- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti85
senior tag
válasz
wrathchild #1150 üzenetére
TV-m nem képes 4K-ra, sem DV-re, így erre konkrétan nem tudok válaszolni (nincs ilyen anyagom), de az biztos hogy lokális fájl is lejátszható a Plex-el szerver nélkül, nem hiszem hogy ebben (formátumok) lenne különbség.
-
ugyes
senior tag
válasz
wrathchild #1150 üzenetére
Lehet a tied, mert lejátsza. Nekem is így volt egy darabig, csak nem váltogattam, hanem arra másoltam a műsorokat.
De Plex helyett egy másik lejátszóval próbálkoznék (azok közül, amelyek letölthetők az áruházból) -
ugyes
senior tag
válasz
wrathchild #1145 üzenetére
Plex-hez minimum egy szerver kell. Bárhol lehet.
Be kell konfigurálnod a filmek helyét (helyeit) előre (melyik meghajtó, melyik gépen). Amint rádugsz egy vinyót, utána rögtön elemezned kell a tartalmát, így fogja felismerni. Viszont innentúl kezdve nem érdekes, hogy hol van: a filmet kell csak kiválasztanod.
A régi módszer, hogy rádugod és 1 perc múlva minden lejátszható, Plex-szel nem működik. Itt adatbázist épít. Ezért, ha cseréled a vinyókat, akkor kicsit háklis lesz az eltűnt filmekre. -
LouiS22
veterán
válasz
wrathchild #1074 üzenetére
Kapcsold ki a himihumi képjavító algoritmusokat a tévén és máris jó lesz
-
djnice
veterán
válasz
wrathchild #1074 üzenetére
Ezt TV oldalon keresd, vagy a DTM vagy az ABL szól bele, a Shield + Plex nem csinál ilyent. Plex alatt amúgy áttudod állítani szürkére a felirat színét.
-
djnice
veterán
válasz
wrathchild #1064 üzenetére
Nem veszed észre, csak ha ott van a hibátlan kép mellette. DV-re még mindig ez a legjobb választás, mert ez kezeli a legtöbb fajta profilt. Médialejátszóban meg a licenc miatt nem lesz olyan ami kezelni fogja rendesen a FEL sávot. Az új Dune amúgy ígéretes, mert ott megy az ISO is, de még nem tesztelte le rendesen senki.
-
djnice
veterán
válasz
wrathchild #1061 üzenetére
Igen, az EL sávot figyelmen kívül hagyja, csak a Base Layer-rel és az RPU-val (dinamikus metaadat) foglalkozik Dual Layer esetén, ahol nincs FEL csak MEL, ott az EL csak az RPU-t tartalmazza, a FEL pedig egy differenciált 10 bites jelet is tartalmaz a 12 bit előállításához. Mindegyik DV profilnál van ez a pirosas színhiba.
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
wrathchild #1060 üzenetére
Szia! Ebben az esetben a Shield lesz a szerver és a kliens is.
-
ugyes
senior tag
válasz
wrathchild #925 üzenetére
Ha visszaolvasol, pl. a 912-es hsz-re, akkor már vannak is válaszok a kérdésedre.
Miért javasolt a SSD? Ha direktben kötöd össze, akkor gyorsabb. Másrészt, ha kiteszed a Plex adatbázist a vinyóra, pl. ne foglaljon a belső tárhelyből, akkor kisebb eséllyel huny el a vinyód, ha SSD.
Ha nem használod, mint Plex szerver, akkor pedig majdnem mindegy. -
chemand
aktív tag
válasz
wrathchild #925 üzenetére
Szia!
Nekem is ma érkezik a Shield TV Pro.
Az 1-2. kérdésed engem is érdekel, a 3-ra van válaszom. A gyorsabb másolási sebességen kívül nem gondolom, hogy különbséget fogsz tapasztalni filmnézéskor. Nekem NAS-ról mennek a filmek/sorozatok gigabites hálózaton keresztül és a hálózat a szűk keresztmetszet nem a NAS-ban lévő HDD. Így is bőven elég a sávszélesség filmnézésre. Ezért ha csak nincs felesleges SSD-d, bőven jó a HDD is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest