- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Juhaszatti #48 üzenetére
Ezt a képet a hőkamera látja kívülről. Vagyis pont a Xiaomi juttat ki több hőt a telo belsejéből. A hőelvezetésnek meg tudtommal pont ez a lényege. A kamerás képek után mutatja a pontszámokat is, és ez is azt mutatja szerintem. De lehet hogy rosszul értelmezem.
Ami még jó lenne ha mutatnák a proci hőszenzor értékeit. Amin lehetne dolgozniuk hogy egyenletesebben elosztani a telon a hőterhelést. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Dare2Live #47 üzenetére
"SOT/Throtling/melegedés viszont kb mindenkit érint". A probléma, hogy idén a Snapdragon usereket hatványozottan. És sajnos nem csak a Samsung oldotta meg szarul a hőelvezetést, hiszen egy SD888-as Mi11 8-9(!) fokkal is melegebb tud lenni mint egy Exynos 2100-as Samsung. Ami persze komolyabb throttlingot is jelent.
[link] -
Dare2Live
félisten
Ez mindig a mihez képest melegszik a 888? Mert az idei samsung párja az exynos 2100 miközben lassabb többet fogyaszt(=jobban melegszik). idén is exynos = lassabb. exynos = többet fogyaszt. = exynos a szarabb. Tény idén nincs akkora lemaradása exynosnak mint tavaly idén csak kicsit szarabb.
Ja ha melegedés az az S21 szériánál komoly gond mert Samsung szarul oldotta meg a hőelvezetést.
"Kar ezen ercelodni. Én meg nem hallottam a fórumban olyat, hogy valakinek is kevés lett volna a teljesítmény."
Akkor teljesítmény vonalon minek vesznek csúcs SOCos készüléket? Mindnek fölös. Gondolom akkor őket a throtling és a gyenge SOT se zavarja.
"médiában azt látja, hogy Qualcomm mennyivel jobban teljesit"
Itt konkrétan mire gondolsz? Fotó / video képminőség? Átlag user sztem észre se veszi, hogy ebben rosszabb exynos a SOT/Throtling/melegedés viszont kb mindenkit érint. Kivéve persze a forumot.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Schuler888 #43 üzenetére
nem is volt jobb.
-
Noukoum
veterán
válasz
Juhaszatti #40 üzenetére
De ezt mindenki elfelejti... addig ment a sírás a snapdragonért hogy megkaptuk a 888-at, egészségünkre.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Dare2Live #39 üzenetére
Most meg az SD 888 melegedeserol hallani, amit a 898 alatt sem terveznek csökkenteni a pletykák szerint... sőt.
Kar ezen ercelodni. Én meg nem hallottam a fórumban olyat, hogy valakinek is kevés lett volna a teljesítmény.Ugyanakkor nem védem oket. Persze, az emberbe kelt egy negatív érzést, hogy a médiában azt látja, hogy Qualcomm mennyivel jobban teljesit.
-
joey04
titán
Mire jó/jobb lesz az exynos, nem lesz kapható
-
Taci
addikt
Viszont amúgy ha pl. a Z Fold 2 és 3 árait nézzük, akkor ott volt egy szép esés az árban ($1,999 vs. $1,800 ).
Na majd kiderül. -
đe$|re
senior tag
válasz
Juhaszatti #33 üzenetére
Jogos, a + elkerülte a figyelmem. Mea culpa.
-
Juhaszatti
addikt
Az se semmi amúgy, hogy a SES milyen árakon dolgozik, ha ott akciósan 370. Emagon akció nélkül is 350, a nem épp az olcsóságáról híres Media Marktban akcióban 350 (ami amúgy még mindig piszok sok).
2 éve nyáron vettem a sima S10-em, nem SES-ben hanem olcsóbb boltban, 215-ért. Gyanús, hogy a következő szériák árai lassabban fognak esni..
-
Taci
addikt
Van rá esély, hogy nem az idei eszement árakon adják majd az új generációt?
...
...akartam ezt írni, de aztán megnéztem a nyitóárakat az előző 3 generációnak, és hát nem igazán értem, mi történik.
S10 nyitó ára: $749
S20 nyitó ára: $999 (talán az 5G miatt?)
S21 nyitó ára: $799Szóval ahogy látom, igazából 2 év alatt 50$-t emeltek az áron (nem számítva az elborult S20-árat).
Csak azért vagyok képzavarban, mert én az S10+-omat 23 hónapja vettem 260e jó magyar Ft-ért, SES-ban, kb. 5 hónappal a megjelenés után. Akcióban, ez biztos.
Viszont ha megnézem most az utód (S21+) árát (ami most ugyanúgy akciós), nem ~7%-os emelést látok, hanem 42%-ost:
$749 vs $799
260e Ft vs 370eFtÉs már több idő telt el a bemutató óta az S21-nél, mint amennyi után én megvettem az S10+-t.
Szóval de, mégis csak jogos a kérdésem, csak kiegészítve:
Van rá esély, hogy nem az idei eszement árakon adják itthon majd az új generációt? -
Schuler888
senior tag
Szamomra a felesleges kategoria a qhd plane a 4k telefonban ha nincs vr, vr-on kivul meg azota is mindig viszavettem fhd+ra mert az emberek 99%val megegyezoen, normal fogastavolsagbol nem latok kulonbseget, na meg azokat akik mondjak hogy igen, szivesen befognam egy vaktesztre
egyebkent en meg a regi VR jatekokkal meg egy regi VR fejessel alkalmadtan VR-ozok, tehat en pl pont az vagyok aki orulne egy 4K kijelzonek, ami csak sonynal van, azt meg vegye akinek 2 anyja van
-
Persie12
aktív tag
válasz
Schuler888 #18 üzenetére
Igen tudom. Igazából az almát az almával akartam összehasonlítani, azonos szériát. Amúgy meg pont hogy presztízsből bele kéne hogy rakják. Én itt nem azon lovagolok hogy van e gyakorlati haszna vagy sem. Hanem azon hogy a csúcs szérián belül is már ekkora szakadékok vannak és ilyen spórolásokkal próbálnak terelni abba az irányba hogy a még 200.000-el drágább készüléket vedd meg, holott ez alap volt. Igen fontosabb egy combosabb akksi például mert annak van gyakorlati haszna is, de akkor sem tudok azonosulni az ilyen lépésekkel.
-
janeszgol
félisten
En ugy gondolom, hogy ez a felbontas mizeria nem lejatszott meg. A TheVR is atallt olyan setupra, amivel a 4k sugarzas megy. Es akkor megjelenik majd igenykent, hogyha mar 4K a youtube, meg 4K a videofelvetel, es szeretnenk nativban nezni, meg amugy is itt a Galaxy Fold es tarsai, akkor miert ne?
Ne feledjuk, hogy ma a FHD-s vilagban (par eve meg HD-s vilag volt) azert ciki a hd+ felbontas, mert nem lehet nativban nezni a tartalmakat.
Pedig anno nagyon megneztem az iPhone 11 es 11 Max kijelzoit, de az en szemem nem latta jobbnak az utobbit.Erdemes megnezni a TheVR azon videojat, ahol felbontas vakteszt van. (Valamelyik Samsung mobil teszt, talan az S8.)
-
Dare2Live
félisten
az a baj 101 gáz dolog van ami észrevehető, zavaró és fontos. A felbontás nem az. (ill max VR esetén)
Engem pl erősen zavar, hogy ultranal nem vált zoom közben érzékelők közt.
Hogy nem csinálták meg rendesen a heat managementet. Ha xioami meg tudja rendesen csinálni Samsung mért nem?
Hogy nincs jack.
Hogy fast chargeban erősen le vannak maradva. (Engem nem zavar de bkki más középkat is gyorsabban tölt Mint egy S21 ultra)
....és S22 Ultranal meg remélem elírás a 108mps szenzor ami sanszosan 1/1.33ast jekent amikor ott a GN2...
-
Schuler888
senior tag
"Csak szerintem vér ciki hogy az anno 2015ben bemutatott Galaxy s6-ba is tudtak már rakni QHD kijelzőt alapból, itt meg nem hogy az alap verzió, de még csak a plus sem kap QHD-t"
Igen.
Amiota leallitottal a mobilVR-t kb semmi ertelme a FHD+ feletti felbontasnak, ezt millio vakteszt is bizonyitja, plane a sony 4K-s hulyesegenek. Ha menne a mobilVR ezerrel, mas lenne a dolog, de igy... az ultraba is kb csak presztizsbol van benne.BTW, a note4ben mar 2014ben benne volt
-
Persie12
aktív tag
válasz
#40047616 #13 üzenetére
Mondandóm lényege annyi lett volna hogy ezek közül egyik sem filléres eszköz. Ha a "legnagyobban" elbírja a hardver, akkor ennyi pénzért illik beletenni. Mind a három készülék csúcs elvileg. Sokáig nem kijelzőben tettek különbséget pro/s/ultra/plus között a gyártók, legyen bárkiről szó. Szóval szerintem igenis gáz hogy ilyennel próbálnak spórolni, meg terelni az igazi csúcskészülék felé, hogy ami anno alap volt, az ma már nem az, hiába beszélünk felsőkategóriás telefonról.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Plazmacucci #9 üzenetére
s22ultranal samsung vagy mindent belepakol vagy az 'ultra' statuszt egyertelmuen atveszi a xioami....
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #14 üzenetére
Azért egy 60vs120hz sokkal szembetűnőbb különbség és sokkal többet hozzátesz a felhasználói élményhez mint egy fhd vs qhd. Legalábbis szerintem.
-
csorbajeno
veterán
A sima S21 3x zoomja már most is 12MP, az nem lesz előrelépés az S22-ben
-
leslien
nagyúr
hiszem ,ha látom...
btw az ,h SD 895 melegszik attól még a Exynos 2200 is fog melegedni (pláne
).. az AMD nem tud minden problémát megoldani,de talán a Google helyre teszi Őket.. mindenesetre izgalmas lesz a jövő Samu terén..
-
Minek erőlködnek, ráírják az S21-re, hogy 22, és kész. Bootoláskor úgy sem ír már semmit, csak hogy Galaxy.
-
Persie12
aktív tag
Csak szerintem vér ciki hogy az anno 2015ben bemutatott Galaxy s6-ba is tudtak már rakni QHD kijelzőt alapból, itt meg nem hogy az alap verzió, de még csak a plus sem kap QHD-t. Ha QHD kijelzős telót akarsz a Samsungtól 2022-ben akkor meg kell vedd az Ultra változatot. Agyrém az egész hogy egy 2016ban alapnak számító technológiát ma már nem kapsz meg a "normál" kiadásnál...
-
janeszgol
félisten
válasz
whatwhatwhat #6 üzenetére
De most meg lehet a Snapi lesz rosszabb.
Meglátjuk. -
whatwhatwhat
aktív tag
Na! Végre örülhet mindenki, hogy snapdragont kap. Most már akkora trend lett gyűlölni az exynost, hogy mindegy melyik lesz a jobb, a lényeg hogy snapdragon legyen.
-
rajd
tag
Az S21FE-ről jönnének már inkább így az infók...! Gyanítom meg kell várjam a januárt.
-
beno52
tag
Ha méretben közeli lehet a sima 22 a mostani S10e-hez akkor úgy néz ki jövőre telefon váltás lesz
-
Juhaszatti
addikt
Nem örülök, ha pont ebből az AMD-s mókából maradunk ki, és az egyre rosszabb Snapdragont kapjuk mi is. Persze nem árt ha lesz egy 1 éves bétateszt ezzel a kooperációval, csak ha beválik kapjunk belőle mi is.
Jövőre már aktuális lehet a váltás sima S10-ről, remélem a Plus jól sikerül.
-
Aryon87
félisten
Na ha snapdragont kap EU régió, már érdekel is az Ultra
-
janeszgol
félisten
Állítólag a Plus verzió most a simához lesz közelebb, nem úgy, mint tavaly (anyaghasználat, technika). LTPO kijelzőt az S22-ben csak az Ultra kap.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Bár az S22 premierje még odébb van, a jövő év elejére várt készülékcsaládról elég sok információ szivárgott ki.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest