Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Alap, hogy a kis érzékelős bridge-k, nem hozzák a dslr mélységélességet... Ezt lehetetlen elvárni. Viszont zajosodásban, még ezzel a kis érzékelővel is felveszik a versenyt a Samu jpg motorjával szemben.
De mint mondtam, igazából az a baj, hogy aki ilyen gépet vesz, az 99.9%-ban amatőr, és kb le is ragad a KIT obinál. Vagy Canon / Nikon kategóriában vesz hozzá valami fos Tamront 30-40K-ért, és boldog hogy kályhacsővel lövödözik. Na majd pont ők fognak RAW-ba fotózni, mint kb azt sem tudják mi a különbség a kettő között. Lassabb a gépnek, marhanagy file-okat csinál, és még meg se lehet nyitni simán. Nyilván, hogy nagyrészük jpg-ben tolja, mert nem értenek hozzá.
Szerintem az ilyen amatőrök, sokkal jobban járnak egy jobb bridge géppel. Obira úgysincs pénzük, csak trágyákra... akkor meg minek? Csak kell a DSLR mélységélesség jajj, meg vagizni a haverok előtt a 600 kiló fotósszettel a hokimeccsen. Aztán felrakja a 70-300-as Tamront, és még a kapura se tud élességet állítani, nemhogy a játékosokra.
Szvsz, attól egy amatőr nem attól fog jobb képeket csinálni, ha vesz egy hobbi DSLR-t. Ez tuti.
-
BRinyo
aktív tag
A háttérrel tisztában vagyok valamelyest, pár éve olvasgatom már a témát. Még mindig vállalom, hogy drága ez az nx10 a tudásához mérten.
Ha kellene döntenem, hogy 180e körül mit vegyek, akkor pentax k-x(146e), canon 500d(177e)/550d(240e), nikon d5000(166e), sony alpha a500(171e)-ban gondolkodnék - kb ebben a sorrendben. Fel sem merülne, hogy erre a samsung-ra váltsak kompaktról - látva a tudását... Plakátfotózással nem foglalkozom, így nem vagyok rákényszerülve a nagyon profi vázra.Viszont, ha később tovább szeretnék lépni, akkor még nem látom esélyét, hogy ennek a szériának lesz-e folytatása és akkor kenhetem gépet a hajamra szenzorostól, mindenestől, hiába jók a paraméterei...
Valóban. Ha más obi kell, akkor a dslr-re felcsavarom. De az nx10-re írnak valami átalakítót, hogy majd lesz. Más kérdés megint, hogy az ilyen átalakítósdi mennyire lesz sikeres/megfizethető. Drágább a váz, kell az átalakító és az obik meg ugyanazok, amik más - olcsóbb - gépekre is rátehetők. A samsung kitobik egy centivel sem jobbak, mint bármelyik másik gyártó kit objektívei - ahogy nézem. Más kérdés megint, hogy ki mire használja a gépet és hajlandó e a váz többszörösét kifizetni az objektívre.
Azon már matekoztam párszor, ha a jelenlegi szintemről minőségi előrelépést szeretnék tenni, akkor 600-800 ezret lazán el lehet költeni a megfelelő minőségű vázra és néhány megfelelő objektívre... -
BRinyo
aktív tag
Az ár/tudás értékét tartom alacsonynak. Ehhez a géphez mérten a kompaktok elég jó minőségűek. Viszont ehhez az árhoz meg már olcsók a dslr gépek. Ez a gép nem ér 180e ft-ot. Minősége alapján 100-120e értéket képvisel szerintem - a jelen helyzetben. 90e-től már vannak dslr-ek, a kompaktok itt kb el is fogynak. Meg elég megnézni 180e-s gépek képeit és akkor arról még nem is beszéltem, hogy azokhoz nem 3-4 obit kapni összesen - piacralépés ide vagy oda. Ennek a kategóriának az a hátránya, hogy minden gyártó, minden gépe más bajonettet használ. dslr-eknél legalább megvan, hogy a nagyok a megszokott bajonettekkel fejlesztenek és ezekhez van sok alternatív optika-gyártó is.
Persze, ez a minden gyártó minden gépe is az általam eddig jobban megnézett G1-re és NX10-re vonatkozik.
A kompaktok zaját, dinamikahiányát pedig nem vitatom. Az olcsó ársávban ha megadnák ezeket, akkor mit adna az obicserén kívül a dslr-ek kategóriája? Szóval erősen kell butítaniuk, hogy eladhassák a felsőbb kategóriás vázakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest