Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nem okoskodás... Én is hallottam tartozás öröklésről... De véleményem szerint akármilyen tartozás nem örökölhető. Főleg nem lejárt szerződésű albérlet után,amihez az örökösnek rohadtul semmi köze sincs semmilyen formában. Ezek alapján akárki akármit ráperelhetne akárkire. Nagyon sok fiatal van úgy, hogy fizetés nélkül otthadja az albérletet, még sem perlik a szülőkre a tartozásokat,hanem megpróbálják fizetésmeghagyással a kötelezettre,azaz a bérlőre terhelni,ha ez nem jár eredménnyel, akkor sajnos a bérbeadónak muszáj benyelnie a költségeket.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ez szerintem nem összekeverendő a hitelszerződésekben használatos adóstárssal...
A jogszabály lehetőséget az örökség elutasítására.
Meg az ilyen "követeléseket" is ,elméletileg hagyatéki leltárba kellene vetetni, már ha lehet. Nekem van egy nővérem, 9éve meghalt az édesanyánk, az egész temetési költség az én nyakamba szakadt, a nővérem egy fillérrel sem járult hozzá,pl. anno nem engedték a temetési költség felét hagyatékiba betenni. Azt mondta közjegyző,hogy ha akarom kérjek fizetési meghagyást. Ezek szerint nem lehet akármit csak úgy perelgetni, terhelgetni akárki nyakába. Sajnos a mai napig egy fillért sem láttam azóta sem. És jelenleg úgy fest, hogy lassan édesapánk is itt hagy minket, az ő temetési költsége is az én nyakamba fog szakadni. Apám is albérletben lakik. Nagyon remélem vele nem fogok úgy járni mint az ismerősöm az apjával.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest