- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
"Windowsnak még bőven lenne ugyanerre ideje, főleg ha még pénzzel és más támogatással is megsegítené az átállást."
Gondold el, hogy ha egy zárt ökoszisztémában, erőltetett menetben is hosszú évekig eltart a platform váltás, akkor meddig fog tartani Windows-on, ahol a flash kivezetése miatt még mindig megy a hiszti, míg mac-en már azt se tudják mi az (pedig arra is ugyanaddig gyártotta a buildeket az Adobe).
-
fatpingvin
addikt
kicsit off de a bioconductorral hogyhogy ilyen bajok vannak? I mean, FLOSS suite, itt a repójuk: [link].
a binary buildek gondolom nagyrészt x86 only, de tudsz magadnak fordítani. vagy van valami konkrét probléma hogy ARM-re nem fordul? (nem tudom, azért kérdezem. BC-t nem nagyon használok szóval lehet hülyeséget írtam.) -
ddekany
veterán
Egyrészt ez (hogy nincs mögötte egy jó Soc), másrészt az, hogy Apple tudja azt mondani, hogy váltunk ARM-re (azaz nem lesz x86), míg az MS csak azt tudja mondani, hogy mostantól lesz ARM is, aztán meglátjuk felfut-e. Ez egészen más felállás a várható támogatottság szempontjából (pl. hányan adnak ki natív ARM-os verziót vmiből).
-
ROBOTER
addikt
Office: vállalati környezetben rengetegen makróznak, főként excelben, vállalatirányítási rendszereket etető alkalmazások élnek rajta. Most nem tudom mi lesz a pontos helyzet, de csodálkoznék, ha teljes értékű office-t kapnál ARM-ra, mert RT-n sem volt teljes makró támogatás, és több office verzióban jelenleg sincs.
-
fogtunder
nagyúr
na de tartalomfogyasztásra, office-ra a MacOS is teljesen jó, ezért kár virtualizálni. nekem max pár játék miatt lenne érdekes, de az meg egyelőre nem mozgatott meg annyira, hogy meglépjem.
fatpingvin: maga a windows azért alkalmazáskínálatban bőven egy átlag Linux disztró felett van. hogy az Arm verzió hogy áll, azt most nem tudom, mert nem volt még kedvem/időm kísérletezni vele. nyilván hátránya van natív programok szempontjából, mert Arm-os Linux istentelen régóta van, nem is lehet reális elvárás, hogy egy szinten legyenek.
-
fogtunder
nagyúr
én még nem szántam el rá magam, hogy megvegyem a parallelst, nem munkára kell és nincs semmi, aminek a hiánya annyira fájna, hogy mindenképpen virtualizálni akarjak egy nem végleges oprendszert.
de mondom, szerintem nem a kernellel vannak gondjaik, hanem a virtualizációs réteg nem működik úgy, hogy piacképes legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Háztartási gépek
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Macbook Pro 13" M1 16GB A2338 2020
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest