- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz muratomi1 #1199 üzenetére
Hol nyomtál hard resetet? Tudtommal ha nem egyezik a kernel és a ROM, csak a Sony logóig jutsz el. Milyen hard resetet nyomtál? De a lényeg igen, egy alap ICS ROM-ot ezen az oldalon alul a Stock Firmware-eknél az mk16i alatt válaszd ki a te verziód ROM-ját, és azt teljesen flash-eld rá a telefonra.
-
törölt tag
válasz muratomi1 #1197 üzenetére
Flash-elj vissza rá egy alap ICS ROM-ot, vagy olyant, amihez nem kell nyitott bootloader...de ez a bootloader nyitós dolog, nem tudom hogy itt warez-e, mivel a garanciát elveszted vele...ha warez akkor bocsi a modiktól!
A lényeg: amíg ez a kernel van rajta ( tehát az alap ICS kernel ) addig CSAK ICS alapú ROM-ot tudsz rá flash-elni flashtool-al, és amíg nincsen nyitott bootloader-ed, addig sokkal kisebb a választékod ROM-ok terén. Úgyhogy én azt ajánlom neked, hogy egyenlőre maradj a csak root-olt alap ICS ROM-nál, egy rendszer pucolóval tisztítsd ki a nem kellő dolgokat, ( ezzel is ajánlott azért vigyázni, és mindig csinálni biztonsági mentést ) már az is bőven jót tesz mind a telefonnak, mind az üzemidőnek!
-
törölt tag
Na vééégre megoldódott ez az sms küldős dolog! egy régi nem Android-os telefonba kellett beletenni a kártyát, és ott kellett felvenni az sms központ számát, mert az Android nem tárolta el
(#1194) muratomi1 Bootloader-t kinyitottad, vagy csak root-oltátok? Mert ha csak a Sony logóig jut el, és GB rom-ot tettetek fel, akkor feltételezem hogy előtte ICS volt a telefonon...az ICS kernel-el pedig nem fog a GB rom elindulni, ezért akad meg a Sony logónál.
Az Android így indul el sorban:
Sony logó: ez a kernel
Xperia ( az alap rom esetében ) logó: a ROM -
muratomi1
senior tag
Feltelepített egy gb romot és az általános SONY felirat jött be, bekapcsolásnál és nem töltödik be.. lefagy vagy miafasz. Mit tudok tenni? hogy lehet belemenni a recovery-be?
take that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1192 üzenetére
gyári biztos nem. A sima, amihez nem nyúlt a sony.
take that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1190 üzenetére
én nem tudom tesó csinálta most rakja fel az alap ics-t /mármint a gyártó nélkülit vagy miez/
-
FireFox1996
őstag
válasz FireFox1996 #1166 üzenetére
Úraim/Hölgyeim!
Újabb leírás: Gyári beállítások visszaállítása a kedvenc app-okkal együtt[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1186 üzenetére
Csak a Go SMS-t telepítettem fel, a Launchert nem...egyszerűen csak próbaképp, hogy működik-e ez a sms központ szám bepötyögése a programba....és működött. Azután pedig töröltem is, maradok a Handsent sms-nél amíg nem találok ki valami megoldást erre a problémára...a Launcher mellesleg nekem ősidők óta Nova Launcher Prime De ez a ROM viszont egész jó, kipucolva kb 210 MB szabad RAM-al indítok, mehet a multitászking!
szerk: a gyári sms progiban ( vagyis az Ultimate HD gyárijában ) még csak lehetőség sincs arra, hogy az SMS központ számát beállítsuk..ehhez kellett a szervíz menü.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1183 üzenetére
Az elmúlt napokban agyonflasheltem szegény telefonom...majd hétvégén resetelek, már kezd elegem lenni a telepítgetésből. Eleinte a ROM-ra gyanakodtam, mivel CM 9-en simán tudtam küldeni sms-t, de mivel neked működik, ezért nálam lesz a gond
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1177 üzenetére
Alapból ki van lőve minden vírus írtó.. szar az eset cserélnem kéne.
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1180 üzenetére
Nem, sajna továbbra sem működik.....ma esti program megvan úgy tűnik...
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1172 üzenetére
Kegyetlen az Android világa...még egy sms küldés miatt is szenvedni kell...eddig semmi baj nem volt, most meg a szervíz menüben turkálva kell megadni a Tmobile sms központ számát, valami idióta módon konvertálva...merthogy az Android elvileg nem tárolja az SMSC-t ( SMS Center ). Bezzeg a 3310....
-
muratomi1
senior tag
Jajó ezt nem tudtam köszi
Firefox tesómra bízom a rootolást, ő egy kicsit jobban jártas mint én, belinkeltem neki minden oldalt amit kitettél. Ha meg kérdése lenne írok és kösztake that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad
-
muratomi1
senior tag
Lehet hogy ma még neki állok de félek hogy elbaszom a rootolást és tönkre cseszem a mobilt :/
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1170 üzenetére
Rendben, köszi! Egy kicsit fontosabb kérdésem lenne ennél, persze ha nem unod még Neked jelenleg Ultimate HD ROM-od van, ugye? Amióta ez a ROM van fent nekem is, SMS-t fogadni tudok, küldeni nem....erre nem tudnál valami ötletet adni?
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1168 üzenetére
Nos, én töröltem az általad említett fájlt, azonban egy " Médiakiszolgáló " nevű fogyasztó továbbra is az aksi zabálók között van! Esetleg az összes DLNA-ra vonatkozó fájlt ki kellene törölnöm?
-
FireFox1996
őstag
válasz #40351744 #1164 üzenetére
Nah, hogy fogyasztja az aksit ? Látsz vmi változást ?
Nálam látszik, hogy hasznos volt kitörölni a MediaServer-t: 24 óra után 60% aksi elment (ebben kb 3 órás zene hallgatás, 40-50 perc netezés...)
(itt csak 19h látsizk, azért meg első 5h után újra indítottam a telót)CPU használat:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon hasznos írások lettek, gratula!
-
FireFox1996
őstag
Hölgyeim és Úraim, gondoltam leírom tapasztalataimat (SE Xperia Pro-ról) logout.hu-ra, hátha érdekes lehet vkinek, meg magamnak is jó, ha fél év múlva kell vmi, és nem emlékszem már rá
Bootloader unlockolás
ICS 4.0.4 root-olás
Custom kernel flash-elés
CPU tuningolás[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
válasz #40351744 #1164 üzenetére
Az összes DLNA apk-ket lehet eltávolítani, ha vki nem akarja pl. TV-vel, vagy PC-val neten keresztül kötni Ezen kívül van még ott HDMI kábel
A CPU overclock meg stabilnak tűnik 1300 MH-z, mert a StabilityTest progival az összes tesztet lefuttatam, minden tesztnél 30 percig futott, semmi hibát nem jelzett (ettől nyilván, hogy nem garantálja, hogy 100%-ason stabil, de eddig minden okés
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1163 üzenetére
Na eltávolítottam én is Kíváncsi leszek, hogy lesz-e hatása. Neked pedig köszi!
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1161 üzenetére
Ezzel a Mediaserver-el még sok bajod lesz, sok droidos ismerősöm szívott vele...állítólag sok balhét csinál ha kikapcsolod/lefagyasztod.
-
FireFox1996
őstag
válasz FireFox1996 #1160 üzenetére
SemcDlna.apk = media server
-
FireFox1996
őstag
válasz muratomi1 #1156 üzenetére
Nos, fel van húzva a CPU, de nem mindig ezen a felhúzott MHz-en megy. beállítottam, hogy ha nem használom, akkor 122 MHz-en menjen, egyéb esetben 1306 MHz-en. Látszik is ezen a képen:
Kb 5 órája megy a teló 100%as aksival, ez idő alatt kb 1,5 órás zene hallgatás, 5-10 percig volt videózás, így 14% aksi elment. Tehát ha így néznénk, akkor kibírna 30 órát, vagy is 2 munkanap... DE még nem neteztem ez idő alatt, azért nem tudom, hogy hogyan fogyasztja az aksit...
Megnéztem az aksi fogyasztást e 5 óra alatt: a Media server felelős a 30% elfogyasztott aksiért. Mindjárt kiderítem, hogy hogyan lehet ezt kilőlni, mert nekem úgy sem kell (talán) e a funkció. TV-re meg egyébre nem akarom kötni[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz Bozso68 #1153 üzenetére
Reggel 7 körül kikapcsoltam a telefont, akkor 69%-on volt, amikor bekapcsoltam, már csak 67-en. Viszont most is 61%-on áll, azaz normál módon merül. Használva ma nem nagyon volt. Érdekes. Talán az USB-ről nem töltött úgy, ahogy kellett volna, csak rosszul jelezte ki? Mert általában konnektorból töltöm, akkor nem tapasztaltam ilyet, bár eddig az USB-s töltésnél sem.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1155 üzenetére
Azta nekem is fel kéne ezt tennem. Megéri amúgy? Béna vagyok vagyok hozzá nem akarok elszabni hogy ne irjak csúnyán.
-
G@ben
addikt
válasz Bozso68 #1153 üzenetére
Nem látok ilyen futó programot. A GPS-t már régen használtam. Szombaton indítottam újra a telót, tegnap este töltöttem fel USB-ről úgy, hogy ment a gép, de csak akkor húztam le, amikor már kikapcsoltam a gépet, de akkor már 100%-ra volt töltve.
Ma reggel 1,5 óra alatt esett 5%-ot és az ébresztésen kívül nem használtam.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Érdekes dolgot tapasztaltam az éjjel. Sima üzemmódban (nem repülőgépesben) az akksi 25%-ot esett, pedig ennek a töredékét szokta, olyan 8-10-et. Ami használta: telefon készenlétben 38%, telefon üresjáratban 37%, megjelenítés 24%.
A megjelenítés volt vagy 5 perc, az is nagyrészt sötét háttérrel. Mitől lehet ez a gyors merülés?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1148 üzenetére
Fennhagytad 1305-ön a procit? Kíváncsi lennék így az üzemidőre
-
FireFox1996
őstag
válasz FireFox1996 #1142 üzenetére
Nos, feltettem újra a custom rom-ot (Ultimate HD v2.0.1), semmi alkalmazást nem tettem még fel, erre futtattam a testet, változott az eredmény:
1. teszt: 4384 pont, Micro SD kártya nélkül 4201 pont:
(többször is futtattam, az eredmény 4300 pontok környékén van)2. teszt: felhúztam a CPU-t 1017 MHz-ről 1305 MHz-re
Eredmény: 4897 pont, SD kártya nélkül 4752 pont.
(itt többször is futtattam, az eredmény 4800 pontok környékén van)Inkább érdemes elemenként összehasonlítani...
Egyébként a custom ROM azért jobb, mert a gyárit feltunningolják 1-2 helyen. Pl. videónál bit rates növelése, fény.gépnél jpg kódolása 100%, több játék támogatás, status bar-on gyors funkciók elérése stb...
[ Szerkesztve ]
-
muratomi1
senior tag
válasz #40351744 #1146 üzenetére
Gondoltam hogy nem azért jobb mert tényleg jó a gyári rom. Gyári romok között is jó nagy különbség van. Barátomnak is ez van, kiv. Hogy csak 3500 a benchmark. Pedig ugyanazt tudja, semmivel se többet. És az is talány számomra hogy a galaxy s-nek jobbak az eredményei gyári rommal..
-
muratomi1
senior tag
A gyári rom jobb mint a többi? Aztakurva nem váltok xD de ez poén.. Nem hittem volna.
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1142 üzenetére
-
FireFox1996
őstag
válasz muratomi1 #1141 üzenetére
Hát az enyémhez képest túl jó is, mert nekem csak 3954 pontom van
(8 gb class 4 sd kártya van benne, és vmiért ott 0 szerepel...)Hasonlítsd össze a tiéddel értékenként!
Nem tudom, hogy a GO launcher EX + egyéb szoftverei befolyásolják-e az eredménybe...
[ Szerkesztve ]
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1137 üzenetére
4347 pont. az jó?
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1139 üzenetére
A gyári most nagyon gyors, soha nem volt ilyen csak zavarnak a felesleges ikonok.. meghogy nincs flash. Bár az indavideó-n lejátszik mindent és ahhoz is kéne flash.. érthetetlen. Az az ics kéne nekem ami az xperia T-n van
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1137 üzenetére
Ja bocsi asszem félre értettem valamit. Custom ics-re gondoltam, mert most a gyári ics van fent, és nem nagyon akarnék feltenni mást mert van még 2 év garim és ha elcseszek valamit oda lesz.. de felrakom a benchmark-t.
-
FireFox1996
őstag
válasz muratomi1 #1136 üzenetére
azt nem tudom. Nekem 0 perctől ICS 4.0.4 van. Ezt az AnTuTu Benchmark tedd fel, és futassd le, nézd meg, hogy hány pontod van. összehasonlítjuk az ICS-vel
A custom ICS-vel nincs panaszom. minden megy, akadozás nélkül.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1135 üzenetére
Ha az alap ics-t felrakom attól gyorsabb lesz?
-
ravebp
senior tag
-
muratomi1
senior tag
válasz FireFox1996 #1132 üzenetére
e a samsung fülest. Jó hogy ki tudtam próbálni. Az eladó elkezdte hogy ezt minden telo támogatja, ez a legjobb és az ára se sok. Ja komoly fém agybadugos, gravirozott samsung felirat mindenhol, és tényleg kurvajó.. Csak a teló nem támogatja -.- de aúgy csütörtökön kaptam vissza és a billentyűzet kóser! Rohadt jó, de ha megint el lesz baszva hozzá vagom az értetlenkedő szervizes faszihoz. 1 hétbe se telt és itt van nokiánál meg min. 2 hét. Remélem 2 év alatt nem avul el mert nagyon szeretem ezt a telót.
-
stratova
veterán
Üdv!
Próbálta már más is a Pro-t mezei USB OTG kábellel? 2.3.4-nél a LiveWare érzékeli de semmi több, 4.0.4-es mini Pro sem szereti.
-
FireFox1996
őstag
Úraim!
Aki custom rom-ot használ, érdemes ezt a Riyal-based kernel-t kipróbálni. Wifi modul hozzá meg ITT. Az egyik legfontosabb, hogy a touchscreen 9px helyett 4px lett, tehát pricízebb a touch-olás. Nálam nagyon látható a változás, Mivel GO Launcher EX-et használom, ami eléggé lassítja a telót. De mióta felettem ezt a kernelt (kb 1 napja) gyorsabbnak érzem a scroll-ozás, és mintha több szabad memória is lenne a telón alapból.../*Előtte a StockPlus Kernel - .587 kernel-t használtam*/
[ Szerkesztve ]
-
ravebp
senior tag
válasz FireFox1996 #1126 üzenetére
én ugyanevvel a kombinációval használom a telót, és se a sebbeségre se semmire nincs egy szavam se.
Kategóriákkal veri a gyárit, mindenben, amiben lehet.Ram számot nem néztem mert nem érdekel mindaddig amig pörög a teló.Rave
-
stratova
veterán
válasz FireFox1996 #1124 üzenetére
Én a szűz gyári 2.3.4-gyel is tapasztaltam hasonlót (eldobja a wifi-t) komolyabb netforgalom alatt/után (Youtube stb.). Eközben a notebook rendületlenül fent maradt tehát nem a router a ludas.
-
FireFox1996
őstag
válasz #40351744 #1122 üzenetére
Ezzel a kernellel azt tapasztaltam, hogy otthon néha néha ledob a wifiról, ami a régi Motorola Milestone telóimon sosem történt. Itt a céges wifire meg egyátalán nem tudok csatlatkozni ( a Milestonevel meg ment)... Pedig ez egy stock kernel felturbózva....
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1121 üzenetére
Ezer köszönet!
-
FireFox1996
őstag
válasz #40351744 #1119 üzenetére
Az Ultimate HD-hoz akár gyári kernelt is használhatod (ottani leírás szerint), de javasolt vmi custom kernelt használni (amit ott linkeltek)... De ami ott van linkelve, csak ARC/ARC S-hez jó. Ezt találtam StockPlus Kernel - .587[ROOT+INIT.D+CWM], és ezt használom Ultimate Hd-hez ( az oldal alján megtalálod)
A fenti kernelhez nem írták, hogy külön kell wifit telepíteni, nem telepítettem, és még mindig muxik a wifi
[ Szerkesztve ]
-
rbence
senior tag
Sziasztok!
Olyat tapasztalt már valaki,hogy az összes hardveres gomb beadja a kulcsot egyszerre?
Van hogy jó minden,aztán megint nem...ha megnyomom a home gombot,akkor van,hogy 10 perc múlva felébreszti a telefont vagy hangerőt állít,ha azt nyomtam meg,mintha késne az utasítás :S
Gyári icsvel csinálja ezt,ki tudja hány reset után már
Garanciás,úgyhogy legfeljebb leadom javíttatni,csak fontos lenne,hogy tudjanak hívni,előre is köszi a válaszokat"...Life is too short to remove USB safely..."
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1118 üzenetére
Nem igazán szeretnélek most kérdésekkel halmozni téged, gondolom még te is tesztelgeted. Na meg ugye mindenkinek másmilyen kép alakul ki a telefonjáról használatba vétel után...csupán 2 kérdésem lenne: XDA-n olvasgattam a ROM-ról, de nem igazán értem...Te most végül is melyik kernelt használod? És utána installálni kell külön zip-ből a wifi driver-t?
-
törölt tag
válasz FireFox1996 #1116 üzenetére
Lehet hogy én is ránézek erre a ROM-ra
-
FireFox1996
őstag
válasz FireFox1996 #1113 üzenetére
Nah, csak megoldottam a problémát megy az Ultimate HD rom
-
Guszty81
tag
válasz spargarepa #1114 üzenetére
Azóta már jött ki újabb frissítés, ahol javítottak az összes hibát (LED visszajelzés, akadozó HD video lejátszás, lassú tárcsázó/kapcsolatok indítás).
Ezek miatt raktam vissza anno én is a GB-t, de az újabb frissítés óta már maximálisan elégedett vagyok az ICS-sel. Memóriát persze zabálja, de mondjuk egy RAMExpanderrel lehet javítani a helyzeten (kb. plusz 80-100Mb RAM-ot sikerült vele nyernem).
-
spargarepa
csendes tag
hello! most gondolkodom Pro vásárláson és érdekelne h a legfrissebb gyári ICS milyen, mennyire jó/rossz? az első kiadásnál még olvastam, hogy voltak kisebb nagyobb na jó inkább nagyobb hibái de azóta erőteljesen lemaradtam így jól jönne egy pár infó köszi!
-
sumsang
aktív tag
válasz #40351744 #1110 üzenetére
Jelentem sikerült összehoznunk
A DooMLoRD v4 lehetett itt a véhén a probléma, mert többször is próbáltam sikertelenül, míg végül az v1 verzióval megoldódott a proléma, s így végre megvan a superuser is..
Szokom az uralmat a droidon, de mintha kicsit lassúbb lenne az egész rendszer, de majd kigyomlálom a felesleges cuccokat belőle, s akkor talán több RAM-om és pörgősebb telóm lesz.
Mégegyszer köszi a segítséget -
sumsang
aktív tag
válasz #40351744 #1107 üzenetére
Akkor ugyanott vok, mint amikor elkezdtem. Valamit biztos elrontottam (ismét), de sebaj.... ne adom fel, holnap délután folytatom, ill megint elkezdem, ill folytatom. A telót is sikerült lemerítenem, meg gondolom Téged is
Mindenesetre hálás köszönet a kitartó segítségedért. -
G@ben
addikt
Feltettem az új fóliát, de kicsit olyan, mintha olajos lenne, azaz nem éles alatta a kép és mintha nagyon apró lila-zöld pöttyökkel lenne tele. Felrakás előtt letöröltem a hozzá adott kendővel, pormentes volt, de jelentősen romlott a képminőség. Ez a fólia minősége miatt lehet? Ha igen, akkor konkrétan milyen fóliát vegyek? Ez KAP márkájú, elvileg ilyen, de a szenzoroknak is ki van vágva.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
sumsang
aktív tag
válasz #40351744 #1103 üzenetére
Igen. 4.0.4 full, az egészet...ismeretlen app bekapcs, usb debug bekapcs.
4.0.3 kernel, amit linkeltem, flash. Aksi ki, vissza, bekapcs.
ADB.exe indítása, majd root-olod a Doomlord-al...végig kell hogy menjen most már.Idáig prímán végig ment
Nem akarom itt a végén (ismét) elrontani, ezért inkább megkérdezem.... Tehát most akkor telót ismét leveszem az usb-ről és kikapcsolom, majd indítom a flashtoolt a 4.0.4-el úgy ahogy korábban, és a pipák ahogy írtad.
-
törölt tag
válasz sumsang #1102 üzenetére
Igen. 4.0.4 full, az egészet...ismeretlen app bekapcs, usb debug bekapcs.
4.0.3 kernel, amit linkeltem, flash. Aksi ki, vissza, bekapcs.
ADB.exe indítása, majd root-olod a Doomlord-al...végig kell hogy menjen most már.
És végül a 4.0.4-es ROM fájlból a már leírt módon bepipálva legyen minden, KIVÉVE az " exclude kernel " és a 3 wipe opció.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest