- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Coyote2000 #3293 üzenetére
xperia z után csak s3 lte, a sima s3 szidós lesz...
compi.hu; nem bírtam még hibás samsung telefont kifogni, pedig nekem is volt néhány, illetve az asszonynak is volt, illetve neki most is az van, bár most xperia lett nála is a kiszemelt.
-
válasz
sanyigtasa #3284 üzenetére
a win 7 alapban illeszti, semmi sem kell hozzá, csak telefon és usb kábel.
-
válasz
Rigel77 #3259 üzenetére
jó, hogy leírtad, hidd el, nem is kötekedésből regáltak így, csak ez mondhatni megszokott dolog, más gyártó sem kimondottan tesz ilyesmikhez külön tölltőt...stb, még egy sokkal drágább - és más gyártású telefonhoz készült - hordozható akkumulátorhoz sem adtak töltőt, csak kábelt, de már az is nagy szó...
-
válasz
spawn21 #3251 üzenetére
az iphone típusa is válogatja, a sima 4 esetén a bluetooth még csak 2.1, de a 4s és az 5 már olyan 4.0 modullal rendelkezik, mint az xperia z.
a wifi esetén nem a telefon wifi modulja gyenge, inkább a környezeti tényezők számítanak, illetve az ellenoldal milyensége, a szórási csatorna értéke...stb.
nekem a z ott sem dobja el a kapcsolatot, ahol a 4s már megtette; cisco epc3925 hgw, a környezetnek megfelelő - mások által nem használt - csatorna beállítva, 3 paneles fal - ezekből egy vastag, és két vékony -, illetve úgy 10 méter távolság.
fontos megjegyezni, hogy nagy házról van szó, sok lakással, rengeteg wifi hálózat, alig van szabad, és olyan nincs is, aminek a szomszédos értéke is szabad lenne - pedig az lenne az ideális. -
inkább nem...
-
válasz
compi.hu #3181 üzenetére
miért lenne durva?
valaki nyitott állapotban felejti, vizet kap az aljzat és zárlatos lesz, így behal az alaplap, még szép, hogy nem garis probléma. az meg a tulaj felelőssége, hogy ne csessze szét a dugókat, illetve gariztassa, ha probléma van azokkal, alapban pedig tökéletesen zárnak.
sok - nem vízálló - telefonnál is ugrik a gari, ha például bepottyan egy csepp eső a készülék tetején lévő jack csatiba, ahol indikátor van, ami elszíneződik. -
válasz
Vertigo #3149 üzenetére
nem csak a sony nem oldja meg, nyomkodtam már samsung márkaüzletben problémás s3 típust, és még írhatnék néhány gyártót, illetve a szolgáltatókat is!
sajnos, nagy ívben tesznek ilyesmire a legtöbb helyen, arról nem is beszélve, hogy a márkaüzlet dolgozója nem tudta, hogy miként kell visszaállítani gyári alapra a rendszert, a kódot sem ismerte, és a menüben sem találta hirtelen a szükséges opciót, úgy kellett megmutatni számára, szóval ezért én inkább nem is erőlködöm ilyesmivel.
a gyártók a reklámra mennek, a látványra, a körítésre, néhány apróság kevésbé fontos számukra, az az igazság, hogy sok telefont nem úgy vesznek meg a legtöbben, hogy előtte a gyakorlatban is alaposan összehasonlítják a többivel, hanem az fontos számukra, hogy a csapból is az folyik, a tv reklámokban látták, meg mert az a menő...stb.
nem baj, ha a néhány perces tapasztalatod alapján nem tetszik neked egy adott telefon, az sem baj, ha csak nyugtatni akarod magad, hogy ezért és ezért nem veszed meg - ezt ne a rosszabb értelmében vedd, nem rosszindulatból írtam -, de tényleg ne ennyi alapján ítéld meg összességében a készüléket, legyen szó bármelyik gyártóról is!
nekem ezen telefon előtt iphone 4s volt, ami nem mondható akadósnak, ha a jelenlegi annyira szaggatna minden körülmények között, akkor már régen lecseréltem volna, az s3 lte például most nagyon olcsó lett a szolgáltatómnál, és az korábban is benne volt a kalapban az xperia z mellett, mert az is 2 gigabyte ram, szóval nem gondolkodnék a cserén. -
válasz
Vertigo #3145 üzenetére
akkor sem, mert nem tudod az előéletét, külsőre nem mindig látod, hogy mit állítottak el rajta.
egy teljesen új telefon esetén is alap, hogy gyári visszaállítással kell kezdeni, mert a dobozából kivett telefon fimrware alatt is van "szemét", némi ideiglenes állomány...stb, amitől illik megszabadítani a rendszert.
akkor ítélj meg egy telefont, ha nulláról állítottad be magadnak, és használtad is, ne néhány perc nizonytala előéletű nyomkodás után.
ezzel az erővel, legalább 5 - 6 telefon témájába beírhatnám, hogy milyen negatívumokat tapasztaltam kiállított telefonokon, de én az alapján nem ítélkezek!pepe091; köszi, kíváncsi leszek rá, bár csak akkor hiszem el, ha tényleges lesz a dolog, az új firmware verzió megjelenésével kapcsolatban is hivatalos forrásokra támaszkodva állították, hogy március vége, és már bőven április van, de semmi...
-
válasz
Vertigo #3143 üzenetére
szia,
alap dolog, hogy üzletekben kihelyezett/kiállított telefont ne tesztelj, mert isten tudja, hogy miket csináltak rajta korábban, mit nyomkodtak el rajta...stb!
pepe091; próbáltam ráolvasni a témára, de semmi konkrétum, csak találgatások, elvárások...stb.
találtál erről valami elfogadható forrást? -
válasz
sanyigtasa #3131 üzenetére
szia,
nekem t-s van, 6 hete használom, semmi elhalálozás, pixeles hiba sincs, azzal kezdtem, hogy ellenőriztem a szervizes menüben minden szín alatt, probléma esetén ment volna vissza 8 munkanapon belül, elálltam volna a szerződéstől, és rendeltem volna másikat.
hivatalos - hazai régiós független/szolgáltatós - frissítés még nincs.
egy konkrét halálra emlékszem itt valakinél, de bebikázta és megjavult. -
-
nekem nem laggol, de kényes is lennék rá, mert előtte iphone 4s volt, ami gördülékenynek mondható - ezért csak olyan android oprendszeres telefon jöhetett szóba, ahol 2 gigabyte ram van a 4 magos pproci mellett.
arra tippelnék, hogy ebben a hónapban jön a 4.2, nem kizárt, hogy emiatt az újabb 4.1.2 nálunk ki is marad - amit bizonyos régióban kiadtak, ahol nagyon muszáj volt.
nem hiszem, hogy a t-nél lesz nexus 4, a z meg bevezetéskor volt olcsóbb, most drágult, és egy ideig nem is nagyon fog olcsósodni, ez így már egy ideje a szolgáltatónál, én is saját hibámból tanultam, amikor a 4s telefont a drágítás után vettem meg, bár aztán még emeltek egyszer ismét az áron, szóval én a középső áron vettem meg, de akkor is lehetett volna olcsóbban is, a nyitási áron, ezt léptem meg most a z esetében.Gáben81; megnéztem most jól a fóliát mind a két oldalon, természetes fényben és erős neon alatt is, tényleg semmi karc.
-
sok telefon szilánkosra törik, ha leejti az ember, a drágábbak is, ez van...
lehet venni olyan telefont is, ami ellenáll az ilyen jellegű behatásoknak, ha valakinek arra van ingerenciája.
tokot, bumpert...stb sosem használtam, és eztán sem fogok, bemegy alá a por, és szépen összekarcolássza a telefont!
inkább vigyázok rá, nem dobálom, csak tiszta zsebbe teszem be, csak tiszta és puha felületre teszem le...stb. számomra ér annyit az egész macera, hogy megőrizzem a telefonjaim kifogástalan állapotát, mert használni sem szeretek "sérült" telefont, és eladáskor is előny a kifogástalan állapot!Gáben81; 6 hetes a telefonom, letörölgetem a kijelzőn a fóliát, és semmi karc!
a hátulján is van gyárilag fólia. -
láttál már leejtett iphone 4/4s telefont? mit ér rajta a gg, hiszen azonnal pókhálósra törik!?!?
sokan nem tudják, hogy valóban mi ellen is vég a gg, gg2, dt...stb!
ami neheze(bbe)n karcolható, az nem feltétlenül törhetetlen, sőt...
próálják ötvözni a kettőt, hogy ne karcolódjon, és nehezebben is törjön, de az nem olcsó.
teszt; link (0:55-től izgalmas, a 4s gg kijelzője miként néz ki)
volt sgs, sgs2, i4s telefonom is, egyiken sem volt fólia, de nagyon vigyáztam rájuk, és sikerült is mindegyiket kifogástalan állapotban eladni, erős fényben is hiába kerestem rajtuk karcokat, pedig az i4s is például 13 hónapig szolgált. -
válasz
Szellem. #3034 üzenetére
attól függ, nem mindegy, hogy milyen típusú modul...stb, de konkrét példák a 3g beszélgetési időkre;
sony xperia z; 16 óra 03 perc
samsung galaxy s4; 13 óra 53 perc
asus padfone 2; 11 óra 20 perc
google nexus 4; 14 óra 17 perc
nokia lumia 920; 8 óra 56 perc
samsung galaxy note 2; 16 óra 57 perc
samsung galaxy s3; 10 óra 15 perc
apple iphone 5; 8 óra 42 percböngészésben, video lejátszásban...stb sok telefon ráver, de mint a fenti példák is mutatják, amint nem (csak) kijelzős munkáról van szó, máris más a helyzet!
tesztek itt; link
-
válasz
vizhordo #3010 üzenetére
én használom, de nem a telefon sajátját, hanem a gmail naptárba mentek mindent, azzal szinkronizálok oda-vissza, kikapcsoltam minden értesítést, csak egy e-mail kell előtte, hogy figyelmeztessen, minden mást kilőttem;
naptár -> opciók -> beállítások -> értesítések / itt mindent kikapcsoltam!
amikor felviszek egy új eseményt, akkor ott is kikapcsolom az emlékeztetőt! -
válasz
heidrich #3005 üzenetére
szia,
nem feltétlenül okés, hogy annyi százalékot produkál az android os, de az annyi folyamatot foglal magába, hogy nem kell azonnal "hibára" gondolni, hanem ellenőrizni kell, hogy milyen folyamatok ébreszgetik fel a rendszert, sokszor külső/utólag telepített alkalmazások miatt történik, illetve a különböző google szolgáltatások is gyakran forgalmaznak/ellenőriznek, ha minden szinkronizációt bekapcsolva hagy az ember.
próbáld lokalizálni a problémát a battery stats alkalmazás segítségével!
nekem sosem volt még 8 - 9% felett egyik android folyamat sem, hosszas nyugalmi állapotban sem - még akkor sem, amikor ez mondhatni divat volt anno, az akkori új sgs és sgs2 firmware verzióknál. -
válasz
vizhordo #2996 üzenetére
rengeteg folyamathoz hozzáfér, az alkalmazásoknál megnézheted, de nekem például egész március hónapban összesen 9 megabyte forgalmat generált, bár ki is kapcsoltam szinte minden szinkronizációt; nem készít mindig biztonsági mentést a saját adatokról a szerverre, nem küldi a tartózkodási helyemet, nem küld statisztikai adatokat a sony mobile communocations részére...stb.
a twittert nem használom, így azt passzolom. -
válasz
vizhordo #2994 üzenetére
nézd meg az integrált alkalmazásban, hogy melyik alkalmazás/folyamat mennyit fogyasztott, és kiderül a turpisság!
én márciusban ~ 700 megabyte adatforgalmat bonyolítottam a telefonon mobilinternet útján, ami a szolgáltatós 10 kilobyte kerekítéssel sem érte el a havi 1.2 gigabyte korlátot, pedig sokat nyomtam a böngészést, meg e-mail forgalom is volt rendesen.
úgy látom, részemről elég lesz a havi 1.2 gigabyte, ha itthon átnyomom wifi kapcsolatra, bár a napokban aktiváltam az lte kapcsolatot, és azon hasít rendesen, de ettől még nem hiszem, hogy nagyon megváltoznak a mobilinternetezési szokásaim. -
válasz
Coyote2000 #2942 üzenetére
nekem alapban az lte képes hozzáférési pont volt beállítva a telefon megvásárlásakor, de akkor még nem volt előfizteve a sim kártyán lte, így a frissítéskor wnw lett automatikusan, és amikor utólag aktiválásra került az lte, akkor hiába frissítettem, nem állította vissza az eredeti, lte képes netes hozzáférési pontot, csak manuálisan tudtam beállítani, de így már működik az lte.
most nézem, az mms esetén is a régit töltöte le, most módosítottam manuálisan az újra, ki is próbáltam, azzal működik az mms lte hálózaton is.Invi; visszafelé kompatibilis, csak felfelé nem.
