- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
fogtunder #38 üzenetére
az első hozzászólásomban utaltam erre. nem kell ismernem nagyon ahhoz hogy ne feltétlenül tartsam jónak azt hogy a "natív" programok jelentős része egy utasításkészlet-emulátoron keresztül fut. vagy már tartunk ott hogy nem így van?
egyébként ha az ARM win koncepcionálisan nem különbözik sokban az x86-ostól akkor tartom az állításomat az értelmesebbel kapcsolatban. legalábbis nekem, az én szempontomból. számomra a win egy használhatatlan rendszer ugyanis soha nem volt vele érdemben dolgom, nem tanultam meg használni és ezen nem is érzem szükségét változtatni. tudod, ahogy a linuxot sokan. -
Thusor
őstag
-
ddekany
veterán
válasz
fogtunder #37 üzenetére
Mitől lenne a MacOS egy Linux distro? Már a kernele is BSD származék. A Linux meg szűkebb értelemeben egy kernel, tágabb értelemben meg kismilló féle rendszer ami arra épül. Desktopon ami számít, az "ökoszisztéma" amit kapsz, ideértve driver támogatás és rakás alkalmazás ami arrafelé szokásos (szinte mind nyílt forráskód, szóval nem nagy dolog ARM-ra fordítani a distro készítőnek), meg desktop environment. Ezek is tök mások almáéknál. Még shell is erősen más (rosszabb, mert valami igen régi bash, stb).
-
törölt tag
válasz
fogtunder #33 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy amikor Apple-szerűen agresszívan akarta a MS tolni az ARM-os rendszert, és az UAP fejlesztést, akkor hatalmas ellenállás volt az emberek részéről, úgyhogy most ilyennel nem próbálkoznak, csak szépen fokozatosan "fű alatt" mozdulnak ebbe az irányba.
-
Thusor
őstag
válasz
fogtunder #18 üzenetére
Mint írtam nem erre virtualizálok. Fő gépként macOS van nekem, de a komolyabb számítási feladatok CentOS-en futnak nálam. ARM windows pedig arra kell, hogy ha a laboratórium gépeit vezérelni szeretném, akkor az csak windows alapú kezelőfelületeket kaptak. Arra pedig a Parallelsben virtualizált ARM windows kiváló. Tartalomfogyasztást és office pedig otthoni munkavégzésre értettem, nem Mac gépeken, hanem pont az adott Samsung laptopon.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fogtunder #27 üzenetére
hol nyilatkoztam róla? leginkább kérdeztem...
ezt a kis teljesítményű hardveres marhaságodat meg nem igazán értem. nyilván ha kis teljesítményű hardveren futtatod... mivel leginkább ez van a piacon. pont emiatt örülnék végre valami értelmezhető ARM hardvernek mert a szoftver stack bőven megvan, már csak vas kéne alá és el lehetne engedni az x86-ot. -
fatpingvin
addikt
válasz
fogtunder #18 üzenetére
nem tudom x86 windowson hogy áll az alkalmazáskínálat, soha nem használtam, soha nem volt rá szükségem.
én kifejezetten az ARM windowsról beszéltem most. ezen a terepen a MS versenyhátrányból indul, hacsak nem döntenek bele rengeteg pénzt hogy rohamléptékben szintbe hozzák az alkalmazáskínálatot akkor ki fog bújni a szög a zsákból hogy valójában nemmyit is ér a platform.. -
ddekany
veterán
válasz
fogtunder #18 üzenetére
Egy dolog hogy régebb óta van ARM-os Linux, de ami talán fontosabb, hogy ott sokkal inkább nyílt forráskódú alkalmazásokban gondolkodnak, amit tehát bárki lefordíthat, így a disztró készítője is. De ha valami zárt, mondjuk Oracle adatbázis szerver, akkor ott is ugyan úgy buktad, mint Windows-on. Arról nem is szólva, hogy ott hányan használnak ARM-os desktopot... lényegében gondolom senki, szóval fizetős szoftver késztőit alghanem ott sem érdekelné ez a tábor.
-
Thusor
őstag
Alap dolgokra tuti jó. Arra amire az emberek legnagyobb része használná, tartalom fogyasztás, Office. Nekem speciális laboratóriumi gépek vezérlésére is teljesen jó, elfutnak rajta a speciális programok, egyelőre nem futottam bele olyan programba ami ne menne rajta, még úgy is, hogy nem natívan, hanem Parallels-ben megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest