- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszi666
őstag
válasz
st3v3np3t3r #16 üzenetére
Elolvastam a sztorit. Nem bántani akarom vagy ilyesmi, nem azt mondom hogy megérdemli. Te elolvastad amit írtam?
Szerintem tökmindegy hogy "értékes-e" vagy hogy zárva vannak a szeméttelepek. Ha egy tonna használhatatlan hulladék lenne akkor sem számít.
Az ő tulajdona->nekik kell gondoskni róla
Ha a cucc alkalmas tárolásra (nem radioaktív féltégla csernobilban) , tehát nem kötelező szeméttelepen kezelni, akkor azt lehet mondani, hogy vigye haza és tárolja a saját lakásában.Szerintem ez egy szar helyzet és nem értem miért nem türelmesebb a posztolóval a kiadó, főleg ilyen szar időkben. Én is a posztolóval érzek együtt.
De ez tökmindegy nem azt kérdezte hogy erkölcsileg vagy morálisan kinek van igaza, hanem jogilag mi a helyzet, és én arra válaszoltam.BTW örülök, hogy megoldódott a dolog, szerintem sokak számára (számomra is) tanulságos volt olvasni
-
Eastman
addikt
válasz
st3v3np3t3r #30 üzenetére
Szuper, hogy megoldódott!
(Hogy' hogy sajnos? Te nem a Bérlő oldalán állsz?)
-
Eastman
addikt
válasz
st3v3np3t3r #27 üzenetére
-
Eastman
addikt
válasz
st3v3np3t3r #27 üzenetére
Ez így - őstermelői ésszel, még a reggeli pálinka előtt - inkább bonyolításnak tűnik.
Adj az ismerős kezébe 15 ezret, aztán majd ezrenként, vagy ötezrenként visszaadja Neked, abban az esetben ha ő most nem tudja a fuvarost kifizetni. Ezt gondolom gyors és közvetlen segítségnek. Minden más szőrszálhasogatás.
De ahogy látom, május közepéig még ezen a megoldáson is van időtök tipródni. Persze, ha addig még áll a fuvaros ajánlata...
-
adrian360
őstag
válasz
st3v3np3t3r #20 üzenetére
de értem a helyzetet.
Jogilag az hogy egy tárgy szemétre való vagy sem, nem változtat a helyzeten, te meg erre egy fontos szempontként építesz, de nem az. -
adrian360
őstag
válasz
st3v3np3t3r #18 üzenetére
ha nem tudom kidobni kénytelen vagyok fizetni igen.
ezzel az erővel odahányom bárkinek a lakásába a cuccokat, és egy egyszerű kell a gecinek felkiálltással otthagyom, akkor utána nem kell érte fizetnem ? mert hát szemét minek fizessek érte.
-
adrian360
őstag
válasz
st3v3np3t3r #16 üzenetére
a helyzet szempontjából semmi szerepe nincs annak, hogy az ingóságnak mennyi az értéke. bármire rá lehet mondani hogy értéktelen szemét, és ugyan arra más ember meg azt mondja, hogy igen is érték, meg hogy családi emlék, eszmei értéke van stb.
raktárat is bérelhetsz, amibe rakhatsz totál értéktelen cuccot, mégis ki kell fizetned a bérleti díjat.
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #2 üzenetére
a saját hozzászólásomra gondoltam.
Btw, nem vagyok hozzáértő de:
Ha van örökösödés eljárás, akkor max becsatlakozhat a tulaj a követelésével.
A kaució pont erre van, ha a bérlő nem tesz eleget a szerződésnek, annak a terhére hozza vissza a szerződés előtti állapotot. A maradékért meg mehet perre a szerződött bérlővel.Szerény véleményem szerint csak keménykedig a tulaj fia, mert Ő van szarabb helyzetben. Az ingóságokat az örökösödési eljárás végéig nem dobhatja ki, mert később az örökösök perelhetik, hogy "a nagyi szekrényében volt 3 millányi aranyékszer, hova tette..."
Elszállítani nem tudja a bent lévő holmit, mert nem jogosult eldönteni kinek adja át, és nem hinném hogy talál raktárat, ahova lerakhatná. Szóval fellép kemyénykedve, hátha ki tudja üríttetni úgy az ingatlant, hogy nem lesz neki problémája belőle. -
válasz
st3v3np3t3r #8 üzenetére
A jogszabály lehetőséget az örökség elutasítására.
Igen, ez tiszta sor, ha elutasítja, akkor nincs miről beszélni, de ha nem utasítja el, akkor nem annyira egyértelmű. Persze ez csak okoskodás a részemről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest