- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
Köszi, ez úgy korrekt válasznak tűnt
Én használtam egy N82-t, na az tényleg egész korrekt képeket készített...Lehet az lesz, hogy újra veszek egyet, és megint egy all-in-one gépem lesz...Csak az optikai zoom, meg esetleg az AF videózáskor(nem tudom tudják-e ezt a 20-30k-s gépek) hiányoznak...Azért megnézem az általad említett gépeket is
-
nord_
veterán
meggyőződésem, hogy ezt a gépet egy ultrazoom-os kompakt helybenhagyja elég csúnyán
No persze... ideális körülmények közt, alapérzékenységen valóban nem lehet különbség egy csúcskompakt és egy cserélhető obis közt leméretezett képen.
De akkor mi van, ha valaki nem csak akkor akarja elővenni a fényképezőgépét, amikor szépen süt a napocska a tengerparton vagy kint a kertben?
(És akkor még nem is beszéltünk a fotós egyik legfontosabb eszközéről, a mélységi élességgel történő játékról, ami a kompaktokkal finoman szólva is elég nehézkes...)Nekem a G1 sem tetszik annyira, mivel egy 500D/550D/D3000 bármikor hozza ezt a szintet, több lehetőséggel
Aham. Mindegyiken van kiváló sebességű liveview, bárhová helyezhető fókuszpont, az általad megválasztott helyre tologatható élő hisztogram, vagy az a lehetőség, hogy olyan képstílust mutasson az élőkép (akár fekete-fehérben is), mint amit előzetesen beállítottál? Ne kezdjük már ezredszerre ezt a témát... meg kéne érteni, hogy a tükör nélküli rendszer nem a csattogós megoldások leváltására született, hanem azok mellé kínál alternatívát.
a canon/nikon ténfereg - nincs a szenzor van stabilizálva
A Canon/Nikon nem ténfereg...
Egyrészt kis utánanézéssel tudhatnád, hogy ők már azóta alkalmaznak képstabilizálást, amikor még bőven filmes vázakat gyártottak.
Másrészt az optikai stabilizálásnak rengeteg előnye van, amit a ccd-rángatós megoldások a kialakításuk miatt nem tudhatnak (AF hatékonyság, ellenőrizhetőség, stb, stb). -
rumos14
nagyúr
részben igazad adok neked. ez a Samu tényleg hatalmas csalódás, megnéztem pár vélhetően iso100-as képet (m.helyen exif-fel nem bajlódtam), és ott is úgy érzem, mosottak a képek, a 14 mpixel baromira nincs kihasználva. ez persze legalább annyira a kitobi sara, mint a vázé.
ugyanakkor az FZ28-ad iso100-as leméretezett képe nem bizonyít semmit. lássuk be, egy ilyen gép már alapérzékenységen is zajos, az iso-t emelve a részletek már nagyon elmennek délre.
az biztos, hogy ez a Samu ennyiért, ilyen jellemzőkkel nagyon nem állja meg a helyét.amúgy jelenleg milyen géped van?
-
Ijk
nagyúr
Az olcsó ársávban nem adhatják meg ezeket, mert azért olcsó ársáv mivel a köröm méretű érzékelők gyártása olcsó, az ujjperc méretű objektívek gyártása olcsó, viszont ezekből fizikai képtelenség "dslr-minőségű" képminőséget kihozni.
Ezeket a nagyérzékelős vázakat teljesen értelmetlen egy fz-38-hoz hasonlítani. Az fz-38 egy olcsóbb, mindenes kompakt, nagy zoomátfogással és gyenge képminőséggel. A mélységélesség végtelen, zaj már iso100-on jelentkezik, holott az APSC érzékelők alapérzékenysége sokszor iso200-nál kezdődik és iso400-on is teljesen zajmentes.
Pl ez a kép egy fix 28mm-es sigma Dp1-el lőttem. "8 f4-en már mosódik a távoli kápolna, ez kompakton lehetetlen:
Továbbá ezeknél a vázaknál igény szerinti objektívet csavarsz fel. Ha éppen fényerős obi kell akkor pl. m43-ra ott a pana 20 f1.7, egyetlen kompakt sem rendelkezik ilyen fényerővel.Javaslom, hogy tanulmányozz át néhány fotózással kapcsolatos cikket, a technikai háttérről, mert teljesen értelmetlen így ez a vita.
-
Ijk
nagyúr
Nem igazán értem mit akarsz mondani. Leírták, hogy gyenge a Jpeg motor, amit remélhetőleg javítanak. Azonban RAW-ból konvertálva, mivel ugyanakkora érékelőről van szó, valószínűleg nem tudnál különbséget tenni. Persze az objektíven is nagyon sok múlik, ebben a tekintetben valóban jobb vétel lehet egy tükrös, sőt az árakkal sincsenek annyira elszállva. De pont nem a képminőségbe kötnék bele.
A szuperzoomok érzékelője ennek az érzékelő méretének töredéke. Így azok sokkal jobban zajosodnak, jelentősen rosszabb a dinamikatartományuk, és rövidebb gyújtótávon közel végtelen a mélységélességük, pedig a fényképészeknek a világítás mellett ez az egyetlen eszközük, hogy térhatást érzékeltessenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged