Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy óra, két rendszer
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
realmadrid92 #16299 üzenetére
Hát ezt, csak az tudná megmondani, aki használta mind kettőt tartósan.
Szerintem egy nagyon jó telefon a Z2, ha szeretsz ROM-olni, akkor nagyon sok lehetőség van.
Ha, nekem kellene rosszat írni róla, akkor nem sokat tudnék.
- Elég hamar kikopik az oldal ajtócska. ( lehet cserélni )
- Nem világszám a kamerája.
- Láttam már szebb kijelzőt is, Samsung S7.
Ettől eltekintve nagyon meg vagyok vele elégedve, a Sony berkein belül, nem nagyon találsz jobb vétel árérték és tudás arányába. -
realmadrid92
tag
Sziasztok,
Telót szeretnék venni használtan, 60k körül 2-t néztem ki, honor6 és sony z2.
Pro és kontra mik az előnyei, hátrányai egyiknek, másiknak?
Gondolok itt hardver, kamera, üzemidő, újabb android amire frissíthető és minden ami lényeges... -
válasz
Majko102 #16297 üzenetére
Hát nem tudom, hogy milyen alkalmazásokat használsz, de amit használok azok simán futnak, nem érzem, hogy elavult volna rendszer.
Úgy érzem, hogy sok embert meghülyítenek a "számok" , magokat és MHz szoroznak osztanak, azonnal legyen fent a legújabb operációs rendszer, mert attól biztos jobb lesz minden.
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem, csak bosszankodás és csalódás lesz belőle, ami arra ösztönzi, hogy vegyen egy újabb csúcs készüléket, ami jó nagy hasznot nyújt a kereskedőknek és a gyártóknak.
De ez is olyan relatív mint a készülék működési sebessége.
A fiam Z1 Compact ill. az előző Sony M telómhoz képest, főleg az utóbbihoz, nekem sokkal gyorsabb és stabilabb a rendszer. A múlthéten volt a kezembe a sógorom Samsung S7 telója, ami az egyik legjobb készülék mostanság a piacon, de nem éreztem, hogy annyival gyorsabb lenne, mint az AnTuTu teszt alapján gondolnám. -
kelly416
veterán
válasz
Vexille #16295 üzenetére
Aham. Sorry. Sosem csináltam biztonsági mentést, mert egyrészt vissza pakolhatok esetleges bugokat is, másrészt névjegyzék meg egyeben szinkronizálva, a biztonság kedvéért csinálok képernyőmentést az alkalmazásaimról, kimásolom a képeket és videókat, aztán mehet a gyalu. Ebben a módszerben még sosem csalódtam.
Egyszer lementettem az sms-eim is, de sosem tettem vissza, így többet azokat nem mentem le.
-
Vexille
tag
Sziasztok! Nem tudom hogy volt-e már valakinek ezzel problémája, ha volt s talált rá módot hogyan lehetne kiküszöbölni örülnék a segítségnek.
Szóval a probléma azaz hogy csináltam a telefonról biztonsági mentést hogy gyárira visszatudjam állítani, mert már így 1 év után szükség volt már erre.
Minden frankón ment eddig, de miután eljutottam az adatok visszaállításához, történt egy kis gond, az üzeneteket, névjegyeket minden minden mást szépen visszapakolt a sony programja, DE a fényképeket s videókat sehogy se hajlandó visszatenni. Pedig ott van a gépen, s még jelszó sincs rajta.
Volt már valakinek ezzel problémája? hogyan lehetne ezt orvosolni? -
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Ebben a 6.0-ban miért kér minden hülyeséghez engedélyt tőlem ha valamit meg akarok nyitni? Hogy lehet ezt kiiktatni(ha ki lehet egyáltalán)? -
Azt ki lehet valahol kapcsolni, hogy ha állítok valami hangot, akkor ne csilingeljen?
-
Majko102
aktív tag
válasz
holozis_HUN #16281 üzenetére
Igen, ezért mondom hogy lassacskán de visszafogja a 2éves telefonokat már. A ram elég lesz, de a hw, legfőképp a gpu már kezd kevés lenni. A mai droidot és az appokat a jelenlegi csúcsra(s820, exynos) tervezik, a miénkre csak optimalizálják már, aztán sikerül ahogy sikerül.
-
Peti N95
aktív tag
válasz
Peti N95 #16263 üzenetére
Sziasztok! Pár napja (mikor volt ez a net elmenős gondom) vissza raktam ami volt letöltve Baltic rom.(5.0.) Ami szépen kb 4-5 frissítést talált, így lett belőle 6.0.1 utánna nyomtam neki Gyári visszaállítást, majd szépen elkezdtem belakni. Mindent tisztán telepítek, semmit mentésből! Eddig minden szép és jó volt, egészen ma este 22óráig, mikoris megint elszállt a netem
persze sehogy nem lehet vissza kapcsolni manuálisan, csak az újraindítás segít rajta
Kezdek idegállapotba kerülni! Mit csináljak? Ez teljesen más 6.0, sok köze nincs az előzőhöz... -
Majko102
aktív tag
Minél újabb az android, annál inkább visszafogja a telefont. Azért, mert egyre erőforrás igényesebb maga az oprendszer, és a rá írt programok. Például a facebookot ha megnézed: régen elég volt neki 50-100mb ram, manapság én ha az applikációban böngészek nem ritka, hogy 400-500 megát is felzabál. De ez igaz mindenre. Nincs olyan programom szinte, ami beérné kevesebb mint 100 mega rammal.
-
Sziasztok!
Biztos volt már, de sajnos nincs időm végignézni a fórumot
Ha az usb takaró kicsúszik, nem marad a helyén, azzal lehet valamit csinálni?
Valamint T-s készülékre van már 6.0?
-
m_balint2002
tag
Talán mintha egy nagyon ici picit gyorsabban és pontosabban (ez alatt azt értem nem kell annyit nyomogatni a gombot hogy fokuszaljon azaz előbb megtalalja magát /macro/) de aztán lehet hogy ezt csak bemeselem magamnak
az algoritmus ugyan úgy egy retek maradt
Még esetleges bugok előfordulnak, de már kinn van a kövi béta ami tartalmazza a staminat és ezeket hivatott javítani (WiFi problémák, memória szivárgás) a szokásosak egy főverzió váltasnál. (xperia blogos cikk a bétáról)
-
válasz
m_balint2002 #16273 üzenetére
Azért ildomos kiírni a verzió számát!
Egyébként nincs nagy jelentősége, egy viszonyítási pont. Számomra az jött le, hogy nem dob sokat sebességbe a MM.
A kamera 🎥 jobb lett? -
válasz
m_balint2002 #16271 üzenetére
Egy kicsit el vagyok keseredve, bíztam benne, hogy 5.1-el sikerölt az 53474 pont számot. Eddig sem nagyon hiányzott a MM, de azt hittem, hogy jelentős gyorsulást fog hozni.
Gyakorlatilag csak hátrány lenne, de talán majd valaki összeállít egy megturbózott főzött MM romot. -
válasz
m_balint2002 #16269 üzenetére
Én se optimalizáltam semmit, csak lefuttattam. A te mérésed 5.1-el készült vagy 6.0-val?
-
Egy kicsit mókáztam az AnTuTu teszt programmal, a v6.1.4 verzió szerint 51584 pontot ért el a Z2 telóm 5.1.1 (Mx ROM V8.0.0 cc).
Kíváncsi lennék, hogy az új MM rom mennyivel gyorsabb! -
alasoh
aktív tag
Sziasztok!
Hozzáértő urakat kérdezném, lesz, s ha lesz, mikor pre-rooted Marshmallow rom a kiemeltben?
-
petymeg
addikt
Azt tudja valaki, hogy melyik a magyar független firmware? A xperifirm-ben van öt CE is, azok közül melyik lehet? Ezekre még csak 5.1.1 van, de el akarom menteni, hátha nem lesz OK a 6.0.1.
-
Peti N95
aktív tag
Sziasztok. Van egy kis gondom a frissen felrakott 6.0-val! 23.5.A.0.570
Ha olyan helyen vagyok, ahol nem nagyon van térer és elmegy a net, az istenért nem akar vissza jönni! Se 3g, se 4g se semmi. Mi lehet erre a megoldás? Csak az újraindítás segít! Hijába kapcsolgatom ki be a netet, vagy a repülő módot, semmi! Újraindítás után egyből jó! -
petymeg
addikt
válasz
Vangelis #16250 üzenetére
Én egy Z1 és egy Z1C dokkolót használok hozzá, ez utóbbit ki kell támasztani, én egy plasztikkártyát szoktam mögé tenni.
Megpróbálom én is a 6.0.1-et. Jelenleg Customized DE (azaz német független) van rajta, amire már kijött a 6.0.1, mégsem akar frissíteni PCC-vel, sem OTA. Így marad a a flashtool, ugyanígy a németet teszem fel.
Azt nem tudjátok, hogy a Generic LAM firmware az micsoda?
-
Vangelis
félisten
A z1c gyári dokkoló jó ehhez a telóhoz?
-
kelly416
veterán
válasz
petymeg #16243 üzenetére
Ezek szerint nem egyedi eset, nálam is rettenetes sokat fogyaszt.
Ezért is akartam lecserélni a rom-ot, de nem találok sehil 6.0.1-et. Ha valaki tudna adni egy linket, jó lenne. Próbáltam xperifirm-el (bocs, ha hülyeséget írtam, nem igazán ismerem), meg is találtam a baltic-ot, de letöltés gomb sehol. Hogy lehet ott letölteni?
-
petymeg
addikt
válasz
F.B.I. #16231 üzenetére
Nekem most van fénykorában, mert fél éves. Hétköznap két fiók push, napi 50 email, 1 óra telefonálás, 1-2 óra netezés, 2-3 óra kijelzőidő estére kb 30-40 % még van benne, tehát minden este töltöm. Hétköznap két napot kibír, mert alig telefonálok meg mailezek.
A kijelző az 2:10 a második fogyaszto az android rendszer nem tudom miért fogyaszt ennyit.
-
darvinya
titán
válasz
BoneDragon #16232 üzenetére
Arra kíváncsi lennék erre az „egész napi nyúzásra”, mert kijelző 5h egyfolytában üzemeléssel lemeríti az aksit.
-
F.B.I.
veterán
Nektek mennyit tudott fénykorában az aksi? Képernyő idő (net kapcsolattal)? Most reggel 5-től, eddig 85%-ra lement az aksi, 32 perc kijelzővel, 5 perc beszélgetés, 2 sms. Ez még belefér, vagy lassan kezdjek cserélni (nem garis már)?
-
darvinya
titán
-
kelly416
veterán
válasz
darvinya #16227 üzenetére
Kivéve, ha viber-en vagy skype-on hív fel a tesód aki külföldön él, vagy épp a szüleid, mert keresnének valami "fontosért", de azt meg hiába magyarázod Nekik, hogy ilyenkor hívjanak fel telefonon, mert én tehetek róla, nem vagyok elérhető neten. Miért? Ott a wifi is, hogy képzelem, hogy nem akarok Velük beszélni? Vagy két éve azért toltak le, mert úgy küldtem emailt, hogy benne maradt az elektronikus aláírás: "Üdvözlettel: Kelemen András". Megkaptam, hogy jó hülyének nézem őket, azt hiszem, nem tudják, ki vagyok. Minek írok olyant a levélbe?! Azóta sem tudtam elmagyarázni, hogy elektronikus aláírás, úgyhogy inkább kikapcsoltam. Kicsit ellentmondásos, "modern vaskalaposok".
Használják a technika újdonságait, de szerintem simán elvárnák fórumon is, hogy beköszönés, felvezetés, tárgy, levezetés és udvarias elköszönés legyen minden h.sz-ben, ezért nem is mutatom meg Nekik, hogy lehet ilyent csinálni.
Szóval nem egyszerű az élet, majd erre is rászokok.
-
kelly416
veterán
válasz
darvinya #16225 üzenetére
Na ja, de akkor legalább reggel indítanám el a szink-eket, estig csak-csak befejezik, és akkor az éjszaka nyugis. Áh, mindegy, majd igyekszem a családot átszoktatni a telefonra, ha van valami, a meló meg ha annyira égető, úgyis utol ér telefonon. Így mehet éjszakára az adatkapcsolat kilövés, mert ugye az ember azért vesz netes telefont, hogy kikapcsolja a netelérést, ha másnap még használni akarja a telót.
-
kelly416
veterán
-
BoneDragon
veterán
Ma meg is jött innen az usb cover. Április 15-én rendeltem, gyorsan itt volt.
-
kelly416
veterán
6.0.1-et hogy tudnék feltenni? Simán installálom az Xperia Companion-t (vagy ez nem az, mint régen a PC Companion? csak ezt találtam a Sony honlapján) és azzal, vagy esetleg tud valaki adni egy linket egy jól működő, nem tele tömött ftf fájlhoz?
-
petymeg
addikt
A belső tároló telítettségéről a figyelmeztetést ki lehet vhogy iktatni?
-
Bdanyy
addikt
Hm nekem pár nap és eltunik a kereső az app drawerrol, akkor mindig megy a restart
-
Peti N95
aktív tag
Sziasztok. Tudnátok adni egy linket egy 6.0-hoz, amit flashtoolal fel tudok rakni mindenféle egyéb mókolás, root nélkül. Köszi!
-
altare
tag
Nekem 1396 órája, mert sim kártyát cseréltem és újra indult.
-
Laraxior
titán
2040 oraja megy a készülék... Azert ez nem olyan rossz
-
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon #16116 üzenetére
Még jó, hogy megrendeltem, bár így is túl későn. Ma szépen elhagytam az usb covert, gondolom mikor kivettem a zsebemből.
-
petymeg
addikt
válasz
m_balint2002 #16201 üzenetére
Köszönöm!
A többieknek:
A "baltic" az véletlenül sem balkáni amúgy, hanem Balti, azaz észt, lett, litván. -
Majko102
aktív tag
válasz
ftamas0201 #16202 üzenetére
Azért nincs benne stamina, mert egyenlőre a google nem engedte hogy belepiszkáljanak az energiagazdálkodásba(Doze).
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Majko102 #16199 üzenetére
Reggel fel is tettem a balkán romot, stabil és jó, sok apró finomítás van a rendszerben ami tetszik, a stamina még hibádzik de majd vissza kerül állítólag. Egyelőre tetszik, belava is elég jó, gyorsaságot fel lehet fedezni benne egyből (meg hát persze tiszta telepítés, így azért minden másabb). Egyelőre tetszik, aztán majd mikor lesz független rom akkor majd megy fel az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Energiaital topic
- GTA V
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
- ÚJ Bontatlan! Független iPhone 15 Black 128GB! 1 Év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest