- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
XP NINJA
őstag
érdemes megvenni játékra 40K- ért?
-
plexi
tag
Helo! Olyan kérdésem lenne
, hogy nekem van egy Sapphire Radeon HD4870 Vapor-X 2GB GDDR5 -ös VGA-m és ha csak Windows-ba turkálok, meg semmi nem megy (bármit csinálok 70 fok fölött van). 80 fölé nem megy, de 70 alá sem. miért ilyen magas, kinek mennyi? ( GPU-z, Everest írja a hőmérsékletet)
-
echo001
aktív tag
hi
1 gyors kérdésem lenne mert a neten nem lelem a választ
mi a különbség a :
SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E
SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E BATTLESTATIONS EDITION
között
előre is koszi -
robyeger
addikt
Nem tudom mire kell 2GB VRAM, szerintem játékra 1GB manapság tökéletesen elég.
[Sapphire 4890 Toxic] és [hozzá teszt] -
asus27
tag
Sziasztok, tudna valaki nekem segíteni egy nagy kérdésben, ami a következő lenne.
Most a számítógépemben van egy Sapphire HD3870 512MB videó karika, én ezt szeretném lecserélni egy kicsit jobbra, 50-60K körül.
Kinéztem egyet, ami a következő lenne: Sapphire Radeon HD4870 Vapor-X 2GB GDDR5 PCIExpress
Link a fellelhető helyéről: [link]Ha valaki tud tanácsot adni, kérem segítsen.
-
pulse117
csendes tag
jó dárga lesz/lett
-
Hunter2
addikt
Lehet csak én nem vagyok kellőképpen tájékozott de ez a vapor megoldás hogyan is működik illetve miért is jobb mintha egy jó nagy bordát rakunk a gpu-ram-ra?
-
hahakocka
őstag
Sapphire Radeon HD4850 512MB GDDR3 (PCX) Vapor-X
Ez nagyon jó kis kari nagyon jó hűtéssel és szabályozóval. Na ez a best buy vétel nem? HD 4850 esekből legalábbis. VaporX forever. 30 ezer nettó, és 36 252 bruttó HUF ért meg főleg.
Lehet e cikk után akkor meg is veszem az 1gb-os vaporx-est.
-
Jimy83
aktív tag
válasz
DroiDMester #108 üzenetére
Durva , mennyi volt a Toxic ?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
DroiDMester #105 üzenetére
Ámen, maradjon így jó sokáig
mod: Most nézem, nem is elérhető... még vagy már?
-
N-vidi-A
őstag
válasz
DroiDMester #105 üzenetére
kb 59k!!!!
Ezt jól beárazták! -
-
hoffman_
nagyúr
Ez bitang... Ha most építenék gépet gamé célra, mást semmit, csak ezt. Max egy Vapor-X GTX275-öt
Az a baj, megint ugye, hogy itthon ez biza nem 65-70k lesz, ha pedig rendelem USA/UK-ből, akkor hiába 65-70k, egy meghibásodás, és a gariztatás postaköltségén vehetnék még egy ilyen karit...
-
N-vidi-A
őstag
Ez dúrva!
megvan a következő vga-m!
-
Sennalacy
aktív tag
Szépnek szép a hűtő, csak az vele a gondom, hogy nem hagy-e túl sokat a képződő nem kevés hőből bent a házban. Nekem ref hűtős Sapphire van, ami nem ennyire szép, és nem is nevezhető halknak, úgyhogy nem is vagyok oda érte, de legalább kivezeti a hő nagy részét a házból. (60-70 fokos levegőről beszélünk.) Még egy külső elvezető csatornát is kellett csinálnom, mert a ház hátulján beszívó ventillátor visszaszívott valamennyit ebből a meleg levegőből ami jelentősen rontotta a hűtés hatékonyságát. Ezért érdekes hogy bent kavarja-e maga körül a levegőt a Vapor vagy ki tudja rendesen nyomni a házból a full takarás nélkül is?
10 ezerrel biztos nem adnék érte többet... akkor inkább valami vizes blokkban kezdenék gondolkodni..
-
tlac
nagyúr
válasz
leonaprofi #97 üzenetére
változó, de szerintem nem éri meg rá várni
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Ezeknek a videokártyáknak mennyi szokott lenni az átfutási idejük?Tehát,ha elviekben jövő héten megjelenik,akkor kb mikor lehet itthon kapni?Én még július elött szeretnék egy új corei7-es gépet,úgyhogy remélem addigra már kapható lesz valamilyen Vapor-X-es változat.
-
schwartz
addikt
Ez ref nyakos modell vagy valami olcsositott dizajn?
-
Croft-21
őstag
Mennyibe fog kerülni? 65-70?
-
Sweet Lou 6
addikt
Brutálul néz ki
-
twollah
nagyúr
Jo lenne egy teszt rola.
Csak az a baj, hogy nem az Asus csinalta, igy eselytelen a teszt... -
Vistaboy
veterán
Szép, kétségtelenül.
Mondjuk nekem a Gigabyte GV-R489-1GH-B lesz a gépben. Valaki tudna mondani a zajról valamit, akinek van ilyen vagy látott már ilyet működés közben? Nagyon hangos?
-
tlac
nagyúr
Ja, és elég sok, teszkógazdaságos TN-es monitorra csak D-Sub-ot tesznek, és bár lehet konverterezni a DVI-t (ahogy dezz kolléga is írta lentebb), de jó eséllyel nem tudja ezt az átlag vidéki számtekkbótos, sőt, a vásárló sem.
szerintem ez tudni szokták, mert ha nincs vga kimenet a kártyán, akkor a gyártó csomagol egy dvi2vga átalakítót is
-
mephi666
nagyúr
valamelyik postban írtam pár hónapja, hogy lehetne atx->btx modot csinálni... át kellene fúrni a gumilábakat a másik oldalra... alulra kerülne a táp/optikai meghajtók meg minden és plexis oldallappal meg is lehetne szépen csodálni a kártyákat... igaz, a jobb oldalról
a meghajtókat meg meg lehet fordítani a sínben gond nélkül
1kis kreativitás kellene... de a periszkóp szerintem tutibb... lehetne csinálni egy "yellow submarine"-t
-
Johnny Cage
addikt
S1931-esről váltottam S2231-re, lényeges a különbség. Nem csak a méret, hanem a panel fejlettsége miatt is (nagyobb színtér, jobb kontrasztarány, mélyebb feketék, kisebb input-lag). Annó iszonyúan ódzkodtam a TFT-től, csak akkor szántam magam rá a cserére, amikor teljesen tropára ment a képcsöves monitorom. Most úgy vagyok vele, hogy ezt soha nem cserélném vissza CRT-re, viszont ha TN panelos TFT és CRT között kéne döntenem, akkor vissza a CRT-t.
-
-
dezz
nagyúr
Működnek, de bizonyos feltételekkel:
- PAL módra kell állítani a használt VGA kimenetet (lásd 1. link a #72-esben). (S-Video használata esetén mindenképp; néhány újabb 100Hz-es/HD-s CRT TV 3xRCA-n tud fogadni VGA jelet is.)
- 3xRCA esetén támogatnia kell a tévének az RGB-t is (általában inkább csak az YPbPr jelet támogatják -- de elképzelhető, hogy az újabb videokártyákon át lehet állítani erre RGB-ről).Előny, hogy sokkal szebb a kép RGB-n/YPbPr-en, mint akár S-Video-n.
(#64) Ricco_hun: Egymilliós LCD-TV? 60" alá már nem is adjuk?
A tizedéért is lehet már elfogadható 32"-eset venni.
-
Devid_81
félisten
Egész pofás!
-
dezz
nagyúr
válasz
Ricco_hun #59 üzenetére
Lehet, bár egy kis hackelés kell hozzá: [link], [link].
(#65) Speed(R): Azért ehhez tegyük hozzá, hogy az LCD-k képélességének (natív bontásban) egy CRT sem ér a nyomába... (Mondjuk a TN ebben is alulmúlja a többi panelfajtát, nem beszélve a [szub]pixelek közötti vastagabb fekete sávról, mármint TN esetén.)
-
Ste
addikt
-
madgie
titán
Én nem "gazdag gyerekeztelek" le, ha mégis úgy csapódott volna le nálad, akkor természetesen elnézésedet kérem. Amúgy én is azért váltottam a szintén S-PVA-s Eizo-ra, mert nagyon sok helyet foglalt a CRT, és amúgy is, már kezdett elöregedni benne a képcső. És nem váltanék vissza, de van olyan ismerősöm, aki még mindig odavan a nagy kockájáért.
Ja, és elég sok, teszkógazdaságos TN-es monitorra csak D-Sub-ot tesznek, és bár lehet konverterezni a DVI-t (ahogy dezz kolléga is írta lentebb), de jó eséllyel nem tudja ezt az átlag vidéki számtekkbótos, sőt, a vásárló sem. Ő csak krájziszozni akar 1920-ban és mindegy a monitor (panel és csatlakozók tekintetében persze, de a dinamikus kontraszt milyen jó már...), csak a VGA legyen jó. Elég sok ilyen srácot ismerek, az öcsém elég fiatal és sok ilyen hozzáállású cimborája van
-
bolvar
senior tag
-
Integra
titán
passz, nem tudok, mert nem érdekel már a crt 10 éve. nem tudom és nem is akarom hova tenni.
s-pva jelenleg tökéletesen megfelel az én igényeimnek és összességében hülyére veri nálam a crt-t. nincsen külön "kocka" szobám a lakásban, így nálam más jellemző is fontos, nem csak hogy két 40kg-os baszott nagy kocka legyen egy 3-4 m2-es asztalonabban természtesen igazad van, hogy a grafikusok/revzeők ilyen kártyát nem igazán használnak, oda ez is kevés, de én nem is hoztam ezt fel, csak azt mondtam, hogy grafikus ismerőseim sem crt monitoroznak már jó ideje. erre megkaptam hogy gazdag gyerek vagyok.
hát baszki, 30 évesen hagy engedhessek már meg pár dolgot, az lenne a gáz, ha nem így lenne. érthetetlen, hogy miért hiszik sokan, hogy itt csak 15-18 éves srácok vannak, akik diákhitelre vesznek iphone-t, holott nagyon sok felnőtt, nálam jóval idősebb, de játékos lelkű és magasabb igényekkel rendelkező is megfordul errefelé... -
dezz
nagyúr
Lehetséges lenne, hogy nem tudsz róla, hogy a DVI-I-n kijön az analóg VGA is, így egy egyszerű adapterrel megvan a D-Sub, de ugye DVI-ként is használható? Szóval, a D-Sub helyett jobb lett volna rá mégegy DVI(-I)...
(Hogy mégsem így tettek, annak talán az az oka, hogy pl. a GPU-n lévő 2x (analóg+digitális) jelekből az egyik digitális ment a DVI csatira, a másik meg a HDMI-re és a DisplayPortra (ebben az esetben az utóbbi kettőt nem lehet egyszerre használni).
(#32): Remélem, nem egy TN-es, mert 1-2-3 típusban náluk is van.
Amúgy megértelek, egy S-PVA-nak sem olyan szépek a színei, mint egy jobb CRT-nek. Nekem egy S-IPS-es Eizom van, no ez nem volt csalódás semmilyen szinten egy viszonylag jó Sony Trinitron után. Sajnos ma már csak az abszolút prémium, grafikus(oknak szánt) vonalba tesznek ilyen panelt, horror áron.
(Közben az LCD-TV-kben szinte fillérekért szórják a gyártók a legújabb generációs, nagyméretű (x)IPS-eket is, többek között.)
(#7) iMaverick: Na, a Chip magazin, a szakmaiság csúcsa...
Valójában ugyanakkora sávszélre képesek (a HDMI-nek van még egy kis tartaléka, amit az audio jelekre tartanak fenn). A DisplayPort nem támogatja az xvYCC színteret, a hangátvitelt, nem kompatiblis a DVI-vel (a HDMI igen), stb. Van viszont saját tartalomvédelme: DPCP. De a fő előnye az lehet, hogy (jelenleg!) royalty free, miközben a HDMI-n van néhány forint royalty. (A DisplayPort fő fejlesztője és promótálója az Intel, akik nagyon nem szeretnek bármely más vállalatnak fizetni bármiért, inkább csinálnak egy hasonló szabványt. Lásd pl. HyperTransport -> QuickPath Interface.)------------------
Kicsit csálén állnak a két nagyobb borda között azok a kézzel odaragasztott kis bordácskák...
Azért igazán odafigyelhettek volna egy picit.
-
Speed®
titán
Ahogy madgie is írja, CRT != gagyi. Én is 1600x1200ban toltam, tűéles képpel..a nyomába sem ért egyik TFTm se azóta..persze mikor egy ideig 215TWt használhattam arra már bólogattam volna..kár, hogy többe került mint a komplett gépem. 2x.
Amúgy dualszlot kariknál én sem értem, miért nem tudják megoldani a csupa natív kimenetet. Mondjuk 1db HDMI és egy DVI meg mellé egy SVideo bőven elég normál felhasználáshoz..nem sokan nyomulnak 2 megjelenítővel, max kis TFT + nagy LCD TV, legalábbis felénk ez dívik.
Ja..az meg biztos nem állja meg a helyét, hogy ilyen karit nem TNel használ a többség..ha nem vinné mindenki, nem lenne ennyire drága még mindig az SIPS\SPVA\stb. Én is nézek inkább 4890en TNpanelt mint 4670en SPVAt.. -
-
madgie
titán
Szerintem meg pont, hogy TN előtt ül a többség, aki ilyet vesz, mert 4890 általában csak a játékokhoz kell, a fotósopp például nem lesz szignifikánsan gyorsabb tőle. Gamer meg TN-t vesz, mert neki az kell, mert az a leggyorsabb.
Egy 22" CRT meg minimum 1600*1200 felbontást tud, mutass olyan VGA-t, ami belépőkategória, és ebben a felbontásban elviszi a mostani, VGA gyilkos játékokat (Crysis, GTA4, ilyesmi).
-
Integra
titán
nem mozgok jó körökben, egyszerűen dolgozunk, ez nem milliós kérdés szerintem. és nem is 15-20 évesek vagyunk már.
ha crt monitorom van, meg se fordul a fejemben, hogy ilyen kártyát nézegessek.
ahhoz elég egy jóval alapabb kártya is.
és pontosan ezért tűnik nekem furcsának a gyártók hozzá állása. de lehet, hogy a piac kényszeríti rájuk, senki sem meri lehagyni, mert fél, hogy a másik malmára hajtja a vizet.
ok, az olcsóbb kártyáknál megértem, de ennél a kategóriánál azért vicces..
két hdmi, két displayport, semmi más. így 2 azonos monitor átalakító nélkül rácsatlakoztatható mindenféle adapterezés nélkül.
szerintem ebben a kategóriában ezt azért már 2009-ben nagyon illene.
aki ilyen kártyát néz magának, 99%, hogy nem crt, de nem is alap tn panel előtt ül, nem? ez nem kivagyiság, csak egy vásárlói réteg igénye, ami tény, jóval kisebb, mint az általánosan elfogadott irány. de létezik.
szerintem ez szimpla 2+2 történet -
Ricco_hun
senior tag
De ugye jól tudom, hogy azt a kártyát nem igazán lehet hagyományos képcsöves tv-re kötni, amin nincsen s-video kimenet? Ezért vagyok én bajban az ilyen vaporx-es csodákkal, mert nincs rajtuk s-video kimenet (meg gondolom nem adnak olyan átalakítót ami mondjuk a hdmi-ből csinál s-video-t). Vagy van olyan kábel, hogy hdmi-rca? Bár kétlem, hogy kompatibilis lenne a kettő.
-
Speed®
titán
Mit nem értesz rajta? Itt nem szokás egy hírre versenyszerűen reagálni szimpla első/második/harmadik szintű hozzászólásokkal. Érdemi tartalommal persze lehet, kell is
És figyelj a szerkesztésre..5 percig él ugye ;p
Integra
Jó körben mozogsz..vagy szimplán teheősebben, Nálam pont fordított a helyzet, javarészt CRT. Én is csak azután váltottam TFTre, hogy megdeglett az 1100DFem..azóta is sírok a TN ocsmány színeitől -
bteebi
veterán
Na, csak meg lehet azt elvben csinálni, hogy 2 sorba is kerüljenek csatlakozók...
Választék van bőven. Remek kis kártya, kár, hogy (relatíve) drága lesz
. De szerintem már kihúzom a HD5xxx szériáig, vagy majd max. beújítok egy HD4770-et.
-
zed1983
őstag
válasz
South Velen #2 üzenetére
Gondoltam, konkrét adatok vannak?
Gondolod, hogy ez még jobbra sikerült az elődeinél... -
Croft-21
őstag
XFXnek is lesz VaporX változata??
ezt érdemes lenne venni? -
WilliamGhost
tag
tetszik a csatileosztás
-
Ste
addikt
Referencia árban nagyon jó vétel lesz ez a kártya.
A felső tápcsati miért kapott fehér borítást? -
Ricco_hun
senior tag
Én olyan helyzetben vagyok, hogy nekem a legjobb megoldás a 2dvi+s-video kimenetek. Úgy, hogy engem nem nagyon hat meg ez a kimenet-orgia. Dvi-ből átalakítóval lesz hdmi vagy d-sub. De én még nem láttam hdmi - s-video átalakítót. Szóval nekem az összes vapor-x felejtős.
-
PH-User
addikt
Újabb Verda-X.
(kocsihoz hasonlít)
-
madgie
titán
válasz
LackoMester #34 üzenetére
A wide-mizéria miatt nem olyan drága az most, jó esetben talán 65 ezret kapnék az S1931-ért.
De szerintem érdemes ezügyben kivárni egy picit, lassan jönnek az e-IPS paneles monitorok (most még csak a Dell 2209WA van ilyen), ami ugyan a nevéből következően "economic", így képminőségben alapvetően nem egy H-IPS, de TN-szinten ócó előállítani és azért annál sokkal jobb.
-
aboriginal74
tag
A párás dög, így jellemezném...kíváló, mint eddig minden amihez hozzányúltak...és a kimenetek terén megint csak elismerésem...
-
keIdor
titán
HDMI, DisplayPort odabasz. Szép Sapphire, igényes egy kártya lett ez is.
-
Solten
őstag
Need one...
-
-
Randall1017
tag
Na ez már igen! nem kell ide "ATOMIC"
D-sub, DVI, HDMI, DisplayPort
-
LackoMester
addikt
kb.3 éve cseréltem le a LG17CRT(nagyon szép kép volt benne,nem vitás csak 2x volt szervizelve) egy 17´ Samsung LCD-re ami nagyon xar választás volt kb.1évig használtam,ezt pedig lecseréltem egy 22´LG226WT TN panelos képernyöre ami akkor a legfelszereltebb verzió volt(DVI,HDMI,Komp)...a mai napig tökéletes...bitang jó kép van benne(HD4870+HDMI)
Eizo-én sem cserélmém visszajó választás,csak nekem kicsit drága
Ami a lényeg,a kép minösége nagyon függ a képernyö minöségétöl..xarból nemlehet jót csinálni
-
Enton
addikt
Na ezt nevezem példás kártyának.
Mind a négy elterjedt csatlakozó rajta van. De lehetne rosszmájúskodni hogy svideo miért nincs rajta, de szerintem az a leglényegtelenebb. -
madgie
titán
válasz
LackoMester #30 üzenetére
Ha nekem kisebb trauma volt biznyos szempontból a 22" grafikus CRT után egy Eizo TFT (!), akkor szerinted egy TN+Filmes khm... szutyok milyen lehet?
Félre ne értsd, nem cserélném vissza, de ha olyan minőséget akarunk, amit egy jobb CRT-n látunk (ami fillérekért megvehető most is), akkor nagyon-nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni.
-
fanti
addikt
De egy ilyen hűtő mennyivel hatékonyabb mint a refi? 4-5 fokkal?
És a keletkezett hőt a referencia hüsi egy az egyben kitolja a gépházból, a Vapor is? -
Hulk24
senior tag
Ezt ki fogom próbálni, annak ellenére, hogy én nvidia-s vagyok! Ez a kártya nagyot üt!
-
Integra
titán
210 júró?
nem is vészes. lista elejére ugrott.
és micsoda kimenet orgia...
bár az elképesztő, hogy analóg kimenet még mindig van rajta.... -
P00By
nagyúr
Jóval azért nem mondanám hűvösebbnek.
Van rajta minden jó! -
-XadAnuX+
őstag
Eszméletlenül bejön nekem, magasan a legszebb kari a 4890-esek között.
-
^Clown
addikt
Nagyon überállat, szépen néz ki, halkabb, és van HDMI is
-
Móci
addikt
Na ez már pofás darab, s végre van rajta rendes mennyiségben csatlakozó, még display port is!
Határozottan tetszik, a hűtő is jó... Szép munka. -
Személyesen még nem találkoztam a Vapor-X hűtős karikkal, de eddig csak jót olvastam róla. 4890 Vapor-X-el tényleg hihetetlen jó ár/érték aránnyal bír. Kategóriáján belül persze.
-
jasohn
tag
Valószínű a piacon kapható legjobb ár/érték arányú kártya lehet, ha tényleg csak 210 buga lesz az ára, mert az OC-k több tíz $ felára nem éri meg annyira, mint ennek a hűtése és a megfelelő portosítása (értsd kimenetek).
Must have! -
{Zodiac}
senior tag
ez tényleg brutálisan néz ki, bűn lenne berakni egy zárt házba
inkább vitrinbe!
-
mephi666
nagyúr
vapor-x nevet nem tán a viper-ről húzták át?
úgy néz ki felülről, mint egy járgány... biztos azért halkabb, mert áramvonalas...
a portokat nem lehet ennél fikázni... és még így is szerintem adnak egy csokor átalakítót hozzá... jó kis kártya... nem sértődnék meg egy ilyenért
-
old gray
addikt
Na egy ilyenért cserébe lemondok a CF-ről. Csak elviselhető ára legyen.
-
tzsolesz
nagyúr
Ez a legjobb 4890-es szerintem. Az OC verziók annyira nem hatnak meg, bár az 1Ghz fölöttieken ellehet gondolkodni.
De hogy nézhet ki egy VGA ilyen jól? -
Stiky
senior tag
Nice!
Kíváncsi vagyok, hogy a 4770-re kijönnek e ilyennel?
Kb. szobahőn tartaná load-ba -
LackoMester
addikt
hát igen,mit is mondhatnék,durva...Az árra visszatérve, biztosan drágább lesz mint a ref.megoldás...
-
madgie
titán
D-Sub, DVI, HDMI, Display Port... na így kell ezt csinálni egy prémium videokártyánál
-
-
Zsubi
őstag
HD4890 Vapor-X-et a népnek
-
FRENK1988
veterán
válasz
South Velen #2 üzenetére
Mert szerintem más az áramkör kialakítása
-
zed1983
őstag
1st
Ez a vapor -x mennyivel tartja hűvösebben a GPU-t a ref hűtőnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest