- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
válasz
fatpingvin #53 üzenetére
-
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #48 üzenetére
Ez tippre pont így is lesz, hogy mindenki csak húzodozni fog tőle, és elhal az egész ügy. Ha MS valóban annyira fontosnak tartaná az ARM-osítást, akkor pl. szoftver oldalon kedvezhetne ARM esetén (főleg ilyen munkahelyi funkciók terén, mint nem elszabotált Office, domain belépés...), és akkor talán kialakulhatna egy jelentősebb felhasználó bázis, akik azért cserébe vállalták a kockázatokat és mellékhatásokat. Persze miért osztogatnának munka célra is alkalmas olcsó licenceket, nem ettek meszet, értem én. Csak akkor miért álltak neki ennek az egésznek, miben reménykednek, ha nem olcsóbb, ezt még nem látom.
-
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #45 üzenetére
Nem tartunk ott. De először választ az ember OS-t, és csak aztán vasat. Azaz, senki nem fog csak azért áttérni Windows-ról vmi Linux disztróra, mert az jobban támogatja az ARM-ot.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fatpingvin #45 üzenetére
őszintén fogalmam sincs, nem érzem meghatározónak UX szempontból, hogy van-e utasításkészlet-emulátor, ahogy a kocsim motorjának se ismerem a motorvezérlő-elektronika programját.
én személy szerint pár évente pl Linuxot is fel szoktam dobni valamelyik itthon lévő gépre, csak azért, hogy megnézzem, mit fejlődtek és mennyire használható nekem, szeretem, ha van reális összehasonlítási alapom és nem prekoncepciók alapján kell megítélnem valamit. -
fogtunder
nagyúr
válasz
fatpingvin #28 üzenetére
hát az első pár hozzászólásod arról szólt, hogy milyen értelmesebb oprendszert kellene rárakni. kicsit furcsa ez úgy, hogy ezek szerint nem is tudod, milyen.
az arm-os sztorin meg nem tudom, mit bem értesz. mikor kezdték el fejleszteni az első armos linuxot? volt akkoriban nagyteljesítményű arm processzor? ne a mostani állapotból induljunk ki, mikor már szuperszámítógépek és szerverek is épülnek rá.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fatpingvin #25 üzenetére
ehhez képest elég bátran nyilatkozol róla, hogy milyen is az oprendszer
nem keverném össze az ARM linux környezettel, ami alapvetően arra lett kidolgozva, hogy kis teljesítményű hardveren fusson. az ARM alapú PC-knél azért lehet olyan SoC-ket tervezni, amik elbírják az x86 emuláció által generált overheadet. minden attól függ, milyen szinten tudják megcsinálni az emulációt. ha az nem lesz jó, ugyanúgy el fog halni, mert az RT-hez hasonló ördögi kör lesz, nem fogják elegen használni, mert gyenge az alkalmazáskínálat, a fejlesztők meg nem fognak natív appokat írni, mert nem használják elegen.
én is rohadtul szkeptikus voltam az Apple ilyen irányú elképzeléseivel kapcsolatban, de ők pl megcsinálták úgy, hogy szinte tényleg minden fut normálisan és nem érzem a visszalépést egy Ryzen 5 2600-hoz képest. -
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
OS-t váltani sokkal rázósabb, mint utasításkészletet. Az OS váltás nagyon is látható a felhasználónak, a fejlesztőnek, a rendszergazdának/üzemeltetőnek, míg az utasítás készlet egy technikai részlet, ami ha át van hidalva (emuláció, natív változatok), akkor nem érzékelhető. Persze most még biztosan kalandos lesz a Windows on ARM, ez meg az nem működik (x64 emuláció sem elég mindenhez). De ha nem kaszálják el az egész desktop ARM-osítást, akkor ezek idővel kisimulnak. Hogy ahleyett elhal-e meint az egész, az a kérdés. Hogy az M1 olyan jól megy, és történetesen az is ARM ISA, az nem sokat jelent itt. Ide is kéne hasonlóan jó SoC, jó körítéssel, és jelentősen olcsóbban mint az x86-os notebookok. Mert itt elég sok szívást kell majd lenyelni cserébe a felhasználónak pár évig...
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
"all-purpose dologra 2021 első felében a win on ARM mennyire alkalmas"
Nem alkalmatlanabb bármi másnál, csak kérdés, hogy ez mire lesz elég.
Ha a user nem tudja egy az egyben átvinni a már megszokott x86 windows dolgait egy arm-os windowsra, akkor a versenytársak is ugyolyan vagy jobb eséllyel indulnak.
A Windows Phone a legjobb példa, hogy ha nem hozza magával az x86 windows ökoszisztéma előnyeit, akkor az MS is csak egy a versenyzők közül és még csak nem is a legjobb, hiába biggyeszti a termékre a windows logót.Talán a vállalati szegmens az, ahol az arm windowsnak komoly előnye lehet, mert könnyebb a meglévő windows-os rendszerbe integrálni, mintha mindent újra kellene építeni linux vagy osx alapokról.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #6 üzenetére
What a time to be a troll
Egész jónak tűnik ez a kisebbik modell is már. Ilyen áron még tabletek helyett is érdekes választás lehet akár.
-
válasz
fatpingvin #4 üzenetére
Én se win-t raknék rá az tuti
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fatpingvin #4 üzenetére
abban a formában az a rendszer egy zsákutca volt. a windowsnak az elérhető programkínálat a lényege, arra meg külön kellett volna fejleszteni, ennek a valószínűsége a nullához konvergál. az Apple meg bírta ugrani, hogy csináltak egy virtualizációs réteget, amin azért a programok jelentős része elfut. gondolom a Windows on Arm jelenleg itt jár, hogy ők is ezt próbálják megugrani, csak egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ezt valaha sikerre tudják vinni. én bíztam benne, hogy belátható időn belül megcsinálják és akkor majd jön a jóvilág, de végül az Apple nagyon durván beelőzte őket.
amúgy meg szerintem teljesen felesleges ez az értelmesebb oprendszer duma, mindegyiknek vannak erősségei és gyengéi, mindenki azt választja, ami a felhasználói szokásaihoz jobban illik. én pl 8.1 óta teljesen meg vagyok elégedve a windowsokkal, az időnkénti frissítési mizériákat leszámítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest