- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
válasz
deja vu #17830 üzenetére
Z2-ről váltani nekem is nehéz volt. Árban a 2015-ös modellek között tudtam válogatni, és mindnél kellett volna valamilyen kompromisszumot kötni. 2016-os készülékek megint ilyenek lettek. Sőt, ami probléma, hogy a csúcstelók gyerekbetegségekkel küzdenek (beégő kijelző G5 és S7 esetén, gyenge kameraszoftver Sony-knál, stb.). Egyre nehezebb lesz jó telót találni a nagy brandek között. Másutt írták is, hogy a piac lassan a kínai gyártóké lesz. A kezdeti (2011-12) hulladék minőség óta több kínai cég felemelkedett, és igen jó ár-érték arányú mobilokat tett le az asztalra. Idén már erősen elgondolkodtam én is Xiaomi vagy OnePlus telón
Lehet,hogy a köv.telóm már tőlük lesz.
-
ebegab92
senior tag
válasz
PainKiller13 #17825 üzenetére
Az tény, hogy ez a telefon a mai napig remek minőségű, én is imádtam a Z2-esem. Csak sajna a benne levő SoC öregecske már, a Snapdragon 801 a 800 ráncfelvarrott változata.Sajnos a Sony a Z2 óta nem nagyon talált magára, a mostani "zászlós hajói" még csak önmaguk árnyéka sem.
-
ebegab92
senior tag
válasz
BoneDragon #16525 üzenetére
Ami pár bugot találtam én is, azt leszámítva egész jó, mert gördülékenyebb, gyorsabb az egész. De hiányolom pl.az Adopt a microSD card funkciót, amit más telóra gyártott 6.0.x meg tud. Sajnos a 16 GB tárhely kicsit kezd szűkös lenni, és van 1-2 játkom, ami 1-1 GB-okat élből lecsíp, és nem tudja áthelyezni az egészet.
Kicsi OFF:
Eddig nem füles volt a Chrome, hanem külön alkalmazásként nyitott meg minden oldalt. Legfrissebb van fent. Párom telefonján is ugyanez a verzió van fent, mégis a korábbi, ahány oldal, annyi alkalmazásként működik az övén.
Ez ami most nekem van szimpatikusabb, mert nem lesz az, mint korábban, hogy a végén már 30 alkalmazásként van megnyitva -
ebegab92
senior tag
Újrahúztam Flashtoollal a telefont, nem oldódott meg az a problémám, miszerint alvó módból kilépve a wifire nem csatlakozik másodperceken belül, mint 5.1 és az alatt. Az SSID rejtett, de korábban nem szüttyögött vele. Gondoltam, hogy reinstall kellhet már neki, de ugyanúgy nem változott. Ha hagyom magára, akkor is 1-2 percig várva talán csatlakozik
Valakinek valamilyen javaslata van erre a problémára?
-
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
Nekem az itt közzétett 5.0.2-es ROM lett felhúzva, arra frissítettem rá az 5.1.1 különböző release-eit, utána ugyanarra a 6.0.1. Annak ellenére, hogy mindezt clean install nélkül tettem, még gyorsabb is lett a cucc. Tesztelem egy ideig így "szemetesen", aztán újrahúzom. Neked lehet, hogy Telekomos ROM-od van vagy másik, azért nem jelzett a SPCC.
-
ebegab92
senior tag
A mostanság megjelent 6.0.1-et érdemes lenne máris felrakni, vagy jobb lenne még vele várni, hogy az esetleges komolyabb bugokat is frissítse a Sony? Már nagyon kipróbálnám (azért is, mert már nem mai telepítésű a mostani 5.1.1
), főleg az üzemidő miatt. Akik használják már, tapasztaltak valami égbekiáltó hibát?
-
ebegab92
senior tag
válasz
BoneDragon #16113 üzenetére
Black-et vedd, mert létezik lila Z2 is
Én is lassan veszek egy ilyen ajtót, mert nekem is kezdi teljesen megadni magát. Eleinte én is a lilát nézegettem, de gyanúsan lila színe volt.
eBay-en találtam olcsóbban is, de azt nem biztos, hogy bevállalnám a minőségét illetően. Mivel már többen rendeltetek innét, inkább hallgatok rátok, hogy ezen a lapon tényleg jó minőségűek a cuccok
-
ebegab92
senior tag
Vettem ma egy Samsung MHL 2.0 HDTV adaptert. A bajom az, hogy ez 11-tűs, a Z2 meg 5
Ezzel a kibontáskor szembesültem sajnos. Létezik átalakító, ami 5 tűről 11-re alakít át, hogy használni is tudjam az adaptert?
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
A SIM-kártya ajtaján a gumigyűrű egy része levált, így kicsit nehezebbé vált a visszazárás (esetleges víznek való kitettség esetén is kevésbé védett) Ez garis probléma vagy sem? Ha magam cserélném az ajtót, akkor kb.mennyibe fájna?
-
ebegab92
senior tag
válasz
kelly416 #15817 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy ez komplex meló, csak én úgy érzem, hogy sok esetben a régebbi modellekkel nem nagyon szeretnek foglalkozni a cégek. Volt már olyan telóm, ahol beígérték a 4.4-et, aztán visszavonták az egészet. Elhiszem, hogy jó nekik, ha gyakran veszek telefont, de mostanra jutott el odáig a technológia, hogy nem ugrik akkorát a hardver teljesítménye évente, mint pl. 2009-->2010. Véleményem szerint több energiát is fordíthatnának a szoftveres területre, elég kis szeletét képzi jelenleg kb.minden cégnek. A béta teszteres program dícséretes, tényleg élesben is tesztel(tet)ik a 6.0-t, ami által sokkal többet tudnak optimalizálni adott idő alatt
-
ebegab92
senior tag
válasz
dedehu #12848 üzenetére
Szedtem egy egy ugyanilyen 23.1.A.1.28_NCB ROM-ot, csak másik tárhelyről leszedve. Hátlapi USB-t használtam, gyári kábellel, rendben lement a flashelés, aztán majd elválik a használat során
Előtte egy ugyanilyen piszkálatlan 4.4.2-es gyári ROM volt rajta, azzal nem volt ilyen jellegű problémám, hogy random rebootolna
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
2 napja flasheltem fel Flashtoollal az első hsz.-ben is linkelt 5.0.2-es ROM-ot. Az APPSLOG, CACHE, DATA töröltetve lett. A problémám az, hogy ma mikor feloldottam a kijelzőt random rebootolt. Ugyanez volt akkor is, amikor Ultra STAMINA módból váltottam vissza normál módba. Szokott másnak is ez a ROM random rebootolgatni? Vagy az lehet probléma, hogy telepítés előtt kellett volna egy Factory reset, és utána még egyszer töröltetni, amiket előbb írtam?
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Eddigi tapasztalataitok milyenek a Lollipoppal? Korábban I9505-ön volt szerencsém kipróbálni, ott viszont a nagyobb memóriahasználatot tapasztaltam, valamint nem volt annyira smooth maga a rendszer, mint KitKat alatt + pl. a böngészés is egy ideig elég darabosan ment
Valamint van már 5.1, ami elvileg ezt a hibát orvosolja majd, hogy ne fogyjon el a RAM a teló alól + néma üzemmód, stb., és emiatt kérdés, hogy megérné-e majd feltenni mostanság az 5.0.2-t, vagy jobb lenne megvárni az 5.1-et?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest