Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N91 - Elvis él
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
pikpakk
csendes tag
Balcsida lenne egy kérdésem a gravitációs szenzorom lassú mint az állat.Direkt ilyen lassan vált állóról fekvőre?
-
gbela
senior tag
Balcsida: feltettem a romot, elég jó
de van 1-2 furcsaság és kérdés.
A riasztások menüpont ma reggelre (este amikor belőttem az ébresztőt még jó volt) átváltott "@shellreswpc.dll,-1613" menüpontra. Működik meg minden, de jobb szeretném ha riasztások (vagy nem is tudom mi az eredeti neve) lenne
Beállításoknál a search gomb funkcióját állító menüpont nekem nem csinál semmit, vált feketére a kép, majd visszaugrik a menübe.
Nem romhoz kapcsolódó kérdés: van olyan app amivel a hangszóró hangerelyét lehet állítani? mert nekem 30/30on is több esetben halk, előző romon belőttem diagnosis menün keresztül, de vacakolt kicsit, hátha van rá app.
-
bigsee
addikt
Könnyes szemmel búcsúzom tőletek, tegnap elkelt a (legutóbb Nokia
) Omnia 7-em...
Jó volt szép volt, de nekem túl csicsa volt, igényeimet túlzottan is kielégítette, én meg nem tudtam kihasználni...
Sziasztok!!!
-
gbela
senior tag
Na most vágtam bele a rom újrahúzásba, már épp el akartam indítani amikor végiggondoltam kell e még vmit lementeni a telóról (appok beállításait elvileg windows phone device manager-rel megtettem), amikor leesett h elég sok sms van amiből még kell info. Szóval üzeneteket le lehet menteni, aztán vissza?
-
negyven2
veterán
válasz
negyven2 #20775 üzenetére
ÉS igen!
Működik a 17. fw. update után működik végre...
és a legviccesebb az, hogy ugyan azzal a JK4-es fw.-el amivel nem akart korábban működni (pontosabban az arról való ROM feltétel)
...
Mondjuk így a JJ6-os T-Mobilos fw. volt érdekes mert volt benne alapból az általam leginkább hiányolt 2G/3G kapcsoló. igaz arról se ment fel.
-
A HMR2-ben a kamera extra beállításai micsodák?
-
Gulyopapa
addikt
Kérdés : Picasa webalbum elérhető-e a telefonnal és ha igen hogyan ? Köszönöm.
-
rebugra
aktív tag
HMR_2_TANGO_NOKIA_EDITION
ROM Letöltések száma: 24 -
begrimisu
aktív tag
most próbáltam a videó felvételt 720p úgy ahogy mondtátok nem mozgattam a telefont semmi nem volt bekapcsolva még kártya se volt a telefonban használhatatlan volt egy lassan mozgó autó a felvételen hát katasztrófa úgy szaggat !
-
Auratech
őstag
válasz
begrimisu #20761 üzenetére
A HD is használható. Jó eredményt viszont nagyon sok feltétel (sok fény, rezdülésmentes telefon, lassú téma) befolyásolja. A telefon memóriájának fragmentáltsága(bekapcs idő..), háttérfolyamatok (gps, szenzorok, webes kapcsolat taszkjai..stb)
Egy újraindított telefon letiltott háttérfolyamatokkal, repülős üzemmódban kicsit stabilabb HD képet produkál, ha a többi feltétel "ideális". A videó beállításokban minden alapon és középértéken legyen. Ez kb 1-2 + fpst jelent jó esetben. Persze csodák itt nincsenek... -
begrimisu
aktív tag
lenne még egy kérdésem hogyan tudok telepíteni pl navigációs programot?
-
begrimisu
aktív tag
Nem 720p videó filmre gondolok hanem amikor én kamerázok és ugye van vga és 720p akkor szaggat használhatatlan minek van rajta hd videó felvétel ha nem ér semmit?
-
iOce
tag
OSX Lion alatt ne is álmodjak ROM telepítésről, csak windows alatt megy?
-
Auratech
őstag
válasz
madgie #20756 üzenetére
Természetesen az is igaz, amit írtál. Az omnia7 és a gyengébb kamerák legfőképpen az érzékelő kiolvasásának időzítései, a codec tömörítésének lomhaságai miatt nem produkálnak folyamatos képet. (Az olcsó cmos és ccd "lélektana", különbségei)
Gyors mozgások pontos rögzítésekor hamar észre lehet venni azt, hogy a képelemek egy frame-n belül is jelentős utat tesznek meg. Ezt az átlagos telefonok kamerája nem kezeli profin, szabadon.
A profi kamerák a záridőtől függetlenül mindig pontos időzítéssel produkálnak egy képkockát. A telefonoknál lehet olyan, hogy két kép esetén az ütemezés határértékre csúszik és majdnem "belefér" egy+ kép. Mintha szinte egy framedrop következett volna be. Meg olyan is van, köszönhetően a hardvernek-codecnek. A kész videó meg 25 pfs-nek mondja magát, miközben 18-24 között ingadozik..
Az Omnia7 teljesen remek minőségű HD filmet csinál, ha van elég fény és nem mocorog a kameratest és nincs gyors mozgolódás. Iskolai ünnepélyről simán vállalható filmecskét csináltam és az autófókusz szerintem jobb az átlagosnál... -
madgie
titán
válasz
Auratech #20755 üzenetére
"A profi filmeknél a képkocka rövid záridejű exponálással"
Biztos? Csak mert rövid záridőnél minden darabos lesz, épphogy jellemzően a framerate duplája szokott lenni a zaridő (tehát 30p-nél 1/60 sec). Van HDSLR-em, ott is 1/50 vagy 1/100 záridőkkel szoktam videózni (25p/50i-nél)
Hogy ON is legyen: nem néztem még az Omnia HD képességeit, azt keszséggel elhiszem, hogy nem az igazi...
-
Auratech
őstag
válasz
madgie #20754 üzenetére
Az nem ugyanaz a 24 kocka. A telefon függőleges szinkronja gyenge a magas kiolvasási idő miatt, és egyenetlen is, ezért "kenyi" a képet.
A 30 fps már elég tartalékot ad a teljes képmező elmozdulásának lekövetésére. Ha állványra(vagy rögzítve) leteszed a telefont, sokkal szebb eredményt kapsz, mivel csak a változó képelemeket kell kockánként teljes egészében feldolgoznia.
A profi filmeknél a képkocka rövid záridejű exponálással, más optikai dimenziókban készül, tehát mozgás közben is pengeéles lehet és tökéletesen időzített.
Az Omnia7 esetében mozgás közben megelégszem a vga felbontással, ami egész szépen folyamatos és jó az autofókusz is. Éles, használható képet ad. Sokkal jobb, mint a 4 éves samsung PAL felbontású olcsó kézikameráé. A Hd lassú témáknál jó, letámasztva. -
begrimisu
aktív tag
nekem a videó 720p ben amikor mozgatom a telefont szaggat! Ez normális?
-
bigsee
addikt
válasz
negyven2 #20727 üzenetére
Próbálj egyet úgy, hogy a TMH JJ6-os FW-vel indítasz. Ha fenn van, akkor minimum egy HR (vagy kikapcsolt állapotban hangerőle+camera+bekapcs, vagy bekapcsolva About menüből) és csak utána engedd fel a Zune-on keresztül az update-kre. Ha minden klottul ment, akkor rakd fel a DFT-t és utána balcsida HMR ROM-ját.
Nekem az üdvözlő szöveg Nokia Omnia 7, a FW nemtommelyik került fel az update-kkel és a CSC-t sem tudom most megnézni, de majd rákkukantok...
szerk: nekem egyszer ez segített, amikor behalt a telepítés
-
rebugra
aktív tag
Hm érdekes, a Bazaarból letölött Digital Power app ezt írja: Your phone isn't Rooted
-
negyven2
veterán
Na én befejeztével mára a ROM-olgatást. Mindig ugyan az a hiba pedig eddig kb egyszer jött elő ez a hiba és egy újra falshelésel az is megoldódott. Majd holnap megint próbálkozok addig élvezem a mangó előtti korszakot
. Nincs kedvem felfrissíteni Zunal megint.
balcsida létezik a szerkesztés gomb is
.
Egyébként egy két észrevétel: WP7 Root tools régi van már újabb ami benne van az nem indul. Illetve lehet, hogy hasznos lett volna a ROM mellé csomagolni a MAGLDR-ot a Samsung USB drivert, a WMDC-t és esetleg az ActiveSync-et
----
Egyébként szerinted mit csinálok 10 óra óta? Volt már fent PAN XEH JK4 KC1 nem megy... de nem a ROM-al van a hiba mert más ROM se megy... vagyis felmegy de a Nokiás része nem.
-
negyven2
veterán
válasz
balcsida #20740 üzenetére
Már ha hajlandó lesz nekem is működni (nem arról van szó, hogy nem megy fel hanem az hogy ugyan úgy Samsung Omnia7-et ír ki. És nem működnek a letöltött Nokiás appok. ja és megmaradt a CSC-fálj is.
7 szer raktam újra 5 ször a tiedet egyszer egyszer egy mirolg féle Romot és ugyan ez a hiba. plusz volt két fw. update... most megy a 3. -
balcsida
senior tag
válasz
madgie #20725 üzenetére
Az umlautos meg egyéb vackok repültek ívből, meg a fordtott ékezetek is. Eléggé le lett karcsúsítva. Van szép, magyar szótár WP8-ból, amibe még három i-vel is benne van a köszi. Nics benne hatsázhuszonnégyezerkétszázharmincettő nyelv, hanem 2 darab, Amerikai Angol és Magyar (szóval elég spórolós a cucc, saccperköbö plusz 50-100 mega szabad hely).
Igéretem ellenére még nem lett lecserélve a .com .hu-ra, de próbálkozom vele, csak nem indult el a telefon először, mikor megcsináltam. -
begrimisu
aktív tag
a menüben az abc mire szolgál nm lehet kikapcsolni ?
-
negyven2
veterán
Oké 2. nekifutásra sem sikerült...
. Megint ugyan az. De most megpróbálom sima 7004-es JK4-esre feltenni. Hátha.
Na annak örülök, hogy sikerült
.
Csak egy gyor kérdés akinek felment: az üdvözlő szöveg is magyar és kiirja, hogy Nokia Omnia 7? Ha emlékeztek milyen fw. volt fent ill. a ROM felrakása után eltűnt-e a diagnosiban a CSC?
-
negyven2
veterán
válasz
begrimisu #20719 üzenetére
Felteheted, csak neked nem WMDC kell hanem ActiveSync. Win 7-et azért mondjuk mert az kevésbé hisztis a dolgokra.
De akkor:
A ROM-ok telepítéséhez először még töltsd le a következőket is (már ha nincs letöltve):
-Samsung USB DRIVER
-MAGLDRValamint Window 7/ Vista (és gondolom, hogy 8 alatt is) alatt WMDC (Windows Mobile Device Center)
ill. a #20717-es hozászolásomban.
Windows XP alatt pedig ActiveSync
A felrakás menete (értelemszerűen ments le mindent amit lehet a készülékről, valamint zárj be minden fölösleges programot a Windowsban. Igaz nálam evvel még nem volt probléma, de jobb az óvatosság és minimum 50% -on legyen a töltöttség):
A telepítés menetéről itt egy videó is.
1. Telepítsd a Samsung USB Drivert (és azért a WMDC-t Windows 7/Vista alatt és az ActiveSync XP alatt).
2. Kapcsold ki a készüléket.
3. Tartsd lenyomva a hangerő fel, kamera és bekapcsolás gombokat, és tartsd is lenyomva addig amíg a készülék download módba nem kapcsol.
4. A készüléket csatlakoztasd a számítógéphez várj amíg mindet felismer és telepít hozzá mindent.
6. Futtasd le a MAGLDR-t (DFT_MLI_SAM1.exe). Itt figyelj oda hogy a megfelelő készüléket válaszd majd ki (Omnia 7 képére kell kattintani!). Ha olyan van, hogy a készülék újraindult, és be is jött a Start Screen, de a MAGLDR úgy tenne mintha dolgozna még nyugodtan kilőheted a feladatkezelőből DE TÉNYLEG CSAK AKKOR HA A KÉSZÜLÉK MÁR ÚJRAINDULT A START SCREENÉL VAN.
7. Amikor a készülék újraindul, kapcsold ki azt, tartsd lenyomva a hangerő le, kamera és bekapcsolás gombokat, és tartsd is lenyomva addig amíg a készülék formatálás menübe nem kapcsol.
8. Nyomd meg a vissza gombot.
9. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez, és várj, amíg felismeri, és feltelepíti a megfelelő drivereket.
10. Futtasd le a letöltött ROM-ot (DFT_WPI_SAM1.exe).Ha bejezte a készülék telepíti magának a ROM-ot ne is nyúlj hozzá amíg be nem fejezi azt teljesen. Néha lassan dolgozik de azért megcsinálja. Ha bejön az üdvözlő szöveg, hogy általad be a készüléket, kapcsold ki azt, tartsd lenyomva a hangerő le, kamera és bekapcsolás gombokat, és tartsd is lenyomva addig amíg a készülék formatálás menübe nem kapcsol és itt nyomd le kétszer a Windows gombot. Majd ha újraindult a készülék állíthatod is be a dolgokat.
-
rebugra
aktív tag
Na telepítés kész. Egyszerű.
Telepítő elindítTelefon rádugni, és már telepíti is
Aztán már csak várni kell. Mondom VÁRNI. Van hogy nem csinál semmit, vagy úgy tűnik lefagy, akkor is várni kell. Aztán kész!
Elsőre a Nokia kék nagyon tetszik, eddig minden ok, vissza szinkronizáltam mindent, mobilnet megy....többit majd hosszabb használat után.
Nagyon tetszik a kamera extra + Orientation lock (végre)Köszönjük Balcsida Mester. ROM Letöltések száma eddig: 15
-
rebugra
aktív tag
Na nekem is 1 óra múlva fenn van, utána tudok infót írni róla.....
-
negyven2
veterán
-
-
begrimisu
aktív tag
Valami hiányzik a gépemről mert elindítom a rom telepítést de kiírja ezt [Info]: USBWorkDWPI.cpp (136)
-
begrimisu
aktív tag
hiába nyomom hang le+power+kamera egyszerre. csak simán bekapcsol a telefon???
-
Gulyopapa
addikt
RAPI.dll is missing hibával elszáll a telepítő ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Koreai cégekkel érkezik az új Windows hazánkba, a Samsung is letette a névjegyét.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest