- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez már kezd egyszerűsödni. Én egyszer kipróbáltam, de még ennél is egyszerűbb volt, viszont az aggályaim továbbra is megmaradnak. Ugyanannál a rendszernél OK a dolog, de egy belakott /home egy újabb verziónál már okozhat meglepetéseket.
(#106) attila9988 Petya nem annyira női név!
-
Attól függ kinek, aki csinálta már, vagy aki még nem hallott róla soha!
Hol írnak erről megbízhatóan? Favágó módszerrel meg tudnám oldani, de inkább nem, ha nem muszáj.
Amúgy meg én örülök, hogy lehet a Mint-et is frissíteni e módon, mert pár verzióval ezelőttig nem lehetett.
-
válasz
Dr.FantastiK #93 üzenetére
Kínlódunk? Néhány gombnyomás az egész....no meg amúgy sem evidens mindenkinek a
/home
. -
Nincs mit, de ez nem off, hanem egyszerűen qrvára nem idevaló, de már a Kezdőben amúgy is kérdezted, így aztán ez már okafogyott!
Egyébként meg az ottani kérdésedre ez is egy válasz: miért nem próbálod ki a Mint 18.2 KDE-t? Szerintem simán kezeli a monitorodat és minden egyebet, mert a Mint-ek már csak ilyenek!
*********************************************************************************
Viszont nem könnyen, de rátaláltam a
18.1-ről 18.2-re frissítést bemutató videó
-ra a Linux Mind csatorna videátora alkotta! Ez tutira ide illik!Linux Mint 18.1 frissítése 18.2-re
*********************************************************************************
Minap szó volt az XFCE frissíthetőségéről is! Reggel találtam egy Mint XFCE 18.1-et és annál is megjelenik a Frissítéskezelőben a 18.2-re frissítési sor!
-
Szerintem itt a Kezdő Linuxosok topikjában kéne indítanod ezzel a konszenzuskereső kérdéseddel, vagy a Linuxos off topikban.
Ez itt ahogy nézem, kifejezetten a Linux Mint disztrótól szól, annak is a 18.2 verziójáról.
Csak súgok neked, ott ne így indítsd a kérdésed - neten úgy láttam....
-
ha be kell kapcsolni a funkciókat, akkor nem nekem való
huha, akkor az ezelőtti Chakrában hogy kerülted el telepítéskor a folyamatos kapcsolók kiválasztását?
Szóval elhiheted, van némi ismeretségem arrafelé is, független attól, hogy idehaza Chakrázok.
Ne szórakozz már, én nagyrészt már be tudom lőni, ki mihez ért a régi motorosok közül! Nem ment át, hogy csak baromkodok?
-
Volt már Mint idehaza, és a Debian leszármazott disztrókat se nagyon kell bemutatnod. Tudom, a nagymamának..... (nekünk 10 évig volt már idehaza autómata mosógép, mikor rákényszerültem, azt se tudtam, hogyan kell bekapcsolni, gondolom így lehetsz most te is Mint-tel)
Nem akartam én bemutatni, csak annyira feltételes módban mondtad, hogy lehet, hogy az is tudja ezt a funkciót! Szép lassan ismerkedj csak meg vele, nem szégyen az, ha nem értesz hozzá!
Direkt írtam funkciót most még egyszer, hátha erre írod a fapadosságot, mert a képen ugye csak látvány van, mert nincsenek bekapcsolva funkciók nagyon a Nemoban.
nuke7
Félig jól mondja a Kapitány, az Ubuntu Téma összefoglalójában benne van a Grafikus driverek frissítése fejezetnél a leírás a PPA használatáról.
-
Lehet a Cinnamon alatt is van ilyesmi, de azt még nem nagyon próbáltam.
Ezt tényleg egy Mint-es írás alatt akartad elsütni?
Egyszer már felmerült ez a dolog, lehet, hogy a KDE-sek fapadosnak gondolják a Cinnamont? Ha már Mint-et használsz melóban, jó lenne megismerkedned vele! Ha valami nem tiszta, csak szólj, nem mint ha én ismerném, de mindent meg lehet találni, ha az ember akarja!
-
válasz
tibcsi0407 #68 üzenetére
Így már érthető! Egyébként a Mint-nek szerintem szuper az XFCE változata, már amit próbáltam eddig. 18.2 még mindnél várakozik, bár a Cinnamonnál és Mate-nál már letelt talán a kötelező egy hónap várakozás...
(#67) ViZion
Kapsz te ezért a kapitánytól! Ő a Chakra magyarországi nagykövete! Manjarot hírből sem ismeri.
-
válasz
tibcsi0407 #64 üzenetére
Ja értem, sajna először a két fő DE jelenik meg, utána a külsősök, ezért van pár hét csúszás a hivatalos frissíthetőségnél. Bocsi, ezt majd elfelejtettem!
Amúgy kicsit úgy vagyok vele, mint az Ubuntusok, ha csak Ubuntut írnak, akkor azt a default DE-vel értjük, persze nem igazi az analógia, de a Mint-nél mégiscsak a Cinnamon a default.
Én legalábbis tuti erre asszociáltam.
-
válasz
tibcsi0407 #58 üzenetére
https://logout.hu/tema/linux_mint/hsz_7863-7863.html#msg7863
Így is próbáltad?
Sokan panaszkodnak hasonló okokból, mint te is, de nehezen tudom elképzelni, hogy ez nem egységesen működik! Frissíteni kell a Frissítéskezelőt, ilyen is van....
-
Azért, mert KAMI911 még él! Mint tudjuk, a jó pap is hóttig tanul!
Már te is a Mint háza táján kekeckedsz?
(#57) growler
Azért még bármelyik nem minden ízében friss Mint is 1000x jobb, mint a 9 hónapos Ubuntu verziók, de ha valakinek az kell. Ahogy valaki írta is itt, a Padoka féle PPA-k Mint-en is tökéletesen működnek és én bármelyik kernelt teszem fel, mindig működik minden. Pedig nincs is VGA-m csak egy AMD APU-m.
-
A szokásos tanulságos lefolyás ismét! Komolyan annyira nagy gond lenne, hogy ha valakinek nem tetszik a Mint vagy a Linux disztrók úgy összességében, az nem ide ontaná, hanem visszahúzna a Wines topikokba!?
Eszembe nem jutna csak azért olvasgatni Wines írásokat, hogy utána belekössek a cikkíróba meg magába az írás tárgyába is, mert én nem szeretem!
Elolvasod, ha akarod, de ha nem értesz hozzá vagy nem tetszik, akkor nem tetszik, ennyi, a kutyát nem érdekli!
Ha szűk rétegnek ír a szerző, akkor szűk rétegnek ír, joga van hozzá és sokan kedveljük az írásait! Mi ezzel a probléma? Van, aki csak magának irkál itt a lapcsaládnál, meg elég sok olyan is, aki csak a kötekedés, negatív kritika miatt irkál mindenhová!
Jó lenne, ha csak az szólna hozzá, aki érdekel is a téma! Köszönöm a hozzászólási lehetőséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Automata kávégépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest