Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
atti_2010 #157 üzenetére
Most látom: itt 3 wattal jobb terhelve az 5850 fogyasztása a teszt szerint. Ez aztán "sokkal" jobb, ugye ?
Vigneau írta itt , hogy kb. egyforma a fogyasztás.
Itt ír egy újabb ember a lag-okról.
Talán mégsincs aranyból minden AMD kártya, ( és "másból" az nVidia )
Nem érdekel a +10-15% százalék teljesítmény, ha cserébe néha kivágnám a gépből a kártyát, mert gondok vannak vele - máris nem annyira lesz jó választás.
Lehet, hogy a hibák csak 1000-ből 1 kártyánál jelentkeznek, de akkor itt fórumon peches emberek járnak ?!
..és kéretik ezeket a tényeket nem "csak úgy" levegőnek nézni
-
MrCsiT
addikt
válasz
atti_2010 #153 üzenetére
Tapasztalatot lehet ignorálni, de attól még lesz. A Giga 6850 -ek BS-ét is "semmisnek" tekinted, ugyanilyen alapon, mert Te nem láttad ?
Ha kapható is lenne a kártya , akkor alapvetően igazad lenne az ár/teljesítmény tekintetében.
Légyszi ne írd le nekem, hogy aki itt fórumozik, annak a jelentős %-a nem aprón vesz majd garis VGA-t, mert ezt szvsz Te sem hiszed , vagy ismét kihagyod a tényeket.
Szerintem mindegy, hogy a dealer-nek adom oda a 33k-t közvetlen, vagy egy eladónak, aki már megvette a dealer-től - azt nem én bukom, hanem az eladó, szóval nincs eltérés az árakban, csak termékek vannakA 460-ak tesztjében anno pont az volt kiemelve, hogy húzva elér(het)i az 5850-ek szintjét, csak olcsóbban.
Örülök én is, hogy vannak most olcsó 5850-ek, de jó lenne, ha lehetne is kapni, és nem kellett volna erre az árcsökkentésre ennyit várni -
MrCsiT
addikt
válasz
atti_2010 #145 üzenetére
..lemaradt : itt most árak felejtősek: 33k-ért veszel aprón némi türelemmel 1 GB-s garis 460-at, és sehol nem veszel "Limited Edition - már nem kapható AMD 5850 Extreme" -et.
Melyik fogja megérni? Egyszerű: a kapható
Mit "akarok" ? Semmit.
Mit szeretnék ? Világbékét..no meg értelmet, ahol + 2-3 fps - Te linkelted - eltérésre okos emberek nem írják, hogy "alázza" , mert azt 50-70% -nál kellene/lehetne kijelenteni, szerintem.
..fogyasztásnál majd nézd már meg, mire húzták a milyen procit is ? Hol reális, hogy Te többet eszel 2D-ben ?! (segítek: sehol
)
..ebben a tesztben már 9W-al jobb 2D-ben a 460-as
Ettől még jó fórumozást Neked, persze
Zso Ro: csak azonos konfiggal mértek már fogyasztást ?!
-
MrCsiT
addikt
..nem ollóztam semmit, Te linkelted a képet, amin kevesebbet fogyaszt a 460 1 GB az 5850-nél , hm ?!
..az 5850 Extreme a maga alacsony árával a beszélgetéstől függetlenül best-buy termék, és nekem is csak azért van épp nVidia kártyám, mert ez tetszett meg , és mert a Giga 6850 OC nem hozta azt a teljesítményt, amit vártam tőle 5750 után.
..látod ? a Te fogyasztásod is több, erről ennyit
-
MrCsiT
addikt
válasz
atti_2010 #143 üzenetére
..a "minket" egy picit erős lenne
...és mintha azt is írtam volna, hogy ez akkor igaz, "ha az esetek 90%-ában netezik" ?!
..de kérlek, magyarázd meg, hogy ha a hivatalos eltérés csak 9W, akkor ugyan mi a jó égtől lenne a folyamatos, maximum +40W- vel több ?!
..és ha már ezt a táblázatot linkeled, légyszi írd már meg, hogy Neked - a tesztnél jóval gyengébb géped - vajon elporoszkál-e 70W -ből - a nem jobban fogyasztó kártyáddal - vagy nem ?? (Az enyém nem, így egyébként megkérdőjelezem a fogyasztási adatot, és nem véletlenül kérdezem a Tiédet . )
Nálam - és talán nálad is
- tapasztaltabbak leírták már itt párszor, hogy "amihez kevés egy 460 (1GB), ahhoz egy 5850 is kevés lesz" , így most a versengés résztől eltekintettem.
( ..persze, azt üdvözítőnek találom, hogy már az 1GB-s 460-at nem nézed le annyira)
-
MrCsiT
addikt
Ha a fogyasztás fontos - és mondjuk 90%-ban netezel a gépeddel, akkor a PH!-s teszt szerint egy GTX 460 a jobb választás, mert kevesebbet fogyaszt 2D-ben, mint az 5850 (ami egy remek kártya , egyébként. ), és a pillanatnyi csúcsfogyasztás - amit max. ként jelölnek a tesztben - csak eseti maximum, nem tipikus (lsd. a tesztben a táblázatban a hivatalos TDP adatokat : 5850 - max.151W , 460 - max.160W ) , tehát a 460-as terhelve max. 9W -al fog többet fogasztani neked 3D-ben (már ha 100%-on menne a VGA-d, ami vagy igaz, vagy nem
) ..és ez a 9W szerintem nem lehet szempont
Ha tanácstalan vagy, szerintem menj be mindkét/több kártya fórum-topicjába, és olvasd el, melyikkel milyen problémákkal küzdenek a tulajok. ( néha 2-3 hónapnyi írást találhatsz típushibákról, amikkel már Te nem fogsz küzdeni, ha pl. tudod, mi az a BS hiba, mikrolag AMD-nél, stb
)
Asus "Cu-jai" szerintem nem lesznek halkak/hűvösek, de ha esetleg hangos a géped, akkor mindegy
Jó olvasgatást
atti_2010 :
- tőlem 512 rammal is tolhatod, egyszerűen csak jótanács volt
- " Cyclone igaz nem fúja ki a meleget a házból de nem is nagyon kell neki" - vajon miért nemCyclone alatt sosem melegszik a GPU ?
-
MrCsiT
addikt
válasz
atti_2010 #40 üzenetére
Későbbi hsz-ben linkelt teszt szerint, nincs sehol az általad említett alázás.
(és BS sincs nVidia kariknál, pedig Gigabyte-6850 AMD tulajok "kedvence";az enyém a "nem veszem vissza az órajelem, mert húztál a VGA-n 5Mhz-et" - volt a saját 6850-emnél)
Most komolyan : volt 460-ad ? Elég vadul támadod szegényt
..és a konfigodból - ha az, mint az adataidnál - szvsz nagyon hiányzik +2GB ram
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest