- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- USB, C típusú/Type C headset
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
deva
tag
Fent is van, VoLTE vulnerability legalább fixed, ha már 5G tényleg nincs, még mindig...
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
deva
tag
Kár, akkor az az 1% esély is elillant, hogy átváltsak bétára, ami eddig volt
Köszi!
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
deva
tag
Reddit topik alapján Románia, Finnország, Lengyelország, Csehország, ezeken a helyeken elkezdett működni 5G, csak hogy közeli, nem támogatott országokat említsek. Ezek alapján simán lehet, hogy nálunk is engedélyezik, szerintem.
Csak azért nem akarok bétára váltani, hogy kipróbáljam, mert egyébként tök fölöslegesnek tartom, érdekelni viszont érdekelne. Mióta VoLTE van stabilon is, jó az nekem.
-
deva
tag
QPR3 Beta 1 állítólag engedélyezi 5G-t egy rakás, nem támogatott országban: [link]
Valaki esetleg kipróbálta ezt itthon is? Na nem mintha annyira fontos lenne, csak jó lenne tudni
-
deva
tag
Máshol még van 3G, kikapcsolt 2G-vel rendben volt a dolog. De volt egy időszak, amikor a 3G-t lelőtték, VoLTE még nem volt elérhető, akkor használhatatlan volt. Ezért kellett átállnom 12 bétára, ott korábban jött VoLTE.
-
deva
tag
Mivel látom, hogy a mai napig felteszik páran a kérdést, hogy elgondolkoznak a vásárláson, mik a tapasztalatok, gondoltam írok egy rövid összefoglalót, most, hogy lassan 1 éve megvan a Pixel 6 Pro. Német Google Store zero day preorder vagyok, Budapest belvárosában.
A kezdeti nehézségek miatt néha (mindig) ki akartam baszni az ablakon, telefonálni alig (nem) tudtam, engem se nagyon tudtak felhívni, aksi random vagy kibírt 1 napot, vagy nem, melegedett, mint a rohadás, szóval igen, a tipikus problémák.
1 évvel a kiadás után kb elért oda a telefon, hogy telefonnak hívjam, és meg legyek vele elégedve. VoLTE (most már) rendesen működik telekomon (augusztus 7-én kaptam utoljára nem fogadott hívás SMS-t, azóta mindig kicsörög), szóval engem is elérnek, és én is tudok telefonálni, aksi konzisztensen kibír 1 napot, melegedés csak 1-2 app esetén fordul elő. Egy valami még hiányzik, bár az is csak specifikus esetekben: 5G. Ha nagy tömegben vagy, ott 4G be fog csődölni, és ha fel tudnék csatlakozni 5G-re, akkor ez nem lenne probléma, de hát ez van.
Summa summarum, ha olcsón talál valaki, az most már nyugodtan megveheti. 7-et tuti nem veszek, igazából egy RC2 verziója lesz a 6-nak, ahogy látom. Ha 8-al nagyot újítanak, akkor elgondolkozom rajta, de azt se preorder szinten...
ui: amiért sose fogom megbánni a preordert, az az ajándék Bose 700 fejhallgató, na az zseniálisan jó, ha a telefonról ez nem is mondható el
-
deva
tag
Ha már hívások, nekem jelenleg az a működés (vagy nem működés), hogy ha én telefonálok, akkor hibátlanul megy 4G-n keresztül, mobilnet is megy, és LTE-t jelez hívás közben. Ha engem hívnak, akkor lutri, hogy épp kicsöng-e, vagy pár perc (esetleg 1 óra) múlva kapom meg az SMS-t, hogy volt egy nem fogadott hívásom...
Stabil 13 (de bétán is végig ez volt), telekom.
-
deva
tag
Android 13 stabil, aki türelmetlen, itt talál OTA-t.
-
deva
tag
válasz Tewe013 #4923 üzenetére
A stabilon még kimenő irányban sem működik, akkor ez most hogy is van?
#4924: Igen, tudja, ellenőriztem. Ugyanazzal a telefonnal/számmal próbálgattuk az oda vissza hívást, 2G-t kikapcsolva nem tudott hívni, 2G-t bekapcsolva tudott hívni, én viszont mindkét esetben tudtam hívni. Nem vagyok benne biztos amúgy, hogy mindkettőn kell-e VoLTE támogatás, de még ha kell is, akkor a kikapcsolt 2G esetén részemről sikeres hívás indítás bizonyítja, hogy "kompatibilis" a 2 telefon/szám.
Tényleg, aki rootal csinálta meg VoLTE-t annó, azoknál a hívás fogadás kikapcsolt 2G esetén működik?
-
deva
tag
válasz llspencerll #4919 üzenetére
2G kikapcsolva: hívást indítani tudok, hívást fogadni nem.
2G bekapcsolva: hívást indítani tudok (4G-n keresztül), hívást fogadni tudok (2G-n keresztül)
Nem teljesen hiába, mert legalább a kimenő irány működik... de azért ez így még mindig nem az igazi, na...
-
deva
tag
Azt vettem észre, hogy miután 13 betára updateltem VoLTE miatt, ha ki van kapcsolva 2G, akkor nem tudnak felhívni konkrétan. Hívás kísérlet után fél percel kb megkapom az SMS-t, hogy nem fogadott hívásom volt. Én tudok telefonálni, ilyenkor rendesen 4G-n marad, de engem nem érnek el. Ha bekapcsolom 2G-t, akkor engem is tudnak hívni, de ilyenkor mindig visszaugrik 2G-re telefon... éshát ugye 2G nem működik túlságosan stabilan, szóval ha egy mód van rá, kikapcsolnám...
Ez másnál is így van, vagy csak nekem van "szerencsém"?
-
-
deva
tag
Mindenféle authenticator, OTP mobilbank, Simple NFC fizetés, George, munkahelyi cuccok, szóval a kritikusabb dolgok mind működnek, VoLTE-val egyetemben. Márcsak az a fránya 5G kellene, bár anélkül tudok élni
Közelítünk ahhoz az állapothoz, ahogy meg kellett volna jelennie, több mint fél évvel a megjelenés után.
-
deva
tag
#4865, #4866: ohhh, most kicsit hülyén érzem magam... Ez elmaradt, de mostmár működik tényleg. Köszönöm!
-
deva
tag
Beta fent, VoLTE megjelenik, de... nem működik Ha be van kapcsolva 2G, akkor tudok telefonálni, ha ki van kapcsolva, akkor próbálkozik, próbálkozik, de feladja, és bontja az el se indított hívást pár másodperc után. fasza
-
deva
tag
Wow, a végén még megbízhatóan használható lesz a telefon? A kérdés márcsak az, hogy stabil vonalon júliusi update is hozni fogja-e ezt, vagy muszáj leszek bétára váltani, amitől ugyan kicsit fázok, de ilyenkorra azért már relatíve stabil szokott lenni, legalábbis fejlesztőként már nem szoktam találkozni problémával. Mindennapi használat azért más téma...
-
deva
tag
Tegnap az tűnt fel, hogy csak SMS-t kapok arról, hogy nem fogadott hívásom van. Úgy tűnik, hogy telekom meg se várta június végét, és lekapcsolta 3G-t itt, ahol lakom... Muszájból visszakapcsoltam 2G-t, az utolsó két hívás nem szakadt, de azért az tényleg "kényelmetlen", hogy telefonálás közben nincs mobilnet... hátfaszom
-
deva
tag
válasz aldebaran #4722 üzenetére
Persze, ezt full megertem, hogy akit nem zavar a root, az megcsinalja, es utana nincs gaz, ezzel semmi problemam nincs. Regen naponta 2x flasheltem telefont kb, de azok meg mas idok voltak
-
deva
tag
#4713: Igen, tudom, ezért írtam, hogy fizikailag nincs akadálya. A kérdés, hogy én ezzel mit kezdjek Magyarországon? "Nyugaton jobb?"
#4714: Őszinte leszek, kinőttem abból, hogy rootoljak, és havonta szívjak vele, hogy most a bankos app nem működik, legközelebb a Google Pay, holnap pedig a céges levelezés adja meg magát. Megvettem a Google flagship telefonját, az alapok működjenek. 900€-t fizettem ezért a telefonért, nehogy már rootolnom kelljen, hogy tudjak telefonálni... de most komolyan.
Tényleg szeretem ezt a telefont, mert tényleg tök jó, de az, hogy cserébe az alapokra sem képes, azon szerintem jogosan nem tudok megbékélni.
-
deva
tag
Olvasgatva az utóbbi hozzászólásokat, elég érdekesek a vélemények. Én tényleg örülök, hogy sokaknál hiba nélkül megy minden. Tényleg. Őszintén.
De azt elvitatni, hogy nagyon sokaknál pedig hihetetlenül rosszul működik a dolog, márcsak abból kiindulva is, hogy a topik összefoglalóba szavazás került be róla, hogy kinél milyen problémák vannak, mókás.
Az objektív dolgok:
- VoLTE nem működik (rootolva igen, szóval fizikailag tudna működni, de az más kérdés)
- 5G nincs (még rootolva se, ha jól tudom, bár fizikailag elvileg itt se lenne akadály)Július elejére belföldön mindenhol lekapcsolják a 3G-t, így azoknál, akiknél 2G inkább nem működik, mint igen, nagy problémák lesznek. De azoknál is, akiknél a telefonálás működik, mert telefonálás közben teljesen átáll 2G-re, szóval beszélgetés közben nem lesz olyan, hogy "várjál már manyikám, megnézek gyorsan valamit facebookon", mert konkrétan nem lesz mobilneted, vagy ha igen, akkor is használhatatlanul lassú.
Szóval így ennyi, szerintem.
Egy konstruktívabb kérdés: ehhez a részéhez nem értek, de a VoLTE hiánya az Google, vagy szolgáltatói (Telekom, Yettel, Voda) felelősség?
-
deva
tag
válasz TaylorPro #4662 üzenetére
Settings > About > SIM status > Mobile voice network type > LTE
Szóval azt írja, hogy LTE-n keresztül próbál meg telefonálni (nem tudom, hogy ezt májusi updaten is így írta-e), csináltam egy gyors hívást, nem ugrik vissza azonnal 3G-re, próbál telefonálni, néhány másodperc sikertelenség után visszaugrik 3G-re, és abban a pillanatban már ki is csörög. 5G sincs továbbra se, zseniális.
2G használhatatlanul szakadozik, szóval várom június végét, hogy a flagship telefon többé ne tudjon telefonálni. Három különböző pixel után úgy érzem, hogy ez az utolsó, ilyen formában erre nekem nincs szükségem.
-
deva
tag
Köszi! Akkor legalább ezzel nem lenne gond, ha engedélyeznék...
-
deva
tag
Eszembe jutott egy kérdés amúgy, aki rootolt, és megcsinálta VoLTE-t, neki azon keresztül rendesen mennek hívások? Ugye 3G-n keresztül működik, 2G-n inkább nem, mint igen, ezért érdekelne, ha esetleg adjisten júniusi updatel működne root nélkül is...
-
deva
tag
válasz HUNgabus #4583 üzenetére
Én csak azért preordereltem, mert a német storeból járt hozzá ajándék Bose NC 700 fejes, ami azért egy elég jó value, így kevésbé fog fájni, ha meg kell válni tőle, vagy megmarad fejlesztői telefonnak (android fejlesztő vagyok)
-
deva
tag
Ha én most akarnék pixelt venni, akkor az eddigi leírások alapján megvárnám, hogy mi lesz a júniusi update után. Fentebb valaki azt írta, hogy egy supportos azt mondta neki, hogy minden is meg lesz javítva, bár terelésnek gondolom, de reménykedem.
Múltkor lakásomnál nem volt elérhető 3G, 2G-n ugye rendszeresen szakad a hívás, máshol meg nem tud telefonálni (rootolva elvileg VoLTE működik), szóval nem tudtam hívást indítani, és fogadni se... Egyesek azt mondják, hogy 2G-t visszakapcsolva mostanság nem szakad, én ezt még nem mertem megnézni, fene se tudja. Ugye a második félévre minden szolgáltató lekapcsolja 3G-t, így jelen állás szerint a fő funkcióját nem fogja tudni kielégíteni a telefon, ami elég kellemetlen egy telefon esetén.
Személy szerint júniusi updateig adok határidőt, ha akkor sem lesz megnyugtató megoldás, akkor váltok valami másra, bár tudnám mire...
-
deva
tag
Egy kis frissítés a legutóbbi hozzászólásom óta: kikapcsolt 2G-vel sose szakadt hívás, viszont tegnap, amikor telefonálni akartam, konkrétan nem tudtam felhívni senkit. Azt vettem észre, hogy (valószínűleg) már le lett kapcsolva a 3G ott, ahol lakom (Budapest, Margit körút), 4G-n ugye jelenleg nem működik, 5G sose ment, szóval... pontosan az történt, amit vártam.
Az itteni írások alapján azt ígérte egy supportos, hogy júniusban minden is meg lesz javítva, azt kivárom, de ha utána sem működik rendesen, köszönöm Google, telefonáláson kívül imádom ezt a telefont, de ez volt az utolsó pixelem. Az, hogy ilyen alap dolgok egy 900 eurós flagship telefonon nem működnek, az elfogadhatatlan. Az pedig, hogy ennyi ideig nem csinálnak vele semmit, azt inkább nem is minősíteném.
-
deva
tag
válasz bbendre #4000 üzenetére
Igen, ez így igaz. De az legyen "2022 második félévétől" probléma, ha addig nem fixálja meg Google, amit csinált. Mert ez a probléma javítható, hiszen a márciusi update előtt _semmi_ call drop nem volt, 2021 december vége óta.
Más: örülök, hogy úgy tűnik, legalább egyelőre megoldást jelent többeknek is ez a dolog.
#3995: *#*#4636#*#* telefon adatai majd itt a gsm wdcma lte helyett a wdcma lte-t választod
Ez nekem nem volt elég, explicit le kellett tiltani 2G hozzáférést, csak az segített.It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
deva
tag
Settings > Network & internet > Internet > SIM kártyád jobb oldalán settings gomb > letekersz legalulra > Allow 2G kikapcsol.
Remélem segít, én nem merek átállítani most semmit..
-
deva
tag
Ehhez frissítés, úgy tűnik, hogy a 2G kikapcsolása teljesen* megoldotta a hívás problémákat, azóta nem droppolnak a callok.
A topicban látható többi problémához, nálam kb semmi nem jelentkezik. Reggel 8-kor leveszem a (slow wireless, 7.5W) töltőről 100%-on, rendesen használom napközben, éjfélkor 30-40%-on teszem töltőre, gond nélkül kihúz egy napot. Pixel 3-at napi 2x is kellett töltenem ugyanilyen felhasználás mellett.
Vannak kisebb bugok, néha a home gesture például nem működik rendesen appok háttérbe tételénél, és 5x (igen, 5) kell felfele rántanom, amíg megjelenik home screen, meg ilyenek... De ezekkel együtt tudok élni, bár nem feltétlenül 900 euros flagship experience ez se.
*: callok elején simán átvált 3G-re például, ami nyilván szuboptimális, de szakadás, akadozás, semmi ilyesmi nincs azóta. Lehetne jobb, de ez már elfogadható szint.
-
deva
tag
válasz bbendre #3975 üzenetére
Kb 13 éve (Eclair volt a csúcs) vagyok android fejlesztő, és legutóbb én is erősen elgondolkoztam, hogy most iPhone lesz, csak a Pixel 6 széria nagyon megtetszett, és maradtam. Nem mondom, hogy nem kezdtem el megbánni Viszont, ha a fenti beállítások működnek, ésvagy áprilisi update netán megfixálna mindent, akkor azért nem lesz gond... és amilyen barom vagyok, ugrani fogok Pixel watchra is...
-
deva
tag
válasz HUNgaroczel #3973 üzenetére
Dettó ezt csináltam, volt 2 fontos hívásom ma (amiből az egyik már 2x szakadt, harmadjára nem engedhettem meg megint...), vissza is tettem Pixel 3-ba a SIM-et. Ezek után vissza 6 Pro-ba, próbálgattam, 2G nélkül talán most tényleg jól működik, így legyen.
-
deva
tag
válasz bbendre #3968 üzenetére
Azóta:
- megcsináltam a resetet ( [#3835] )
- áttértem Carrier Services bétára
- LTE preferredre állítottam
- kikapcsoltam a 2G lehetőséget... és most úgy tűnik, hogy használható a dolog, telefonálás elején hajlamos átugrani 3G-re, de nem droppol, kicsöng, és mindkét fél megfelelően érti a másikat. A kérdés az, hogy ez csak random/átmeneti/szerencsés javulás, vagy ténylegesen meg is oldotta a dolgot. Telekomon vagyok, ha ez még számít valamit.
-
deva
tag
Közben visszaolvastam, sokaknál ez történt, zseniális... Megpróbálgatom, amiket írtatok, hátha segít. Pixel 1 > Pixel 3 > Pixel 6 Pro, imádtam mind, egészen eddig. Ha áprilisi updateig legkésőbb nem csinálnak ezzel valamit, több pixelem nem lesz, az is biztos.
[ Szerkesztve ]
-
deva
tag
Sziasztok,
Németországból, Google Storeon vásárolt Pixel 6 Pro, márciusi update óta kb lehetetlen telefonálni. Az első 1-2 call mindig droppol, ha egyáltalán kicsöng, és ha megy a call is szakadozik, stb. Mobilnet is hol van, hol nincs.
Próbáltam már teljesen kikapcsolni 5G-t, ha az amúgyse működik, próbáltam visszaállni 3G-re is, de semmit nem segített egyik sem.
A márciusi update előtt nem volt ilyen problémám. Másnál is van ilyen? Esetleg van valami, amit ha megcsinálok, segíthet megoldani?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen processzort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest