- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
Nekem szerencsére nincs apple tvm, box meg főleg nincs, de a See, főleg az első évad nagyon ütős valóban, kép és hangban is , a virágboltból.
Már a bevezető is.Egyébként valóban ennek a "szolgáltatónak" úgy kellett volna indulnia hogy 4K dv atmos, amit csak lehet , de legalább a húzócímeket. Aztán ha mégis a régebbiek fhd, de normális bitrátával akkor oké, de 2023-ban, tv adás minőséggel, esetleg stereóban, ez nagyon gatya.
Akkor is ha valaki csak hd-tv-vel nézi.
Szerencsére nem fizettem elő, csak egy ismerősöm accountját használva belenéztem, hát siralmas...
Maga az app is, a felhozatal is, gyatra, hol van szinkron hol nincs, néha évadok hiányoznak, a minőség pedig ......Ennyit a legócskább online oldalak is tudnak, kodi addonként.
Százszor inkább a primevideó 900 ft-ért...
-
morfondőr
addikt
Természetesen a nagy többség már 4K-n tévézik, de biztos vannak sokan, akik sírva válnának meg egy sokéves fullhd plazmától. (nekem semmi extra a TV, de egyelőre elvagyok vele) De itt a minőség a régi egyCD-s DVD ripeket idézi. Azért fullhd-ben is lehet egy olyan bitrátát tartani, ami szép képet eredményez! Bevezetésnek ez így nem túl erős, de meg merem kockáztatni, hogy a nézők 10% alatti része veszi észre, hogy ez nem olyan, mint amilyennek kellene.
-
Imi1981
veterán
Akkora méretű és minőségű tévén biztos látszik a minőségromlás nagyitasnál! Ezt nem vonom kétségbe. Én is tervezek oled tévét majd egyszer de amíg jól működik ez ami van nem cserélem le. Az Android Tv rendszer nekem is tetszik csak kicsit finomhangolni kéne és egy nagyon jó médialejátszó rendszer lenne.
-
LouiS22
veterán
A BRAVIA CORE Pure Stream technológiájával akár 80 Megabit/s sebességgel érhető el legjobb minőségű videó, de ehhez a biztonság kedvéért és az előpufferelés miatt minimálisan 115 Megabit/s internetsebességre lenne szükség. Márpedig a Sony TV-k 100 Megabit/s sebességű Ethernet csatlakozása nem teszi lehetővé a teljes streaming minőség elérését. Megfelelő WiFi kapcsolattal azonban biztosítható a kívánt adatátviteli sebesség.
Azért ez is LOL.
-
DJMDJM
tag
Írtam, hogy Kodival, hbo max-val megy rendesen Shielden a DV. Szinte nem is nézek mást, hónapok óta, ha film vagy sorozat. A megszokott DV-t hiányoltam az apple tv+ működéséből. Ezt tisztázni akartam, mert úgy tűnt, hogy azt sem tudom mit keresek. Nem tudom miből sikerült leszűrni, de ha vki majd visszaolvas vmikor, mert hasonló hibát tapasztal, ne azt lássa, hogy azt sem tudjuk mi a hibánk.
Tény, amit nem írtam, hogy 2019 shield pro, utolsó firmware-vel.
De, hogy tényleg hasznos legyen a bejegyzés az utókornak. A megoldást egy külföldi fórumon megtaláltam. Shielden, bizonyos esetekben, pl. időközben történt tv szoftverfrissítés után ( és az pont volt is), annak ellenére, hogy a megfelelő DV mód van beállítva, újra be kell állítani. Átkapcsoltam róla másik tetszőleges módra, majd vissza és már indult is DV-ben az apple tv+ is. -
Imi1981
veterán
Valamelyik netflix vagy Apple tv frissítés óta van ez kB másfél 2 hónapja. Nem tudom megnézni milyen felbontáson fut de kB 950x480 vagy 720p csak kis bitrátás . Csak a netflix ilyen! A Disney plus,prime videó és hbo max azok full HD és gyönyörű a kép! 4k tévén nincs probléma. Itt [link] is írnak róla szóval nem egyedi hiba. Nvidia shielden tökéletes a képe a netflixen ugyan azon a full HD tévén! Remélem javítják idővel mert még nem akarok tévét cserélni mert jó a képe és semmi baja.
-
Manimaci
tag
Hát kellett nagy önuralom, hogy ne vágjam a kukába sokszor. Végig a 75db ezresre gondoltam.
Most úgy állok, hogy tegnap este már a 8.2.3-as verzióval futott, a Kodi-t nem telepítettem (valahogy mindig abban sötétedett el végleg), most VLC van, ami szerencsére szépen visz minden általam tesztelt vodeót, hangot. Most reggel a táv se dobódott le, be tudtam kapcsolni a gépet vele.Amugy találtam este egy topicot, ahol voltak akik panaszkodtak fekete képernyőre (9-es verziósok) és szinte az összesnek a CEC kikapcsolása után oldódott meg a dolog. Állitolag valami folytonos jelet küld a box és az zavarja össze a dolgokat, de én ehhez suta vagyok.
Mindenesetre most kikapcsoltam a CEC-et és inkább az IR-t állitottam be az AVR-hez. Egyenlőre megy, de még bennem lesz a félsz egy ideig, az tuti.
És köszönöm a segítő hozzászólásokat! -
LouiS22
veterán
Azért ez ebben a formában (a link) nem több egy marketinges túltolt magömlésnél. Csak remélni merem, hogy Nolan nem 15 megabites tömörített videóval képzelte úgy a filmjeit, és egy gombnyomásra máris megkapom azt, amiröl valaki azt állítja, hogy igen, ezzel azt kapod, amit a rendező látott.
Akárhogyis: a lényeg, hogy tudsz váltani, változtatni. Kinek így tetszik, kinem úgy. De ne egy marketing bullshit legyen a mérvadó.
-
ForRedGlory
félisten
Hát, az LG-n lévő de-judder elég szépen teszi a dolgát. Mondjuk engem ez azért nem zavart eddig sem, mert alapból a filmmaker módban nézek mindent, így elkönyveltem olyannak a képminőséget, ahogy a marketingesek szerint a rendezők megálmodták.
Most játszottam vele, be lehet vajsímára állítani a képet, de nem élek vele, mert alapból úgy tetszik, ahogy van.
-
djnice
veterán
Hidd el, ez csak az app készítőjén múlik. Plex, Emby, Kodi, ViMu Player, SmartTubeNext miért tud frekvenciát váltani alapból? Az Apple TV-n futó Netflix appnak egy régi kódbázis az alapja, azért működik még a váltás, a Netflix ezt direkt kiszedte azóta mert sokan panaszkodtak arra, hogy elsötétül a kép pár másodpercre a film indításakor.
De nézd csak meg a YouTube appot Apple TV-n, ugyanaz, nem hogy frekvenciát, még színteret sem vált. -
LouiS22
veterán
Ha nem lenne rá alkalmas, akkor a Kodi és a Plex sem tudná. Pedig tudják. Nyilvánvalóan szoftveres a probléma (hiszen a Sony tévéd is tudja). De ha minden igaz, akkor ez legmélyen a Google "sara" és ezt fogja orvosolni az AndroidTV 12, és ezt kell majd minden applikáció fejlesztőjének igazítania a saját cuccába.
A félreértés oka meg az lehetett, hogy nem írtad le egyértelműen (nekem nem volt az), hogy mit mire értesz. De most már felfogtam, hogy a "kalibrált mód" a filmmaker preset/mode lehet (LG-ék így hívják).
-
LouiS22
veterán
Leírtad a választ: itt sem automatikus, hanem te nyomsz meg valamit. Vagyis szoftveresen történik meg a csoda. Illetve, ha nem tévedek nagyot, a Panán nem is AndroidTV fut. Száz szónak is egy a vége: attól nem fog megjavulni, ha itt írod le, mert ezt a fórumot biztosan nem olvassa sem az nvidia, sem a Netflix (és képzeld még ide a többi streaming appot, amivel gondod van) programozócsapata. Hivatalos fórumokon kell(ene) őket nyomasztani ezzel.
-
Imi1981
veterán
Már nem vagyok otthon de azt hiszem a távvezérlő beállításokban és ki lehet rakni gombra (én kiraktam) és akkor gombnyomásra vált miután elindítottad a videót. Netflixen használom de néha váltáskor leáll a lejátszás és akkor újra kell indítani és megint rányomni. Nem tökéletes de legalább van valami.
-
LouiS22
veterán
Illene.
De ahogy minden iparágat, úgy őket is masszívan érintheti a munkaerő-hiány és gondolom a covid erre rátett egy lapáttal még úgy is, hogy a szoftvertesztelés klasszikusan olyan, amit aztán tényleg bárhonnét végezhetnél. De ha végignézem az elmúlt hónapok mozgását és karrierhíreit a szoftverfejlesztő iparágban odaát, abból azért kirajzolódik egy felettébb sem rózsás kép. Kulcsszavak: toxikus környezet, teljesíthetetlen elvárások, kifizetetlen túlóra és társai.
-
LouiS22
veterán
Furcsa üzletpolitika lenne telibe tojni, pláne úgy, hogy az ősöreg 2015-ös modell is kapja a frissítést a mai napig.
Ezt a mostani frissítést - ki kell mondani hangosan, de nekik is - elb..ták. Nem látunk rá a belső dolgokra, nem tudjuk, hogy mekkora a fejlesztőgárda, milyen mélységű és minőségű volt a bétateszt. Azzal talán nem lövök mellé, hogy 10ből legalább 5 user csak azért csatlakozik a bétához, hogy kielégíthesse azon perverz szokását, hogy "neki a legfrissebb kell" és masszívan szarik a feedbackelésre. Ha emlékeztek, ősszel valamelyk nagyokos ki is küldte az ota image-et publikusba, mert az milyen jó.
-
ForRedGlory
félisten
Nekem is megvan az összes előfizetés (minusz Disney, ami nincs még itthon hivatalosan), de egyik sem akad.
Részben azért is adtam el a 4K-t, mert nem kezeli a Dolby Atmost külső forrásból, ami számomra nélkülözhetetlen feature. Ennek a hiányával egyébként is tele van sírva az internet, csak audio passthrough címszóval kell keresni. Valamiért erre azriuk az alma.
Ha majd engedélyezik, akkor abban a pillanatban megyek én is vissza erre a vonalra.
-
djnice
veterán
Pedig a Pana OLED is kezeli valamilyen szinten a HDR metaadatokat, a MaxCLL-t használja a tonemapping-hoz, ha annak értéke 400 és 5000 nit között van. Az Apple TV fix 4000-et küld ki minden filmnél Infuse és Plex alatt is, a streaming szolgáltatóknál nincs gond.
Dolby Vision profilok közül csak a Profile 5 megy rendesen ATV-n, plusz Infuse alatt a 8.4-es iPhone felvételek. Tehát a legtöbb fellelhető anyag (Profile 7 és 8) nem.
Plex és Kodi alatt is működik a frekiváltás és nekem a Pro-n jó a Netflix alatt is.
Lehet bugos az új OS, majd javítgatják, de ez a Google hibája is, nem csak az Nvidia-é. -
Imi1981
veterán
Van chromecast, akármelyik alkalmazásba vagyok tudok youtube - ra küldeni videót mobilról és oda vált, kodi (számomra használhatóbb /kényelmesebb /személyre szabhatóbb mint infuse vagy mrmc, sokkal kényelmesebb távirányító! Plex, emby alkalmazás testreszabhatóbb android tv - n (főleg emby) mint apple tv - n. Más nem jut eszembe.
Ami jobban tetszik apple tv - ben, hogy netflixen is tökéletesen vált frekit! Ez baromi jól működik és nagyon tetszik! Ami még jobban tetszik apple tv - ben a nagyon jó ramkezelés! Még a régebbi Apple-TV 4 hd verzióban is 4 alkalmazás simán megmarad memóriaában és így kényelmesebb /gyorsabb a váltás egyik alkalmazásról a másikra. Meg ugye beton stabil tv os ami még tetszik.
2021 - es verziót egyszer lehet beszerzek mert annak a távirányítója is kényelmesebbnek tűnik már meg ugye sokkal erősebb mint ami nekem van.Szóval nekem van amiben az egyik és van amiben a másik tetszik.
-
Imi1981
veterán
Ha javítják ezeket a hibákat akkor nincs semmi probléma vele. Kivéve a refresh rate alkalmazás mert az a cső verzión nem működik az új droidon sajnos és ezt az alkalmazást már nem frissítik.
Nekem van Apple-TV is (apple tv 4 hd verzió) és nagyon jó sok szempontból! Van amiben jobban tetszik mint a shield de van amiben a shield tetszik jobban.
Tény ezzel az új droid-al rosszabb lett a shield és nem jobb. -
KION3524
tag
Na megvolt a "nagy teszt", csak három ember előfizetései kellettek hozzá
A tények nagyon röviden: a Chromecast with Google TV SOHA nem vált frekvenciát, ha az nem rendszerszintű.A teszt :
Appok
- Plex player 8.14.1.23548
- Netflix 8.1.2 build 3844
- HBO GO 5.1.2.229
- Apple TV 1.0
Eszközök
- CCGTV android 10 build QTS2.200918.033.7115981 security patch dec 5 2020
- Samsung GQ65Q70TGTXZG
- Benq EW3270U
- Epson EH-TW5210
- Onkyo TX NR686
- Nvidia Shield TV Pro 2019A Chromecastnál egyik app sem váltott frekvenciát a film elindítása után, semmilyen módon (erősítővel és nélküle).
Ha pedig a hangot teszteljük, akkor a chromecast csak a következő formátumokat volt hajlandó az erősítő felé küldeni: Dolby Digital 5.1 és Dolby Atmos (Dolby Digital plus core). Minden más formátumot átkódolt PCM-re és Dolby D+-ra.Remélem hasznos és informatív volt a teszt, kár, hogy a shield csoportba került mindez
-
KION3524
tag
-
gyűrű
addikt
Igen meg. A rendszerem bőven felette van a számnak amit írtál.. 20 éve fejlesztem, nem ma kezdtem.. Igazi 11.1 nem bögrehangszórók.( a kábelek többe vannak mint egy shield..)
Egyébként kiderült hogy hardveresen is hibás volt ami nálam volt shield, valószínűleg azért lett rossz a saját tesztem..
Egyik fórumtárs privátban meggyőzött, ezért kap még egy esélyt a shield, berendeltem egyet németországból. Pár nap mire megjön.. well see -
Real_Necro
veterán
A középszerű képen én is megakadtam, mert ugyancsak U9-H-ról váltottam. Igaz, én nem voltam hajlandó olyan nyomott áron eladni, inkább elraktam fiókba.
Nálam (vásznon) érezhetően jobb lett a kép a Minix után.Azzal viszont egyetértek, hogy túlárazott, de ez talán felhasználásfüggő is.
-
djpundro
aktív tag
Pipat elsem ertem mar.(köszi)
De sikerült egy hard reszettet csinalni ,annelkül hogy menübe mennek.
Huhh ,mar ugy bepanikoltam ,meg jo hogy az nvidia megcsinalta a gyari bealitas visszalitast ugy hogy android el seinduljon .
De utanna neznek ,hol is az a refresh a menü alatt? -
djnice
veterán
-
Dale Cooper
csendes tag
Én sem erre használtam, mert az új update előtt nem is lehetett DAZN stream alatt az AL-t aktiválni.
De tegnap óta működik és most már nem egy fehér lepkefing a labda, pontosan látszik ahogy forog a levegőben a mintázatával együtt. A focistákat meg már az arcukról meg lehet ismerni, közeli képeken meg a fűszálakról nem is beszélve. Nyilván jobban örülnék, ha a DAZN is példát venne a Netflix-ről és UHD-ban közvetítene. ami igazából nem egy nagy elvárás lenne 2020-ban.... de ez van, most ennek is örülök.
Talán még természetfilmnél tudnám elképzelni hogy bekapcsolom, mert azért összességében az AL "high" módban ugyanúgy sok számomra, mint LG oleden TM judder 2-3-as felett csak más miatt, de igazából mindegyik csak egy illúzió, ami vagy javítja a képet, vagy pont nem. -
Mankó
veterán
Frekiváltásnál a Netflixnél nálam is fekete képernyő van 2 másodpercre amíg átáll a megfelelő frekire. HboGo ennél is rosszabb, mert elindul a film, fekete kép, átállít megfelelő frekire és leáll a film. Újra kell indítani és akkor ok.
djnice:: igen, a shield jól küldi ki, be is állítottam ,hogy mutassa. A kadencia helyességgel nincs gond, inkább nálam is az IFC hibákat látom, főleg gyors mozgásoknál, de azt se mindig. 24 és 25 hz-nél elég ritkán, van amikor 23.976-nál se, más filmeken meg rettentően.
-
djnice
veterán
Elhiszem amit írsz, de technikailag úgy van ahogy írtam.
Az írásaidból azt szűrtem le, hogy nálad az jelenti az akadást, ha az IFC téveszt, márpedig az sosem lesz tökéletes. Lehet hogy a TV jobban interpolál ha eleve 60 fps-t kap, még akkor is ha reverse pulldown-t kell közben alkalmaznia.
Én sem bírom elviselni azt, ha nem kadenciahelyes a lejátszás, de nálam a 65B8-on 2-es De-Judder állásban hibátlan a kép mind 23.976-nál, mind 24.000 fps-nél. -
Mezga Aladár
veterán
-
Mankó
veterán
Ezzel én is így vagyok, falra mászok a kép röcögésétől. Ok, ha hátrébb tudnék ülni, 65 col 2.8 m-ről. 3.5-nél már lehet nem is látnám.
Akkor nálad 60 Hz-ről vált, vagy 60 Hz-en marad is és úgy vaj sima? Nálam mondjuk nincs Dolby Vision és hát a Sonynak a legjobb a mozgás megjelenítése, plusz az Oled-en máshogy is mozog minden.
Kíváncsiságból azért majd teszek egy próbát RR nélkül is. -
törölt tag
Nem feltétlenül DD 5.1-ben, hanem valamilyen Dolby sávban (DD+, TrueHD, ezekkel kódolt Atmos), vagy LPCM-be dekódolva. Én három utat látok:
- Hagyom az LG-t (Samsungot, Panasonicot), veszek más tévét (Sonyt). Ez kezel DTS-t.
- Átkódolom az összes DTS sávot Dolby-ba, a Handbrake tudtommal jó erre.
- A DTS sávokat lejátszáskor dekódoltatom LPCM-be, így csak a DTS:X-nél lesz veszteség. Ez nálam egy-két film csak.A dual HDMI jó lenne. Viszont a Shield csak egy eszköz, emellett még ott lesz nálam egy konzol és PC. (A PC-n van dual HDMI, de az dual display is lesz, azzal is csak a gond volt.)
-
törölt tag
Hú, az erősítő is kavarhat. Én részben az ilyen HDMI problémák miatt szeretnék majd mindent közvetlenül a tévéhez csatlakoztatni, és a tévéből eARC-on küldeni a hangot az erősítőnek. Ezért eléggé felcseszett, hogy az idei LG-kben nincs DTS passthrough.
De végigolvasva most akkor újra jó, és ez a lényeg.
-
peti85
senior tag
Itt nagyon sokan próbálnak segíteni, de teljesen világos, hogy nem úgy csináltad végig a beállításokat ahogy már többször is elmondták, linkelték Neked, hiszen most írtad:
"A fejlesztői - network debugging - nem volt bekapcsolva (én marha), nem is volt ez az opció, úgy kellett előhoznom".
Ez a hivatalos leírás alapján menj végig figyelmesen, türelmesen, egyesével a beállításokon.
Itt le van írva a Netflix-re vonatkozóan is pár tipp pl. ha alacsonyabb felbontáson működik csak. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
És továbbra is minden HD, RR nincs is fent.
Egyébként, attól függetlenül, hogy működött többször el volt csúszva a hang.
Csak azt tudnám, hogy a netflix miért érzékeli továbbra is most HD-nek a tévét. A dolby vision tartalmak is max HD. Mint írtam volt egyszer ilyen, akkor is az RR csesztetés után lett minden HD, csináltam FR-t is, akkor se volt jó, aztán egyszer csak megjavult. -
djnice
veterán
Van több hiba is.
- Beállítások - Eszközbeállítások - Fejlesztői beállítások - Network debugging: Be (erről nem tettél fel képet)
- 2. kép Advanced settings, itt nem kell semmit bekapcsolni, mert bukod az AI-t (hiszen 1080p-re fog váltani ha 1080p a forrás)
- HBO-nál és Netflix-nél a Hotkey nem kell. Netflixnél viszont a default switching-et be kell kapcsolni, hogy a videó lejátszása után váltson vissza 59.94-re a GUI. HBO-nál beállíthatsz fix 50 Hz-et, ott nincs változó fr és a HDCP miatt érzékeny is a váltásra
- Az 5. képen nem kell bekapcsolni semmit (saját magát nem kell beállítani) -
Mankó
veterán
Így van, 4k alatt nincs AI.
Úgy néz ki megoldódott a Kodi alatti problémám, hogy pl HboGo-n jobban néztek ki a filmek. A képfrissítési gyakoriságot Mindig-re állítottam. Valamiért Indításkor/Leállításkor-ra volt állítva.
A lényeg, hogy most már ott is fajin a képminőség.Egy kicsit lassabb lett a videó leállítása, de valamit valamiért, 1 sec-et ki lehet bírni.
-
Mankó
veterán
Nálam a csúszkák nem így álltak a hotfix előtt ez biztos. Gondoltam játszok kicsit a beállításokkal, mert nem létezik, hogy nálunk nem működik. S bevált.
Az Hbogo Trónok harcán akkorát lök az AI felkonvertalas, hogy néha csak pislogok. Kodi alatt 4k hdr-rel homályos sz@rnak tűnik mellette. Hihetetlen.
Hülye kérdés, Kodiba nem lehet vhogy fixalni, hogy 25 Hzen jatszon? Mert van, hogy a 25 Hz jobban tetszik a 24 Hz-es irgalmatlan akadásaitól. Tény ez nagyban tömörítés, minőség kérdése, pl iso-n még sose láttam ilyen hibákat.
MrMC-ben reménykedek még, hogy hátha ott is meg lesz ez a szépség. -
Mankó
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Quadro FX 570 eladó
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest