- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Nem nagyon vagyok otthon a pletykakat illetoen, szoval ez a 2 GB RAM ez mennyire veheto komolyan?
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Cyberpunk
félisten
A későbbi szériákra már nem vilt jellemző a kopás. Igaz nekem ezüst/fehér volt az nem vilt annyira érzékeny.
@batai15: már az 5 is olyan volt, ezek nem festettek! Noha valószínűleg vékonyabb a színezett réteg rajta.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
mazsi1911
aktív tag
Csak a tisztanlatas vegett:
Az i5 tenyleg kopik, undoritoan, ki is csereltettem emiatt anno 2x, hogy barati aron tudjam eladni.
Az 5s ellentetben ezzel, meg van oldva, és mar nem olyan a festek rajta. Emiatt lett vilagosabb is, és nincs beszinezve az alu az oldalan azzal a festekkel. Az 5s-el smemi gondom sem volt, soha nem pergett le.Minden evben megveszem az ujat, és valtogatom feher/fekete kozt. Az 5s fekete volt, a mostani 6P pedig feher. Varom a szeptembert, és lecsapok egy ujabb fekete keszulekre!
-
ZooLee
senior tag
válasz
alkatraz3000 #103 üzenetére
az iphone5 nem spacegray
Óóó, kössé' bele, mint a beton... :
A sötétebbik i5, így már jó?
Vagy legyen akkor Black&Slate offisöli.
De egyébként nem is írtam, hogy az lenne
(#105) kchris78: Hát a fehér is tud kinézni ha a szép ezüst széle ami élesen végződik az rojtosra üti koptatja az ember, viszont én örülök hogy anno ezt választottam mert még mindig szebb mint a fekete.
Hát, én is így vagyok vele, látva a kollégám fehér i5-jét... Viszont az i6-nál k. ronda a világosabb szín+szürke műanyag csík... Illetve nehéz eldönteni, melyik rondább...
-
kchris78
veterán
Hát a fehér is tud kinézni ha a szép ezüst széle ami élesen végződik az rojtosra üti koptatja az ember, viszont én örülök hogy anno ezt választottam mert még mindig szebb mint a fekete.
Szerintem ezért lett kerek a 6-os mert nincs az a kemény fém (vagyis van de nem itt fogják használni) aminek a széle ha tized-század mm "széles" és el kell vezetnie egy telefonnak a mozgási energiáját az ne látszódna meg rajta...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
mekka_kola #75 üzenetére
Ki vagdalkozott? Véleményt nyílvánítottam és elfogadtam más véleményét... Ugylátszik a te iq-d annyira kímélő fokozaton van hogy szöveget se tudsz értelnezni....
-
kchris78
veterán
válasz
Cyberpunk #86 üzenetére
Hát ez az.. meg azt mondják hogy a szemnek a fehér háttér fekete szöveg a legjobb, nem pedig fordítva. Mindenesetre engem zavart az hogy nem volt független a kijelzett kép és a fogyasztás. Kicsit erősebb fényerőn a Note1 szinte percenkenként ette a %-okat böngészéskor.. Ezt nem akarom iPhone-ra
.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Nekem mára nincs különösebb problémám az AMOLED-el, a színhelyesség kalibráció kérdése, és a pentile mátrix is, ha azt használják nem feltűnő magas felbontásánál. Ma már a szürke arnyalatoknál jelentkező "csíkozódás" sem fordul elő. Persze a beégés továbbra is probléma lehet, noha ebben is sokat fejlődtek mára.
-
Touch-ko
őstag
válasz
mekka_kola #74 üzenetére
Igy van!
-
kchris78
veterán
A force touch-ot meg nem nagyon értem. Jó erősen kell nyomni a Watch-on hogy érzékelje ezt a fajta nyomást, aqnnyira hogy az összes zsír és kosz átmegy a kijelzőre (edzésnél külön jó amikor ki van melegedve az ember), ami sima érintésnél a taszító felület miatt nem látszódna meg rajta, szóval nem tudom...
Plusz óvatos érintésnél mivel gürbül az ember ujjhegye tud relatíve pontosan pontot kijelölni, erővel már csak egy pacát lehet érzékelni kb...
Vegyesek az érzéseim.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Most hogy az Apple elkezdte használni az AMOLED kijelzőt méghozzá a Watch-ban, szerintem esélyes az iPhone7-ben az AMOLED kijelző. Én sem szeretem de az órában csak ez éri meg fogyasztásilag mert fekete háttérrel sokkal jobb mint az IPS. Telefonon nemtudom hogy muzsikálna mert ha az ember fehér háttérrel webet böngészik vagy mást csinál akkor (főleg ha auto fényerőn jó erősen világít) brutál gyorsan tudja szívni és ugye az iPhone 1600-1800mAh-s akksival rendelkezdik, míg egy ugyanolyan Droid mondjuk 2400-al. Aztán lehet hogy a CPU meg az iOS qrva hatékony de az AMOLED kijelzőn ennyit nem hiszem hogy fognak tudni csavarni.. Szóval ne legyen AMOLED!
-
zuioch
aktív tag
válasz
alkatraz3000 #77 üzenetére
Legalább is próbálja megértetni az egyszerűbb emberekkel, hogy egy termék nem csupán alkatrészekből áll, hanem sokkal több, a szem számára láthatatlan, a felhasználó számára kézzel megfoghatatlan munkából.
-
zuioch
aktív tag
Túlárazással kapcsolatban ajánlom az alábbi cikk áttekintését:
http://imagazin.hu/tenyleg-haromszoros-aron-adja-az-apple-a-termekeit/
-
mekka_kola
tag
Ha meg tudja venni az ember szolgáltatótól (vagy valami fasza akcióban) havi x/24 Ft-ért, nem biztos, hogy drága. Kevesebb cigi, kevesebb pia, és máris ott van a havi törlesztő. Akinek így sem jut rá, annak lehet nagyobb problémái vannak, mint hogy milyen telefonja van.
-
Touch-ko
őstag
A `tularazott` szo relative. Szerintem nem tularazott. Sot, meg olcsobb is, mint gondoltam, ergo lehetett volna dragabb is. Ha csak azt nezzuk, hogy evek ota nem dragult az iPhone ara normalisabb orszagokban, annak ellenere, hogy a 32GB arabol te dupla akkora tarhelyet vasarolhatsz 2014 ota, akkor szerintem abszolut megeri az iPhone az arat.
Nem valtoatom, mert az iPhone-t nem cserelnem le egyetlen androidos `csodamasinara` sem..
Ha pedig ennyire zavar az iPhone letezese, akkor ne jarj az Apple hirekhez.
-
alkatraz3000
senior tag
-
zuioch
aktív tag
Van a termékkínálat, mindenki vesz amit akar, és amit felér. Nem hiszek az abszolút jó, vagy abszolút rossz termékben, mivel ismerősi körben van akinek a Nokia 6310i a jó a mai napig, amivel meg már én nem tudnék mit kezdeni. Mi éri meg? Az amit akarsz, és amiért annyit dolgozol hogy megvehesd, amennyit szerinted érdemes. A "túlárazott" kifejezés ugyanez. Kinek túlárazott? Neki igen, másiknak nem. Minden csak nézőpont kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Itt a fórumon (meg a többi techfórumon) vannak csak "oldalak", a többség szimplán megveszi és használja a telefonját, anélkül, hogy tudná, mi mit jelent a specifikációkban. A nagy számok ugye általában nyerők, akár processzormagokról, akár kijelzőméretről és -felbontásról, akár árcéduláról beszélünk.
-
ctvagyok
őstag
Naaa, 200-300k FT-os eszközökről van szó. Ma Magyarországon ez jelentős összeg. A legtöbb embernek mindenképp. Szerintem jogos arról beszélni, kinek mi éri meg jobban, mert ez már nem kis pénz.
Nem attől leszel fasza gyerek, hogy mennyibe fájt a telefonod, de igen is számít hány havi fizetésed költöd el rá.
Jó annak, aki megteheti, hogy addig váltogatja a készülékeit, amíg meg nem találja az ideálist. Csak ezt a legtöbb embernek nem opció. Na ezért kell erről beszélni.
Na, meg meg is kell nyugtatni a lelkiismereted, hogy 220k pénzért megérte a készüléked.
Na ezért táborozunk...(#67) skitter Vagy nem éppen a számok miatt választ, hanem azért, mert az a telefon egy iPhone. Ez is egy érv sokaknak.
[ Szerkesztve ]
-
zuioch
aktív tag
-
törölt tag
válasz
#19784448 #56 üzenetére
A főzött ROM-ot, kernelt azért említettem, mert itt a topikokat böngészgetve sűrűn találkozom ezekkel a kifejezésekkel, de szifont használva semmi szükségem arra, hogy tudjam, mit jelentenek. Írhattam volna a jailbreak-et is - csak hogy ne legyen az, hogy a droidot ekézem - de annál sincs igényem többet tudni, mint hogy van egy ilyen. Na ezért nem fogok váltani almáról, amíg nagyjából úgy folytatják, ahogy eddig csinálták (ez természetesen magánvélemény, nem zavar, ha bárki bármit használ).
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz
alkatraz3000 #57 üzenetére
Gondolom a nem kidudorodó kamera modulra gondol.
58: igen nem egy csúcs fotós mobil, de bőven megállja a helyét. A 1020 meg kifejezetten az.
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #57 üzenetére
Egy lumia 930 a szint, szerintem.(1020,1520)
-
alkatraz3000
senior tag
Ezt a normális kamera dolgot sem értettem sosem. Ha a 6plusz kamerája a legjobbnak lett kikiáltva a note4-el pariban, akkor mi a probléma? Persze azóta kijött egy rakás uj telefon, tehát azt a szintet mar megutotttek, de az iPhone kamera az i4 ota élvonalbeli.
"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"
-
törölt tag
válasz
#40359168 #52 üzenetére
Mindkét oldalon vannak jogos érvek és ellenérvek. Igazából a két tábor soha sem fogja meggyőzni egymást. Nem is kell. De hogy jön ide a kernel és a főzött rom? Részemről lezárom a vitát, mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Én úgy vagyok vele hogy (már volt a kezemben 1-2) biztos nem kéne almafon de nincs azzal semmi baj ha valakinek meg az kell.
-
ADAM1337
nagyúr
Ha az iphone 7 (am)oled-et kapna, és normális kamerát must have érzés fogna el.
Mindenesetre kíváncsi vagyok rá, mit tudnak majd a 6s és a nagyobbik testvére.
De a kisebb a szimpatikus. -
törölt tag
válasz
#19784448 #43 üzenetére
Én speciel azt érzem, hogy a szifonnál nagyon is valós tudást kaptam, egy használható, a hétköznapokban flottul működő kütyüt. Brand persze van, anélkül nehéz felépíteni egy céget, de itt - miután úgy vásároltam, hogy utánaolvastam az iOS sajátosságainak, az iTunes-nak, a nemlétező BT fájlátvitelnek stb. - legalább nem érzem átverve magam. Magasról teszek rá, hogy Tim Cook hányszor mondja ki a "revolutionary" meg az "amazing" jelzőt WWDC-n, a kütyüik tényleg tudják, amit ígérnek, és nem nyűg használni őket, na ez az, ami nekem speciel elsősorban számít, és ezzel sokan vannak így. A mai napig nem tudom, mi az a kernel, hogy kell ROM-ot főzni, és fogalmam sincs a SoC definíciójáról. Nem lusta vagyok utánajárni, egyszerűen nem érdekel, ugyanúgy, ahogy az autóm pillangószelepe meg lambdaszondájasem. Tudom, hogy vannak ilyenek, de alapvetően nem alkatrészekért, hanem működésért és használhatóságért szeretek pénzt adni, úgyhogy értsen hozzájuk az, aki ezekből és és ezeknek él.
-
daniel909
addikt
jöjjön csak mert kell egy 6plus
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
Wesder
titán
válasz
Cyberpunk #46 üzenetére
Azt hogy ha màr úgy néz ki, akkor biztos Iphone egyeseknek.
Volt akinek azért van mert cool. Volt aki az új "reboot" funkciót dicsérte, és volt aki azt mondta hogy egyből frissít ha kiadjàk... Iphone-ra droidot perszeI guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
htc07
addikt
legalább lejjebb nyomják a régebbi modellek árait az aprón.
szemezek egy 5c-vel, ha 50 körül szórnák simán vennék egyet. Az androidból már nagyon elegem van, hogy két hónapig megy mint a csoda, aztán összecsuklik és a bejövő hívást se lehet felvenni mert lefagy. És nincs telerakva fingó appokkal.
És nem az 50 ezres androidos kategóriáról beszélek, hanem a duplájáról (minimum).
Az más tészta hogy az appok nagy része rohadtul optimalizálatlan (tudom ez a fejlesztő hibája, de ha nincs normális tartalom egy rendszerre akkor sokat nem érsz vele).
-
Wesder
titán
Egyes almafanok meg sem ismerik az IOS-t. Droidot futtató klón Iphone 6-ra azt hitték hogy IOS9
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Cyberpunk
félisten
Látom a szokása harc megy megint, túlárazott és egyéb csodás ellenérvek.
Amúgy sok újdonságra ne számítson senki kinézetüket főleg, RAM duplázásra van esély.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
galaxys80 #41 üzenetére
A droidos cuccok sem azért vesztenek ennyit az árukból mert szarabbak az almánál. Sajnos ez üzletpolitika. Pl sony-nál kiadnak legalább 2 csúcsmodellt évente és hát persze hogy esik az ára a "régebbi" generációnak. Almánál meg ugye ritkábban adnak ki újat de azt meg csillagászati áron ahhoz képest amit valójában érnek a termékeik (az áruk nagy része csak a brand, nem a valós tudáson alapuló ár). Ez a két véglet, sajna mindkettőnek mi isszuk meg a levét vagy így vagy úgy.
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz
Jeanne d'Arc #40 üzenetére
Így van. Csak az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és mennyit esik.
(#39) Wapmester
Ha venni akarsz, akkor ez jól jöhet. Viszont, ha eladni, akkor szívás.
Viszont aki IOS-t akar használni azt ez a tény teljesen hidegen hagyja.[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
#19784448 #32 üzenetére
Anno iPhone 4 és Samu Galaxy S2 egy árban voltak, és S2-t vettem.. életem legnagyobb hibája volt. Aztán jött a i4S -> i5S -> most i6 van péntek óta.. és következő telefon is almás lesz. Egyszerűen én nem bírom a többi gyártót, Androidot, Windowst.. de hát mindenkinek más.
-
törölt tag
Ebben igazad van. Az almás cuccok tényleg jobbak abban hogy tartják az árukat. (de ennyi pénzért a zárt op rendszer, bővítés hiánya... Hát nem tudom
) de kinek mi jön be! Szerintem a sokkal "olcsóbb" z3c-m tud annyit mint egy ilyen. (pár parasztvakító dolgot leszámítva) Béke! Nem akarok vitatkozni!
[ Szerkesztve ]
-
Zolik
senior tag
6 csillió ft-ért majd jó lesz
'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
ctvagyok
őstag
válasz
mindfreak #18 üzenetére
Simán. Ismerik a készülékházat alkotó ötvözet tulajdonságait. Vagy csináltak egy hajlítási tesztet.
Csinálhatják egy drágább, de erősebb ötvözetből, vagy egyszerűen vastagabb lesz a ház.
Hogy eddig miért nem így csinálták? Nyilván nehezebb és drágább lesz így a készülék maga, és az előállítása is. -
bélus91
tag
Kamerák vajon ki fognak türemkedni a házból? vagy megoldják ,hogy egy síkban legyen?
-
mindfreak
őstag
"60 százalékkal erősebb házzal"
mekkora bullshit ez. vajon hogy mérik ezt le %-osan.. -
Wapmester
senior tag
az újdonságok itt már a cikkben fel vannak sorolva szóval megint senki sem fog elájulni, mert meglepetés újítások nem lesznek
-
ctvagyok
őstag
Az oled ma már jobb lehet, mint az ips. Nincs igazi hátránya. Egyedül az élettartam. De az is sokat javult, ahogy a fogyasztás is. A beéges meg nem gond az iPhone esetében. A legtöbben úgy sem veszik majd észre, hiszen a legtöbb régi samoled esetében sem zavarta a használatot. Aki még igen, annak úgyis ingyen cserélik majd.
Csak mi lesz a sok csak at ips a király túlszaturált amoled iPhone fanokkal?
Kell a fejlődés, mert hiába nőnek az eladások, szeritem egyre jobb az androidos felhozatal. Anyaghasználat, kijelző, kamera előnyök már a múlté jelenleg. Ezt be kell hozniuk .[ Szerkesztve ]
-
alkatraz3000
senior tag
ipad marad, iphone viszont cserés lesz
"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"
-
Kékes525
félisten
válasz
tothmaxy182 #7 üzenetére
A "nagy" cégeknél legtöbbször a formaterv ugyanaz. Ez szerintem legalább annyi előny mint hátrány. Sőt, nem kell állandóan variálgatni.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Várom.
-
dlaj
őstag
Világítani fog az alma? Vagy eddig is világított?
-
joey04
titán
Én annyira nem. Vagyis kb semmi meglepő nem lesz. Ahogy a cikkben is írtak sok dolgot, kb mindent tudunk már most. 2gb ram, jobb kamera, erősebb soc, esetleg strapabíróbb ház meg Force Touch.
Ami inkább érdekel, hogy az iPad eladásokat vajon hogy akarják felpörgetni, az iPad Pro létezik-e és ha igen valóban most mutatkozik-e be, vajon ezzel tényleg jegelik az Air vonalat és csak a mini frissül Air 2 hardverére, stb stb. Ezek jobban érdekelnek.
Ive új hóbortja az OLED meg valóban csak jövőre jelenhet meg az iPhone-okban. Bár én most is azt mondom, hogy inkább IPS, de sokat fejlődött az OLED valóban. Viszont táblagépben hamarabb el tudnám képzelni, azon gyakrabban néz filmet az ember, ott meg vitathatatlan az OLED előnye.
-
Kékes525
félisten
Kíváncsi leszek az új modellekre.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legújabb források szerint 9-én lesz a nagy bejelentés, amikor a következő generációs készülékek mellett egy új Apple TV is napvilágot láthat majd.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest