Hirdetés
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
prepared #4124 üzenetére
Amihez 6-7 kamera driver volt, az egy kínai Star márkájú telefon volt, nem az M2-ről volt szó. Az M2-re csak abban az esetben tudsz tenni custom rom-ot, ha gyárilag független telefonod van, kinyitod a bootloader-t és telepítesz egy cwm-et. Custom rom-ot pillanatnyilag csak zip formátumban tudsz készíteni, de nincs driver, amit beletegyél. Az összes driver-t a kernel tartalmazza és amennyire én tudom nincs kernel az M2-höz csak azok, amik a hivatalos rom-okban vannak. Azt meg tudjuk, hogy nem az igaziak. Még ha esetleg több kamera driver is lenne a gyári Sony rom-okban, vagy tudsz kernel-t programozni és csinálsz egyet, akkor sem tudnál választani, mert a Sony-khoz való Flashtool-ban nincs lehetőséged ennek kiválasztására. Pont erről volt szó itt az utolsó pár hozzászólásban, hogy a fejlesztők magasról tesznek erre és nem írnak normális driver-t hozzá, pedig maga a hardver, ami benne van, biztosan nem vacak. Így driver hiányában más kamera alkalmazások szebb képet csinálhatnak, mint a gyári, de drasztikus változást nem kell várni.
Ez csakis kizárólag abban az esetben lenne működőképes megoldás, ha valaki írna egy olyan kernel-t, ami nagyobb teljesítményt sajtol ki a kamerából és belehúzná egy custom rom-ba, amit aztán cwm-el fel lehet tolni a telefonra.
Nekünk persze akkor sem lenne sokkal jobb a helyzet, mert itt legtöbbünknek szolgáltatófüggő telefonunk van, aminek nem lehet nyitni a bootloader-ét.
Akárki akármit mond, a kínaiak zsenik. Simán lekoppintanak bármilyen telót, gyorsak és hatalmas a szoftveres háttér. Egy-egy népszerűbb kínai márkához (THL, Zopo, Star, Jiayu) rengeteg cucc van, szabadon variálható, azt teszel rá, amit akarsz. A Sony meg prémiumgyártó és még egy nyomorult root sincs normális, nemhogy cwm, twrp, custom rom, kernel, stb..
Csak azért váltam meg az előző kínai telefonomtól, mert vásárláskor nem voltam elég körültekintő és gyengécske akksival vettem meg. Ezt leszámítva hibátlan volt. 1 év alatt sosem volt semmi baja, pedig még le is ejtettem betonra. Nagyon kíváncsi leszek, hogy az M2 is bírja-e majd ezt a strapát, amit majd kapni fog, ha elkezedek dolgozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Óra topik
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Politika
- További aktív témák...
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest