- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilagyiv
senior tag
Ugyanebben a cipőben járok én is. Most vettem frissen egy nagyteljesítményű laptopot, hogy a munkám (tervezés) még gördülékenyebben menjen. Kaptam hozzá gyári Win 8-at és hopp! kiderült, hogy szinte nem is fut rajta a szoftverem, az UI egy nagy gány, minden amit Win 7-en használtam sokkal kevésbé produktív... Ezért kissé morcos vagyok a Win 8-ra és az MS-re.
-
oO7
őstag
volt már olyan valaha a világtörténelemben, hogy egy új oprendszerre/szoftverre a nagyvállalatok azonnal ráugrottak?
nem...tehát akkor az új rendszerek első lakosai és "early adopterei" a konzumer felhasználók, és a rendszer fő képességei őket célozzák?
igen...a nagyvállalati szoftverek nem RSS olvasók meg Hello World alkalmazások... az új rendszert meg kell tanulni, ki kell ismerni, fel kell térképezni, szükség esetén meg kell várni a megfelelő javítócsomagokat (SP1 / Blue) és utána lehet egyáltalán elkezdeni az érdemi fejlesztést rá és majd még mindig csak ez után a dolgozók migrálását... nem véletlenül van az, hogy rengeteg ilyen nagyvállalati környezetben még csak most állnak át Win7-re... pedig ott aztán elenyésző kis hajszálrepedés a kompatibilitási rés az XP-7 között, 7-8 (desktop-metro) között lévő Grand Canyonhoz képest...
és 1) a Windows másfél milliárdos felhasználóbázisához képest a 3000 ember elenyésző (persze nyilván nem egyedi példa)... 2) te egy vállalati környezetről beszélsz, holott leírtam, hogy az elsődleges célközönség a megjelenéskor a konzumer piac volt...
-
oO7
őstag
lévén, hogy igen kevés embernek van több monitoros rendszere, és a Win8-nak a konzumer réteg volt a fő célpontja, és a tabletek meg az otthoni PC-k, így igazából teljesen racionális, hogy hátra sorolták a több monitoros rendszerek támogatásának szükségességét...
de például az OSX-ben is most, a 10.9-ben jelentették be hatalmas üdvrivalgás mellett a több monitoros rendszerek támogatását...
-
oO7
őstag
mint írtam, a 8.1-től már támogatott lesz a több monitor használata a modern felület számára is...
ha meg magával a "ModernUI"-al van gondod, akkor gondolj bele, hogy egy Office 2013 vagy egy Visual Studio 2012 is (meg most valamikor képekről egy CAD programot is láttam) igen nagy mértékben megfelel a dizájnnyelv követelményeinek... azokra meg nem lehet azt mondani, hogy ne lennének alkalmasak munkavégzésre... a komoly programokat úgyis teljes képernyőn futtatod, akkor meg nem édesmindegy, hogy egy fullscreen desktop alkalmazást vagy egy fullscreen modern alkalmazást használsz?
-
oO7
őstag
valójában telefon és tablet, és desktop kategória nincs
az API különbségek szerintem is el fognak tűnni
a Win32 API-k valóban halálra vannak ítélve, de ez nem jelenti a "desktop" eltűnését... már a 8.1-ben is ugye lehet 3-4 modern appot egymás mellé pakolni, meg végre több monitorra szétszórni őket... mire a desktop eltűnne, addigra a modern felület funkcionálisan kiváltja teljesen...
az RT azért kell, hogy ARM-et is támogassa a Microsoft, és legyen egy olyan "tiszta" rendszere ami nincs teleszórva a visszafelekompatibilitási szarokkal... valójában az RT-ben nincs benne az, hogy az egy ARM-es verzió, lehetne X86-os RT verzió is, mondván, úgysem fogsz hagyományos desktop alkalmazásokat futtatni a 8-10" -os táblagépen...
nemhiszem, hogy az X86 le fogja tudni nyomni telefonok és tabletek frontján az ARM-et, sőt most majd az új ARMv8-as procik még lehet, hogy notebook/desktop/szerver fronton is meg fogják szorongatni...
-
Glenda
addikt
Nem csak a snap, a teljes kezelés más. A snap különben is átalakul a 8.1-ben.
Normáliséknál is így van, csak az első körben voltak felskálázott iPhone appok az iPad appok. Lehet most is működik, de így kvázi megkövetelik a minőséget.Egyezek, a következő verzióban kellene egy API egyesítés. Bár a PCL így is sok problémát megold, az lenne az igazi.
A Win32 megérdemelné a halálraítélést. Tákolmány, régi, elavult. Egyetlen "probléma" van vele, okos. Nem emlékszem mikor írtam utoljára nem Hello World appot C#-ban, ahol nem használtam volna PInvokeot. Az igazi probléma az, hogy a WinRT-vel lett volna esélyük máshogy csinálni a dolgokat, de elszúrták. 20 év múlva az is olyan vacak lesz, mint most a Win32.
-
Glenda
addikt
Az oké, de a XAML-t komplex megírni mindkét platformra. Teljesen más 4"-en a 720p, mint 14"-en.
Az API sem egyforma, vannak specifikus dolgok. Win32 kelleni fog a kompatibilitás miatt, nem azért, mert a Metro használhatatlan. Egyéként is, az ultrabookomon általában olyan appokat használok amikor nem VS van nyitva, egyszerűbb érintéssel kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Synology NAS
- Filmvilág
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest