- Kezünkben a Honor Magic V5
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
torrente777_ #1714 üzenetére
Hagyni kell kiszáradni, vagy ha türelmetlen vagy, egy-két erősebb célzott rázással is nagy részét ki tudod csapni a hangszóró előtt maradt víznek.
...egyébként 2011 óta (active) de tavaly is (go, acro S, V) folyamatosan felmerül a kérdés, szóval tapasztalat már van rengeteg, nem hibás a készüléked
(#1717) Cris99:
Szól az víz alatt is, csaképp nagyon halkan.
...és nem a kan hal jajgat...Itt egy Xperia active vidi, amiben vízbetétel előtt indul egy hangos videó, majd vízbe teszi a telefont.
6:10-től érdemes nézni
-
válasz
pappkarcsi #1699 üzenetére
A notim akkuja nagyobb, mint a Z-é, a töltője is erősebb!
Ráadássul a notim "csak" HD felbontású, és nem szoktam (nem is nagyon bírná) fullHD filmeket nézni...
Szóval, nem kell azt a mobilt ezért lesajnálni, hidd el!
A fólia kérdés pedig nem az, hogy ha van, akkor hány, hanem a csomagolófólia alatti kemény fólia eltávolítása után (mint ami a rémhírben is szerepelt) a Sony logo is lekerül-e.
Mivel az az egy cikk után sehol máshol nem olvastam hasonló tapasztalatról, így ezért kértem valakit, aki már szedte le a kemény fóliát, lásson el minket tapasztalattal.
Ez, meg is történt, fórumtárs a kemény fóliát is eltávolította, és a Sony logo maradt a helyén.
-
Ha nem okoz problémát - és eszközöd is van hozzá - akkor tudnál lőni olyan beállítású képet az előlapról, amin látszik, hogy nincs már rajta a fólia, illetve magát a fóliát is lefotóznád, ha még meg van?!
Mehetne az eredeti rémcikkhez, hogy a kereskedelmi forgalomba került modelleknél nem ez a helyzet...
Köszönöm!
-
válasz
torrente777_ #1690 üzenetére
igen, pont erre a "bizonyítékra" utaltam.
Szóval valakinek van már személyes tapasztalata is, vagy csak ez az egy hir van...
-
válasz
torrente777_ #1686 üzenetére
...és ez valóban is így van - azaz próbálta már valaki tulaj - vagy még mindig az a pár hetes hír okán írod ezt?
Tényleg kérdem, mert vagy lemaradtam valamiről, vagy még senki sem próbálta ki tényleg...
-
Nem.
Mivel a készülék valamilyen szintig megbontható (kis ajtók a burkolaton) így a védelem ellenére beázott készülék majdnem teljesen a user hibájából adóik!
Ez pedig nem garanciális hiba.Eleve, ha nyitvahagyod a kisajtót, az indikátor elszíneződik - user hiba
Ha mélyebbreviszed a megadott mélységnél, a gumitömítéseknél a túlnyomás folytán beszivároghat a víz - szintén user hiba.Persze, ettől még előfordulhat, hogy Te mindent helyesen csináltál, mégis beázott.
Ilyen lehet, hogy gyártási hibából adódóan a vízzáró réteg hibás volt a készülékednél (emlékszünk ugye a tavalyi Xperia Tablet S beázására) ezesetben vagy elismeri a gyártó, és javítja, vagy független szakértővel bizonyítod, hogy a hibás szerelés okozta a beázást...
(#1680) Virtualista:
Hmm. FullHD film, FullHD megjelenítőn, és csodálkozol, hogy a töltő mellett is csökkent kemény 7%-ot?!
-
...de a szemét az elhangzott ugyebár...
A sz@r szemét sony pedig az én költői túlzással élt szófordulatom volt.
Nézd. Szerintem mindenki megértette - vagy magára vette és megsértődött - mit akartam írni.
Nem kell szabadkozni, elég volt csak olvasni a felszólalásokat, hogy milyen egy szemét cég ez a Sony.
Japán - mivel honi piac - ezekszerint kaphat jobb kijelzőt.
Az sem biztos, hogy mind azt kap, lehet, hogy van egy szállítmány jobb (IPS vagy sem) kijlező.
De pont ez a "misztikus hisztéria" futott le pár hónapja pl. az Xperia P esetében is, amikor azon ment a huzavona, meg a kétségbeesés, hogy egyikük előlapi kamerája ilyen, a másiké meg amolyan...
vs.Tényleg volt olyan user, aki emiatt szervizt is kilátásba helyezett.
Holott csak annyi történt, hogy két különböző gyártótól származó kamerákat építettek be, melyek képminősége - már amit egy VGA előlapi nyújtana - esetében nem volt tettenérhető különbség. Csak a küllemben.
Itt a kijelzőt érintően tudomásul vesszük, legalább két verzió készült, egyik Ázsia egyik felében (és még ki tudja hová importálva) a másik meg pl. hozzánk.
Ennyi. Ne szemételjünk, meg vonjuk kérdőre egymás közt a gyártót, az nagy valószínűséggel nem látja a felszólalásod, és még választ sem kapsz.
Ha ennyire szívügye valakinek, hogy most akkor miért, írjon a Sony Mobile Japan-nak... Kérdezzen rá.
Nagy valószínűséggel ezen infókat titokként kezelik, és nagyon maximum PR maszlag lesz a válasz.
Fórumozzunk rendben, és informálisan.
peace
(#1673) Szombó:
...és kiszámoltad a felbontást, amit a hozzászólásomban levezettem?
- mert nagyon komoly
Kár, hogy a MA-n nem láttam róla cikket, vagy utalást, bár lehet csak én voltam figyelmetlen...
-
...mert a Japánok mindig kacsintanak...
Egyébként meg a rövid válasz, hogy a Sony Japán(iai cég).
Az IPS sem tud olyan tökéletes feketét - technológiai felépítéséből adódóan - mint az (...)OLED.
Így ha csak a fekete a tét, akkor még az IPS is csak egy kompromisszumos megoldás.
Mindemellett mondandóm nem csak neked szólt, többek közt így került bele az Amoled is, hiszen nem egyszer felbukkant az utóbbi hozzászólások során...
-
Rosszul gondolod, és egyben sértő is a feltételezésed.
Reálisan gondolkodom, és abból dolgozom, ami van.
A Sony is kapja tőlem a kritikát, főképp a tipo vonal, mert bizony az sajna már nagyon alja.
Sem az E-t sem a tipot nem ajánlom egyik ismerősömnek sem, pedig a piac azt mutatja van rá kereslet.Egyszerűen a Sony-nak már tavaly sem kellett volna a 2011-es hardver alá mennie.
Sokan csak ezt szajkózzák, pedig van rá reális magyarázat, amit már többször kifejtettem.
Mindemellett én lennék a legboldogabb, ha a fizetésem a Sony-tól kapnám, mondjuk termékmenedzserként...
Kérdem én, ha a Sony kijönne Samoled kijelzőkkel, és azoknál meg a samsungok esetében (nem is kis példányban) előjövő sávosodás, beéégés, szellemképesedés kerülne felszínre, akár egy csúcsmodell esetében is, akkor is hasonló lenne a hozzáállás? Igen, az.
...no akkor én itt befejeztem, mondandóm leírtam, akinek nem tetszik, ne olvassa...
-
Hogy ON is legyek, és hozzájáruljak a topikhoz:
-
...ahelyett, hogy örülnénk, végre azt a technikát, típust kapjuk majdnem teljes egészében, mint Japán(ia), erre ez megy...
Nemáár!
Évekkel ezelőtt folyamatosan - a többség - áhítoztunk a japán technika/modellek után (sajnos voltak akik egyenesen szidtak gyártókat), most, hogy itt van, és van egy eltérés, máris sz@r szemét Sony...Mintha még soha nem lett volna hasonló... Ja, de. Samsung, HTC, ZTE, nem is egy modellel végigvitte. Egyes régiókba Amoled helyett SLCD kijelzőt tett, másik egyes régióba szánt modelljeikbe gyengébb processzort, harmadik meg fele ramot engedélyezett, meg gyengébb kamerát...
Mindenki gondolkodjon el, tulajdonképpen mit is akar.
Ha a termék nem passzol hozzá, hát tessék, lehet menni venni brutálisan túlszaturált, mesterkélt színekkel megáldott kijelzőkkel szerelt mobilt...
Az S(C)LCD-k, meg az Amoledek egyszerűen borzalmasan színezettek. Nincs emberi bőrszín - vagy akkor mindegyikük narancsrépa gyermeke - a fehér (ami ugye a weblapok nagy része) liláskékeszöldespirosas árnyalatban "tündököl"...
Bakker egy, azaz egy szín van, amit a Sony kijelzősük irigyelhetnek tőlük, és az a fekete. Az összes többi viszont nem stimmel a Samoledeken...
Komolyan, kissé elszomorító, hogy szakmai fórumon csak a rinyát lehet olvasni, Komolyodjunk már meg...
Ui: elnézést a "kiborulásomért" de ez már kiábrándító, hogy benézek, milyen infók vanna, meg tapasztalatok, de csak a sírást kell olvassam...
-
válasz
torrente777_ #1585 üzenetére
Szerződések.
Egy szolgáltató szerződést köt egy gyártóval. Ennek fejében a két cég kölcsönös kedvezményt ad a másiknak.
Egy gyártói független modellen ugye gyári felület, és szoftver van, míg a szolgáltatóin - akár csak egy plusz bejegyzés esetén is - szolgáltatói.A gyártó a bootloader nyitásának engedélyezésekor "csak" a saját oprendszerével játszik, míg ezt nem teheti meg, ha egy kölcsönös szerződés keretén belül elfogadott feltételekkel értékesített (szolgáltatói oprendszer verzió) modellnél tenné.
Lényegében a szolgáltatói szerződést rúgná fel a gyártó, ha a szolgáltatói modelleken is engedélyezné - egyoldalúan, önhatalmúlag - a nyitást.
Ez nem feltétlen érné meg a szolgáltatónak, ezért okafogyottá válna a szerződésük a gyártóval.
Egy-egy ilyen kereskedelmi szerződés léte sokszor egy-egy gyártó túlélését - vagy ellenkező esetben eredménytelenségét - hozhatja.
Tehát összefoglalva, a gyártó csak a külön, szolgáltatói szerződés mentes készülékein biztosítja a nyitást, mert így saját hatáskörében "felel" a nyitásért, az másnak hátrányt/kárt nem okoz.
-
válasz
pappkarcsi #1559 üzenetére
Nem kell aggódni, több 4-6 feltöltési ciklus kell, hogy normalizálódjon az akku.
Egyébként javallt 100%-ig feltölteni, ha már felteszed tölteni a mobilt...
-
Szerintem egyáltalán nem szórakoztató, hogy 2013-ban ilyen banális dolgokon kell eszmecserét folytatni.
Bakker, egy csúcsmodellnél azt felhozni, hogy nem lehet csak gsm módban (azaz CSD, GPRS,EDGE) használni, majd ezzel futni köröket...
...ettől függetlenül viszont lehet használni, ha elfogyott a 3G-s lefedettség...
-
Igen, ezt írtad, végül sikerült "összehozni", amit már pár hsz-sal előrébb tisztáztunk...
Igen, régen, amikor még nem nagyon volt 3G és a készülékek jó része még a GPRS-t is alig, de az EDGE-t még csak hírből sem ismerték akkor a sima GSM beállításokon belül voltak még különszedve...
Akkor volt olyan, hogy:
csak GSM
automatikus(SE K700i)
utóbbinál ha a készülék tudta a GPRS-t, akkor arra is kapcsolódott, ha az EDGE hálót is tudta kezelni, akkor azt használta... -
válasz
darvinya #1524 üzenetére
őő, ez nem egészen így van...
CSD (GSM - 2G)-14,4 kbit/s
HSCSD (2,25G)-43,2 kbit/s
GPRS (2,5G)-55,6 kbit/s
EDGE (2,75G)-236,8 kbit/sA 2G, vagy GSM mód, mint gyűjtőfogalom egy mobil eszköznél, többnyire mindegyiket tartalmazza, azaz van GPRS és EDGE is. Persze ez telefon függő, de főképp nagyon alap telefonok tesznek különbséget a 2G hálózati elemek támogatása között...
(#1529) kali:
a 2G és GSM mód ugyan azt jelenti a csatlakozási kiírásoknál. Mindkét esetben lesz GPRS és EDGE is, ha a készülék támogatja azokat.
Ilyen esetben - mint a 3G-t - a 2G-t is gyűjtőfogalomként kell kezelni...
A 3G sem csak az "igazi" 3G-t jelenti, mert a HSPA hálózat is 3G-s hálózat, holott az 3,5G...
"UMTS (3G)-384 kbit/s
HSDPA (3,5G)-3,6-14,4 Mbit/s" -
válasz
Danny750 #1518 üzenetére
??
"(#1516) Danny750 válasza mrlujoak (#1512) üzenetéreÚjVálaszPrivát2013-03-02 18:06:13
Danny750
(senior tag)
Igen és ahol nincs kiépítve a t-s 3g hálózat sem??? Akkor??
Sajna nálam ez a helyzet pedig 10km-re élek Vas-megye székhelyétől!!
Sajnos így nincs más választásom! "Most vagy nagyon benéztél valamit, vagy nagyon benéztél valamit...
Amúgy a kérdésedre - mindegy kinek címezted - a rövig válasz:
"Igen és ahol nincs kiépítve a t-s 3g hálózat sem??? Akkor??" --> harmadik módozat, azaz 3G/gsm mód, és amikor csak 2G háló van, arra kapcsolódik...
-
válasz
Danny750 #1516 üzenetére
?
Remélem most csak viccelsz...
Látod, és meg is értetted a módozatokban jelölt hálózatokat?!
"Ennek ellenére ez a modell is képes még 2G-n üzemelni, ha más hálózat nem elérhető."
Olvass: [link]
"módozatok;
- lte (előnyben részesített) / wcdma / gsm
- csak wcdma
- wcdma (preferált) / gsm"Tehát:
...ha az első módozatot választod, és leszakad az LTE-ről, akkor 3G-re kapcsolódik. Ha az is eltűnik, akkor átáll automatikusan a GSM azaz a 2G hálóra!
...ha az utolsó módozatot választod, akkor üzemel 3G-n, majd ha leszakad róla, átáll 2G-re azaz GSM módra.
Tehát a csúcs készüléked nem lesz GSM azaz 2G módban használhatatlan...
-
-
...kicsit megmosolyogtató, hogy egy 200E-es csúcs Sony modellnél a csak 2G-t hiányolják páran...
Srácok, haladunk a korral.
Japánban megszüntették helyenként a 2G hálózatot, nálunk is elég szépen szorul háttérbe.
Ennek ellenére ez a modell is képes még 2G-n üzemelni, ha más hálózat nem elérhető.A tervezéskor - üzemidő stb - azért a 3G-t vették alapul, mert a készülék inkább ezt és az LTE hálót támogatja.
Ha valaki tényleg azon akar zsonglőrködni, hogy 2G - 3G között váltogatva spórol, és nem a Stamina móddal, annak nem ez a modell való.
-
khm...
Azért arra figyeljünk, hogy a hasonlítási alap (felső ikonsáv és alsó gombsáv) nem fekete.
A fekete szín pl. a galériában jön elő, amikor egy fektetett képet nézel álló tájolással.
Na akkor látni, milyen a fekete szín a Z-n.Az alap téma színei - amit feketének vélnek sokan - nem fekete színek!!
-
Ma sikerült nekem is megtapizni nem egy, hanem egyből két Xperia Z modellt is.
Fantasztikus. Egyszerűen ez a modell A modell. P kijelzőjéhez szokva (4") sem volt kellemetlenül nagy, főleg maga a készülék test.
Gyönyörű.
A kijelzője is bámulatos. A fekete is szép, persze amit a technológiából ki lehet hozni. A többi szín pedig bámulatos.Fáj a szívem, hogy most nincs pénzem a Z-re... Fáj.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest