- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Ja, és elég sok, teszkógazdaságos TN-es monitorra csak D-Sub-ot tesznek, és bár lehet konverterezni a DVI-t (ahogy dezz kolléga is írta lentebb), de jó eséllyel nem tudja ezt az átlag vidéki számtekkbótos, sőt, a vásárló sem.
szerintem ez tudni szokták, mert ha nincs vga kimenet a kártyán, akkor a gyártó csomagol egy dvi2vga átalakítót is
-
Johnny Cage
addikt
S1931-esről váltottam S2231-re, lényeges a különbség. Nem csak a méret, hanem a panel fejlettsége miatt is (nagyobb színtér, jobb kontrasztarány, mélyebb feketék, kisebb input-lag). Annó iszonyúan ódzkodtam a TFT-től, csak akkor szántam magam rá a cserére, amikor teljesen tropára ment a képcsöves monitorom. Most úgy vagyok vele, hogy ezt soha nem cserélném vissza CRT-re, viszont ha TN panelos TFT és CRT között kéne döntenem, akkor vissza a CRT-t.
-
dezz
nagyúr
Működnek, de bizonyos feltételekkel:
- PAL módra kell állítani a használt VGA kimenetet (lásd 1. link a #72-esben). (S-Video használata esetén mindenképp; néhány újabb 100Hz-es/HD-s CRT TV 3xRCA-n tud fogadni VGA jelet is.)
- 3xRCA esetén támogatnia kell a tévének az RGB-t is (általában inkább csak az YPbPr jelet támogatják -- de elképzelhető, hogy az újabb videokártyákon át lehet állítani erre RGB-ről).Előny, hogy sokkal szebb a kép RGB-n/YPbPr-en, mint akár S-Video-n.
(#64) Ricco_hun: Egymilliós LCD-TV? 60" alá már nem is adjuk?
A tizedéért is lehet már elfogadható 32"-eset venni.
-
Integra
titán
passz, nem tudok, mert nem érdekel már a crt 10 éve. nem tudom és nem is akarom hova tenni.
s-pva jelenleg tökéletesen megfelel az én igényeimnek és összességében hülyére veri nálam a crt-t. nincsen külön "kocka" szobám a lakásban, így nálam más jellemző is fontos, nem csak hogy két 40kg-os baszott nagy kocka legyen egy 3-4 m2-es asztalonabban természtesen igazad van, hogy a grafikusok/revzeők ilyen kártyát nem igazán használnak, oda ez is kevés, de én nem is hoztam ezt fel, csak azt mondtam, hogy grafikus ismerőseim sem crt monitoroznak már jó ideje. erre megkaptam hogy gazdag gyerek vagyok.
hát baszki, 30 évesen hagy engedhessek már meg pár dolgot, az lenne a gáz, ha nem így lenne. érthetetlen, hogy miért hiszik sokan, hogy itt csak 15-18 éves srácok vannak, akik diákhitelre vesznek iphone-t, holott nagyon sok felnőtt, nálam jóval idősebb, de játékos lelkű és magasabb igényekkel rendelkező is megfordul errefelé... -
dezz
nagyúr
Lehetséges lenne, hogy nem tudsz róla, hogy a DVI-I-n kijön az analóg VGA is, így egy egyszerű adapterrel megvan a D-Sub, de ugye DVI-ként is használható? Szóval, a D-Sub helyett jobb lett volna rá mégegy DVI(-I)...
(Hogy mégsem így tettek, annak talán az az oka, hogy pl. a GPU-n lévő 2x (analóg+digitális) jelekből az egyik digitális ment a DVI csatira, a másik meg a HDMI-re és a DisplayPortra (ebben az esetben az utóbbi kettőt nem lehet egyszerre használni).
(#32): Remélem, nem egy TN-es, mert 1-2-3 típusban náluk is van.
Amúgy megértelek, egy S-PVA-nak sem olyan szépek a színei, mint egy jobb CRT-nek. Nekem egy S-IPS-es Eizom van, no ez nem volt csalódás semmilyen szinten egy viszonylag jó Sony Trinitron után. Sajnos ma már csak az abszolút prémium, grafikus(oknak szánt) vonalba tesznek ilyen panelt, horror áron.
(Közben az LCD-TV-kben szinte fillérekért szórják a gyártók a legújabb generációs, nagyméretű (x)IPS-eket is, többek között.)
(#7) iMaverick: Na, a Chip magazin, a szakmaiság csúcsa...
Valójában ugyanakkora sávszélre képesek (a HDMI-nek van még egy kis tartaléka, amit az audio jelekre tartanak fenn). A DisplayPort nem támogatja az xvYCC színteret, a hangátvitelt, nem kompatiblis a DVI-vel (a HDMI igen), stb. Van viszont saját tartalomvédelme: DPCP. De a fő előnye az lehet, hogy (jelenleg!) royalty free, miközben a HDMI-n van néhány forint royalty. (A DisplayPort fő fejlesztője és promótálója az Intel, akik nagyon nem szeretnek bármely más vállalatnak fizetni bármiért, inkább csinálnak egy hasonló szabványt. Lásd pl. HyperTransport -> QuickPath Interface.)------------------
Kicsit csálén állnak a két nagyobb borda között azok a kézzel odaragasztott kis bordácskák...
Azért igazán odafigyelhettek volna egy picit.
-
-
Ricco_hun
senior tag
De ugye jól tudom, hogy azt a kártyát nem igazán lehet hagyományos képcsöves tv-re kötni, amin nincsen s-video kimenet? Ezért vagyok én bajban az ilyen vaporx-es csodákkal, mert nincs rajtuk s-video kimenet (meg gondolom nem adnak olyan átalakítót ami mondjuk a hdmi-ből csinál s-video-t). Vagy van olyan kábel, hogy hdmi-rca? Bár kétlem, hogy kompatibilis lenne a kettő.
-
LackoMester
addikt
kb.3 éve cseréltem le a LG17CRT(nagyon szép kép volt benne,nem vitás csak 2x volt szervizelve) egy 17´ Samsung LCD-re ami nagyon xar választás volt kb.1évig használtam,ezt pedig lecseréltem egy 22´LG226WT TN panelos képernyöre ami akkor a legfelszereltebb verzió volt(DVI,HDMI,Komp)...a mai napig tökéletes...bitang jó kép van benne(HD4870+HDMI)
Eizo-én sem cserélmém visszajó választás,csak nekem kicsit drága
Ami a lényeg,a kép minösége nagyon függ a képernyö minöségétöl..xarból nemlehet jót csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- iPhone-t használók OFF topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hálózati / IP kamera
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest