- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Akciófigyelő: 120 wattos hangprojektort kínál olcsón a Banggood
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
borges7
aktív tag
Sziasztok, mit lehet tenni, ha elfelejtettem a feloldómintát?
-
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Nem hiszem, hogy túl sokan olvassák még a topicot, de egy próbát megér.
Negyedik évébe lépett a telefonom. Mostanában sajnos el szokta dobálni a mobilnetet néha, illetve a GPS vétellel is hadilábon áll. Létezhet, hogy ezeken a problémákon egy hard reset érdemben segítene?
-
borges7
aktív tag
Valamiért az új digis sim-kártya nem tud felcsatlakozni a 4G-re, automatikusan a 2G-t állítja be, van valami ötlet a megoldásra?
-
baalco
tag
Sziasztok, Android Auto-t próbálta vki? Működik ezen a telón? GPlay szerint nem kompatibilis, de direkt feltelepítve az apk működhet?
Köszönöm
-
Sang66
csendes tag
A telóm ilyen jó állapotban van, vagy ez a companion ilyen pro?
(sokadik próba után is)
-
Sang66
csendes tag
Szuper ez a hír, főként hogy én a héten a frissítettem, és észrevettem, hogy azóta a GPS elromlott. Nem érzékel semmit
Pont ugyanilyen hiba miatt váltam meg annó az Xperia XZ1 Compact-ról és váltottam XA2-re. Eddig sem volt röccenésmentes a GPS, de max pár perc után helyrerázódott. Most tökmindegy mit csinálok, amióta 50.2.A.3.77 van, nulla műholdat lát, nem tud csatlakozni. Restartoltam párszor, meg feltettem egy-két GPS segédprogit, turbót, stb, de persze azok se látják a műholdakat.
Ötlet? Állítsam vissza valami korábbi verzióra? Szuper, hogy megint ezzel kell szenvednem, meg appokat visszaállítanom stb. És ha valahogy visszanyomom, nem akar ilyen esetben újra és újra frissíteni? Vagy ezt le lehet tiltani valahol? Tök jó, hogy egy új verzió elcseszi azt, ami eddig aránylag még jól ment
-
Steve198310
őstag
Üdv márkatársak !
Néhány napja váltottam
Nehéz volt a döntés. Sok szép pillanatot éltünk meg. Most a fiam nyüstöli. Nagyon tetszik neki. A kis Samu A3 2015 után ez neki valami nagy TV. Egyenlőre még ismerkedek a jövevénnyel. Bitang gyors a kis XA2 után. De azért tovább kisérem a fórumot.
Üdv mindenkinek sok hibamentes napokat"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Krystal_s
addikt
válasz
Steve198310 #474 üzenetére
-
elfelejtette
veterán
válasz
#72445440 #467 üzenetére
A Sony szervíz már a butatelefon korszak óta ilyen, szerintük hibátlan telefon visszajött a szervízből, mikor vissza akarták adni az ügyfélszolgálaton inkább át sem vettük. Csak kitettük az asztalra és már magától felhívott egy random számot a telefonkönyvből, vagy felcsatlakozott a netre...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #467 üzenetére
Többször is megnéztem a neved, hogy ezt biztos te írtad-e....
"A Wifi megbízhatatlanul működik, nagyobb terheléssel esetén sokszor leesik a hálózatról"Pár hozzászólással korábban még kicsit más véleményed volt és elég szépen hülyének néztél, amikor írtam a wifi problémákról.....
[ Szerkesztve ]
-
Gausz
aktív tag
Tavaly nyáron nálam is előjött és eléggé beparáztatott. Aztán rágugliztam meg rá prohardvereztem és itt a fórumon is panaszkodtak rá. A lényeg:
amikor melegszik a jó öreg broadcom SOC, elég sok hőt termel, emiatt a ragasztó, ami a képernyőhöz rögzíti a háttérvilágítást egyszerűen megolvad. Vagy valami ilyesmi.
A kijelzőcsere segít, de biztos lehetsz benne, hogy az újjal ugyanez fog történni, szériahibás mind... Nálam valamiért elmúlt, talán mert most nincs olyan nagy meleg, meg nem nyüstölöm annyit játékokkal.
Tesómnak Xperia X-e van, ugyanez a hiba. -
lsc
nagyúr
Üdv
Xa 2, a képernyő bal felső részén 3 sárga "folt", főleg fehér háttérnél. Találkozott valaki ilyennel?Az élet kegyetlen .
-
Antosz
tag
Hát témobilunk igen lealacsonyodott. Nincs olyan telefon amiért pénzt adnék. Sok kamerás bizba...z tepsi telefon nem kell. Most komolyan, hova teszek egy 6 colos telefont?
Marad a moto g5. Megrendeltem mikor még volt náluk az Xperia XA2 erre 4 napra a rendelésemre rá, elutasítják. Majd kiírták, hogy nem kapható a készülék. Menjenek a fenébe.
Azért köszi mindenkinek az infót!
Apple iPhone 13 - Apple Mac Mini M2 (2023) - Apple Watch Series 10
-
Antosz
tag
Üdv! Nos nekem jelenleg egy Motorola moto G5 van. Kezd haldokolni a teló. Főleg akku szinten. De youtube-ozok és videókat sem igazán rögzít úgy mint a kezdetekkor. Néha egy-egy erős pattogás nyomja el a szöveget a videókban. Jelenlegi kiszemeltem A Sony Xperia XA2. Tudom jó nagy marha vagyok. Elismerem. Épp egy kifutó telefont veszek. No igen. De a motorola majd 3 évet bírt. Még a gyári akkuja van de már csak 1 napot bír full használat mellett. Az induló 4 nap volt újkorában. Szerintetek nem lövök mellé az XA2-vel a moto G5 után? A teló amúgy Tmobil-tól lesz. Kifutó termék. De nem díjazom a 3-4-5-6 kamerás kütyüket. Jobb szeretem ha egy kamera van rajta. De az legyen jó.
Nem számítok sok válaszra mert látom elég halott a fórum.Apple iPhone 13 - Apple Mac Mini M2 (2023) - Apple Watch Series 10
-
w751230
tag
Sziasztok!
Én végül is elégedett vagyok ezzel a telefonnal, tudja amit kell. Viszont, születésem óta rossz a fülem.
Alcatel volt olyan, hogy be írtam egy kódot, és plusz hangerőt még ki lehetett hozni belőle. Tudom, más chip, az MTK volt. De ott elég látványos volt. Illetve hallásos :) lehetett piszkálni külön füles hangerőt meg ilyenek.
Erre nem tud valaki ilyesmit? Előre is köszönöm.
-
gambler
tag
válasz
#72445440 #452 üzenetére
Köszi a választ!
A gyári visszaállítást első körben kihagynám, mert van rajta egy halom 2fa app, de ezt a software recovery-t kipróbálom, köszi!
Többen azt írták, hogy szoftver-frissítás után jött elő, és láttam már érdekes dolgokat sony telóknál.
Korábban volt Z1 compact-om, random újraindulgatott. Ismerősnek szintén, Neki gariba kicserélték az egész alaplapot a telójában, eredmény nélkül. Aztán kiderült, ha unistallálom a facebook appot, megszűnik az újraindulgatásKét szóban elmondhatom, amit az életről megtanultam: megy tovább (Robert Frost)
-
gambler
tag
válasz
#72445440 #450 üzenetére
Próbáltam kifújni, persze. egy hete még simán ment, eddig nem volt vele semmi gond. Rákerestem a neten, mások is belefutottak, de értelmes megoldást nem találtam, azért gondoltam, hogy itt is kérdezősködök...
Két szóban elmondhatom, amit az életről megtanultam: megy tovább (Robert Frost)
-
gambler
tag
Sziasztok!
XA2-esem van. Ma reggel vettem észre, hogy nem érzékeli a fülest, ha bedugom. Másik fülessel is kipróbáltam, azzal sem megy. (Pár napja/hete még gond nélkül működött) Gyanús, hogy szoftverhiba lehet. Találkozott már valaki hasonlóval?
Két szóban elmondhatom, amit az életről megtanultam: megy tovább (Robert Frost)
-
Krystal_s
addikt
"In Android 8.0 had the option to "sound when battery is charged", but when updating to Android 9.0, that option apparently disappeared"
"That is correct, The option that enables the phone to play a sound when battery is fully charged has been removed from the Accessibility-tab in Xperia phones and does not exist in Android Pie."Azt írják több helyen, hogy a korábbi Androidon volt ilyen beállítás és a 9-ben már nincs.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
szeretnék hangjelzést beállítani, hogy jelezzen, amikor végzett az akku feltöltéssel.
Leírások szerint a Kisegítő lehetőségekben kellene lennie, de ott nincs. Ezt a funkciót is kivették a frissítés után? Esetleg máshol található ez a beállítás? -
Steve198310
őstag
Szasztok felhasználók
Valamit elbaszarintott rendesen a legutóbbi frissítéssel a sony apu mert a 4G is kemény 10MB/s produkál. A Wifi meg 50 a plafon. Ahogy olvasgatok ugy látom el lett basssssszal"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #440 üzenetére
A kamera beállításaiban lehet bekapcsolni, hogy kameragombbal elinduljon a kamera. Én ezt úgy értelmeztem, hogy az egy feloldott készüléknél működik.
A biztonsági beállításoknál nincs erre vonatkozó rész, ami jelezné, hogy hiába van zárolás pin kóddal és ujjlenyomattal, attól még a kameragomb megnyomása ezeket kikerüli. Nálam olyankor nem kér pin kódot a kamera bezárása után sem."Nekem a kamerából való kilépés után kér pin kódot."
Ezt hol lehet beállítani?Nem szoktam megrázni.
Első bekapcsolásnál a giroszkóp miatt kérte, hogy "rázzam" meg a telefont. Akkor tűnt fel a zörgés. Én azért néha hallom simán jobbra-balra döntve is.
Oké, ha ez másnál is ilyen, akkor nem foglalkozom vele.
Köszönöm. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, észrevettem egy biztonsági kockázatot. Lehet csak alapból ilyen és van rá beállítás, de azt még nem találtam meg.
Pin kóddal és ujjlenyomattal van lezárva a mobil. Olyankor, ha oldalt a fényképező gombot nyomva tartom, akkor bekapcsol a fényképező és ezzel együtt feloldja a készüléket is.ui: Esetleg még annyit kérdeznék, hogy mozgatás-forgatás közben másnál is zörög valami a mobilban? Talán a gombok, vagy a lencse ad ilyen hangot
[ Szerkesztve ]
-
Espa
csendes tag
Na sikerült megoldani, leszedtem egy GPS test nevű app-ot ami csinált valamit aztán kért egy újraindítást és így aztán megtalálta magát És az Xperia teszt is sikeres volt utána már. A sima újraindítás nem segített semmit az volt többször is. Most hazafelé működött a waze is meg a google térkép is.
[ Szerkesztve ]
-
Espa
csendes tag
-
Espa
csendes tag
Minden el van fogadva, kipróbáltam a támogatás/xperia-tesztek nél a GPS-t, a teszt eleje végigmegy kiírja,hogy talál egy vagy több műholdat, viszont a második fele nem megy le kiírja,"hogy nem található a tartozkodási helye. Készüléke nem észlelt megfelelő jeleket a műholdaktól"
-
Espa
csendes tag
Megtaláltam
viszont holnap tudom csak kipróbálni mert panelban ez gondolom nem müködik
-
Espa
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne,hogy van egy xperia XA2 telefonom ami tegnap megpróbálta magát lefrissíteni új androidra (9), sajnos ebbe bele is halt. Az xperia companion programmal sikerült a szoftwarejavitással újra életre kelteni.Így most android 9 fut rajta. Most viszont olyan mintha a GPS nem müködne se a google térképen se waze-n pedig a helyadatok be vannak kapcsolva, mutatja felül a kis ikon, az alkalmazások engedélyezve vannak. Esetleg nem lenne valami ötlet hogy tudnám leellenőrizni,hogy gond van-e a gps el vagy a szoftware kavarta meg. Vagy mit lehetne kezdeni ezzel a gonddal? Más járt esetleg így?
-
nova001
senior tag
Félév használat után számomra egyértelmű hogy a sima xa2 wifi és gsm antennája is szarabbul teljesít mint más ilyen árkategóriás telefonok.
Azt hogy a régi xperia x telefonomnál is, dühítő.
Mindig sony fan voltam de ez a széria sajnos nem sikerült nekik.Wcdma/gsm onyl módban vmit segített a helyzeten....
A közelség érzékelő képernyő zár hívás közben is rettenet volt megszokni. Mindig némitottam a hívást. -
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #423 üzenetére
"Azt megállapítani hogy egy eszköz "mennyit tud", kizárólag precíz műszerekkel, laborkörülmények között lehet, "
Jaj..Nem mértani pontosságú adatokra lennék kíváncsi.
Annyit szerettem volna megtudni, másoknál átlagos használat mellett a Routerük mellett X sebességű netből általában mennyire képes ez a mobil és esetleg még azt, hogy milyen hatótávolságon belül használható. (2,4 Ghz-en) Simán pl speedtest.net adatok megfelelőek lennének (nekem).
Nyilván nem extrém körülmények között, ahol alapból gondok vannak...
Nekem hatalmas segítség lett volna, ha mondjuk 2 ember leírja nekik pl 40 és 50 Mbit/s között és akkor tudom ez így normális, nem hibás a készülékem. Ellenben, ha pl 80 feletti sebességet írtak volna, akkor tudnám nálam van a gond...Szerintem én normálisan kértem többször is,
"Légy szíves valaki futtasson egy Speedtestet"
"Azért köszönöm, hogy válaszoltál és lemérted a sebességet."
"Légy szíves nézd meg 2,4 GHz-en is."
de már úgy jött le, mintha nem akarnál a konkrét kérdésemre válaszolni, hanem kicsit fennhangon kikerülted és körülírtad több oldalas írással és akkor lemérted 5 Ghz-en.
Kénytelen voltam magyarázatot írni rá abban a hangnemben. Miközben csak 1-2 számadatot szerettem volna.
Köszönöm az utóbbi mérést! -
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #421 üzenetére
"Nálad a router egy szűk keresztmetszet, nem teljesen világos számomra hogy miért a telefonnal próbálod ezt ellensúlyozni."
Nem akarok semmit ellensúlyozni.Amennyiben a Router lenne a gond, akkor a többi eszközöm miért tudja a 120-as netet kezelni még 10-15m-re a Routertől is jelerősség csökkenés nélkül? Pont azért kérdezem másoknál milyen a sebesség, hogy kiderítsem az én mobilon rossz, vagy ennyit tud? Nyilván nem fogok egyelten eszköz miatt Routert cserélni. Viszont, ha biztosan tudnám, hogy azzal van gond, akkor lecserélném.
De hiába kérem itt senki nem hajlandó megírni, vagy megnézni, hogy 2,4 Ghz-en mennyit tud. Pedig az emberek többsége 2,4-et használ és nem 5 Ghz-et... (erre most véletlenül pont 2 olyan ember írt, akik 5-ön használják.)
Nem értem, ha ennyire próbálsz segíteni, vagy csak a telefont véded és még meg is nézted a sebességet, akkor miért nem tudod elárulni, hogy 2,4-en mennyivel megy nálad a Router mellett? Ezen miért olyan nagy dolog?Lent a házban ezzel a mobillal nagyon gyenge és instabil a Wifi jelerősség, miközben ott van mellettem egy régebbi LG, amin teljesen jó és stabil.
3 napja leírtam, hogy elsőre ez zavar a telefonban, ezért szeretném megtudni másnál mi újság és rákérdeztem. Te pedig egy regényt kezdtél írni nekem a Wifi és a Routerek használatáról, mintha valami idióta lennék az ilyen eszközök használatához. -
Krystal_s
addikt
Hagytam 5 GHz-en a Routert és minden eszközünk megy azon is.
Ennek most örülök, mert kicsit szomorú voltam, hogy nem tud többet.
DE.. sajnos a jelerősség még mindig nagyon instabil, ha lemegyek. Erről viszont olvastam és van rá egy (DHCP-s) beállítás a fejlesztői menüben, ami a korábbi Androidban volt lehetséges, de a mostani 9-en nem találom. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #413 üzenetére
5 GHz-en ennyit tud. Ez már jobb, de nincs meg a 120. Ez bőven elég lenne 2,4 Ghz-en.
Én azért vagyok most szomorú, mert csak 45 Mbit/s sebességet (2,4-en) nekem a régi eszközeim tudnak, mivel azokban olyan "régi" hálózati kártya van. Az újabbaknak nem okoz gondot a 120 Mbit/s (2,4-en).
Viszont, amivel javítani lehetne, de Androidban nem tudok olyan beállításról, ha a 20 MHz csatorna sávszélességet 40-re állíthatnám a mobilon is. Pl egyik notebookomnál ez volt a megoldás, mert hiába van a Router 40 MHz-en sok eszköz alapból 20 MHz-en megy.Ui: Azért köszönöm, hogy válaszoltál és lemérted a sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #412 üzenetére
Nem akartam ennyire túlbonyolítani. Tisztában vagyok a Wifi és a Routerek működésével...
Nem használok 5 GHz-et, csak 2,4 GHz-et. Írtam is korábban. Engem csak annak a sebessége érdekelne közel egy Routerhez, semmi extra.
Itt nem sok lakó van a környéken, néha látni 1-2 jelet, de az távoli...
Nincs vastag fal, sőt most semmi fal, mert itt (is) tesztelem a Router mellett.
Közben levittem egy másik eszközzel (ami már 3 éves LG) és együtt néztem. LG-vel kimentem a teraszra, a kert végéig is van jel. A Sony már a teraszon sem nagyon adott jelet. Eldobálta a jelet, de még a házon belül is.
A Router adott, szolgáltatós, nem egy nagy szám, de mint említettem több eszközt is használunk (nem mind egyszerre) 3 notebook, tablet és azokkal nincs ilyen probléma."A másik fő problémád az hogy irreális elvárásaid vannak: 2.4Ghz-n nem lesz 120 mbites mérésed, noha elméletileg képes rá a szabvány, gyakorlatilag a 2.4Ghz-s routerek jelentős része nem képes rá valós körülmények között, vagy megeszi a zaj az egészet."
Ezt most mértem 2.4 GHz-en, Notebook.
és itt van mellettem a Sony mobil, az pedig ennyit tud. (próbáltam másik csatornákat is, de felesleges, mert már az be van állítva a legoptimálisabbra.Igen, mivel a házban van pár másik eszköz, amik teljesen jól működnek így ezzel a Routerrel, nem fogok egy telefon miatt Routert cserélni. Nincs semmi extra elvárásom, csak annyit tudjon, mint a többi eszközöm.
Leterhelt? Jelenleg rajtunk kívül nem látni itt fent másik jelet. Néha látom a 4. szomszédét, de az nem zavar be. (másik csatorna, gyenge jel)
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Légy szíves valaki futtasson egy Speedtestet, hogy másnál mennyi a max Wifi sebesség, amit tud a telefon.
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #409 üzenetére
Megérkezett a mobil. Most próbálgatom és ami már hamar feltűnt, hogy közvetlen a Router mellett is csak max 40 Mbit/s a Wifi sebessége. 120-as netünk van. Ebben ennyire régi hálózati eszköz van?
Több eszközt használunk a házban, a Router jól van beállítva, csatorna stb. 2,4 Ghz-en, 40 Mhz. Minden eszköznek ez a megfelelő. A 3-4 évesnél régebbi készülékek tudtak ilyen 40-45-ös sebességet.
A jelerősség sem valami jó, a 3 éves tabletemen jóval stabilabb és erősebb, nagyobb hatótáv. Ez most így csalódás, mert sokat használnám a mobilt itthon.
Külön egy eszköz miatt pedig nem fogok jelerősítőt, sem másik Routert használni. -
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #407 üzenetére
Értem, köszönöm.
Viszont most olvastam egy korábbi írásod: "A mi házunkba is két adóvevő kell, nincs mese."
2 szintes családi házban 1-2 fal (és a teraszon) is használnám. Az eddigi gépeim és jelen esetben egy pár éves (tehát már nem mondható modernek) LG tablet gond nélkül használható, megfelelő jelerősséggel (2,4 GHz-en). Lehetséges, hogy ezt a szintet nem fogja tudni a telefon?(Már megrendeltem, szállítás alatt van.)
Itt a notebookcheck tesztjei szerint 3 fal és 10 m után is még 50%-os volt a jel és a net sebessége is jó volt.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz
#72445440 #403 üzenetére
Nem az enyém. Állítólag jól működött, majd egyik frissítés után előjött a hiba, hogy nem mindig indult el a kamera, de restart után jó lett. Ismerős pár napja frissítette Android 9-re és azóta nem volt gond, de csak párszor próbálta.
Nekem ez furcsa volt, ezért kérdeztem rá. Elég sok hasonló esetről írnak pl itt is->Xperia XA2 Ultra camera app not working
-"Same probleme here. Rear camera started failling after Update Android 9."
-"Couple days back my Sony XA2 Ultra rear camera has stopped working. I tried everything from clearing cache, disabling, restarting, force stopping, even resetting the phone, but nothing has helped. Even the flash light has topped working."
-"It happens to me too, for all who got camera app update, it does not support option of 2 front cameras and shifting from front-rear only shifts between 2 selfies. It was working occasionally I believe due to different app updates so"Pont ilyen telefont szeretnék venni és érdekelne, hogy ez típushiba, vagy szoftver
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, XA2 Ultra egyik frissítése után a kamera nem mindig kapcsolt be. Újraindítás után már elvileg jó lett, de csak ritkán volt használva. Azóta jött újabb frissítés.
Érdeklődnék, másnak is volt gondja a kamerával frissítés után?A neten is sokan panaszkodtak, de ott inkább a minőségre, hogy az lett rosszabb.
-
jojokka
tag
válasz
#72445440 #395 üzenetére
Köszönöm szépen!
Tulajdonképpen sikerült adb-vel letörölni róla programokat, ugyanis hiába tiltod le, a frissítéseknél visszajön. AVG, Amazon, mobiltárca, whatsnew, stb. Ennél a telefonnál is működik, ami az XZ1C fórumon taglalva van. Végeredményben külön driver nélkül felismerte a gép. /win10/
Új hozzászólás Aktív témák
ma Szinte mindenben fejlődött az XA széria új generációja, de főleg az üzemidő és az ujjlenyomat-olvasó jelentős a friss hardveren és néhány, egyébként pozitív apróságon kívül.
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Milyen NAS-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Watch_Dogs 2 (PC, Xbox One, PlayStation 4)
- Villanyszerelés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest