- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Mi van?
Az OS szinte semmit nem változik csak végre ki lesz vezetve minden ModernUI-ra és +frissítik az appokat, ennyi. Ez egy GUI SP1 kb. Testreszabhatóság? ROLF? Komolyan ez már kicsit Apple szindróma...De igazad van, ez nem egy SP ez annál sokkal kevesebb Feature Pack, amivel a alap hiányosságot pótolják.
-
vicze
félisten
Hát azért nem olyan egyszerű ez, hogy lassan mozog a mamut. 1éves lassan a rendszer ugye az SP1, ami a 8.1 lesz jön mindjárt. A vezetés kiadja hogy jó nézzük meg mi van ha váltunk és tesztelnek, az eredmények meg siralmasak lesznek és jegelés... Hidd el ugyanebbe a problémába a customer is beleütközik, csak épp ő hova meneküljön a frissen vett gépről? Na igen ekkor jön a szép nagy eladás és 0 piaci részesedés... Downgrade...
2 "elbukott" projektről tudok, ahol a cég váltást tesztelte, és hát annyi probléma és ellenállás volt, hogy jegelve lett. Azért akkora szakadékot nem hiszem hogy bárki szeretne még 1x mint, ami az XP-nél volt. (Jó most mikor 2007-ben az egyik önkormányzatnál egy Win98-elé ültettek hát, majd lefordultam a székből, lehet még most is az fut, na az mamut...)Win7-re váltás 2éve volt nálunk, rettentő macerásan, 1,5év volt a teljes folyamat. (Én alig vártam és tesztelők között voltam szóval 3éve használom.) Azt már nem írom le, hogy 32bit-et kapott mindenki, mert belső SW-k fele nem kompatibilis a 64bittel, a frissített verziók se...
-
vicze
félisten
Hát nem tudom mennyit mozogsz nagyvállalati környezetben, de én olyan helyen dolgozok, ahol 3000 user van két monitorral... (végül is rétegigény...) Tapasztalatom alapján ez a normális vállalati környezetben mivel a produktivitás az első számú szempont, nem a csiliviliség. Ez a szektor a MS aranytojást tojó tyúkocskája nem a customer, ahol a lehető legalacsonyabb ár és a magas eladások kis haszon a jellemző. Értem, hogy a piacról való kiszorulástól félnek és keresik a megoldást, de ez most a rossz út (szvsz).
De legalább Balmer ki tudja élni a ripacskodását és vele született csodás eladói "tehetségét"...Az hogy az OSX-et mire tartom inkább nem írom le... (már van full screen is...)
-
vicze
félisten
Érted update kell hogy 2 monitort kezeljen??? Mekkora ***** már ez.
Jó de hogy oldod meg azt a dilemmát, hogy működjön érintőn is és több monitoron is jól menjen akár egér billentyűzettel. Mert VS-nél még ok(ott a ModernUI-s vezérlők azért érdekesen hatnak majd), hogy egyik kell csak, de Office-nál a vezérlők teljesen mások kell legyenek, mint a OneNote-nál, ami viszont egérrel lassú. Ribbont 3év volt megszokni, és most már azt mondom, hogy jó, de Modern UI egérrel már most is vicc, jelenleg a win32 a vízválasztó, de ha MS meg akar szabadulni tőle, akkor valamit ki kell találjon, mert bukja így a nagyvállalatokat. (Basszus még én is csak azért találtam csak meg a kikapcsoló gombot, mert elolvastam előre hogy hol van...)
-
vicze
félisten
Hát ja az RT lenne a "tiszta", csak pont az a baj vele, hogy rohadtul nem az, mivel maga a Win8 se konzisztens 1 felületre, így az RT-se, az Office meg a másik oldala. Ha csak tényleg ModernUI lenne, úgy OK, de így... ah...
Az a baj, hogy a WinRT (a platform, nem OS) most is teljesen használhatatlan, a rendes "kétkezű" munkára.
Egyszerűen 2-3 monitorral dolgozok, és még csak ötletem vagy elképzelésem sincs, hogy hogy lehetne ezt értelmesen megoldani Modern UI-val, gyakorlatilag nem tudnám a munkámat végezni vele.(Saját véleményem az, hogy a lehető legrosszabb megoldást választotta az MS, de majd 2év múlva kiderül.)
-
vicze
félisten
Maga az UI felület, a használat, az elemek, a működés ugyan az. Az hogy meg kell írd hülye snap-et hogy elfogadják desktopra, az ugye az MS faszsága. De jelenleg 2 verziót kell írja egy telót és egy desktop, nincs külön tablet kategória csak kettő, és csak az UI kell különbözzön, a többi nem. A specifikus dolgok köv. verzióval szerintem eltűnnek és teljesen egységes lesz.
Ugye a Win32 elméletileg halálra van ítélve a mostani irányelv szerint. Majd kiderül, hogy az emberek gyomra hogy veszi be, ha a Desktop végleg el fog tűnni.Amúgy az RT csak azért kell, mert Intelnek nincs használható tabletplatformja (Atomra nincs egy nyamvadt VGA driver), így kénytelenek az ARM-re kitérni, amíg az Intel ki nem présel magából egy használható tablet SoC-ot, szóval az RT maga egy zsákutca. Majd kiderül idén, hogy az AMD megoldás lesz-e ezen a téren.
-
vicze
félisten
He?
A Modern UI egységes mindegyik platformon, az az egész hóbelevanc lényege.
Az hogy a Win32 még megmaradt, az az Windows RT-nél az Office hibája, mert nincs belőle Modern UI-s verzió még. Win8-nál pedig nemes egyszerűséggel egy inkonzisztens szemetet kapsz jelenleg a Modern UI alatt és nem kezelhető vele a rendszer, ezért kell még a Win32 alrendszer, ezen a 8.1 javít valamennyire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest