- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Auto play/pause az lenne mikor leveszed a fejedről leáll visszarakod megy tovább, ez jó pár más gyártónál meg gond nélkül, és a kistestvérből(H900N) nagyon hiányolom.
Akkor csak van köztes mód(még sose próbáltam ), ami furcsa, hogy akkor miért nem megy az ANC, max. az lehet hogy az a BT egységgel van egyben valahogy, mármint az ANC elektronika. Attól még igaz amit írtam, hogy bekapcsolva van erősítés kikapcsolva nincs, és erősített jel kellene neki.
-
konyi79
addikt
Akkor félreérthetően fogalmaztam:
Ha kikapcsolod, mikor jack-re dugod, akkor igen, halkabban szól. Ellenben ilyenkor is bekapcsolhatod és akkor ugyanazt a hangerőt tudja, mint wireless.
Auto play/stop alatt mit értesz?
Ha csak egyszerűen leveszed a fejedről, nem, akkor nincs pause. De ha közben megérinted a jobb oldalát, van. Ez viszont csak wl csatlakozva működik, mint írtam korábban. -
vicze
félisten
válasz szilasz007 #40 üzenetére
Amikor jack-en próbálsz szenét hallgatni, akkor a fülesben teljesen lekapcsol minden elektronika, mivel az egy teljesen különálló passzív mód.
Kellene bele, egy félpasszív mód igazából.(#42) konyi79: Azért hangzik gyengébben jackről, mert az adott eszközben nincs megfelelő erősítés, hogy meghajtsa, ha rendesen erősített kimenetre rakod, akkor lényegesen jobb lesz.
Akkor jól gondolom, hogy auto play/stop se sincs ebben a modellben se?
-
konyi79
addikt
Ja, amit még kihagytam: a csomagban a baromi jó minőségű puha 1,5m jack-jack kábelen kívül a dual mono adapter is benne van. Igaz nem Sony, China felirattal
Sajnos a tokjában a kábelnek nem alakítottak ki csak helyet---
Max a tok hátulján kívül van egy zseb.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz szilasz007 #43 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy működnie kell a zajszűrésnek vezetékes kapcsolat mellett is.
Repülőn anélkül elég gáz lenne, márpedig ezeknek pont az az egyik célközönsége, akik sokat repülnek.
Nekem egy ilyen filléres kínai cucc van (ami ahhoz képest kiválóan szuperál), és már ez is tud zajszűrést akkor is, ha vezetékkel csatlakoztatom a repcsihez (máshogy nem is tudnám). -
konyi79
addikt
válasz szilasz007 #43 üzenetére
Ja, ami fontos!
Gesztusvezérlés:
Vezetéken keresztül nem megy sem a hangerőszabályozás, sem a számok léptetése, egyedül a jobb fültok letakarásával a zene lehalkítása, és környezeti hangok bejátszása működik. -
konyi79
addikt
Jacket bedugva több lehetőséged van.
Ami fontos, jacket használva a Sony alkalmazása nem éri el, nem tudod managelni, de nem is annyira lényeg.
Szól jack-en keresztül teljesen kikapcsolt állapotában is. Igaz, kicsit vérszegényebben, halkabban, de szépen tisztán.
Ha bekapcsolod, gyanítom ráerősít a jelre. Ekkor az Ambient gombot nyomogatva tudsz választani a Noise cancelig, Ambient és a zajszűrés kikapcsolása között. Ezt szépen agyanúgy be is mondja neked, ahogy nyomkodod, hogy épp mi aktív.Amit hiányolok a tesztből, bár gyanítom ez a zajszűrés technológiájának sajátossága, azt aktiválva hallható némi fehér zaj a háttérben. Nem zavaró, ha már szól mellette valaki, de aki audiofil, és nem ismeri ezeket, jó ha tud róla.
(#41) pampika Próbáld ki, ahogy leírtam...
[ Szerkesztve ]
-
pampika
őstag
Sajnos nem(vagy csak én nem jöttem még rá). Jacket bedugva sima fejhallgatóként üzemel. Bár így is a párna miatt egész jó az izoláció, de nyilván nem annyira, mint aktív zajszűréssel. Cserébe akkor is tudod használni, ha lemerült az akkuja.
[ Szerkesztve ]
-
szilasz007
aktív tag
Egy kerdesem lenne azokhoz, kit ezt a fulest hasznaljak.
A zajszures aktiv ezen, ha jacken keresztul hallgatod?
Nekem van egy Jabra Revom, ami egyebbkent nagyon szepen es jol szol, viszont, jacket bedugva, teljesen lekapcsol.
Ha ezt tudna, akkor lehet, nagyon bejonne
Koszonom a valaszokat.
-
őstag
válasz #16820480 #20 üzenetére
Ja-ja alig vártam az OREO-t a Note 8-amra az LDAC miatt. Elég jól szól. A spotify ExtremeQuality-val sem szól annyira jól. Csak a jó minőségű feltöltött zenék.
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
ForRedGlory
félisten
Nekem is ilyan van jelenleg, nem bantam meg. Szerintem all in one ez a legjobb. Egy rakas tesztet olvastam mielott par honapja megvettem. Normalis zenevel es LDAC mellett nagyon szepen szol. Az engem mindig megvesz kilora, ha valakinek tisztan hallom a lelegzetet, leheletet enekles kozben.
Youtubeon JimsReviewRoom csatornajat ajanlom normalis tesztre, mert nagyon profi. [link]
[ Szerkesztve ]
-
galocza
aktív tag
ennyi marhaságot normálisan csak politikai (ízű) topikban olvasni...)
-
Flashback
addikt
"Se a vezetéknélküli technikával se a fülhallgató kérdéssel nincsenek tisztában."
Szerintem ezt gondold át. Elhiszem hogy a BT része jobb a Sonynak ahogy pampika is írta.
De ezért egy ilyen cégről, ilyet állítani... na ez teszi kicsit hiteltelenné a postjaidat.Részemről befejeztem. Peace
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Gábor-KJ
őstag
válasz Flashback #21 üzenetére
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a Bosé fej/fülhallgató gyártó cég - mert ha igen akkor bajban vagy!
Volt nálam top JBL vezetéknélküli fejhallgató és kb egy forintot nem ért - köszönőviszonyban nem volt a vezetéknélküli dolgokkal.
A Sony kicsit régebb óta van benne a fej/fülhallgató gyártásban és kicsit régebb óta ismeri bluetooth és wireless mutatványokat.
Pl. Egyszer volt szerencsém Bosé bluetooth headsethez és meg kell mondjam bármelyik 10k fölötti Plantronics rommá alázta.
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
Flashback
addikt
-
vicze
félisten
Hát akkora hangerőn ANC nélkül se hallanád őket.
Nekem ami tetszik nagyon benne az a szélzaj szűrés, azt kevés tudja, és ezért is jó a profilozás, mert lehet hangolni a szituációhoz, ami ANC-nél azért elég fontos.
A mély aktív szűrése viszont egyértelműen rosszabb, mivel ott inkább a passzív szigetelésre hagyatkozik a Sony, így a zaj milyenségétől függően lehet gyengébb.
@(#25) Sebhelyes: A BEOPlay(leginkább a márkanévre építve), egy 10éves cég full kínai gyártással, a divat audió vonalat meglovagolva prémium árazással. Ez nem azt jelenti hogy nincs jó termékük, csak hogy nem éppen valami nagy múltú gyártóról van szó, csak ki kell facsarni a márkanévből mindet.
[ Szerkesztve ]
-
pampika
őstag
válasz Flashback #10 üzenetére
Nm
@vicze1:
Nálam tökéletesen szolgál irodában. Lehalkítva nyilván még bele tud hallatszódni külső zaj, de kb 30-40% hangerőtől már semmi külső zaj.
Ami a sonyban nagy találmány még, hogy több lépcsőben tudod állítani a zajszűrést. Bose-nál asszem 3, ennél vagy 8-10. Nálam 1-2-es szinten van, így még hallom a villamoson az állomás bemondást meg az utcán a mentőt, de az embereket már nem kell hallgatniÉs akkor ott van még mellette az EQ, meg csomó apró beállítás, ami tényleg praktikus.
-
törölt tag
Hát, az a fejes sima aptX-et támogat csak a normálisabb kodekek közül, de azért az nem annyira extra még, és ha a telefonod nem támogatja, akkor ráadásul nem is működik. Azért elég sokat fejlődött a vezeték nélküli technológia az utóbbi időben, és ez most még kapott egy kis lökést, hogy az LDAC kodek ingyen bekerült minden 8.0 és újabb Android készülékbe.
-
törölt tag
Ja, bocs, akkor sikerült félreolvasni, kicsit sok volt a tagadás egy mondatban
Manapság már nagyon sok repülőn sima jack van, nem ez az őskövület dual mono. Amivel mostanában repültem, Finnair, Emirates, Qatar, Air France mind sima jack dugaszt használ, és szerintem az újabb gépeken már csak az lesz.
-
haxiboy
veterán
válasz #16820480 #15 üzenetére
Hmm, le vagyok maradva kicsit a BT fejeseknél. Szivesen meghallgatnám hogyan szól egy ilyen cucc.
Legutóbb amit meghallgattam az közelébe sem ért sem vezetékkel, bluetooth-on meg pláne a mostani (Superlux HD662EVO) fejhallgatómhoz, pedig nagyságrendekkel drágább volt ha jól emlékszek akkor egy Sennheiser PX 550 vagy valami ilyesmi.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
aujjobba
addikt
válasz #16820480 #15 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy vezetékkel nem tudod, hanem hogy anélkül nem tudod.
A kolléga akinek válaszoltam azt gondolta, hogy kizárólag BT-szal lehet használni ezeket a fejeseket.Sima jackdugó a repülőn: azért ez kicsit trükkös, két darab mono jack csatlakozó van a gépen általában, tehát vagy bedugod az egyikbe és mono hallgatod, vagy használsz egy ilyen átalakítót, amit pl a Bose fejeshez alapból mellékelnek.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Amit nem találok a cikkben, és a kistestvérből hiányzik az a auto play/pause, ami szerintem elég alapfunkció kéne legyen már ebben a kategóriában. Erre képes? Sajnos sehol sincs említve.
-
törölt tag
A kulcsszó itt az LDAC kodek. Azzal teljesen jó a hangminőség, illetve nem a vezeték (hiánya) lesz a szűk keresztmetszet, hanem a fejesben levő elektronika meg maga a fejes.
aujjobba: Miért ne tudnád a vezetékest repülőn csatlakoztatni? Legtöbb modern gépen sima 3,5-es jack dugó van manapság.
-
vicze
félisten
válasz marchellow #9 üzenetére
A H9-ben sajnos gyengébb lett összességében az ANC mint a H8-ben, de pl. zeneileg jobb a H9, meg nyilván modernebb a BT-je.
(#13) X Factor: Hát a Plantronics ANC-ben sajnos nem olyan jó, a hangja meg inkább mélybe húzó inkább populáris hangzás. Szóval inkább csak annak ajánlott, aki az erősebb V karaktert szereti.
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Vmivel olcsóbban nekem a plantronics backbeat pro2 se-re esett a válsaztásom. Ha valaki aktÍvzajszűrősre hajt, de 100k alatt.
Make things work
-
vicze
félisten
Irodában egyik se fog annyit szűrni mint hogy várnád valószínűleg, mivel pont olyan frekvenciák vannak, ott amivel az ANC nem tud olyan jól megbirkózni, amúgy a Sony a profilok miatt valamivel jobb lehet mint a Bose, az app tényleg sokat hozzáad.
Ha belefér a keretbe még néz rá a B&O PLAY H8-ra.
(#7) Zitta: Wow, ekkora fogalmátlanságot se olvastam még életembe itt.
[ Szerkesztve ]
-
atikó
őstag
Én tavaly szeptemberben megvettem az elődöt, aztán rá 2 hétre láttam meg hogy érkezik az új, kissé mérges lettem, de azonnal cseréltem, sikerült eladnom, szerencsére kis bukóval, nem bántam meg, nagyon jól testre szabható, hála az APP-nak.
-
marchellow
tag
nekem egy B&W PX van, harmadikként ezt is bele lehet venni ebbe a(z) (ár)kategóriába.
hangzásban szerintem a B&W a legjobb, ANC-ben viszont Bose/Sony a top.
na meg még - igaz kicsit drágábban - de ott van a Bang & Olufsen H9i is. -
soldier2
őstag
Azért azajszűrős fejhallgatók közt letettek ezt-azt az asztalra. Jelenleg egy sokéves Bose QC15 van (ami bár kábeles, elem nélkül nem megy, de nem ez a legnagyobb baja (igazából nincs is bajom vele, de telóval érkezik az utód, és a drótnélküliség néha előny, így marad a Sony is). Remélhetőleg pár napon belül össze tudom hasonlítani eme teszt alanyával, de eltelt pár év a két eszköz megjelenése között, így eléggé borítékolható a végeredmény.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Gábor-KJ
őstag
A Bose nem fül/fejhallgató gyártó.
Se a vezetéknélküli technikával se a fülhallgató kérdéssel nincsenek tisztában.A Sony 100% hogy komolyabb szinten képviseli ezt a műfajt!
Én biztos a Sony-t venném.
[ Szerkesztve ]
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
haxiboy
veterán
Nem tűnik egy rossz cuccnak, de soha nem voltam híve a vezeték nélküli cuccoknak. Valahogy mindig az az érzésem hogy egy bluetooth hangszóró/füles nem szól olyan jól mintha vezetékkel csatlakoztatnám. Lehet hogy valakit zavarnak a vezetékek, engem nem Na meg így nem merül le akkor amikor pont kéne.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
pampika
őstag
Bose 35-öt cseréltem erre a sonyra. Open space irodai meló miatt (is) vettem.
Nekem sokkal jobban bejött.
A bose zenejátszás közben random megszakadt: nem állt le a zene, csak nem szólt. Aztán megint...Sonyval sosem volt ilyen. Az appja is sokkal többet tud.
Nem bántam meg a cserét. -
Fryskitt
addikt
Jó. Egyszer talán nekem is lesz ilyenem és lesz időm is hallgatni.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
jacis
nagyúr
Köszi a tesztet. Pont most agyalok egy ilyen fülesen. 👍
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Flashback
addikt
Pedig nagyon jó lenne egy összehasonlítás a Bose QC35-el.
Kifejezetten nyitott irodai munkához akarok venni (egyszer) egy nagyon jó zajszűrős fülest, e között a két modell között vacilálok.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen routert?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Windows 11