Új hozzászólás Aktív témák
-
bunevo
tag
Egy Athlon XP 2500+ Barton procit nyúzok már 11 éve, és csak azért ítélem nyugdíjra, mert SSE2 nélkül már a Unity4 se megy. Nekem olyan vas kell következőnek is, ami legalább 8 évig használható marad, és ezzel szerintem az átlagember is így van.
Azt a minimális felárat pedig örömmel előlegezem meg az AMD-nek, hogy növeljem a legújabb architektúrájú APU-k arányát, ezzel is gyorsítva a paradigmaváltást. -
bunevo
tag
Nincs tapasztalatom, ezért nem tudom, de szerintem nem éri meg egy CPU-ban fele olyan erős Pentiumot venni és egy kicsit erősebb dVGA-t, a Kaveri helyett, ami fele annyit fogyaszt és huszad annyi helyet foglal el mint a kettő együtt? Ezek miniITX esetén sokat számítanak szerintem.
Vagy ráadásul a kaveri mellé később még mindig be tudsz rakni egy rendes VGA-t is, ha már lesznek olyan programok, amik az IGP-jét nem grafikára használják, és akkor mihez kezdek majd a pentiummal.
Szóval én már csak APU-t vagyok hajlandó venni. -
bunevo
tag
Én most számoltam ki, hogy 70eFt-ért lehet összerakni egy értelmes miniITX-es Athon 5350-es gépet (15ezer a proci), viszont 110ezerből már a Kaveris A10-7850K-is kijönne (45ezer a proci), amiben 4-szer annyi shader-mag van, 4-szer nagyobb a fogyasztása, 2-szer akkora az órajele, és még több jövőbemutató képessége van, így szerintem logikátlan lenne egy AM1-est összerakni, mert az FM2+-os verzió bőven megér +%50 zsét.
Ja és A10-7850K helyett ugyanennyiből Intel alapon csak a Core i5-4440-re futná, ami szerintem megint nem érné meg. Ha meg VGA-t is rakok mellé, akkor meg megint csak egy AMD CPU a költséghatékony.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Suzuki topik
- EA Sports WRC '23
- Milyen légkondit a lakásba?
- Last Epoch
- ASUS notebook topic
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged