Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
Steve198310 #474 üzenetére
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #467 üzenetére
Többször is megnéztem a neved, hogy ezt biztos te írtad-e....
"A Wifi megbízhatatlanul működik, nagyobb terheléssel esetén sokszor leesik a hálózatról"Pár hozzászólással korábban még kicsit más véleményed volt és elég szépen hülyének néztél, amikor írtam a wifi problémákról.....
-
Krystal_s
addikt
"In Android 8.0 had the option to "sound when battery is charged", but when updating to Android 9.0, that option apparently disappeared"
"That is correct, The option that enables the phone to play a sound when battery is fully charged has been removed from the Accessibility-tab in Xperia phones and does not exist in Android Pie."Azt írják több helyen, hogy a korábbi Androidon volt ilyen beállítás és a 9-ben már nincs.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
szeretnék hangjelzést beállítani, hogy jelezzen, amikor végzett az akku feltöltéssel.
Leírások szerint a Kisegítő lehetőségekben kellene lennie, de ott nincs. Ezt a funkciót is kivették a frissítés után? Esetleg máshol található ez a beállítás? -
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #440 üzenetére
A kamera beállításaiban lehet bekapcsolni, hogy kameragombbal elinduljon a kamera. Én ezt úgy értelmeztem, hogy az egy feloldott készüléknél működik.
A biztonsági beállításoknál nincs erre vonatkozó rész, ami jelezné, hogy hiába van zárolás pin kóddal és ujjlenyomattal, attól még a kameragomb megnyomása ezeket kikerüli. Nálam olyankor nem kér pin kódot a kamera bezárása után sem."Nekem a kamerából való kilépés után kér pin kódot."
Ezt hol lehet beállítani?Nem szoktam megrázni.
Első bekapcsolásnál a giroszkóp miatt kérte, hogy "rázzam" meg a telefont. Akkor tűnt fel a zörgés. Én azért néha hallom simán jobbra-balra döntve is.
Oké, ha ez másnál is ilyen, akkor nem foglalkozom vele.
Köszönöm. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, észrevettem egy biztonsági kockázatot. Lehet csak alapból ilyen és van rá beállítás, de azt még nem találtam meg.
Pin kóddal és ujjlenyomattal van lezárva a mobil. Olyankor, ha oldalt a fényképező gombot nyomva tartom, akkor bekapcsol a fényképező és ezzel együtt feloldja a készüléket is.ui: Esetleg még annyit kérdeznék, hogy mozgatás-forgatás közben másnál is zörög valami a mobilban? Talán a gombok, vagy a lencse ad ilyen hangot
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #423 üzenetére
"Azt megállapítani hogy egy eszköz "mennyit tud", kizárólag precíz műszerekkel, laborkörülmények között lehet, "
Jaj..Nem mértani pontosságú adatokra lennék kíváncsi.
Annyit szerettem volna megtudni, másoknál átlagos használat mellett a Routerük mellett X sebességű netből általában mennyire képes ez a mobil és esetleg még azt, hogy milyen hatótávolságon belül használható. (2,4 Ghz-en) Simán pl speedtest.net adatok megfelelőek lennének (nekem).
Nyilván nem extrém körülmények között, ahol alapból gondok vannak...
Nekem hatalmas segítség lett volna, ha mondjuk 2 ember leírja nekik pl 40 és 50 Mbit/s között és akkor tudom ez így normális, nem hibás a készülékem. Ellenben, ha pl 80 feletti sebességet írtak volna, akkor tudnám nálam van a gond...Szerintem én normálisan kértem többször is,
"Légy szíves valaki futtasson egy Speedtestet"
"Azért köszönöm, hogy válaszoltál és lemérted a sebességet."
"Légy szíves nézd meg 2,4 GHz-en is."
de már úgy jött le, mintha nem akarnál a konkrét kérdésemre válaszolni, hanem kicsit fennhangon kikerülted és körülírtad több oldalas írással és akkor lemérted 5 Ghz-en.
Kénytelen voltam magyarázatot írni rá abban a hangnemben. Miközben csak 1-2 számadatot szerettem volna.
Köszönöm az utóbbi mérést! -
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #421 üzenetére
"Nálad a router egy szűk keresztmetszet, nem teljesen világos számomra hogy miért a telefonnal próbálod ezt ellensúlyozni."
Nem akarok semmit ellensúlyozni.Amennyiben a Router lenne a gond, akkor a többi eszközöm miért tudja a 120-as netet kezelni még 10-15m-re a Routertől is jelerősség csökkenés nélkül? Pont azért kérdezem másoknál milyen a sebesség, hogy kiderítsem az én mobilon rossz, vagy ennyit tud? Nyilván nem fogok egyelten eszköz miatt Routert cserélni. Viszont, ha biztosan tudnám, hogy azzal van gond, akkor lecserélném.
De hiába kérem itt senki nem hajlandó megírni, vagy megnézni, hogy 2,4 Ghz-en mennyit tud. Pedig az emberek többsége 2,4-et használ és nem 5 Ghz-et... (erre most véletlenül pont 2 olyan ember írt, akik 5-ön használják.)
Nem értem, ha ennyire próbálsz segíteni, vagy csak a telefont véded és még meg is nézted a sebességet, akkor miért nem tudod elárulni, hogy 2,4-en mennyivel megy nálad a Router mellett? Ezen miért olyan nagy dolog?Lent a házban ezzel a mobillal nagyon gyenge és instabil a Wifi jelerősség, miközben ott van mellettem egy régebbi LG, amin teljesen jó és stabil.
3 napja leírtam, hogy elsőre ez zavar a telefonban, ezért szeretném megtudni másnál mi újság és rákérdeztem. Te pedig egy regényt kezdtél írni nekem a Wifi és a Routerek használatáról, mintha valami idióta lennék az ilyen eszközök használatához. -
Krystal_s
addikt
Hagytam 5 GHz-en a Routert és minden eszközünk megy azon is.
Ennek most örülök, mert kicsit szomorú voltam, hogy nem tud többet.
DE.. sajnos a jelerősség még mindig nagyon instabil, ha lemegyek. Erről viszont olvastam és van rá egy (DHCP-s) beállítás a fejlesztői menüben, ami a korábbi Androidban volt lehetséges, de a mostani 9-en nem találom. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #413 üzenetére
5 GHz-en ennyit tud. Ez már jobb, de nincs meg a 120. Ez bőven elég lenne 2,4 Ghz-en.
Én azért vagyok most szomorú, mert csak 45 Mbit/s sebességet (2,4-en) nekem a régi eszközeim tudnak, mivel azokban olyan "régi" hálózati kártya van. Az újabbaknak nem okoz gondot a 120 Mbit/s (2,4-en).
Viszont, amivel javítani lehetne, de Androidban nem tudok olyan beállításról, ha a 20 MHz csatorna sávszélességet 40-re állíthatnám a mobilon is. Pl egyik notebookomnál ez volt a megoldás, mert hiába van a Router 40 MHz-en sok eszköz alapból 20 MHz-en megy.Ui: Azért köszönöm, hogy válaszoltál és lemérted a sebességet.
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #412 üzenetére
Nem akartam ennyire túlbonyolítani. Tisztában vagyok a Wifi és a Routerek működésével...
Nem használok 5 GHz-et, csak 2,4 GHz-et. Írtam is korábban. Engem csak annak a sebessége érdekelne közel egy Routerhez, semmi extra.
Itt nem sok lakó van a környéken, néha látni 1-2 jelet, de az távoli...
Nincs vastag fal, sőt most semmi fal, mert itt (is) tesztelem a Router mellett.
Közben levittem egy másik eszközzel (ami már 3 éves LG) és együtt néztem. LG-vel kimentem a teraszra, a kert végéig is van jel. A Sony már a teraszon sem nagyon adott jelet. Eldobálta a jelet, de még a házon belül is.
A Router adott, szolgáltatós, nem egy nagy szám, de mint említettem több eszközt is használunk (nem mind egyszerre) 3 notebook, tablet és azokkal nincs ilyen probléma."A másik fő problémád az hogy irreális elvárásaid vannak: 2.4Ghz-n nem lesz 120 mbites mérésed, noha elméletileg képes rá a szabvány, gyakorlatilag a 2.4Ghz-s routerek jelentős része nem képes rá valós körülmények között, vagy megeszi a zaj az egészet."
Ezt most mértem 2.4 GHz-en, Notebook.
és itt van mellettem a Sony mobil, az pedig ennyit tud. (próbáltam másik csatornákat is, de felesleges, mert már az be van állítva a legoptimálisabbra.Igen, mivel a házban van pár másik eszköz, amik teljesen jól működnek így ezzel a Routerrel, nem fogok egy telefon miatt Routert cserélni. Nincs semmi extra elvárásom, csak annyit tudjon, mint a többi eszközöm.
Leterhelt? Jelenleg rajtunk kívül nem látni itt fent másik jelet. Néha látom a 4. szomszédét, de az nem zavar be. (másik csatorna, gyenge jel)
-
Krystal_s
addikt
Légy szíves valaki futtasson egy Speedtestet, hogy másnál mennyi a max Wifi sebesség, amit tud a telefon.
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #409 üzenetére
Megérkezett a mobil. Most próbálgatom és ami már hamar feltűnt, hogy közvetlen a Router mellett is csak max 40 Mbit/s a Wifi sebessége. 120-as netünk van. Ebben ennyire régi hálózati eszköz van?
Több eszközt használunk a házban, a Router jól van beállítva, csatorna stb. 2,4 Ghz-en, 40 Mhz. Minden eszköznek ez a megfelelő. A 3-4 évesnél régebbi készülékek tudtak ilyen 40-45-ös sebességet.
A jelerősség sem valami jó, a 3 éves tabletemen jóval stabilabb és erősebb, nagyobb hatótáv. Ez most így csalódás, mert sokat használnám a mobilt itthon.
Külön egy eszköz miatt pedig nem fogok jelerősítőt, sem másik Routert használni. -
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #407 üzenetére
Értem, köszönöm.
Viszont most olvastam egy korábbi írásod: "A mi házunkba is két adóvevő kell, nincs mese."
2 szintes családi házban 1-2 fal (és a teraszon) is használnám. Az eddigi gépeim és jelen esetben egy pár éves (tehát már nem mondható modernek) LG tablet gond nélkül használható, megfelelő jelerősséggel (2,4 GHz-en). Lehetséges, hogy ezt a szintet nem fogja tudni a telefon?(Már megrendeltem, szállítás alatt van.)
Itt a notebookcheck tesztjei szerint 3 fal és 10 m után is még 50%-os volt a jel és a net sebessége is jó volt. -
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #403 üzenetére
Nem az enyém. Állítólag jól működött, majd egyik frissítés után előjött a hiba, hogy nem mindig indult el a kamera, de restart után jó lett. Ismerős pár napja frissítette Android 9-re és azóta nem volt gond, de csak párszor próbálta.
Nekem ez furcsa volt, ezért kérdeztem rá. Elég sok hasonló esetről írnak pl itt is->Xperia XA2 Ultra camera app not working
-"Same probleme here. Rear camera started failling after Update Android 9."
-"Couple days back my Sony XA2 Ultra rear camera has stopped working. I tried everything from clearing cache, disabling, restarting, force stopping, even resetting the phone, but nothing has helped. Even the flash light has topped working."
-"It happens to me too, for all who got camera app update, it does not support option of 2 front cameras and shifting from front-rear only shifts between 2 selfies. It was working occasionally I believe due to different app updates so"Pont ilyen telefont szeretnék venni és érdekelne, hogy ez típushiba, vagy szoftver
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, XA2 Ultra egyik frissítése után a kamera nem mindig kapcsolt be. Újraindítás után már elvileg jó lett, de csak ritkán volt használva. Azóta jött újabb frissítés.
Érdeklődnék, másnak is volt gondja a kamerával frissítés után?A neten is sokan panaszkodtak, de ott inkább a minőségre, hogy az lett rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Szinte mindenben fejlődött az XA széria új generációja, de főleg az üzemidő és az ujjlenyomat-olvasó jelentős a friss hardveren és néhány, egyébként pozitív apróságon kívül.
- Formula-1
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
- ÚJ Bontatlan! Független iPhone 15 Black 128GB! 1 Év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest