kikapcsoló képernyő a gyári témánál olyan, hogy halványan átüt rajta a főképernyő mintája, szóval nem is igen lenne ott észrevehető. (Nem tudom, hogy a keringő minatképek egyálatlán Poco -ról készültek-e vagy csak szemléltetésnek csináltak egy képet valahogyan...
.)
A fórumban beszélgető tulajdonosok egyike sem észlelt még hasonlót, szóval maradjunk annyiban, hogy túl hangosan kiabál valaki...
-
válasz
kovbandi82 #50 üzenetére
Igen,mint minden ilyen “gyanúsan” olcsó telefonnál.
Volt jópár darab Xiaomim. Tudni kell helyén kezelni
Én pl.nem vártam el nagy dolgokat az olcsó árért. De sajnos mindig azon ment el a teló,amit használni szerettem volna és gyenge volt benne/bennük
Például kihangosítva telefonálás,vagy a kamera. Ami mindig vonzott,az az olcsó megfizethető ár. Más nem sajnos. -
válasz
Sok más alkatrész és sok összetevő silányabb minősége alatt mit értesz?
Én értem, hogy iPhone Xs mellett ez téged nem zavar annyira... De azért nah.
Nem hitte senki, hogy a műanyag hátlap miatt olcsóbb.... 5-10$ egy hátlap. és a hátlap itt nem ad hozzá a készülék merevségéhez, nem arra építenek drága komponenseket, hogy egy esetleg csere sokba kerüljön.
Silány? Értem. Komoly érv, ezzel lehet nem tudok vitatkozni.
Fentebb linkeltem a topic linkjét, fáradj át oda, és kérdezd meg, hogy ki az, aki megbánta, hogy ezt vette. Beszéld meg velük, merthogy ezt állítod.
Illetve "senki nem számított ilyen hibára" kezdetű mondatba könnyen kapaszkodsz ,de az állításod nem igazán állja meg a helyét.
Jelenleg 1db ember jelezte a fényszivárgást a PH fórumán, és feltehetőleg nem ennyi fogyott el... Mintának kevés, viszont ne írd úgy, hogy ez a " gagyi hiba" tömeges lenne.. Nem az.
Remélem hamarosan valami iPhone hiba is felbukkan, olyan jó lenne már egyet haterkedni 400-500 ezerért
-
kovbandi82
őstag
válasz
Xiaomi telefonoknál mindig van egy de....
-
Sokan azért vették ezt,mert csúcs proci van benne és olcsón. Hú de szupi!
Szerintem senki nem számított ilyen gagyi hibára. Velem ellentétben.
Biztosan vannak ,akik már megbánták. Azt hitték,hogy majd mert műanyag a hátlap,azért olcsó. Hát nem! Sok más alkatrész ès összetevő silányabb minősége miatt is olcsóbb. -
judas13
addikt
A heti rendszerességgel jelentkező Pixel mizériához ez említésre sem méltó hír.
-
Pjotr
senior tag
Ennyit a joarasitott csucstelefonrol. Nekem a tv-n van ilyen. Fél milliót ha kiadtam volna egy komolyabb technikára biztos nem lenne. De leszarom. Ezt javaslom az F1 tulajoknak is. No money, no honey...
-
janeszgol
félisten
Lumiáknál is előfordul, nálam is van olyan 635, ahol van fényszivárgás. Bootolásnál észre veszem, amúgy nem zavaró.
-
-
Badboys
őstag
Az Alcatel régebbi típusainál is volt ilyen. Az a kijelző rossz illesztésének volt köszönhető 10-10 volt gáz. Sokan akkor meg köveztek,hogy nekem semmi sem jó akkor ez most miért is jó? Ha valami szar mert el baltázták akkor az szar. 100000 x ezer forintér azért nem kéne a szoftverre vagy a hardverre fogni. Ma már ez egy 40-50 ezer forintos készüléknél sem megengedhető hiba. Hívják vissza javítsák meg vagy adják vissza a pénzt. Ez így lenne korrekt szvsz.
-
kovbandi82
őstag
Az a gond, hogy nem mindenki a csúcsot veszi meg azonnal. Tehát sokan szépen lépegetnek fel a kategóriák között, és általában az emberi természet adja, hogy ugyanazt a márkát fogja választani. Nos ha az alsó kategóriában elkúrnak valamit, akkor potenciális vásárlókat vesztenek el a későbbi felső kategóriát vásárlók közül.
#35: Nekem anno a Mi5-el nem működtek a Xiaomi HD Pro füles gombjaiSamsungal és Iphoneval igen.
-
válasz
weberzolee #35 üzenetére
Ez a bután nézés mit jelent? Gondolom egy ügyfélszolgálati asszisztens nem szervizes...
-
batai15
félisten
válasz
collecting #36 üzenetére
Köszönöm nyelvtan tanárúr, de fuss neki akkor még egyszer.
-
weberzolee
aktív tag
-
dabadab
titán
"Fényszivárgást szoftverhibára fogni?"
Azt mondták, hogy egy csomóan a háttér tényleges színátmeneték nézték fényszivárgásnak. Ha megnézed a fentebb linkelt videót, ott is ez történik: 1:55-nél tényleges felhősödés van, 2:02-nél viszont a power screen színátmenetét nézi fényszivárgásnak.
-
Bérgyártás van, legó az egész.
Foxconn javarészt.
@weberzolee: Nem kell egyetérteni, nem is azért írok ide
Viszont kérlek , hogy számolj be arról majd, hogy mi is votl a konkrét gond kollegád telefonjával, hol szervizelik, hol vette a telefont.
@helixP: Az indiai vonalat már én is hallottam. Lehet az ottani Foxconn üzemben készül
-
weberzolee
aktív tag
Ez ilyen lett, ezen az áron lehet elvárt, hogy 100%-on teljesítsen minden gyártó, de ez vágyálom marad.
Még az 2-3-4xx ezres készülékek is fel tudnak mutatni egyéb hibákat, az azért szerintem rosszabbul esik a usernek, én legalábbis biztosan ki lennék akadva.
Nem mondanám hogy ezzel egyetértek. Az hogy kinek mi olcsó, nagyban a keresetén és életszínvonalán múlik. Az "olcsó" telefon célközönsége alap esetben a kis keresetű ember. A "drágáé" meg a jól kereső. Na most aki havi 100e -ből él és vesz egy 100e forintos telót az pont úgy kiakad, mint aki 400-ból él és annyiért vásárol mobilt. Ebben a példában mindketten "drága" telefont vettek. Egy olcsó kijelző legyen azért olcsó mert pl. kicsi a felbontás, alacsony a kontraszt és gyenge a fényerő, ne azért mert szar az összeszerelés, vagy nincs minőségellenőrzés. Kollégám F1 -e out of box működésképtelen jack csatival volt szerelve. Most szervizben van... Lehet hogy a világon nincs több ilyen eset, de neki ez attól még nem vigasz.
-
prolad
addikt
Fényszivárgás már régebben is volt rengeteg Xiaomi modellnél (nekem volt 7 féle típus,kisebb nagyobb mértékben az összesnél előjött), lilásodás is ritka esetben.IPS kijelzőnél annyira nem nehéz ilyenbe belenyúlni, alsó és középktegóriában másoknél is megesik az ilyen. Az a gond, hogy a felsőben is gond ez (még ha a Poco az ára alapján nem is az), Xiaomiék kicsit jobban ráfekhetnének a minőségellenőrzésre, de gondolom az meg az árat növelné.
-
zdanee
őstag
1:1 Apple-szerű kommunikáció. Voltaképpen marketing stunt az egész, az Appelenk is van minden évben valami "botránya", és mégis milyen jól megvannak!
-
Gusztáv
addikt
Valahol spórolni kell, ez van. A garanciális csere meg szerintem nem esélyes, persze meg lehet próbálkozni vele. Monitoroknál vagy televizióknál ez általában jobban le van írva, de ugye ott sem nagyon cserélnek csak bizonyos számú hibás pixel fölött.
-
pauliboy23
senior tag
Szoftverfrissítés megoldja, mint anno az iPhone vízállóságát.😈
-
-
batai15
félisten
Azért van az olcsóságnak is ára.
Nincs is ezzel baj, mert nem mindegyik ilyen, meg kinek mi a fontos.csak helyén kell tartani hogy a dolgot. Nem véletlen egy telefonra is hogy olcsóbb drágább igaz emberi keretek közt. Mert pl egy szifont semmivel sem lehet magyarázni hogy miért olyan veszett drága. -
hemaka
nagyúr
És még hülyének is nézik az embereket ezzel a twitter poszttal. Design probléma, ja... 😂
-
johnny500
tag
Biztosan hardweares baj. Nekem a full hd samsung monitorom is ilyen. Gonndolom olcsó panelt használtak. Filmeknél, videoknál annyira nem zavaró mert úgy is középre koncentrál az ember :-D
-
atike
nagyúr
Fényszivárgást szoftverhibára fogni? Nem szívbajosak...
-
grosy
senior tag
Hát ez sem győzött meg, mert közvetlenül utána videonézésnél már nem látszik. Viszont az itteni közösség egyik tagja sem jelezte, hogy lenne. Én mondjuk nem a kikapcsoló képernyőn néztem meg, hanem egy sima fekete háttérnél. Valószínűleg ha nem lenne ekkora hype a telefon körül, akkor nem is foglalkoznának vele ennyien.
-
juuzer
addikt
Ezzel is tisztában voltam/vagyok/leszek, sry
pl az iCrapnél is volt hiszti, hogy az X (asszem ez a modell volt az) paneljei nagyon eltérnek egymástól színhőmérsékletileg.
Nekem is, csak általános tapasztalat hogy ha már rosszat mondok egy Ksziaomiról (úgy, hogy használok 2 modellt is
) már le vagyok támadva, hogy mekkora hater vagyok Úristen
-
-
juuzer
addikt
-
Mondj olyan gyártót, ahol nincs hibaarány, minden 100%-on van? Nincs ilyen, valahol mindenki hibázik, tökéletesség nincs.
Olcsóbb, mint a "konkurensek" nem sok van mondjuk, mert a senki földjén versenyez. Ez egy középkategóriás cucc. Erősebb SoC-kal.
Ez ilyen lett, ezen az áron lehet elvárt, hogy 100%-on teljesítsen minden gyártó, de ez vágyálom marad.
Még az 2-3-4xx ezres készülékek is fel tudnak mutatni egyéb hibákat, az azért szerintem rosszabbul esik a usernek, én legalábbis biztosan ki lennék akadva. Ez persze nem indok, és nem magyarázat. Szubjektív
-
-
juuzer
addikt
Az olcsóság itt visszaüt
Egyébként ez tényleg nem SW hibának tűnik sajnos
-
Kokzor
aktív tag
Lehet hogy van más is, de hirtelen ezzel tudtam megmutatni Bossyynak hogy milyen is ez a probléma.
-
Persze, jogos.
Topicjában kell körbekérdezni, hogy mik a tapasztalatok, ha 0,3% a visszajelzés / ez nem jelenti azt, hogy nem lehet több érintett, mindössze annyit, hogy nem mindenki veszi észre, vagy tapasztalja /
Illetve nem érint minden modellt.
Itt a topicja, fényszivárgásra ennyi adott ki [link]
Bevilágítás. Ezek alapján lehet látni, hogy itt a fórumból hány érintett volt.
@Freiherr: Biztos gáz, elég sok hasonló eset volt az elmúlt években, emlékezzünk csak pl az LG sárguló kijelzőire.
Igazából a gyors gyártásból adódik sok esetben, a piac diktál, igényt generálunk az új készülékekre, emlékszem anno volt olyan, hogy a ragasztó meg se száradt a kijelző és az üvegnél, és a kipárolgás okozott sárgulást...
-
Freiherr
őstag
Ez elég gáz, mármint a jelenség. Viszont 0.3 % az teljesen elfogadható hibaarány, persze csere járna a juzereknek.
-
Bossyy
tag
Köszönöm a válaszokat! Ezt is megtudtam :-) Én még nem találkoztam ilyennel egyik telefonom sem, bár gondolom a háttérvilágítás hiánya miatt AMOLED nél nem lehet jellemző.
Meglepődnék amúgy ha a Xiaomi garanciában cserélne kijelzőt emiatt, hiszen az egész Pocok tokkal vonóval olcsóbb, mint némelyik hasonló kategóriás telefonnak csak a kijelző cseréje. -
Ez az ami a neten terjed, de itt a fórumon még senki nem hozott élő példaként képet róla?
Nos igen. Nekem is van F1-em, vaksötétben néztem, és nem volt szivárgás.
Ettől függetlenül gyártástechnológiából adódhat, de kéne végre magyar visszajelzés is, mert pl lehet csak az első szériát érinti, vagy ilyesmi, tehát behatárolni a dolgot.
Esetleg megvárni tényleg, hogy szoftverrel? valamit változik-e... Szerintem nem fog a szoftverrel se változni a dolog.
Inkább lehet az, hogy itt is 2 gyártó gyártja a panelt, és valamelyik nem az igazi.. Az a szopás.
-
Bossyy
tag
Megnéztem volna egy képet a cikkben a fényszivárgásról. Biztos tudatlan vagyok, de nem tudom mi az. Nekem még soha egyik telefonom sem volt ilyen....illetve most elbizonytalanodtam...lehet, hogy volt, csak nem tudtam, hogy az az :-)
-
Ádám16
addikt
Cseréljék gariban, és nincs harag.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Poco India Twitteren reagált a visszajelzésekre, amelyben afelhasználók a kijelző fényszivárgására és színhibára panaszkodtak.
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest