Új hozzászólás Aktív témák
-
Taranti
senior tag
Ahogy látom, a virtualizációt senki nem említette még, pedig ott gyakorlatilag bármennyi cpu magot/szálat ki lehet használni.
Aztán itt egy kis meglepetés is:
Football Manager 2017 támogatott CPU-k -
törölt tag
Renderelés során is szépen dolgozik az összes mag, oda is megéri sokmagos processzort venni.
Érdekes, hogy tavaly mikor a CPU piac kb. mozdulatlanul állt, voltak olyan hozzászólások, hogy már a mit tudom én milyen fejlett technológia is a fiókban van, csak még fejik a népet a jelenlegivel.
Most eléggé az látszik, hogy beragadt az a fiók, én legalábbis az Intel válaszát nagyon kevésnek érzem ebben a szegmensben. Ha ilyen kategóriás processzor kellene, akkor Threadrippert vennék, az biztos! Viszont én csak játszom, arra meg bőven elég nekem egy kocaíhét (7700K), talán még sok is.
-
rodrigez
senior tag
SQL szerverek, videó és hangtömörítők, fájltömörítők, stb. Rengeteg program van ami kihasználja, játékokhoz teljesen felesleges, amikor 4/8-as Intel vagy AMD is kiszolgálja az igényeket. Amúgy most már egyre több játék kiaknázza a sokmagos processzorok erejét, de oda még szerintem sokáig elég lesz ennek a procinak a fele is, kellően magas órajelen. Én nem is arról van itt szó, hogy melyik program használja ki mind a 12 magot és 24 szálat, hanem arról, hogy paralel tudsz sok mindent csinálni észrevehető sebességcsökkenés nélkül. Játszol és közben háttérben konvertálsz, stb.
-
DigitXT
félisten
Videokódolás pl. biztosan: masszívan párhuzamosítható és kiválóan skálázódik.
Egy elírás: "csaj tíz magig"
Meg kicsit sok a "lényegében", "tulajdonképpen", és a "gyakorlatilag", de ezeket már megszokhattuk, mert utána remekül lehet őket összevissza magyarázni, ha mégsem úgy van, ahogy a szerző beharangozta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Keresünk dokkolókat
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest