Hirdetés

Tronsmart Encore S6 teszt

Vezeték nélküli fejhallgató, tizenezres árkategóriájának egyik, szinte soha nem látott extrájával, az aktív zajszűréssel. Utazóknak tökéletes alternatíva, vagy van valami nagy buktató?

Hirdetés

A Tronsmart – ha a külsőségeket és a nemzetközi kiállításokon betöltött szerepüket nézzük – egy szemmel láthatóan kicsi, a kínai jellegét egyelőre letagadni nem tudó cég, a márkanevükkel fémjelzett termékekben azonban eddig még nem csalódtunk nagyot. Így történhetett, hogy én az idei, barcelonai utazáshoz nem a két éve hűen szolgáló ATH-ANC40BT-met csomagoltam el, amit egyébként pont a remek aktív zajszűrése miatt szeretek nagyon, hanem körülbelül két percnyi teszt után az Encore S6 landolt a táskában.


[+]

Ha a pozitívumokat szeretnénk kiemelni, mindenképpen az árral kell kezdeni, amit figyelembe véve jelenleg nem is érdemes fogást keresni rajta, hiszen egyértelmű, hogy ritka jó ajánlat. Az aktív zajszűréssel foglalkozó cikkünk főszereplője, az Audio-Technica ATH-MSR7 fejhallgató normál és ANC-s kivitele közti árkülönbözet volt nagyjából annyi, mint amennyibe ez a kütyü kerül: 15 000 forint körüli összeg nagyon kevés pénz egy vezeték nélkül kommunikáló, ráadásul ezzel a valóban hasznos extrával felvértezett fejhallgatóért.


[+]

Olcsósága ugyanakkor a lehető legkevésbé érződik a minőségén. Természetesen nem olyan finom kidolgozású a műbőr rajta, a gombok kissé bumfordian egyszerűek, a belső, fejpánt és fültányér közti kábelei nincsenek szépen elvezetve vagy gondosan letakarva, viszont kardinális probléma nincs. Kényelmes, akár hosszú távon is jól viselhető kialakítás 273 grammos tömeggel, megfelelő párnázottsággal, az összecsukható kialakítás pedig pont az utazóknak számít.


[+]

Nem csak a méret és a kialakítás, az összeszerelési minőség is meggyőző, semmilyen recsegő hang nem érkezik forszírozásra, az állítómechanika nagy tartományban és szintén váratlan hangok nélkül teszi a dolgát. Az ergonómiát szokni kell: nekem szinte érthetetlen volt az első napokban, hogy miért egyformára texturálták a két nyomógombos oldalt, mikor az egyikre összesen öt vezérlő került, sok funkcióval, a másikra pedig kizárólag az aktív zajszűrés billentyűje. Ez rengeteg félrenyúláshoz vezetett, úgyhogy memorizálni kell: jobb oldalt keressük a lényeget. Szintúgy a jobb félen látjuk a csatlakozókat is, AUX, illetve microUSB a szokásos felhozatal.


[+]

NFC-s csatlakoztatási opció nincs, viszont egy gyors kereséssel villámgyorsan párosítható a kütyü, működik a multipoint-mód laptoppal és telefonnal, a megfelelő eszközzel párosítva pedig nem is csak a hagyományos BT-kodekeket használhatjuk, hanem az AptX-et is, ami zenei minőségben még egy olcsóbb kütyünél is jelentős javulást tud hozni. A hangját illetően egyébként nincsenek komoly bajok: fátyolos, enyhén részlethiányos az alapvető hangszíne, nem csapnak oda olyan energiával a mélyek, nincs annyi élet a magasakban, viszont diszkomfortot sem okoz semmi, háttérben zenéléshez tökéletes elegendő az a produkció, amit nyújt.


[+]

Az aktív zajszűrés egy rendkívül egyszerűnek tűnő technológián alapszik, ám gyakorlati szinten annál bonyolultabb megvalósítani. Nem véletlen, hogy a legismertebb Sony vagy Bose kütyük árcímkéjét meglátva nem sokan nyúlnak gondolkodás nélkül a zsebükbe, és mivel ez a Tronsmart az összeg töredékébe kerül, törvényszerűen nem is nyújt annyit. Már papíron is szűkösebb, 23 dB-es redukációt ígér a monoton zajok 98%-ára. Buszozáshoz vagy repülőzéshez szinte maradéktalanul elég ez a szint, a hajtóműzajt és a diffibúgást kimondottan jól tünteti el, inkább a távolabbi neszeket nem kezeli jól.


[+]

A mikrofonos technológia átkát a hasonló, de fejlettebb és drágább eszközöknél rosszabbul kezeli: a váratlan, rövid zajokat inkább felerősíti, mint tompítja: minden zajnak az ellenkező hangullámát közvetíti, ebből következik a probléma. Nem fájdalmas, de igényel némi megszokást, aki követi az ANC fejlődését, annak enyhén múltidéző.

350 mAh kapacitású az akkumulátor, ez maximum 24 órás üzemidőt eredményez az elméletek szintjén, gyakorlatban körülbelül 3-4 naponta kellett tölteni, 15-16 óra bőven elegendő, nem is nagy probléma, hogy nem lehet házilag cserélni. Összességében hibátlanul szolgált az Encore S6 az MWC-s időtöltésem alatt, antennája is méretes lehet, hiszen a kiállítás forgatagában, rengeteg zavaró jel környezetében is akadálytalanul kommunikált a mobilommal, beszélgetési hangminősége pedig még átlagon felüli volt. A jelenlegi, 15 000 forint alatti árát minden további nélkül megéri.

Tronsmart Encore S6

szentkuti11

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Azóta történt

 • Luis Suárez ráharapott a Tronsmart termékekre

  Az FC Barcelona csatára lett a kínai Tronsmart hivatalos márkanagykövete, jelentsen ez bármit is. Egy hordozható hangfalra már biztos rég fente a fogát.

 • XO-B24 fejhallgató teszt

  Bluetooth-fejhallgató, amit nem is a hangminőségével, hanem a hordozhatóságával és az üzemidejével szeretnének eladni. Nem mellesleg nagyon olcsó is.

 • MEE Audio Matrix Cinema ANC teszt

  Mobillal is kiválóan használható, átlagon felüli zajszűréssel és remek zenei oldallal büszkélkedő kütyüt hoztak össze, ennek megfelelően nem is lett igazán olcsó.

 • Tronsmart Element T6 Max - elemi erővel

  Bő két évvel az első Tronsmart hangszóró megjelenése után a céget már a legjobbak között említhetjük. A T6 Max egy nagyon jó hangszóró, de otthonra túl sok lesz.

Előzmények

Hirdetés