-
-
aktiváltam a szolgáltatónál lte elérést, manuálisan bekonfiguráltam a hozzáférési pontot, fel is jelentkezett, repeszt, de arra külön kíváncsi leszek, hogy az akkumulátoros üzemidő mennyiben változik a 3g/h+ kapcsolathoz képest.
-
válasz
Csaszi87 #2788 üzenetére
a szolgáltató szolgáltatást ad el, a telefon másodlagos, a gsm üzletek meg telefonokat, tartozékokat...stb.
ettől függetlenül, sehol sem tudtam volna 150 e ft-ért (illetve még annyi sem volt, mert lejött némi aranykártyás pontocska, illetve további extrát is kaptam) bontatlan, 2 év gyártói garis sony z telefont venni, és csak az előfizetésre írtam alá további 2 év hűséget - ami lehet(ne) akár a legolcsóbb is -, díjcsomagra nem!
hiába lenne független telefonom, az előfiztést használnám azzal is, így a hűség mindegy is, nem szándékozom másik telefonszámoz beszerezni 16 év után.
arról nem is beszélve, hogy a szolgáltatónál adott a részletfizetés lehetősége, kamat és minden felár nélkül, amivel néha még akkor is érdemes élni, ha amúgy is simán kifizethetné az ember a telefont!
más kérdés, hogy én részletre sem ugranék bele valamibe, ha amúgy gondot okozna egyszerre kifizetni! -
válasz
Coyote2000 #2775 üzenetére
a gmail szétszedi, a párom címtárával küzdöttünk mi is emiatt anno...
én úgy oldottam meg, hogy a kezdetektől fordítva töltöm ki a gmail névjegy vezeték- és utónév mezőket, valamint a gmail és az android...stb alatt is utónév szerintire állítom be a rendezést, így minden okés.
web felületen engedi szerkeszteni külön is a vezeték- és utónevet, csak a név utáni ... hivatkozásra kell kattintani!zack; át, hogy a fene essen bele! még szerencse, hogy csak ~ 160 kontakt volt akkor. ja, ez icloud alatt is megtörtént, ott a két rész visszacserélése.
azóta mind a két felületen felviszem az új kontaktokat, hiába csak az egyiket használom aktuálisan, így nincs gond átugráskor a szinkronizálgatással. -
válasz
Coyote2000 #2769 üzenetére
nem hiányzik, bár csak két fiók van/volt beállítva, ha attól több/sok fiókot használnék, akkor biztos hiányozna, mert úgy valóban egyszerűbb és praktikusabb, bár ott kivételt képez, ha bizonyos esetekben ignorálni akarok egy fiókot, és akaratlanul is látom, hogy levél érkezett...
tudom, problémás vagyok...
ios alatt, és jelenleg is kézire van állítva mind a két fiók, minden csak akkor fontos számomra, ha van időm ránézni, ellenkező esetben idegesít, ha például meló közben jelez(ne), hogy levelem érkezett, de nem tudom megnézni, és bosszant, hogy mi a fene lehet az.
más a helyzet olyan embereknél, akiknél pénz...stb múlik azon, ha akár perceket késnek egy válasszal - bár az meg inkább üzleti kategória, ott van fizetős lehetőség, minden platform alatt.
jelenleg úgy oldom meg, hogy a két használt fiók (t-email és gmail) ikonja kint a főképernyőn, rákattintok amikor aktuális, és befrissít.
van néhány régebbi fiókom, amiket már nem használok, de néha érkeznek még rájuk levelek, azokat átirányítottam a gmail fiókra, így semmi sem kerül el. -
válasz
Coyote2000 #2767 üzenetére
az Androidnak semmi hátránya sincs az iOS-szel szemben - nincs is, esetedben is csak időrendiségi, de ez fordítva is igaz lenne, ha korábban ios alatt nem állítottad volna be, és január 30 után szeretnéd, most ott sem menne!
bő egy hónapja tértem át 4s telefonról xperia z típusra, mind a kettő alatt az integrált gmail klines van használatban, jobb ötletem sajnos nincs, de nekem egyikkel sincs/volt problémám.
mi az a probléma, ami miatt nem jó/tetszik az integrált kliens? -
válasz
Coyote2000 #2765 üzenetére
neked még megy, ha adott időpont előtt beállítottad, aki később lőné be, annak már nem.
a probléma nem csak a sony telefonok esetén adott, a google megszüntette az exchange push...stb szolgáltatást - kivéve üzleti szegmens -, tehát mindegy, hogy android, ios, wp...stb alatt szeretnéd beállítani, nem fog menni!
az exchange a lényeg, más módon ad "kedvezményeket" a google android alatt. -
válasz
Coyote2000 #2763 üzenetére
ios...stb alatt nincs/sincs már gmail push exchange módban sem, ha valaki január 30 után állítja be; link
-
válasz
darvinya #2693 üzenetére
alap; kiállított telefont ne tesztelj, isten tudja, hogy miket csináltak rajta korábban...
korábban mutattam meg egy kiállított xperia p telefont a páromnak, hogy mennyire tetszik neki, és hányinger volt a rendszer sebessége...stb, teljesen kinyírták, pedig állítólag csak néhány napja volt kiállítva. -
válasz
rviktor #2561 üzenetére
kipróbáltam a mobil tv szolgáltatást, de nem szoktam használni, csak teszteltem.
jelenleg mozaik xs (link) van, ami csak 200 megabyte mobilinternetet biztosítana, és azt is csak 7.2 megabit/sec sebességen, de rányomtam egy net&roll 1 gigabyte bővítést (link), így 1.2 gigabyte lett, és 21/5.7 megabit/sec sebesség.
rányomtam a netes hozzáférési pont frissítésére, úgy is a wnw került beállításra, de nekem az is jó adott konstrukcióhoz. -
válasz
rviktor #2552 üzenetére
nem tudom, hogy neked független vagy szolgáltatós telefonod van, de nekem t-s van, és első indításkor az internet.telekom beállítást konfigurálta be a sim kártya behelyezését követő első indításkor.
mivel nincs lte csomagom, ezért kikapcsolt az lte módot, a következő újraindítás után már a régi és jól ismert wnw hozzáférési pont figyel csak az mms mellett.
21-es csomagom van, nagyon sok helyen figyel h+ budapesten, de a sebesség a legtöbb helyen csak 6 - 7 megabit/sec környékén mozog. -
válasz
szimike79 #2546 üzenetére
ez nagyon sok készülék (gyártó és típus) esetén igaz, a szolgáltató főként szolgáltatást ad el, a telefonok árát úgy igazítja, hogy néha még pont nem libben át az előfizető a független készülék irányába, mert az előfizetést úgy is használná, és akkor minimálisan még jobban jön ki, de hazánkban valóban drágán adják a szolgáltatók a telefonokat - nem csak a t, hanem a többi is -, ennek viszont több oka is van...
a t-s témában is megvitattuk már ezt, én például tanultam a korábbiakból - amikor az iphone 4s megvásárlásával kivártam, és 140 e ft helyett 160 e ft-ért vettem meg, de aztán emeltek még rajta, 180 e ft lett -, ezért most induláskor megvásároltam az xperia z telefont, mert sejtettem, hogy később drágulni fog, és igazam is lett!
linkeltek 168 e ft-os árat, de az csak 1 év bolti garis, csak jobb a 2 év gyári garancia, amit a szolgáltató is biztosít, így megvettem 150 e ft-ért, abból lejöttek még az aranykártya pontjaim, kaptam 120 perc díjmentes percet is, amit hálózaton belül beszélhetek le, illeve néha még annak ellenére is kihasználom a kamatmentes részlet lehetőségét, hogy nem okozna problémát akát több készülék azonnali kifizetése sem, mert inkább nálam kamatozzon a forint, és később kevesebbet is ér, mire a végét fizetgetem.
adott összeget akkor is kifizetném számlára/szolgáltatásokra, ha független telefonban használnám a sim kártyát, a hűség sem probléma - bár mindig csak az előfizetésre írok alá, díjcsomagra sosem -, 16 éve vagyok előfizető, több előfizetésem is van, nem szándékozom felmondani egyiket sem, ráadásul cserébe is kapok kedvezményeket, így pedig több hónapnyi havidíj megspórolásra került, tehát csak jobban jártam, mint egy független készülékkel. -
válasz
torrente777_ #2402 üzenetére
minél gyorsabban töltögeted az akkumulátort, annál kevésbé lesz idővel hálás!
nem véletlen, hogy nem gyorsat adnak hozzá! -
válasz
SkyS1gn #2355 üzenetére
nehogy megsértődj, de ez csak arra jó, ha nyuztatni akarod magad, hogy nem akarod megvenni a telefont, alibi kifogásnak, mert olyan hibák, amik nem különösebben csak ezen telefonnál jönnek elő, a szoftveres hibák - például egy adott folyamat folyamatosan tekeri a rendszert - meg okkal jelentkeznek, ezért az elhárításuk sem nehéz, ha tudja az ember, hogy hol keresse a hibát!
-
válasz
szentespeter #2199 üzenetére
elvileg csak matrica, de szerencsére az én telefonomra nem tették fel ferdén, nem is szedem le.
-
nem tudom, hogy miként hoztad össze, nekem 3 hét után semmi karc, még nagyítóval nézve sem, bár nagyon vigyázok a cuccaimra, az iphone 4s telefonomat is kifogástalan állapotban adtam el 13 hónap használat után, pedig annak is karcolódós a hátlapja, és nem volt rajta fólia, csak egy puha kis tagyóba csúsztattam be, amikor zsebben hordtam, az xperia z még tatyót sem kapott eddig, de nem is teszem le csak úgy sehová, ahol durva a felület, asztalra is csak terítőre...stb, és a nadrágom és kabátom zsebe is tiszta, nincs benne kosz/por, ami öszekarcolhatná!
-
válasz
Robi BALBOA #2161 üzenetére
szia,
- 2 év gyártói!
- igen!
- webshop útján rendeld, üzletben 179.990 ft, amíg webshop által rendelve 161.991 ft (és egyéb kedvezmények is adottak)
- nem próbáltam még, de elvileg függő!
- tesznek bele egy t-mobile csengőhangot és egy üzis hangot, semmi más olyan extra, amit egy független nem kapna meg, amikor beolvassa a szolgáltatós konfigurációkat a szolgáltatós sim kártyáról!
- nem tudsz egyből frissíteni, és ez mindegyik szolgáltató készülékére igaz! (igaz, volt már rá példa, hogy egy szolgáltatós frissítés korábban jött ki, mint a független, de nem ez a jellemző) -
válasz
szentespeter #2159 üzenetére
engem is mindig ez a figyelmeztetés fogad.
nem kizárt, hogy megoldható az azonos fóliára történő csere. -
-
válasz
pepe091 #2129 üzenetére
szoknom kell? aha... 1.6 óta képben vagyok, illetve van nekem és/vagy a családban!
olvasgathatsz a régi sgs és sgs2 témákban, hogy nem áll távol tőle az android, nem ma kezdtem!
kombináltam firmware verziókat, régiósítottam...stb, valamennyire értek azért hozzá, csak nem mániám mindent feltelepíteni, ha az is elég, ami alapban adott.
már az sgs és az sgs2 alatt is bőven elvoltam az integrált böngészővel, és most sincs ez másként, bőven kiszolgál a chrome, az xperia z esetében!
sőt, a notimon is csak a 10-es ie van fent, ami alapból adott! -
válasz
csacsi67 #2124 üzenetére
lehet, hogy félreértettél - bár nem is neked címeztem a hozzászólásod -, vagy csak összemostad a mondandómat?
pont az írtam én is, hogy miben jobb a gyengébb hardverű i5, bár nem részleteztem tzeljesen, hiszen más témában vagyunk.
a 4s után azért vettem ezt a telefont, mert sebességben nem akartam visszafelé haladni, és a legtöbb kétmagos és 1 gigabyte ram verziós telefon esetén az történt volna, illetve azokkal már nem is lehet lőre tervezni, még 1 évre sem, arról nem is beszélve, hogy az xperia z esetén már alapban adott a jelly bean.
a safari gyorsabb, a chrome pedig látványosabb és jobban kezelhető, több funkcionalitással bír, tehát itt is adott, hogy nem jobb vagy rosszabb, hanem más, kinek mi a szempont.
ami engem nagyon idegesített; a safari alatt az ios 6 verzióig kellett arra várni, hogy betallózva lehessen állományt feltölteni a telefonról, de végül megoldották.
vagy az adatforgalom mérése, ahol a gyári nem a legjobb, és a legtöbb letöltött alkalmazás is arra épül, android alatt a 4 óta alapban korrekt integráció adott, figyelmeztetési és korlátozási lehetőséggel, külön mobilinternet és wifi tekintetében.
lehetne még sorolni, minden oldalon lenne rengeteg jó és rossz, kár is teljességgel belemenni...darvinya; az első telefonom ericsson ga318 volt, azon még sms írása sem volt lehetséges!
-
válasz
pepe091 #2113 üzenetére
nekem az iphone 4s is töltőre került minden áldott nap, hiszen használtam azt is, és a netezés eszi az akkumulátort - pláne a 3g, arra az iphone is allergiás -, bár például wifi netezéssel az érezhetően többet bírt a z-nél, de mostanság nincs az az okostelefon - de legalábbis alig akad -, amit nem kellene naponta tölteni, ha használja is az ember.
Cris99; ne csak a specifikációt nézd, az pont nem sokat mond egy teelfonról, ha azon más rendszer fut! olyan is létezik, hogy egy 8 mp kamera - a maga felbontásában - jobb képet csinál, mint más 12 - 13 mp típus. az ios kétmagos procin és 1 gigabyte ram alatt is gyorsabb/gördülékenyebb lehet, mint az android 4 vagy több mag esetén, és 2 gigabyte ram kíséretében, és ez nem (csak) hardver kérdése, hanem inkább a szoftveré.
az ios miért lenne hátrány? nem rosszabb az, csak más, valamiben jobb is az androidnál, másban meg nem, ez van, ezért nem érdemes hasonlítgatni.az is probléma, hogy sokan úgy alkotnak - elfogult - véleményt, hogy nem is használták adott telefonokat, csak olvastak néhány tesztet, hozzászólást, jobb esetben nyomkodták néhány percig valahol...
nekem sem szimpatikus például az lg - pedig nem szeretek elfogult lenni -, mégsem járok be a nexus 4 témába, hogy kritizáljam a telefont, pedig annál is lehet(ne) hibákat említeni...a.sebi; a 4s nekem 13 hónap alatt semmilyen hibát nem produkált, tényleg nem tudtam belekötni - csak a kis kijezője volt némileg kompromisszumos -, jó az a telefon, bár a gyártót nem szeretem, az üzletpolitikai hozzáállása miatt.
nincs tökéletes telefon, ezt kénytelenek vagyunk elfogadni, de csak azért nem húzok le telefonokat, hogy azzal nyugtassam magam, ha már nem lehet(ne) az enyém.
-
beírod a tárcsázóba adott kódot, és visszaállítja a telefont a gyári állapotába, mint amikor a dobozából újonnan kiveszi az ember!
minden olyan törlődik, illetve visszaáll alapra, amit utána módosítottál és frissítettél!Cris99; szarabb - ilyen nincs, inkább más, de azt el kell fogadni, ha valakinek az jön be, arra van igénye, vagy egyszerűen csak kipróbálná, mert az iphone is jó a maga módján, ezt el kell ismerni, nekem is volt i4s az sgs2 és a sxz között, és nem húzom le, a kis kijelzőjén kívül, nem nagyon tudok rosszat mondani rá!
-
válasz
mrlujoak #2080 üzenetére
nekem is mondták ezt, hogy nem minden piacra érkezett csak fóliára feliratozott verzió, de annyira minőségi és jól feltett gyári fólia, hogy nem próbálom ki, mert nem zavar - pedig eddig minden korábbi telefonomról levettem, és nem is használtam fóliát, de ez meggyőzött!
-
válasz
oceanrush #2058 üzenetére
így kezdted a nekem címzett mondatodat; Hidd el
elnézést, vagyok olyan konok, hogy szeretek mindent kipróbálni, és a magam szempontjai alapján mérlegelni, hiszen én fogom használni a telefont, amit megveszek magamnak!
elismertem, hogy a nexus 4 gördülékenyebb, de sok más jellemző meg a másik két esélyes mellett szólt, illetve azt is beismer(t)em, hogy negatívan elfogult vagyok picit az lg tekintetében, bár ezt próbáltam legyőzni, ezért többször is nekifutottam a nexus 4 tesztelgetésének, de végül nem lehetett kiválasztott a részemről.
megnézem majd az s4 milyenségét is, mert van, hogy akár 6 hónap után megcsap az újítás szele, de egyelőre nem bántam meg, hogy az xperia z mellett döntöttem.
azt is elismerem, ha valami nem okés, és akkor gyorsan repül a készülék, nem vagyok a magam ellensége, hogy nem bejövősen használjak valamit.XP NINJA; nekem az xperia z előtt iphone 4s volt, azelőtt pedig galaxy s2, mindegyik más és más technológia, eltérő színvilág...stb, amennyiben nem elfogult az ember, és kész a kompromisszumokra, úgy egyik sem elfogadhatatlan, persze mindegyiknek van előnye és hátránya, de elég nehéz összehasonlítani.
az xperia z rossz betekintési szögével jönnek mindenhol, de én a korábbi telefonjaimnál sem néztem idétlen szögből a képernyőt, szóval észre sem veszem a dolgot, ráadásul nem is minden színképnél teljesen igaz a probléma. -
válasz
oceanrush #2052 üzenetére
teljesen el is hinném, ha nem próbáltam volna ki több telefont is, mert előtte iphone 4s volt, és ez is szempont volt - és nem csak néhány percig nyomkodtam -, bár ha őszinte akarok lenni, az lg miatt (is) lemondós volt, a befutóban már csak az s3 lte és az xperia z szerepelt.
gördülékenyebb kicsivel a nexus 4, de ott meg más téren vannak problémák/hiányosságok.
a fagyás viszont egyiknél sem jellemző, vagy akkor az az utólag feltelepített alkalmazás hibája. -
válasz
oceanrush #2042 üzenetére
ott valami egyedi probléma lesz, nekem a 3 hét alatt semmi akadás, lassulás, vagy fagyás!
más; a trollokat hagyjátok csak, minden új telefon témájában ez megy, mert sokak számára egyszerűen csak savanyú a szőlő - tisztelet a kivételnek -, de kár is lesüllyedni az ő szintjükre, válaszoljatok nekik normálisan, vagy inkább sehogy, kár ilyeneken felhúzni magát az embernek!
-
-
nincs viszonyítási alapom, akkor lesz, ha használok majd másik full hd kijelzős telefont, például s4, az s3 a maga kategóriájában elég jól bírja akkumulátoros szempontból, bár például az s3 lte sem bírja már úgy, mint a sima s3.
nekem van hordozható akkumulátorom - még az iphone 4s telefonomhoz vettem -, kicsi, bármikor bedobom a zsebembe, és kétszer feltöltöm vele az új telefonomat is, szóval nem félek, ha a pusztába kell(ene) mennem. -
erre akkor érdemes visszatérni, ha kézben lesz az s4, az is full hd kijelző, mint az xperia z, és utóbbi esetében is a kijelző fogyaszt, szóval az s3 és az xperia z ilyen tekintetben kevésbé összehasonlítható!
a full hd kijelző gyilkolja az akkumulátort, más tekintetben az xperia z is jól bírja üzemidőben, sőt!Caaabi; gyengébb a kamera, mint az s3 esetén, a samsung ebben jobb.
a kijelzőt napsütésben is jól látom, nem is kell teljesen felhúzni, és az automata beállítás is pontosan lövi be, nem nyomja fel feleslgesen erősre.
a hangerő okés, jól lehet hallani, és nem torzít maximumon sem.Danny750; ne vegyék vissza, engedjék, hogy én döntsem el!
az iphone esetén megoldották, hogy saját felelősségre felhúzhatom, de van benne szabványos halkítás, ezt szeretném itt is. -
válasz
blagolf #1967 üzenetére
nekem is halknak tűnt először a felső hangszóró, de aztán rájöttem, hogy ezen teljesen felül van a nyílás, ezért máshogy kell a fülemhez tartani, mint a korábbi telefonomat, így már nincs probléma!
a recsegés biztos, hogy probléma nálad, ilyet én nem tapasztaltam, maximális hangerőn sem!
az esetleges szervizelés után is vízálló kell, hogy legyen a készülék! -
válasz
Ulovehoci #1959 üzenetére
nem a szakértőségen múlik, én is csak kérdeztem, hiszen te látod a hibát, ezért is írtam, hogy érdemes bepróbálkozni vele, hátha lépnek.
kérdeztem volna a 3 munkanapos cseregarit, illetve a 8 munkanapos webshop által adott elállást, de látom még februárban vetted át... -
válasz
Robi BALBOA #1945 üzenetére
a gyári füles elég halk, de próbáltam jobb fülessel, úgy nagyon jó a hang - még az iphone 4s után is, aminek ütős hangja van!
veszek is hozzá frankó fülest, mert szeretem, ha leüvölti a fejemet. -
szintén zenélek én is, netezéssel nem bírom felmelegíteni, játszani viszont nem szoktam, de egy húzós játék biztos jobban húzza a vasat.
a korábbi telefonjaim (például az iphone 4s és a samsung galaxy s2) kicsivel jobban melegedtek, akár netezéskor is.
hangminőség okés, ebben a legtöbb sony típus jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest